Gość PCX Opublikowano 6 Stycznia 2007 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Co? czuje że to będzie baardzo popularny temat ... (albo i nie ) zreszt? jak każdy kontrowersyjny temat ... póki co nie wypowiadam swojego zdania bo uważam że nie jestem tutaj na tyle długo aby zabierać głos ... ale je?li mnie zmu?icie to napiszę co i jak i co? czuje że mi się oberwie
Administrator Artix Opublikowano 6 Stycznia 2007 Administrator Opublikowano 6 Stycznia 2007 Nie raz mialem ostra wymiane zdan z Poznaniakami ale ich wyzszosc nad toba polega na tym ze na pierwszym lepszym zlocie siadam z nimi przy piwie i wyjasniam sobie bolace kwestie, ba nawet czasem potrafie im przyznac racje a oni mi. Ale moge sie z nimi sprzeczac bo wiem ze kazda kwestie i tak sobie wyjasnimy. Ani ja ani oni nie sa anonimowymi osobami i jesli pije do kogos konkretnie to wiem nawet do kogo podejsc na zlocie i napic sie z nim piwa. Ty jestes dla mnie pol anonimusem, poza wypelnionym profilem, za co ci chwala oczywiscie nic o to tobie nie wiem. Wiec jak mozesz sie odnosic do kogos osobiscie skoro nawet nie masz zielonego pojecia kto zacz. Zerknij nawet na swoj avatar, czy on przedstawia ciebie ? Chcesz pogadac, luzik, tylko nie chowaj sie za monitorem, wpadnij na zlot i usiadz z piwem zeby pogadac o ile stac cie na to zeby miec moralna odwage to zrobic. Pewnie trzeba wpłacić wpisowe Adams a w ktorym miejscu to bylo napisane ????
Gość SzCzApA™ Opublikowano 6 Stycznia 2007 Opublikowano 6 Stycznia 2007 avatar, czy on przedstawia ciebie ? Chcesz pogadac, luzik, tylko nie chowaj sie za monitorem, wpadnij na zlot i usiadz z piwem zeby pogadac o ile stac cie na to zeby miec moralna odwage to zrobic. masz to jak w banku juz wkladam piwko do lodowki masz troche racji w tym co napisales poczytaj dokladnie a zobaczysz ze przyznalem sie do bledu ale nie cofam slow wyjasnie ci konkretnie co mialem na mysli ja nie powiedzialem ze ten to jest taki a ten taki ja tylko powiedzialem jak to wyglada po wypowiedziach na forum a to niejest miarodajne w 100% jestem pewien ze w realu sie dogadamy
pablos Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Nie raz mialem ostra wymiane zdan z Poznaniakami ale ich wyzszosc nad toba polega na tym ze na pierwszym lepszym zlocie siadam z nimi przy piwie i wyjasniam sobie bolace kwestie, ba nawet czasem potrafie im przyznac racje a oni mi. Ale moge sie z nimi sprzeczac bo wiem ze kazda kwestie i tak sobie wyjasnimy. Ani ja ani oni nie sa anonimowymi osobami i jesli pije do kogos konkretnie to wiem nawet do kogo podejsc na zlocie i napic sie z nim piwa. Ty jestes dla mnie pol anonimusem, poza wypelnionym profilem, za co ci chwala oczywiscie nic o to tobie nie wiem. Wiec jak mozesz sie odnosic do kogos osobiscie skoro nawet nie masz zielonego pojecia kto zacz. Zerknij nawet na swoj avatar, czy on przedstawia ciebie ? Chcesz pogadac, luzik, tylko nie chowaj sie za monitorem, wpadnij na zlot i usiadz z piwem zeby pogadac o ile stac cie na to zeby miec moralna odwage to zrobic. Pewnie trzeba wpłacić wpisowe Adams a w ktorym miejscu to bylo napisane ???? Oj nie raz i nie tylko z Poznaniakami.... ,anonimusy jak sam wiesz Arti zawsze na pocz?tku pojawiaj? się ... krzycz? , obrywaj? (słownie na forum)a potem niejednokrotnie wreszcie zdobywaj? odwagę ... na ten pierwszy raz ... pojawiaj? się na zlocie czy spotkaniu ... i powoli staj? się .....UPRAWNIONYMI CZŁONKAMI ELITY czy jak tam kto? nazwał ..... che che co? wiem o tym Oj potrzebny taki dział !!!! a choćby dlatego ... że po co ma kto? czytać np. jak się umawiam z grup? S3M na wspólne picie czy inne ciekawe zabawy klubowe dla kadry Starszyzny Zlotowej ...ot. tak np. A co do opłaty jak będzie przeznaczona na zbożny cel ....popieram w 100% Pozdrawiam
Gość scottie Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Ej ludzie weĽcie na luz troszke Juz kiedys bylo podobnie na innym forum i sie porobilo Mi to wsio wisi czy bedzie dzial czy nie bedzie, ale jak bedzie to niech bedzie tak jak Kubo zaznaczyl, zeby nie byl widoczny dla nowych userow i bedzie po klopocie. Ale mi sie tych bedzie narobilo Widac ze doskwiera nam brak wiosennego i letniego powiewu pogodowego To przez t? niby zime co nie wie czy przyjsc czy nie, bo i po co jak w tym kraju nic nie wychodzi to zima tez moze nie wyjsc i po kłopocie... Do zobaczenia ludziska na zlocie tam pogadacie o problemach
Gość deleted1 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Witam!! Co? czuje że w tym roku do Grotnik trzeba wprowadzić "walki w ki?lu lub kluskach", zapisy przez cały rok . Może faktycznie osobne "podforum" to nie najgorzszy pomysł, ale trzeba ustalić jasne zasady na których kto? będzie mógł się tam dostać i stać się "Elitk?" (hahaha). PS.:Dacja tak tylko Ci poradze ze jak się ?cinasz ze Szczap? to lepiej przemilcz bo będzie coraz gorzej . PS2.:Może gdyby?my wszyscy nie pisali dwuznacznych postów i nie pozostawiali miejsca na domysły, konfliktów na forum byoby o połowę mniej....? Pozdrawiam i byle do wiosny
ERMI Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 ty mi bułeczka tutaj nie plumkaj tylko mi moje sprzęty ode?lij bo na zime jadę jeżdzić sqterem z 2 płozami. dział zamknięty jest potrzebny i to wyraziła większa czę?ć społeczno?ci klubowej - więc morda w kubeł je?li można - demokratycznie było k.mać. a jak chcecie się spierać to wła?nie po to jest DZIAŁ ZAMKNIĘTY. Tak jak w każdej rodzinie s? sprawy rodzinne czyli NASZE i gówno powinno to obchodzić go?ci co to w google znajd? linka. lodzio miodzio ma być oficjalnie na zewn?trz i broń honoru "rodziny" i jej wygl?du a jak się kto nie identyfikuje na dobre i na złe to osobi?cie mówię mu wypier... st?d panowie D+M bez przyklaskiwania - dla idei to się jeden powiesił... zrozumiano ???
Gość DZIWAK Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 wItam (: Wprawdzie nie wiem czy mam prawo zabierac wogole glos w dyskusji wszak tak sie udzielam i wogole ze az mnie nie widac !sciana W dodatku sam nie wiem jestem starym czy nowym czy srednim klubowiczem i jak to postrzegaja inni wszak liczba postow nieduza.Ale nie wazne nie bede tutaj rozpisywac sie na temat problemow emocjonalnych zwiazanych z egzystencja empiryczna w swiecie zdominowanym przez internet. Powstanie nowego dzialu forum jest jak dla Mnie skutkiem normalnej ewolucji strony.Wszak nie wszyscy juz chca aby niektore tematy byly ogolnie dostepne i aby kazdy je widzial.Czasami lepiej popisac w spokoju do siebie i powspominac np pikantniejsze szczegoly imprezy czy tez i zapodac fotki z powiedzmy plywania w stroju nie posiadajacym atestow w formie dostepnej dla zamknietego grona. Zreszta nawet w zyciu codziennym stosuje sie zasade szufladkowania i zabaw w zamknietych gronach nawet idac na jakas dyskoteke wiekszosc osob szuka raczej takiej w ktorej spotka osoby "podobne" do Siebie i bedzie sie tam mogla spokojnie bawic a bramka zadba oto aby inne egzemplarze nie pojawialy sie obok i nie dreczyly.To samo powstaje tutaj i czy to jest zla droga??? Zamiast bramiki sa moderatorzy kazdy ma okazje ukazac swoja osobowosc i co soba reprezentuje plus jaki wklad moze wniesc w towarzystwo.JEsli jest jednostka "normalna" zrozumie to i dostosuje sie.Wszak do domu tez nie wszystkich wpuszczamy.Czlowiek patrzy przez wizjer/judasza i sie zastanawia wpuscic nie wpuscic dobra mordka czy tez zla.A moze powiem ze mnie nie ma to se pojda? W pewnych momentach na stronach ktore sa ogolnodostepne zaczyna sie przewijac zbyt wiele 5 min twarzy przyleza poglindza i se pojda od tak.A starosc nie radosc wiec starsza gwardia marudzi bo ile razy mozna odpowiadac na podstawowe pytania????Czy naprawde az tak trudno odpalic wyszukiwarke i poprzez nia sprawdzic czy odpowiedz juz nie padala???To jest az 5 min dla obcykanych i powiedzmy 30 min dla ambitnych Ludzie troszke samodzielnosci. W dodatku kto najczesciej buntuje sie przed takim rozwiazania???Ci co sa krotko a reszta potrafi to zrozumiec. Tak wiec panie,panowie mlodzi i starsi ladni i brzydcy zamiast marudzic i szerzyc demagogie zmobilizujcie sie aby w momencie pojawienia sie juz na dobre takiego dzialu zasluzyc na dostep do niego. W zyciu codziennym caly czas sa selekcje i nikt nie narzeka.Jakos potrafimy z tym zyc i dajemy rade od norma a tutaj nagle w necie ktory dla wszystkich od wszystkich przez wszystkich i nagle sru sciana dostepu zamkniete i wogole tak nie mozna i spalic ich na stos z heretykami co sie we wlasnym sosie chca bawic bo to policja zandarmy UBki i SBki zapewne )))))) Yh ludzie wyrozumialosc i zrozumienie to podstawa. Radze wiec na spokojnie bez nerwowki przemyslec to i zrozumiec.Mam nadzieje ze sami dojdziecie do dobrych wnioskow ze nie wspomne jedynie slusznych Szacuneczek Dziwak (Óć) YP-250 (01)
Gość denver27 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 ja uważam ze to jest zły pomysł,forum tworzone jest dla sympatyków skuterów,takie odgradzanie sie od reszty społecznosci,nawet niezrzeszonej w waszym klubie ,uważam za grubiaństwo
ultras Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 o masz!! luz Panie, Panowie luz - pogoda dobra dajcie wię ognia na swoich hulajnogach i trochę się wyciszycie. Było już tak nie dawno w naszym kraju raju, że wszystkim miało być po równo i co... i gówno. Niestety s? piękni i m?drzy Jak dla mnie popieram zamknięty dział taki, który będzie można zobaczyc po uzyskaniu doń uprawnień. Niby wszystko tu można wpisać ale nie zawsze dobrze by wszyscy mogli przeczytać. Inaczej się rozmawia z ludĽmy z którymi się spędziło trochę czasu w realu, a inaczej z anonimowymi wirtualnymi klubowiczami. Poza tym forum burgmanii nie zniknie i nadal będzie to forum sympatyków skuterów. NIE MA SPRAWIEDLIWO|CI i TO JEST SPRAWIEDLIWE! !sciana pozdro! ultras
dr.big Opublikowano 9 Stycznia 2007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 ja uważam ze to jest zły pomysł,forum tworzone jest dla sympatyków skuterów,takie odgradzanie sie od reszty społecznosci,nawet niezrzeszonej w waszym klubie ,uważam za grubiaństwo Oczywiscie ze jest otwarty dla wszystkich . Widzisz jednak roznice miedzy kims zagladajacym tu 3 razy do roku, nie majacym ochoty tworzyc tego forum, nie jezdzacym na zloty czy spotkania? Taki ktos najczesciej potrzebuje kilkunastu forow, zada np. tu dreczace go pytanie, przejrzy moze jakies posty... Traktuje forum podobnie jak strone o pogodzie. Drugi uzytkownik stara sie nadac forum jakas tresc, czasami nawet napisze cos madrego !sciana , jest ogolnie dosyc aktywny, a strona Burgmanii sluzy jedynie za pomoc w wymienianiu informacji pomiedzy ludzmi, ktorych zna. W odpowiedzi na Twoj post: Sam klub Burgmanii musialby byc juz "grubianstwem", bo ogranicza ogolnie pojety swiat kazdego uzywajacego skutery. Tak to juz ze stronami i forami jest, albo sie je akceptuje, albo nie. W koncu nie kazdemu kupujacemu maxiskuter potrzebny jest od razu klub, aby np. sprawniej dojezdzac do pracy. Nie trafia do mnie Twoj argument "odgradzania", czy w domu nie masz ogrodzenia i drzwi, oraz czy nie posiadasz dzwonka? Nie po to, aby sie od calego spektrum "spolecznosci" odgrodzic? Czy moze tylko lubisz bawic sie kluczami przy wchodzeniu do domu? Tu mamy takie spektrum i wszystkim pozostaje forum w formie dotychczasowej, zas ludziom chcacym sie np. spotykac, ten malutki skrawek intymnosci. Wazne zeby wyrazic swoje zdanie, ale moja odpowiedzia staralem sie wytlumaczyc rowniez inne punkty widzenia ...
ionel Opublikowano 9 Stycznia 2007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Sam klub Burgmanii musialby byc juz "grubianstwem", bo ogranicza ogolnie pojety swiat kazdego uzywajacego skutery. Tak to juz ze stronami i forami jest, albo sie je akceptuje, albo nie. W koncu nie kazdemu kupujacemu maxiskuter potrzebny jest od razu klub, aby np. sprawniej dojezdzac do pracy.Nie trafia do mnie Twoj argument "odgradzania", czy w domu nie masz ogrodzenia i drzwi, oraz czy nie posiadasz dzwonka? Jeżeli mogę wtr?cić swoje trzy grosze: uważam, że nie ma w tym nic dziwnego, że na forum ogólnodostępnym tworzy się czę?ć dostępn? wył?cznie dla grupy osób uprawnionych. Zwłaszcza, jeżeli mamy tu do czynienia z do?ć oczywistym kryterium podziału na "użytkowników" i "klubowiczów". To przecież logiczne, że klubowicze mog? mieć swoje sprawy, którymi nie chc? dzielić się z wszystkimi czytaj?cymi forum - tym bardziej, że do czytania forum w ogóle nie trzeba być nawet "użytkownikiem". Tak więc nie bardzo rozumiem argumenty osób, którym "przeszkadza" utworzenie takiej czę?ci niepublicznej, ostatecznie zawsze można przecież przyst?pić do Klubu i uzyskać dostęp do tej tajemniczej, "members-only" strefy? !sciana Dla przykładu dodam tylko, że na forum Cityraider i KS Wrocław kryterium dostępu jest jeszcze ostrzejsze - czę?ć działów jest dostępna dla każdego, czę?ć tylko dla zarejestrowanych użytkowników, a s? też takie które otwarte s? wył?cznie dla członków klubu, którzy opłacili składki (bardzo sprytne i motywuj?ce rozwi?zanie, czyż nie? )
Gość Kamil Opublikowano 9 Stycznia 2007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ja jako sympatyk Burgmanii rozumiem że s? pewne tematy które s? do obgadania i to niekoniecznie na forum publicznym ale prosiłbym was o to by ten nowy dział nie był widoczny dla userow bez dostępu. EDIT: PS I jeszcze rozważn? selekcję tematów bo tak na dobr? sprawę to połowa aktualnych w?tków nadaje się do ww działu ale nie musz? tam być.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 9 Stycznia 2007 Administrator Opublikowano 9 Stycznia 2007 No więc zacznijmy od pocz?tku: Do tej pory uważałem, że każdy kto TU się znalazł interesuje się i burgmani? i skuterami. ?le uważałe?. I uwaga dla wszystkich nowych. NIE ZADAWAJCIE PYTAŃ... ONE DRAŻNIˇ bo przecież możecie sobie poszukać tego czy owego w archiwum... Przejrzyj moje posty i sprawdĽ ilu osobom pomogłem lub chociaż starałem się pomóc! PóĽniej przejrzyj swoje i sprawdĽ to samo. Co do archiwum to polecam je każdemu nowo rejestruj?cemu się na forum. Naprawdę wiele można tam znaleĽć. Wystarcz? tylko chęci i czas. Może lepiej zrobić inaczej... po wpisaniu adresu www.burgmania.net powinno natychmiast pokazać się okno z tre?ci? "W celu zalogowania się do forum należy wysłać sms-a na numer 7290 o tre?ci burgmania. W sms-ie zwrotnym uzyskasz kod i login który należy wpisać w oknie. Koszt sms-a 2,98 zł (z VAT). Tutaj przegi?łe?... nie skomentuje bo musiałbym być dla ciebie bardzo niemiły! Przy okazji ciekawego nicku- Obłudnik to osoba, która co innego my?li a co innego robi. Osoba zakłamana. Osoba, która udaje twojego przyjaciela a w rzeczywisto?ci jest twoim wrogiem... no wła?nie kolego "D". jesli tak dalej bedzie to na forum zostana 3 osoby hehe tak mi wyszlo z fusow od kawy a powiem wam ze nielatwo bylo bo pije rozpuszczalna[...]i jeszcze jedno uprawnieni do czego do gnojenia innych No coment... Koniec z obłud?!!"... Panie D... i Panie M... Albo odchodzicie i nie walicie smutów(i spotykać się będziemy tylko prywatnie, poza zlotami), albo wracacie i jest bardzo fajnie(sam bym tego chciał), bo to co teraz robicie to BEZSENS. Najpierw wielkie wyj?cia a teraz powrót pod "zmy?lnym" nickiem i tylko czepialstwo i wytykanie ludziom błędów... Kubo- Ja bym to nazwał inaczej- To jest dziecinada. Naj?mieszniejsze, że kiedy? te osoby uważałem za poważne. Człowiek całe życie się uczy !sciana . dział zamknięty jest potrzebny i to wyraziła większa czę?ć społeczno?ci klubowej - więc morda w kubeł je?li można - demokratycznie było k.mać. Dokładnie tak Ermi... tyle że co ta demokracja nam dała? Ja zrozumiałem jedno- wszystkim nie dogodzisz ale może to i dobrze. lodzio miodzio ma być oficjalnie na zewn?trz i broń honoru "rodziny" i jej wygl?du a jak się kto nie identyfikuje na dobre i na złe to osobi?cie mówię mu wypier... st?d Dobrze napisane... sam bym tego lepiej nie uj?ł. Wprawdzie nie wiem czy mam prawo zabierac wogole glos w dyskusji wszak tak sie udzielam i wogole ze az mnie nie widac W dodatku sam nie wiem jestem starym czy nowym czy srednim klubowiczem i jak to postrzegaja inni wszak liczba postow nieduza.Ale nie wazne nie bede tutaj rozpisywac sie na temat problemow emocjonalnych zwiazanych z egzystencja empiryczna w swiecie zdominowanym przez internet. Dziwak- Jeste? jedn? z pierwszych osób jakie poznałem zagłębiaj?c się w tematykę skuterow?. Znasz dobrze to ?rodowisko. Ilo?ć postów nie zawsze musi o czym? ?wiadczyć. W dodatku kto najczesciej buntuje sie przed takim rozwiazania???Ci co sa krotko a reszta potrafi to zrozumiec. Tak wiec panie,panowie mlodzi i starsi ladni i brzydcy zamiast marudzic i szerzyc demagogie zmobilizujcie sie aby w momencie pojawienia sie juz na dobre takiego dzialu zasluzyc na dostep do niego. Potwierdzam w 100%. Jak dla mnie popieram zamknięty dział taki, który będzie można zobaczyc po uzyskaniu doń uprawnień. Niby wszystko tu można wpisać ale nie zawsze dobrze by wszyscy mogli przeczytać. Inaczej się rozmawia z ludĽmy z którymi się spędziło trochę czasu w realu, a inaczej z anonimowymi wirtualnymi klubowiczami.Poza tym forum burgmanii nie zniknie i nadal będzie to forum sympatyków skuterów. Correct. ja uważam ze to jest zły pomysł,forum tworzone jest dla sympatyków skuterów,takie odgradzanie sie od reszty społecznosci,nawet niezrzeszonej w waszym klubie ,uważam za grubiaństwo I nadal będzie tworzone dla sympatyków i tylko dla sympatyków. Grubiaństwo mówisz...? Hmm... a w ogóle widziałe? kogo? z nas w realu? Byłe? na jakimkolwiek spotkaniu czy zlocie? Swoje oceny pozostaw na przyszło?ć bo narazie to jeste? zarejestrowany na tym forum kilka dni i jak narazie przeczytali?my tylko o twoich żalach do ?wiata. a s? też takie które otwarte s? wył?cznie dla członków klubu, którzy opłacili składki (bardzo sprytne i motywuj?ce rozwi?zanie, czyż nie? ) Masz racje, bardzo sprytne i tam nikt tego nie krytykuje. U nas mimo braku składek s? osoby, którym wszystko nie pasuje a nawet potrafi? napisać jakie? głupoty o dostępie do forum poprzez płatne smsy. Ja jako sympatyk Burgmanii rozumiem że s? pewne tematy które s? do obgadania i to niekoniecznie na forum publicznym ale prosiłbym was o to by ten nowy dział nie był widoczny dla userow bez dostępu. Dokładnie tak wygl?da to na forum S3M (na wielu innych forach Klubowych jest tak samo). Pewne osoby po zalogowaniu widz? kilka dostępnych działów. Nie kojarzę, żeby w zwi?zku z tym faktem kto? tam robił problemy a co dopiero pisał to co wypisuje się u nas. Dział "Strefa Klubowa" został założony testowo. Nie mam jeszcze 100% pomysłu jak to bedzie funkcjonowało. Narazie pracujemy nad tym z tetsuo. Najważniejsze, że przez czysty przypadek dowiedziałem się (zreszt? nie tylko ja) wiele o osobach, które s? w?ród nas...
Gość denver27 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 zarzuty dot.mojej osoby a kierowane przez pana dyrektora s? mocno niespójne ,a ponadto nie zauwazam zwi?zku pomiędzy grubiaństwem a stawiennictwem na zlotach ,ja nie uzylem tego słowa w stosunku do ludzi tylko do okre?lonego zachowania ,do sytuacji .
-=Dee Jay=- Opublikowano 9 Stycznia 2007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 wydaje się że s? mocno spójne. sory, ale jestes za mlody stażem żeby miec jakiekolwiek pojęcie o tym jak żyje burgmania. forum ogólne nadal bedzie istnialo, po to żebys dalej mogl wyleac swoje smuty jaki to nieszczesliwy jestes. dodatkowo stworzony zostanie dzial, w ktorym np organizatorzy zlotów beda ustalac szczegóły .... niespodzianek przewidzianych na impreze, albo inne rzeczy które dot KLUBU, a nie przypadkowych handlarzy pojawiajacych sie tylko w dziale ogłoszeń, poszukiwaczy manuali, czy innego cholerstwa ... także przestan sie mazac i zachowuj jak czlowiek ...
pablos Opublikowano 9 Stycznia 2007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ej wiara wyluzujcie bo się znów zrobi smutna atmosfera .... będzie co będzie .... to w końcu osoby które opiekuj? i zarz?dzaj? tym forum maj? główny i decyduj?cy głos .... My wszyscy jeste?my tylko użytkownikami bardziej lub mniej czynnymi. Mog? ale nie musz? pytać się o Nasze zdania .... a jak komu? co? nie pasi zawsze może pój?ć gdzie? indziej albo samemu założyć swoje forum ... przecież ponoć to wolny kraj. Więc dajcie sobie na wstrzymanie jeszcze nie ma a już wrzask . Chyba nie mamy wszyscy innych lepszych zajęć tylko ... kłótnie i wytakania sobie czego? ... niech ta wiosna już przyjdzie bo powoli wszyscy się !OK ....... Pozdrawiam
Klubowicze Ravenka Opublikowano 9 Stycznia 2007 Klubowicze Opublikowano 9 Stycznia 2007 S? sprawy o których wiedz? tylko klubowicze, którzy chc? współtworzyć to ?rodowisko. Pani Y czy Pan X, wstawiaj?cy tylko ogłoszenie, nie musz? wiedzieć pewnych spraw, czy też ogl?dać niektórych fotek. !OK Jestem całkowicie za powstaniem takiego działu.
drogowiec Opublikowano 9 Stycznia 2007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Na forum motocyklistów eż jest dział niewidoczny dla innych. Sam się zastanawiałe, dlaczego. Okazało się to proste. Jest to fragment forum dla członków klubu CYC (jeżdż?cych na klasykach Yamahy). Co mnie interesuje ta tematyka? Jako? nigdy nie pałałem chęci? jeżżenia na Drag Starze na przykład. Mnie nie boli, że nie mam dostępu do tego kawałka forum. Tutaj też jest pewna grpa aktywna bardziej, niż przeciętno?ć. Jeżeli taki dział ma słuzyć wymiany spostrzeżeń organizatorów zlotów na przykład, to niech do tego służy. W końcu jak pojadę na zlot, to chcę, żeby niespodzianka była niespodziank?, a nie ogólnie wiadomym przygotowaniem. Jako? mało mnie interesi, czy kto? mnie zakwalifikuje do tego grona "z dostępem", czy nie. Będę tam potrzebny, to grono i tak mnie poprosi o to, czy tamto. Nie, to będę tylko na tematach ogólnych i nie płaczę z tego powodu. Będziecie mnie i tak na jakim? zlocie w tym roku widzieli. Mam nadzieję, że nie na jednym. Pozdrówka
jagroski Opublikowano 9 Stycznia 2007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 I bardzo dobrze, że nie dla wszystkich, bo urawniłowka juz była przez ponad czterdzie?ci lat i wiadomo co wyszło. Że elitarny, każdy klub jest jak?? elit?, byle nic nie maj?c? wspólnego z politykami, bo tam elit brak. Mariusz, nie denerwuj się tak, Twoje cytaty wła?nie s? przekonywuj?cym przykładem, że "forum dla wybranych" jest konieczne bo najwyraĽniej nie wszyscy jeszcze dojrzeli do itd itp.
Szaary Opublikowano 10 Stycznia 2007 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zamknięte działy na praktycznie wszystkich większych forach istniej? i istnieć będ?. Problemy z tym faktem w większo?ci maj? ludzie którzy chc? się pokazać lub zabłysn?c w gronie w ten czy inny sposób. Tak uważam ja a jeżeli komu? nie w smak zamknięty dział to przecież jest tyle innych sposobów na wyrażanie siebie i swoich pogl?dów, można założyć własne zamknięte forum i tam sobie pisać, można popisać sprayem po murach jako wyraz swojej dezaprobaty, albo po prostu zaakceptować decyzję innych osób i przej?ć nad ni? do porz?dku dziennego - i to wydaje mi się powinna być normalna reakcja a nie bicie piany pro forma. Ludzie pamiętajcie że dział mógł powstać od pocz?tku niewidoczny dla wszystkich i dostęp mogli mieć tylko bardzo nieliczni ( już sobie wyobrażam co by to się działo na ogólnym gdyby kto? się dowiedział że co? takiego istnieje ) uf... dopiero co wróciłem i już mieszam !scooter A co mi tam Pozdrawiam wszystkich
zyzio Opublikowano 11 Stycznia 2007 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ja uważam że pomysł założenia działu zamkniętego jest słuszny... i tyle A do przeciwników takiego działu mam kilka uwag: 1. jego powstanie nie ogranicza wam możliwo?ci korzystania z reszty forum 2. je?li kto? chce pogadać z kim? konkretnym o czym? konkretnym tak żeby nie wiedział o tym kto? inny to temu innemu gówno do tego 3. punkt 2 odnosi się nie tylko do forum takiego czy innego ale również funkcjonuje w real life. Je?li my?licie (przeciwnicy tego działu) że normalnie w życiu ludzie których znacie i z którymi rozmawiacie na jakie? tematy nie maj? ze sob? innych tematów za waszymi plecami to Ľle myslicie. A co najciekawsze wcale nie robi? tego dlatego że was nie lubi?... !holiday
Gość elwood_blues Opublikowano 12 Stycznia 2007 Opublikowano 12 Stycznia 2007 ....Na forum motocyklistów eż jest dział niewidoczny dla innych. Sam się zastanawiałe, dlaczego. Okazało się to proste. Jest to fragment forum dla członków klubu CYC (jeżdż?cych na klasykach Yamahy). Co mnie interesuje ta tematyka? Jako? nigdy nie pałałem chęci? jeżżenia na Drag Starze na przykład. Mnie nie boli, że nie mam dostępu do tego kawałka forum........Jako? mało mnie interesi, czy kto? mnie zakwalifikuje do tego grona "z dostępem", czy nie. Będę tam potrzebny, to grono i tak mnie poprosi o to, czy tamto. Nie, to będę tylko na tematach ogólnych i nie płaczę z tego powodu... Nic dodać, nic uj?ć. Zgadzam się z t? opini? w 100%.
Gość Morley Opublikowano 12 Stycznia 2007 Opublikowano 12 Stycznia 2007 W sumie u zarania teorii forumowych leży spora dawka psychologii. Już sam fakt powstawania stowarzyszeń, czy grup hobbystycznych jest wyrazem zaspokajania ci?goty do uczestnictwa w grupie o podobnych pogl?dach... Na forach w których uczestniczę/uczestniczyłem wszędzie dochodziło w końcu do profilowania, czasami nawet autonomi. Np. forum tuningu sprofilowało się najpierw na marki i regiony, a potem oddzieliła się od niego np. Honda. Generalnie zawsze dla wszystkich ogl?daczy były kwestie ogólne, techniczne, galerie, sprzedaż/kupno, pierdu-pierdu itp. itd. Zarejestrowani członkowie mieli podforum klubowe - niewidoczne dla go?ci. Często także z informacjami technicznymi, dokumentacj? modyfikacji, generalnie wiedz? klubow?... Jak kto? lubi to czemu nie... W końcu to naprawdę normalka. Ja ze swojej strony zaapeluję tylko o zdroworozs?dkowo?ć. Bo jeżeli zamknięte fora powstaj? jako fetysz, wyższy kr?g wtajemniczenia, kryterium podziału na NAS, "ich" i "resztę", jezeli dochodzi do faworyzowania takiego tajnego podforum to skutki mog? być dla społeczno?ci destrukcyjne... Pamiętajcie, ze gross osób odwiedzaj?cych forum to już sprofilowani entuzja?ci... Jeżeli poczuj? się entuzjastami drugiej kategorii, zaczn? się sarkania, tworzenie grup kontra, tajnych przeciwko tajnym... Po co to komu? To nie Sejm, nie? Swego czasu na bodaj tuning.pl takim słynnym fetyszem było bycie moderatorem... Bo obrazowało kandydata, jako kogo? wyzej niż zwykły forumowicz. Nie wiem - m?drzejszy, bardziej obyty... Generalnie lepszy... Kiedy w latach 90-tych kwitły w sieci IRC-e, każdy chciał być "op-em". Noo, bo "op: moderował, dawał kicki i bany... Ho ho ho... Opek był to KTO|... Tak stało się na tuning-Lublin i Honda-Lublin, gdzie tajne podforum wyp?czkowało w targowisko spisków i intryg. Destrukcyjnym okazał się słynny zwrot "Wtajemniczeni wiedz? o co chodzi..." używany jak jaki? artefakt... Przed tym przestrzegam. My?lę, że logowane klubowe podforum można wydyskutować i stworzyć, ale "grupa trzymaj?ca władzę", "bractwo założycieli" "zespół moderatorów" musi czuć odpowiedzialno?c, za cały kontynent, a nie tylko jeden przyl?dek... Jeżeli jest się odpowiedzialnym to naprawdę wszystko można...
Rekomendowane odpowiedzi