Administrator Artix Opublikowano 27 Grudnia 2006 Administrator Opublikowano 27 Grudnia 2006 I wła?nie tego się najbardziej obawiam - że jak sobie sprawię maksiskuter, to mnie kręgosłup będzie nap*****lał po każdej jeĽdzie Nie no bez przesady, nie jest tak zle, na maxi po 600-800 km naprawde jestem mniej zmeczony niz po jezdzie takich samych odleglosci w pozycji pochylonej na biegowcu. Zdecydowanie dla kregoslupa zdrowszy jest maxi no i dla kolan niz np bandzior
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 27 Grudnia 2006 Administrator Opublikowano 27 Grudnia 2006 I wła?nie tego się najbardziej obawiam - że jak sobie sprawię maksiskuter, to mnie kręgosłup będzie nap*****lał po każdej jeĽdzie. !TAZ Olsen... Ja Ci powiem tyle: Mnie na Yp 250 w pierwszej budzie w ogóle nie bolał kręgosłup na dłuższych dystansach. Kanapa i pozycja za kier? w tym modelu była dla mnie idealna. Na drugim krańcu był An 400 K1. Tutaj po 50 km była tragedia. Obniżenie delikatnie kierownicy trochę pomogło ale niewiele. Kupuj Yp 250- Będziesz Ps. I zostaw to metro w spokoju
Olsen Opublikowano 27 Grudnia 2006 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zdecydowanie dla kregoslupa zdrowszy jest maxi no i dla kolan niz np bandzior Dla kolan - na pewno, zwłaszcza jak się jeĽdzi w "cywilnych" portkach. Za? co do kręgosłupa, to nadal mam pewne obawy (wiem, że chopperowcy często uskarżaj? się na bóle w okolicach lędĽwi po jeĽdzie po naszych drogach usianych dziurami niczym ser szwajcarski, a pozycja na maksiskuterze jest przecież nieco podobna).
Olsen Opublikowano 27 Grudnia 2006 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Kupuj Yp 250- Będziesz Ps. I zostaw to metro w spokoju !TAZ No wła?nie Majesty 250 spędza ostatnio sen z mych powiek (i nie jest to raczej chwilowe zauroczenie !TAZ ). PS Żeby móc wypi?ć się na metro, musiałbym nie pozbywać się małego skutera, bo YP-k? to sobie w zimie raczej nie po?migam.
jagroski Opublikowano 27 Grudnia 2006 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witaj Januszku!!!!! Widzę, że nie widzę czerwonego bandyty w Twoim profilu, sprzedałe?? Olsen albo T-Max, albo YP400, albo X-Max250. Trzeba jedymie przetrzymać pierwszy tysi?c kilometrów żeby zawieszenie się dotarło(!), taka przypadło?ć fortepianów. Widziałe? te kilkana?cie skuterów(19 szt w tym roku) przed 200 jak nimi przyjeżdżałem, więc rozumiem lekkie zamieszanie w glowie. Zobacz jeszcze w Scooterlandzie SYM 250ccm, wygl?da ekstra, a jako?ć bez zarzutu. Jak się wychoruję, to mam nadzieję, że się spotkamy w 200. Pozdrawiam Jacek.
Olsen Opublikowano 27 Grudnia 2006 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witaj Januszku!!!!! !piwko Widzę, że nie widzę czerwonego bandyty w Twoim profilu, sprzedałe?? Olsen albo T-Max, albo YP400, albo X-Max250. Bandita cały czas posiadam, aczkolwiek ostatnio, z racji pory roku, jeżdżę głównie skuterem. Jeżeli decydowałbym się na T-Maxa (zwłaszcza nowego), to raczej byłby to zakup na ładnych parę lat (podobnie jak Bandit), a nie pojazd na jeden sezon (póki co mam pewne plany życiowe - niewykluczone, że dok?d? na dłużej wyjadę i zakup nowego jedno?ladu trzeba będzie odłożyć w czasie [na razie biję się z my?lami]). Do zaproponowanego przez Ciebie X-Maxa nie mam jako? przekonania (nie zd?żył mi jeszcze przypa?ć do gustu wizualnie); na temat YP 400 też nie mam zdania - może je sobie wyrobię, jak dane mi będzie przejechać się oboma pojazdami (dalej niż "dookoła ?mietnika"). Natomiast bardzo mi się podoba Majesty 250 (w tej starszej i w tej nowszej budzie), tylko - jak już wcze?niej pisałem - boję się pakować w kilkuletni skuter, zwłaszcza maksi (obawa, że będzie mi doskwierał brak mocy, zwłaszcza w trasie, to temat na osobny w?tek). Tak więc w przyszły sezon zapewne wjadę bez zmian: na Bandicie i Peugeocie. !scooter
Rekomendowane odpowiedzi