nierob Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 a to czasem nie jest była SWT kolegi Miśka z Poznania? bo coś tak kojarzę.
Siwy Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Miśka będę widział w czwartek, to spytam.
MISIEK Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 4 godziny temu, Siwy napisał: Dzisiaj zwróciłem uwagę na takie ogłoszenie: https://www.otomoto.pl/oferta/honda-sw-t400-cena-po-sezonowa-okazja-ID6z9Esz.html#5e1d24d96c Może ktoś z ekipy warszawskiej zna właściciela. Przebieg na tym silniku podobno nie robi wrażenia, a zważywszy na wyposażenie dodatkowe cena wydaje się bardzo rozsądna. Co sądzicie o tej ofercie? Tak to moja była Honda.! Sprzedałem w zeszłym roku coś koło czerwca. Poszła do Warszawy z przebiegiem ok. 42 tys. Ciekawe dlaczego klient odsprzedaje dalej.? Doczytałem, hmmm... że ponoć problemy finansowe... Warto obejrzeć.!!! Może ktoś z Burgmaniaków zerknął by na ten skuter.!
Siwy Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Misiek,dzięki za szybki oddźwięk!Pogadamy mam nadzieję w czwartek.Może ktoś z Warszawy będzie mógł ją obejrzeć.
MISIEK Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 1 minutę temu, Siwy napisał: Misiek,dzięki za szybki oddźwięk!Pogadamy mam nadzieję w czwartek.Może ktoś z Warszawy będzie mógł ją obejrzeć. Tak było w czerwcu 2016: https://photos.google.com/share/AF1QipM2YPvUJH7wHVllD6Y_b-EslofF0SnkGDEb_gpF3Jg1LHL7ATHN98UWvVGVHhrQiw?key=MkZiRFZ6OHZvVC1xM0IwZmd2RlVsaVpvS0NxLTB3 4 godziny temu, Hipolit napisał: W zeszłym roku też widziałem to ogłoszenie. W zeszłym roku to może było moje ogłoszenie...
dziadzia Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Jak miśka i nie było przygód to brać w ciemno.
MISIEK Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 41 minut temu, dziadzia napisał: (...) i nie było przygód to brać w ciemno. No właśnie, no właśnie... Dlatego trzeba rzucić fachowym okiem.
Hipolit Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Misiek jestem przekonany, że to ogłoszenie było już z blachami WI. Pawelp chyba mamy na myśli to samo ogłoszenie. Ciekawe, czemu w ogłoszeniu nie ma pokazanej prawej strony...
Johny7205 Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Siwy, widzę w ogłoszeniu, że sprzedający jest z Mokotowa. Zdjęcia robił na Woronicza pod TVP. To moje okolice więc mogę podjechać zerknąć na ten sprzęt.
Siwy Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Johny,byłbym Ci bardzo wdzięczny za szczegółowe oględziny.Jeśli to możliwe poproś również o książkę serwisową,i sprawdź czy sprzęt był serwisowany tak rzetelnie jak przez Miśka. W ciągu nieco ponad roku ok.12000 km,więc jakieś nowe wpisy powinny być.Na priv. wysyłam Ci mój nr telefonu , z prośbą o kontakt w dniu jutrzejszym.
Johny7205 Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Załatwione. Jutro dzwonię ok.10.00.
Hipolit Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Napiszcie jak już będziecie coś wiedzieć.
coca76 Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 Witam czy koś z posiadaczy Tmax może zerknąć na ten egzemplarz czy jest warty swojej ceny bo planuje go obejrzeć a moje doświadczenie z tym modelem jest skromne. https://www.olx.pl/oferta/yamaha-t-max-xp500-abs-sport-edition-2007-mat-26287km-motostar-CID5-IDoU9jU.html Podjadę dzisiaj zobaczyć na żywo więc wszelkie sugestie na co zwrócić szczególną uwagę mile widziane. Pozdrawiam Piotr
brynio Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 Pytanko o coś takiego https://www.olx.pl/oferta/skuter-aprilia-scarabeo-500-CID5-IDkWdvI.html#56a4adb5db Nie koniecznie pytam o ten konkretny egzemplarz, bo nie wymagam, żeby ktoś leciał go oglądać, ale pytam ogólnie o model. Rozważam zakup czegoś takiego lub Atlantika, tego bardziej kwadratowego, również 500-tkę. Warto się w ogóle pakować w coś takiego?
Siwy Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 Dnia 30.09.2017 o 23:14, Hipolit napisał: Napiszcie jak już będziecie coś wiedzieć. A zatem piszę.Skuter zakupiony,szczęśliwie przewieziony z powrotem do Poznania,w znane mu już okolice.
Johny7205 Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 Niech się sprawuje. Do zobaczenia na trasie.
MISIEK Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 27 minut temu, Siwy napisał: A zatem piszę.Skuter zakupiony,szczęśliwie przewieziony z powrotem do Poznania,w znane mu już okolice. No to w czwartek zobaczę swoją byłą Hondę ! Wróciła do Poznania, wróciła do klubu...
Siwy Opublikowano 9 Października 2017 Opublikowano 9 Października 2017 17 godzin temu, MISIEK napisał: No to w czwartek zobaczę swoją byłą Hondę ! Wróciła do Poznania, wróciła do klubu... Michał, na wszelki wypadek zrobię zdjęcia,bo pogoda ma być nieszczególna...
okrągły Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 Witam forumowiczów ,bardzo bym prosił o opinię czy skuter jest wart zainteresowania,ewentualnie czy mógłby ktoś z okolicy podjechać go zobaczyć,byłbym bardzo wdzięczny.https://www.otomoto.pl/oferta/yamaha-tmax-bezwypadkowy-zarejestrowany-okazja-ID6z7mZc.html#e691a8433a
MISIEK Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 Opis baaaaardzo skromny, przebieg hmm... pewnie fikcyjny. Chyba, że skuter nie jeździł bo miał dłuższą przerwę na np. jakąś naprawę. Jak nie osłuchasz, obejrzysz i się nie przejdziesz to się nie dowiesz "co w trawie piszczy". Patrz na plastiki czy mają wszystkie zaczepy całe. Dobrze byłoby gdyby ktoś z okolic Częstochowy rzucił okiem.
JER2Y Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 Godzinę temu, MISIEK napisał: ..... przebieg hmm... pewnie fikcyjny. Chyba, że skuter nie jeździł bo miał dłuższą przerwę na np. jakąś naprawę. Czemu fikcyjny? 5 lub 6 sezonów i 15,5 tys to aż tak mało? Jeśli jest z końca 2012 r. to robił 5 kkm/rok. Ja pewnie i tyle nie robię w rok skuterem, ale skuter to tylko (i aż) jeden z kilku pojazdów którymi się poruszam. EDIT. No cóż, wypada wrócić do podstawówki, masz rację Misiek, to nie 5 kkm tylko 3kkm /rok, nie wiem jak to policzyłem, no cóż niechybnie dziadoskie lata już nadciągają. Może to mało może nie, zależy czy ktoś traktuje moto jako mocno podstawowy sprzęt do przemieszczania się czy używa go tylko hobbystycznie. Teoretycznie można sprawdzić historię a w tym przebieg od 2014 w CEPIK, potrzeba jednak więcej danych. Można o nie poprosić Sprzedającego, jak nie ma nic do ukrycia to powinien podać, no i pojazd musi być od tego czasu zarejestrowany w PL. Sprzedający podaje się za pierwszego właściciela więc sporą dokumentację powinien mieć, chyba że to pierwszy właściciel w Polsce czyli w sumie n-ty. Jest telefon, pierwszym ruchem bym dzwonił i pytał bo już na tym etapie wiele może się wyjaśnić.
okrągły Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 Dziękuję koledzy za odzew.Dzwoniłem do gościa,dowidziałem się tylko że jest sprowadzony w 2016r ze Szwajcari,dokumentów na potwierdzenie przebiegu niestety brak.
Lucjan73 Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 Nie ma co przesadzać, trzeba sprzęt dokladnie obejrzeć i sprawdzić pod każdym kątem. Są różne przypadki, ja mam skuter który przez ostatnie trzy lata przejechał może 400 km. A w takich krajach jak Szwajcaria czy Niemcy inaczej użytkuje się skutery czy motocykle. To nie południe gdzie sezon trwa cały rok.
okrągły Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 Co racja to racja,jadę w czwartek zobaczyć to cudo,pogoda ma być ok to myślę że po jeździe coś się wyjaśni.
Łuki Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 Czy 100 tysięcy przebiegu na Piaggio MP3 400 to bardzo dużo? W sumie wychodzi na 9 lat jakieś 11 tyś/rok. Przebieg bardzo realny, bo ja autem robię 35k rocznie. Jak sprawują się silniki X9 ? Zastanawiam się, patrząc na oferty skuterów z roczników poniżej 2010 kto kręci liczniki. Sprzedawca we Francji czy Polacy... Bo 20k dla maszyny się sprzed 10 lat to śmiesznie mało.
Rekomendowane odpowiedzi