xcracer Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Drodzy forumowicze co myślicie o tej ofercie? https://www.olx.pl/oferta/kymco-downtown-kymco-300-downtown-CID5-IDnzpdI.html
Hipolit Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Znalazłem taką AA 500 https://www.olx.pl/i2/oferta/aprilia-atlantic-500-CID5-IDnXSR0.html Widzę, że ma naklejkę Burgmanii. czy ktoś zna ten skuter? Sympatyczna pani powiedziała mi, że należał do jej ojca, ale dużo więcej się nie dowiedziałem.
Lucjan73 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Widać znaczek regionu Kujawsko -Pomorskiego lub Zachodniopomorskiego. Wydaje mi się jednak że raczej Kujawsko-Pomorski.
tacim Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Ktoś szukał SW-T 600 https://www.olx.pl/oferta/honda-swt-600-2016-rok-CID5-IDmjWg2.html#cda22da5fb nie wiem co to warte ale cena ok.
Yazinz Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 W dniu 5.09.2017 o 20:13, tacim napisał(a): Ktoś szukał SW-T 600 https://www.olx.pl/oferta/honda-swt-600-2016-rok-CID5-IDmjWg2.html#cda22da5fb nie wiem co to warte ale cena ok. Rozwiń W dniu 5.09.2017 o 20:13, tacim napisał(a): Ktoś szukał SW-T 600 https://www.olx.pl/oferta/honda-swt-600-2016-rok-CID5-IDmjWg2.html#cda22da5fb nie wiem co to warte ale cena ok. Rozwiń Ten sprzęt jest już od kilku miesięcy na olx...
nierob Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 jak szukałem SWT to dzwoniłem do gościa. wtedy miał ją chyba za 18-19 tys wystawioną. Z tego co pamiętam to twierdził, że była po jakimś szlifie. jakieś plastiki wymienił i pomalował. chyba czachę też.
tacim Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 No przy takiej cenie trzeba się z tym liczyć.
marekp Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 coś za mało jak na ten rocznik , ale nie znam się
Sympatycy KriSSo Opublikowano 6 Września 2017 Sympatycy Opublikowano 6 Września 2017 Na dniach wystawię moją SWT, niestety będzie sporo droższa od tej powyżej .
dziadzia Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 W dniu 6.09.2017 o 20:48, KriSSo napisał(a): niestety będzie sporo droższa od tej powyżej . Rozwiń Nooo ale twoja to cacuszko.
Klubowicze Piootr Opublikowano 6 Września 2017 Klubowicze Opublikowano 6 Września 2017 No czego ta ja się dowiaduję. Zmiany, zmiany, zmiany... W dniu 6.09.2017 o 20:53, dziadzia napisał(a): Nooo ale twoja to cacuszko. Rozwiń Warto kupić drożej "cacuszko", a nie błądzić i wydawać kasę na kit.
dziadzia Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 W dniu 6.09.2017 o 23:16, Piootr napisał(a): No czego ta ja się dowiaduję. Zmiany, zmiany, zmiany... Warto kupić drożej "cacuszko", a nie błądzić i wydawać kasę na kit. Rozwiń Dokładnie jak piszesz, bo jak kupisz tak zwaną okazję możesz się później baaardzo rozczarować.
dudekmotorek Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 W kazdy trzeba zainwestowac jakąś kasę , ja wole tanio kupić władować kasę byle nie fortunę i wiem że mam dobrze zrobiony. Byle nie był po jakimś poważnym wypadku. Mialem Cygnusa za 1500 zł trochę zainwestowałem i dwa lata jeździłem teraz zmienił właściciela. Kupiłem Sym City Com 300i z 2009 za 2500zl hamulce do zrobienia kompletnie cale do wymiany ,pas napędowy i oleje i do przodu. Mogłem od handlarza kupic za 5-7tys tylko po co? Nie byłby dużo lepszy byłby za to dużo droższy.
dziadzia Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 W dniu 7.09.2017 o 07:30, dudekmotorek napisał(a): Mogłem od handlarza kupic za 5-7tys tylko po co? Nie byłby dużo lepszy byłby za to dużo droższy. Rozwiń Jeśli kupujesz od handlarza to pewności nie masz nigdy nawet gdy kupujesz za 30 tysi, wiem jedno że jeśli ktoś kupi sprzęta od KriSSo Honda SW-T 600 lub od Termi-N Burgman 650 to nie potrzeba nic inwestować bo to pewny i sprawdzony sprzęt, co trzeba w obydwa sprzęty zainwestować ? To paliwo do poruszania się po drogach i cieszyć się z jazdy.
Klubowicze Piootr Opublikowano 7 Września 2017 Klubowicze Opublikowano 7 Września 2017 W dniu 7.09.2017 o 07:30, dudekmotorek napisał(a): W kazdy trzeba zainwestowac jakąś kasę , ja wole tanio kupić władować kasę byle nie fortunę i wiem że mam dobrze zrobiony. Byle nie był po jakimś poważnym wypadku. Mialem Cygnusa za 1500 zł trochę zainwestowałem i dwa lata jeździłem teraz zmienił właściciela. Kupiłem Sym City Com 300i z 2009 za 2500zl hamulce do zrobienia kompletnie cale do wymiany ,pas napędowy i oleje i do przodu. Mogłem od handlarza kupic za 5-7tys tylko po co? Nie byłby dużo lepszy byłby za to dużo droższy. Rozwiń Ty piszesz o zupełnie innej kategorii pojazdów, dla kompletnie innego klienta, ale te, które wymieniasz są też potrzebne.
dudekmotorek Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Pisze o wierze we własne umiejętności a nie o samych umiejętnościach. Nie podważam czyichś sprzętów i stanu w jakim są utrzymane a podważam wiarę w to że jak ktoś zapłaci dużo to wierzy że dobrze kupił. Nie odnoszę się do ostatnich wypowiedzi ale do ogółu. Marekp napisał " coś mało jak za ten rocznik" . Życzę każdemu z takim myśleniem żeby zapłacił drożej wtedy na pewno bedzie przekonany o najlepszym posiadanym bo najdroższym sprzęcie. Tylko to ma się nijak do rzeczywistości. W dniu 7.09.2017 o 21:10, Piootr napisał(a): Ty piszesz o zupełnie innej kategorii pojazdów, dla kompletnie innego klienta, ale te, które wymieniasz są też potrzebne. Rozwiń Tak są potrzebne dla każdego ze zdrowym podejściem do sprawy. Nie sądzę żeby mój sprzęt był gorszy bo jest tańszy sadzę natomiast że wiele osób uważa że są lepsi bo wydali więcej ale to typowe
Klubowicze Piootr Opublikowano 7 Września 2017 Klubowicze Opublikowano 7 Września 2017 W dniu 7.09.2017 o 21:25, dudekmotorek napisał(a): Pisze o wierze we własne umiejętności a nie o samych umiejętnościach. Nie podważam czyichś sprzętów i stanu w jakim są utrzymane a podważam wiarę w to że jak ktoś zapłaci dużo to wierzy że dobrze kupił. Nie odnoszę się do ostatnich wypowiedzi ale do ogółu. Marekp napisał " coś mało jak za ten rocznik" . Życzę każdemu z takim myśleniem żeby zapłacił drożej wtedy na pewno bedzie przekonany o najlepszym posiadanym bo najdroższym sprzęcie. Tylko to ma się nijak do rzeczywistości. Tak są potrzebne dla każdego ze zdrowym podejściem do sprawy. Nie sądzę żeby mój sprzęt był gorszy bo jest tańszy sadzę natomiast że wiele osób uważa że są lepsi bo wydali więcej ale to typowe Rozwiń Ostaję przy swoim zdaniu. Każdy kupuje to na co go stać i czym chce jeździć i nie mam na myśli czy coś jest gorsze lub lepsze. Wolność wyboru mamy, przynajmniej w tej kwestii.
krzyko66 Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 Witam szanownych forumowiczów. Zastanawiam się nad kupnem skutera i ostatnio wpadł mi w oko taki egzemplarz: https://www.olx.pl/oferta/suzuki-burgman-400-CID5-IDlHfDa.html#4d6ae70e65. Chciałbym zapytać o Wasze opinie o to cudo. Na co ewentualnie zwrócić uwagę podczas oględzin? Czy w ogóle 400-setka nadaje się dla faceta o wzroście 192 cm i jakieś 100 kg wagi? Z góry dziękuję za uwagi i podpowiedzi. Pozdrawiam.
MISIEK Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 W dniu 8.09.2017 o 13:34, krzyko66 napisał(a): Witam szanownych forumowiczów. Zastanawiam się nad kupnem skutera i ostatnio wpadł mi w oko taki egzemplarz: Rozwiń Siedemnastoletni skuter po wymianie akumulatora i oleju... I nie wymaga wkładu finansowego.???
Lucjan73 Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 Ja dodam że to model K1 o którym można sobie sporo poczytać w dziale technicznym, ma on swoje "humory".
virus Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 W dniu 8.09.2017 o 13:34, krzyko66 napisał(a): Witam szanownych forumowiczów. Zastanawiam się nad kupnem skutera i ostatnio wpadł mi w oko taki egzemplarz: https://www.olx.pl/oferta/suzuki-burgman-400-CID5-IDlHfDa.html#4d6ae70e65. Chciałbym zapytać o Wasze opinie o to cudo. Na co ewentualnie zwrócić uwagę podczas oględzin? Czy w ogóle 400-setka nadaje się dla faceta o wzroście 192 cm i jakieś 100 kg wagi? Z góry dziękuję za uwagi i podpowiedzi. Pozdrawiam. Rozwiń Masz wymiary bardzo zbliżone do mnie i nie każdy maxiskuter będzie do Ciebie pasował (spróbuj usiąść np. na T-Maxie i skręcić kierownicę ). Z własnego doświadczenia polecam Kymco Downtown. W miarę wygodnie siedzi się na tym osobie z długimi nogami. Ewentualnie Burgaman 650, ale to inna liga wagowa.
dudekmotorek Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 Prawie 18 lat to juz lada dzien do pełnoletności bo do konca roku nie dużo zostało. A tak apropo pojemności to Ty musisz sam wiedzieć czego oczekujesz i do czego potrzebujesz bo 400 ccm na skuter to dużo( wiem są większe) ja sie przesiadłem ze 125 na 263ccm i jestem zadowolony co nie znaczy że skreślam dalszą ewolucję. Po prostu poluję na "okazje" ale nie od handlarzy tylko od prywatnych sprzedawców . Na razie jestem zadowolony że nie przepłaciłem bez powodu choć czasem się opłaca zapłacić więcej.
Piitersonn Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 Witam, Może ktoś z kolegów oglądał tego t-maxa ? W niedziele mam zamiar go obejrzeć, więc proszę o jakieś sugestie. https://www.otomoto.pl/oferta/yamaha-tmax-yamaha-tmax-500-t-max-xp-500-z-2009r-ID6z0Ysw.html
Hipolit Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 Hej. Zastanawiam się nad tą SW-T https://www.otomoto.pl/oferta/honda-sw-t400-swt-600-okazja-ID6z5UQf.html#040d4936df Dziś ją oglądałem. W sumie ma trochę rys, ale to nie jest najważniejsze. Co mnie zastanawia. Przednia opona nie była wymieniana. Jest trochę wyząbkowana, ale skuter jedzie normalnie. Poza tym opona ma DOT 0313 - skuter produkcja 2011, ale pierwsza rejestracja we Francji 2014. O co chodzi? Po przednim zawieszeniu nie widać, żeby było naprawiane. Sprzedający nic nie wie na ten temat, albo nie chce wiedzieć. Skuter ściągnął mu kolega handlarz, który ściąga powypadkowe z Francji. Ten niby przyjechał cały, ale może ten kolega go tak już kupił. Raczej mało prawdopodobne wydaje mi się, żeby salon francuski wymienił opony przez sprzedażą na nowsze. Poza tym prawa pokrywa (ta gdzie jest bagnet oleju) na uszczelnieniu się poci. Czy to popularna usterka SW-T? Nie widać śladów ingerencji. Sprzedający wydaje się ok.
Szagal Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 Cytuj prawa pokrywa (ta gdzie jest bagnet oleju) na uszczelnieniu się poci. Rozwiń Z tego co wiem to nie jest to typowa usterka. Co więcej SW-T w ogólnie nie biorą oleju i nie przecieka im silnik (jest o tym na forum), więc sprawa do przeglądnięcia się. Z oponami sprawa ciekawa, ale moją uwagę zwróciła czasza. Ponoć w SW-T 600 niezależnie od koloru czasza była czarna-świecąca (jakby z brokatem). Ta na zdjęciu wyda się matowa (zwłaszcza że zdjęcia są w słońcu) czyli taka jak były montowana w SW-T 400. Nie wiem jak to wyglądało na żywo? Co prawda może ktoś zmienił bo mu się nie podobało tak jak bo było przy mojej zacnej, ale czujność trzeba mieć
Rekomendowane odpowiedzi