Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta jest interesująca? Cz. 2 . Zapytania o ogłoszenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy skuter ma Wtrysk najlepiej sprawdzić po modelu czy jest sonda lambdy dołączona do kolektroa wydechowego 

Opublikowano
18 minut temu, tex00 napisał:

gratuluję zakupu, polskiej wersji nie ma, mam czeską i włoską. Jesteś z Wrocławia jak widzę, też mam od niedawna Majesty 400, jak coś potrzebujesz to napisz (albo przyjedź :-) trochę w temacie tej Yamahy już przerobiłem.

Dzięki, jak coś to będę się odzywać, pozdrawiam

Opublikowano

Dziękuję za podpowiedzi - zdecydowałem się na zakup Burgmana 125 2009 rok od forumowicza - myślę, że to jest początek długiej i owocnej przygody :)

Opublikowano
Dnia Monday, July 10, 2017 o 13:45, langus3 napisał:

Po weekendowych wojażach i zrobieniu 500km, oglądnięciu 2 Burgmanów 400 z okolic Kalisza (stan tragiczny) zawitałem do Wałbrzycha i zakupiłem Majesty 400 ;-)

Stan naprawdę bardzo dobry, posprawdzałem to co mi koledzy powyżej doradzali i na razie wszystko ok.

Mam tylko pytanie, orientuje się ktoś gdzie można zdobyć instrukcję obsługi i serwisówkę po polsku?

Pozdrawiam

P.S. Z racji mojego wzrostu 180cm zdecydowałem się na Majesty jakbym miał więcej to wybrałbym na pewno Burgmana. (brak możliwości wyciągnięcia nóg przy wzroście powyżej 185).

DSC_3625.JPG

Jest piękna ! Ciesz się jazdą i do zobaczenia na "trasie". 

Opublikowano

Czy ktoś oglądał to:

https://www.olx.pl/oferta/honda-silver-wing-CID5-IDneqBy.html

Widać, że plastiki malowane. Brakuje naklejek SW-T 600. (gdzie takie kupić?). Rozmawiałem z wlaścicielem. Niby szykował pod siebie ale sprawy zawodowe mu się skomplikowały i kasy potrzebuje. Czy malowanie dyskwalifikuje? Jak sądzicie?

Opublikowano

Emblematy zapewne w serwisie dostaniesz :) cena obstawiam promocyjna nie będzie - dlatego często " handlarze"  ich nie kupują.

Jak ktoś będzie chciał to ja swoją SW-T400 za 2 miechy będę sprzedawał a przejechałem nią całe 30 km hehe i teraz ma jakieś 480 km. 

Opublikowano

benski - ta z Grodziska Mazowieckiego też jest pod moją lupą.

Jedyne co zauważyłem, to:

- brak klapki wlewu paliwa. Koszt - 20 euro więc tragedii nie ma;

- nie ma napisu ABS na błotniku przednim;

- nigdzie w ogłozeniu nie jest zaznaczone, że bezwypadkowy (albo więc ogłoszenie na szybko napisane, albo coś się działo).

Gdybym miał teraz fundusze, to jest to jedna z lepszych jakie ostatnio wiszą, ale że próbuję najpierw sprzedać moto, nie truję sprzedającym póki nie ma o czym dyskutować.

Napisy SW T600 kosztują 100 euro na motorcyclespareparts.eu, nie wiem ile w ASO ale jak swoje moto naprawiałem, ceny części mieli identyczne.

Opublikowano

Cześć, 

rozmawiałem z właścicielem tego skutera. Z tego co się dowiedziałem, to kupił go od handlarza w minionym roku. Skuter był po przewrotce, klapkę od wlewu paliwa ukradli na złocie ale już zamówił "nową", tego co wiem na Allegro. Dotychczas jeździł motocyklem ale pod wpływem szwagra w minionym roku przesiadł się na skuter, teraz chce wrócić na motocykl.

Tyle wiem, bo pomagam znaleźć skuter koledze i dzwoniłem do gościa.

dobrej pogody!

Opublikowano

Napis 100Euro? Nieźle....

Czyli informacje, które posiadam są zbieżne z Waszymi. Myślałem, że ktoś ją "organoleptycznie" już sprawdzał.

Właściciel mowił też o pękniętych i klejonych plastikach w okolicy hamulca postojowego.

Hmmm... Ilelroć słyszę, że coś było po przewrotce to mam stracha czy nie pogięta kiera, rama i czy w ogóle nie składak z 4 sztuk. Jakieś takie obrazki mi stają przed oczami. A gdy malowanka to od razu "dlaczego", czy coś nie ukrywa, czy aby nie wydmuszka lub zbuk....

Opublikowano

Nie ma co panikować - moje moto też przeszlifowałem już pierwszego dnia (na szczęście przy niewielkiej prędkości) - musiałem wymienić pogiętą kierownicę, pęknięty migacz itd. ale to są pierdoły (choć nie kosztowały jak pierdoły), a mechanicznie jest dalej igła. Przewrotka przewrotce nierówna, mogła to być głupota na postoju. Ważna jest mechanika, jeśli tam wszystko jest ok to naprawy plastików nie muszą wróżyć żadnych kłopotów. Moim zdaniem: sprawdzić w ASO albo u dobrego mechnika, jeśli rama jest OK to reszta do przeżycia. W najgorszym wypadku, za jakiś czas wymienisz sobie tą część plastiku, która była klejona. A jak sam się wywrócisz, to nie będzie aż tak bardzo szkoda jak egzemplarza w stanie igiełka. Wierz mi, nowe moto przeszlifowałem, bolało jak cholera -_-

Poza tym, gość powiedział prawdę więc to dobrze wróży - ukrywanie takiego faktu byłoby nieładne, a tak przynajmniej wydaje się szczery. Sprawdzisz jednak przed zakupem w ASO albo gdzie chcesz, i wtedy podejmiesz decyzję.

Najważniejsze to nie dać się zwariować, tylko zastosować rozsądną ostrożność :)

Opublikowano

Jeden wymienia, a trzech prostuje czy klei pogięte i połamane... Taka rzeczywistość.

Opublikowano

Zgadza się, dlatego warto poddać maxi oględzinom w ASO.

Jeśli wyjdzie jakaś pogięta kierownica, a cała reszta będzie OK, będzie argument do tego, by sprzedawca zszedł trochę z ceny, ale takie "babole" - w mojej opinii - nie przekreślają egzemplarza. Rozumiem jednak, jeśli ktoś szuka maszynki w stanie igła - wszystko kwestią preferencji.

Ach, zapomniałem dodać - to SW T600 stało za 13900, potem ogłoszenie zniknęło, teraz wrócilo za 12900, i podejrzewam że zdecydowany kupiec będzie w stanie jeszcze cenę obniżyć.

Wracając do tematu przewodniego: czy ktoś z Was kojarzy ten egzemplarz?

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-sw-t400-abs-2-x-kluczyki-ksiazka-serwisowa-stan-wzorowy-ID6yZYcT.html#33bb8926bf

Opublikowano

Cześć Akar! Mieszkam dwa kilometry od firmy Karlik Honda.Podjadę tam jeszcze dzisiaj i postaram się dowiedzieć czegoś więcej niż w ogłoszeniu.Mi samemu w podobny sposób pomogli koledzy z Warszawy,więc spłacę dług pomagając Tobie.

Opublikowano

Dzięki Akar za dodanie otuchy. Dowiedziałem się jeszcze, że ma tylko jeden kluczyk. Dorobienie drugiego to wydatek kolejnych 100-150 zł

Opublikowano
6 godzin temu, Akar_Zaephyr napisał:

Wracając do tematu przewodniego: czy ktoś z Was kojarzy ten egzemplarz?

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-sw-t400-abs-2-x-kluczyki-ksiazka-serwisowa-stan-wzorowy-ID6yZYcT.html#33bb8926bf

Akar,zgodnie z obietnicą byłem w serwisie HONDA KARLIK,i obejrzałem skuter.Na PW zostawię Tobie mój nr telefonu.Jeżeli będziesz miał czas to dzwoń.

Opublikowano

Dziękuję, Siwy!

Mam nadzieję, że pewnego dnia też będę mógł oddać przysługę Burgmaniakowi :)

Opublikowano

Witam 

Napalam się na tmaxa niestety z niskim budżetem ok 6k. Jest kilka ofert w tym obszarze. Np ta:

https://www.gumtree.pl/a-motocykle-i-skutery/targowek/yamaha-xp500-t+max-maxi-skuter-tmax-nie-xmax-burgman-piaggio-peugeot-x9/1002007244740910476052709

Lub tmax w Chełmie na olx ( nie mogę wrzucić linka bo otwiera mi się w aplikacji)

Lub:

https://www.otomoto.pl/oferta/yamaha-tmax-500-skuter-pojemny-raty-dowoz-ID6yZkOL.html#965f2ae336

Chełmińska jest mi najbliższy terytorialnie i wizualnie ale właściciel wraca pod koniec tygodnia i wcześniej ani zobaczyć ani pogadać nie można.

Nie liczę na ideał ale ma coś co stopniowo doinwestowane będzie dobrze ze mną współpracować na trasie. Proszę o pomoc wskazówki, uwagi...

Opublikowano

Wydaje mi się, że musisz się skupić na T-maxie na wtrysku choć  nie wiem czy w takiej cenie kupisz chyba od 2005 szły. 

Opublikowano

Na ten rocznik nie mam szans. A czemu z gaźnikiem nie, czy to jest kwestia spalania,awaryjności? 

Opublikowano

Cześć,

Od jakiegoś czasu rozglądam się za używaną Hondą Integrą 750. Obecne "ideały" z Otomoto niestety okazały się odpicowanymi powypadkowcami. Zainteresowało mnie ogłoszenie z Gniezna http://allegro.pl/show_item.php?item=6904178570#235b0c3865 Czy ktoś oglądał ten egzemplarz? 

Opublikowano
7 godzin temu, virus napisał:

Cześć,

Od jakiegoś czasu rozglądam się za używaną Hondą Integrą 750. Obecne "ideały" z Otomoto niestety okazały się odpicowanymi powypadkowcami. Zainteresowało mnie ogłoszenie z Gniezna http://allegro.pl/show_item.php?item=6904178570#235b0c3865 Czy ktoś oglądał ten egzemplarz? 

Leżała na prawej. Ale bardziej martwi mnie lewa strona. Ładnie zrobiona jednak jeden element wskazuje na naprawę w ASO i to mogło być coś poważniejszego. Jeżeli jesteś zainteresowany mogę podjechać. Przebieg też mi nie pasuje. Wytarte elementy wskazują na to. Miałem Integrę i Maki spóźnił się 1 godzinę przed sprzedażą :)

Opublikowano

Czy jest ktoś w Starachowicach lub okolicy kto mógłby rzucić okiem/sprawdzić skuter b400 (nr aukcji allegro: 6900559362)? Cena niska w porównaniu z konkurencją z rocznika więc pytanie o co kaman?