Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta jest interesująca? Cz. 2 . Zapytania o ogłoszenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobno pewniak tak słyszałem :)

• Sympatycy
Opublikowano

Tak, to skuter ze znaną historią, mało jeżdżony, stąd niski przebieg, Samba jest drugim właścicielem, według mnie warto się nim zainteresować.

• Sympatycy
Opublikowano
Czołem! Wracam na maxi i marzy mi się teraz Tmax z 2008.

Czy ta oferta jest komukolwiek znana ? https://www.otomoto.pl/oferta/yamaha-tmax-ID6yWVqb.html#5a47b08691

Może znalazłby się chętny znawca modelu, aby przyjrzeć mu się z bliska.

Wydaje mi się, że to Tmax użytkowniczki "Samba"....

Dzięki za podpowiedź. Rzeczywiście umieściła posta o sprzedaży na regionalnym forum.

Podobno pewniak tak słyszałem

Tak, to skuter ze znaną historią, mało jeżdżony, stąd niski przebieg, Samba jest drugim właścicielem, według mnie warto się nim zainteresować.

Oferowany TMAX to na pewno bardzo atrakcyjna oferta. Ten egzemplarz jest faktycznie w posiadaniu koleżanki Samby, jak się nie mylę od 2010 roku, kiedy zakupiła go od pierwszego właściciela. Pojazd z historią, pochodzący z polskiego salonu, garażowany i bezwypadkowy. Przebieg autentyczny. Ostatnie dwa lata używany sporadycznie, stąd niewielki przebieg. Polecamy. 

Opublikowano
14 godzin temu, Urbi napisał:

Oferowany TMAX to na pewno bardzo atrakcyjna oferta. Ten egzemplarz jest faktycznie w posiadaniu koleżanki Samby, jak się nie mylę od 2010 roku, kiedy zakupiła go od pierwszego właściciela. Pojazd z historią, pochodzący z polskiego salonu, garażowany i bezwypadkowy. Przebieg autentyczny. Ostatnie dwa lata używany sporadycznie, stąd niewielki przebieg. Polecamy. 

OK, dziękuję za informację. Będziemy z Sambą dogadywać temat mam nadzieję z pozytywnym dla obu stron skutkiem :)

Opublikowano

Witam szukam Burgmana 400 rocznik 2007/2008, znalazłem parę ogłoszeń, może ktoś z forumowiczów je zna i mógłby coś powiedzieć 

https://www.olx.pl/oferta/suzuki-burgman-2007r-bezwypadkowy-wariator-j-costa-idealny-CID5-IDmBZgO.html#e2517e21b2

http://allegro.pl/suzuki-burgman-400-k7-i6865431945.html 

W tym przypadku zastanawia mnie kolor oraz naklejki i sposób ich rozmieszczenia. Może ktoś coś wie na temat i podzieli  się informacja. Pozdrawiam. 

Gość michal_lodz
Opublikowano

Szukam od jakiegoś czasu xmax 125 generalnie ciężko coś sensownego znaleźć. Znalazłem wersję black max 125 z 2009 roku https://www.olx.pl/oferta/yamaha-black-max-xmax-125-rok-2009-okazja-skuter-w-ekstra-stanie-CID5-IDn7q7Y.html ze zdjęć dużo nie widać mam zamiar podjechać może w tym tygodniu a może skuter znany w Łódzkim? Zakładam że ciężko dorwać plastiki i inne rzeczy z tej wersji to może nie będzie to jakiś ulep

Wysłane z mojego SM-G903F przy uży

Użytkownik michal_lodz został usunięty. Po pozytywnym zaaprobowaniu usunął swoje dane potrzebne do rejestracji.

Administracja

Opublikowano

Wygląda ładnie, najlepiej jakbyś się dowiedział o historię, czy z polskiego salonu, czy jest książka serwisowa itp itd.

Ja niedawno kupiłem Majkę 400 z 2005 roku i jestem zachwycony więc gorąco polecam en model.  

Opublikowano

Uwazalbym na ten wydech akrapovicha. W tej chwili takie wydechy bez papierów są po 200-300pln z naklejkami yoshimura,akrapovich itd. Do wyboru. Taki wydech moim zdaniem tylko z dokumentem potwierdzajacym zakup i "oryginalność" wydechu.

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 godziny temu, Gryzon napisał:

Uwazalbym na ten wydech akrapovicha. W tej chwili takie wydechy bez papierów są po 200-300pln z naklejkami yoshimura,akrapovich itd. Do wyboru. Taki wydech moim zdaniem tylko z dokumentem potwierdzajacym zakup i "oryginalność" wydechu.

Będę brać z fabrycznym tłumikiem, jakoś dźwięk wydechu mnie nie jara.

Dziękuję za rady.

I czekam proszę o więcej ;-)

Opublikowano

Mnie to tez nie jaralo dopoki nie kupilem 2 cylindrow 400ccm puszczonych przez prawdziwego Arrow'a. I powiem ci ze takie "mruczenie" jest fajne :)

Opublikowano

Możliwe, że usłyszę i się zakocham i wtedy faktycznie będę prosił o fakturę zakupu tłumika/.

Opublikowano

Cześć. Najważniejsze to sprawdź jak pracuje silnik na zimnym i na rozgrzanym. Ważne jest aby równo wkręcał się na obroty. Dodatkowo zrób bardzo dynamiczne przyspieszenie i zobacz czy nie "odcina". Mi moja Majka potrafi odciąć jak za mocno przyspieszę i po tym obroty na postoju są ponad 2000 tys. Po wyłączeniu i wlaczeniu silnika wszystko wraca do normy.  Co do oferty na zdjęciach wygląda ekstra i jesli nie ma ekstremalnej historii to bierz ! 

Opublikowano

Wygląd jest bardzo ekstra.Obejrzyj te białe płozy na dole, bo prawa strona wygląda na przyklejoną taśmami. No i te czarne naklejki... , po co zasłaniać taki ładny kolor? Tłumik z ostatniego zdjęcia też nie jest oryginalny, a przynajmniej ja takich nie widziałem. Gumy na manetkach też nie są jak w oryginale (może grzane - sterownika nie widzę), Dziwne coś jakby dodatkowe mocowanie szyby - na pierwszym zdjęciu widać.

Pasek wymienia się co 20 tyś km. Ile kosztuje to, co założył w tym roku możesz sam sprawdzić, porównać z ceną finalną skutera i się zastanowić dlaczego to było robione. Skuter wart obejrzenia jak koledzy wspomnieli ale w serwisie z opcją zerknięcia na pasek, wariator i resztę napędu. 

Opublikowano
6 minut temu, papcioch napisał:

Wygląd jest bardzo ekstra.Obejrzyj te białe płozy na dole, bo prawa strona wygląda na przyklejoną taśmami. No i te czarne naklejki... , po co zasłaniać taki ładny kolor? Tłumik z ostatniego zdjęcia też nie jest oryginalny, a przynajmniej ja takich nie widziałem. Gumy na manetkach też nie są jak w oryginale (może grzane - sterownika nie widzę), Dziwne coś jakby dodatkowe mocowanie szyby - na pierwszym zdjęciu widać.

Pasek wymienia się co 20 tyś km. Ile kosztuje to, co założył w tym roku możesz sam sprawdzić, porównać z ceną finalną skutera i się zastanowić dlaczego to było robione. Skuter wart obejrzenia jak koledzy wspomnieli ale w serwisie z opcją zerknięcia na pasek, wariator i resztę napędu. 

Dzięki wielkie za rady, wybieram się w niedzielę, jak wrócę po oględzinach to się odezwę.

Opublikowano

Manetki są OK. Już zapomniałem jakie one były brzydkie :)

Opublikowano

Cześć,

może ktoś po rzuceniu okiem na ogłoszenie będzie miał już jakieś przemyślenia lub wątpliwości - planuję obejrzeć dwa poniższe egzemplarze:

Honda S-wing 2008 -> http://allegro.pl/show_item.php?item=6883871513#thumb/6

Suzuki Burgman 2006 -> https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-skuter-suzuki-burgman-125-CID5-IDniJ8e.html

Opublikowano

Burgman  nie widzę sondy lambda wiec to model jeszcze na gaźniku - i dlatego JA bym szukał model wyżej już na wtrysku

Opublikowano

Czy oprócz faktu iż wymaga więcej obsługi to gaźnik w Burgmanie jest w jakimś stopniu uciążliwy? Bie znalazłem takich informacji dotychczas...

Opublikowano

Miałem taką 125 na gażniku i była całkiem OK
Ale osobiste przemyślenia  podpowiadają że wtrysk jest lepszy 
Lepsze odpalanie po długim przestoju . mniejsze spalanie 

Opublikowano

W którym roku wprowadzono wtrysk albo jak to rozpoznać na pierwszy rzut oka?

• Użytkownicy
Opublikowano
W którym roku wprowadzono wtrysk albo jak to rozpoznać na pierwszy rzut oka?

Od 2007

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Dzięki.

Właśnie oglądałem rocznik 2009 w całkiem fajnym stanie - chyba zakup będzie szybszy niż planowałem ;)

Oprócz tego, że ładnie pracuje na zimno i na ciepło, jeździ prosto, hamuje i przyspiesza to coś szczególnego może jej doskwierać?

Opublikowano
Dnia 7.07.2017 o 10:38, langus3 napisał:

Dzięki wielkie za rady, wybieram się w niedzielę, jak wrócę po oględzinach to się odezwę.

Po weekendowych wojażach i zrobieniu 500km, oglądnięciu 2 Burgmanów 400 z okolic Kalisza (stan tragiczny) zawitałem do Wałbrzycha i zakupiłem Majesty 400 ;-)

Stan naprawdę bardzo dobry, posprawdzałem to co mi koledzy powyżej doradzali i na razie wszystko ok.

Mam tylko pytanie, orientuje się ktoś gdzie można zdobyć instrukcję obsługi i serwisówkę po polsku?

Pozdrawiam

P.S. Z racji mojego wzrostu 180cm zdecydowałem się na Majesty jakbym miał więcej to wybrałbym na pewno Burgmana. (brak możliwości wyciągnięcia nóg przy wzroście powyżej 185).

DSC_3625.JPG

Opublikowano

gratuluję zakupu, polskiej wersji nie ma, mam czeską i włoską. Jesteś z Wrocławia jak widzę, też mam od niedawna Majesty 400, jak coś potrzebujesz to napisz (albo przyjedź :-) trochę w temacie tej Yamahy już przerobiłem.