Kamil_Wwa Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Dnia 14.04.2017 o 20:10, tacim napisał: I po lalce musisz sprecyzować który model szukasz . Generalnie salonowe i serwisowane schodzą od ręki - przeważnie pomimo godnej ceny. Szukam czegoś w budżecie 15-20k więc liczę na rozsądnego t-maxa z rocznika 2009-2011 w piątek oglądałem tą sztukę https://www.otomoto.pl/oferta/yamaha-tmax-t-max-xp500-500-abs-techmax-armed-bike-gwarancja-ID6yP3sr.html Niestety ze względu na pogodę ciężko było o jazdę próbną. Wg sprzedawcy sprzęt bezwypadkowy co mogą potwierdzić odpowiednią adnotacją na fakturze (również przebieg). Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym komisem ? Sprzęt na żywo nie wygląda najgorzej ...
Gość Robert JAPAN Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Godzinę temu, Kamil_Wwa napisał: Szukam czegoś w budżecie 15-20k więc liczę na rozsądnego t-maxa z rocznika 2009-2011 w piątek oglądałem tą sztukę https://www.otomoto.pl/oferta/yamaha-tmax-t-max-xp500-500-abs-techmax-armed-bike-gwarancja-ID6yP3sr.html Niestety ze względu na pogodę ciężko było o jazdę próbną. Wg sprzedawcy sprzęt bezwypadkowy co mogą potwierdzić odpowiednią adnotacją na fakturze (również przebieg). Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym komisem ? Sprzęt na żywo nie wygląda najgorzej ... Na spokojnie z mechanikiem trzeba podjechać, w ofercie mieli/mają kilka 530 i ktoś z forum się pofatygował i niestety były lakierowane itp. Trzeba uważać, i cenowo w polsce od pierwszego właściciela trzeba dać powyżej 20tys
MISIEK Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 16 godzin temu, Lucjan73 napisał: A tu ciekawostka, co sądzicie ? https://www.otomoto.pl/oferta/kymco-myroad-przebieg-tylko-191-km-polecam-skuter-stan-idealny-ID6yRcE1.html I ja się przyłączam do zapytania. Ciekawa propozycja ale tylko po dokładnym obejrzeniu.!!! Sprzedający potwierdza bezwypadkową historię skutera i jego idealny stan. Niestety nie posiada lepszej jakości zdjęć.??? A szkoda.! Hmmm... Skuter systematycznie przepalany i jeżdżący wokół komina, z przebiegiem 191 km - co daje niecałe 3 km tygodniowo.? Ciekawa sprawa.?! Chciałbym się coś więcej dowiedzieć o tej sztuce. I przy okazji pytanie do posiadaczy MR700: czy są w Polsce jakieś problemy z serwisowaniem i obsługą tego modelu.?
Johny7205 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Kamil_Wwa oglądałem obydwa nowszeTmaxy 530 w Armedbike we wrześniu ubiegłego roku. Stoją już trochę. Niby nówki ale składane, malowane. Oglądałem też Hondę dla kolegi z forum i też to samo. Niby nówka ale wygląda jakby leżała kilka razy na obydwie strony. Sprzedający twierdzi, że może zdjąć owiewki w warsztacie przy zadeklarowaniu zaiteresowania danym egzemplarzem. Ja nie skorzystałem. Przyjrzyj się dokładnie tej sztuce i przejedż koniecznie. Może jest ok.
Lucjan73 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 2 godziny temu, MISIEK napisał: I ja się przyłączam do zapytania. Ciekawa propozycja ale tylko po dokładnym obejrzeniu.!!! Sprzedający potwierdza bezwypadkową historię skutera i jego idealny stan. Niestety nie posiada lepszej jakości zdjęć.??? A szkoda.! Hmmm... Skuter systematycznie przepalany i jeżdżący wokół komina, z przebiegiem 191 km - co daje niecałe 3 km tygodniowo.? Ciekawa sprawa.?! Chciałbym się coś więcej dowiedzieć o tej sztuce. I przy okazji pytanie do posiadaczy MR700: czy są w Polsce jakieś problemy z serwisowaniem i obsługą tego modelu.? Slawoy ma taki sprzęt i z tego co pamiętam miał jakąś naprawę napędu (gwarancja). Pewnie za chwilę sam się wypowie w temacie.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Klubowicze Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Wywołany do tablicy, piszę... Jak na razie Wszelkie części eksploatacyjne typu klocki, czy rolki, dostałem na miejscu, paski też są, ale niestety cena powala (700 PLN), więc lepiej zamówić z zagranicy (we Włoskim sklepie on-line płaciłem z przesyłką coś koło 470 PLN). Na Allegro w zasadzie prócz filtra i klamki hamulca, nic nie dostaniesz, używanych plastików totalne zero... Na portalach zagranicznych jest trochę lepiej. Części których nie ma w kraju, można zamówić w MotorLandzie lub Sokole, ponoć nawet zniżki są, ale że Kymco wywodzi się z Hondy, więc na razie nie musiałem tego wypróbowywać. Po przejechaniu 19K na razie bezawaryjnie. Gwarancja dotyczyła zakupu z naszego salonu (Motonita), ale egzemplarza sprowadzonego z Włoch z przebiegiem niecałych 7K. Jakaś włoska niedojda spaliła okładziny sprzęgła (dwie popękały), a że kupowałem w styczniu, to oni nawet nie wiedzieli o usterce, bo śnieg jeszcze leżał i nie było jazdy próbnej. Kiedy po przyjeździe na lawecie wykryłem usterkę (mocne wibracje przy ruszaniu), bez słowa przysłali paletę na motocykle i kurier zabrał na gwarancję (pół roku na moto używane). Czy ten z ogłoszenia może mieć 191km przebiegu, trudno powiedzieć. Robsson kupił ostatnio dla syna Hondzię CBR500 rocznik 2011, salonową od pierwszego właściciela, z przebiegiem coś koło 2300 km. Moto kupione dla żony, mieli jeździć razem na wycieczki, a ta sobie zaszła w ciążę i moto stało niemal nieużywane. Tutaj niepokoi mnie tylko to, że "Kraj pochodzenia: Szwajcaria", a tam niemal fabryczna sztuka trochę zazwyczaj kosztuje... Owszem, Kymco klasy premium trudniej sprzedać, niż Hondę czy Suzuki, więc i ceny są niższe. Moim zdaniem nic, tylko pojechać obejrzeć, przejechać. Przy takim przebiegu, jeśli przechowywany był w suchym garażu, wszystko powinno (śruby, osłony, części metalowe), powinny być wizualnie "nowe"... Moja opinia o MR700? Kiedyś skreśliłem go zupełnie z listy ewentualnego zakupu. Ładny tył i taki sobie przód, teraz stylistycznie mi się nawet podoba. Jest dość głośny (przynajmniej po Burgmanie 650) i wydaje podczas jazdy wysoki gwizd przekładni, czego kierowca w zasadzie nie słyszy, ale jadący za mną zwracają na to uwagę. Czasami jak wjeżdżam na prom, ludzie się pytają, co tam za silnik jest, że tak poważnie chodzi, jak z turbo Ogólnie do dalekiej turystyki fajny i wdzięczny sprzęt. Trzeba uważać trochę na grząskim lub szybkim podłożu, bo przednie koło ma tendencję do uciekania na bok. Rozkład mas na osie jest niby niemal idealny, ale w Bieszczadach na winklach boczki przedniej opony zjechały się dużo szybciej, niż w tylnej. Czy kupiłbym ponownie ten model? Z salonu owszem lub bardzo pewną przeszłością. Lubię ciche sprzęty, więc tu mnie trochę MR drażni (ma bardziej motocyklowy wydech), i dość głośno hałasuje sam układ przenoszenia napędu (jak odłączę pasek, to sam silnik jest genialnie bezwibracyjny i robi tylko fajnie wiiiiuuu, wchodząc na obroty). Pod tym względem BMW GT650 chodzi znacznie lepiej, bo tam konstrukcyjnie zbliżoną jednostkę, przekonstruowano w napędzie zupełnie inaczej (krótszy pasek z wariatorem stanowi integralną część silnika). Zmieniono też wykorbienia wału, bo GT na wolnych obrotach chodzi równiutko, a MR ma niesymetryczną kolejność pracy tłoków.
Krzychu13 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Z nastanie wiosny pomyślałem o: https://www.otomoto.pl/oferta/honda-nc-750-integra-abs-salon-polska-bezwypadek-3-x-kufry-ID6yFbeF.html#8444d24f6e czy ktoś może coś na jej temat napisać? Za każdy wpis z góry dzięki.
MISIEK Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 13 godzin temu, Krzychu13 napisał: https://www.otomoto.pl/oferta/honda-nc-750-integra-abs-salon-polska-bezwypadek-3-x-kufry-ID6yFbeF.html#8444d24f6e czy ktoś może coś na jej temat napisać Podjadę po pracy... Rzucę okiem. Dodano 19:30: Właśnie wróciłem do domu. Wklejam zdjęcia z oględzin: https://goo.gl/photos/W8cToxHhMnZZucZGA Skuter poleasingowy. Poprzedni właściciel przesiadł się na większy i terenowy motocykl. Integra sprzedana przez Salon Karlika i tam serwisowana. Ogólny stan dobry z małymi uwagami: -wymieniony łańcuch na nowy (?!) poprzedni był ponoć zaniedbany i nieprawidłowo smarowany -obtarcia przekroku od butów (Integra jest wysoka, musiał być ktoś niski?) -po lewej stronie kilka małych śladów po przewrotce już na postoju, wyraźnie z powodu nieutrzymania motocykla w pionie: na płozie, podnóżku i bocznej owiewce kokpitu -po prawej na dolnej płozie też dwa małe ślady -otarcia/udeżenia jakby od podłoża ? -ogumienie prakrtycznie nowe Nie było możliwości przejażdżki. Spieszyłem sie do rodziny na wizytę, a skuter stał w salonie na piętrze. Ogólnie stan całkiem fajny i po małych wyprawkach może wyglądać bardzo przyzwoicie. Dwa kluczyki, książka serwisowa, kufry w komplecie, tłumik tuningowy...
Krzychu13 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 bardzo dziękuję za oględziny "na żywo" . Łańcuch po 16.500 może to normalne, że zmienili? Ja mam 170 cm więc w weekend muszę przemyśleć Hondę (jej wielkość i stan).
Lucjan73 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Moim zdaniem tylko się cieszyć że wymienili, parę złotych na dzień dobry zaoszczędzone. Maszyna ze znaną historią z pewnego źródła i wyposażona w kilka extrasów. Czego chcieć więcej?
MISIEK Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Na zdjęciach na zbliżeniach może to wyglądać nieciekawie, ale te małe uszczerbki na żywo wcale aż tak nie rzucają się w oczy. Wystarczy spolerować i podmalować białym matem. Osobiście uważam że to jest właśnie jedna z ciekawszych okazji. Nie śledziłem tylko cen Integry, więc nie mam porównania.
Drek Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Cena za wysoka. Łańcuch mi też wymienili przy ok.20 k przebiegu a był zadbany. Tylko ja dopłaciłem i wymieniłem również zębatki. Leżał parkingowo na manetce ciężarek również ma rysy.
benski Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 A ja takie coś znalazłem: http://allegro.pl/honda-nc700-integra-2012-abs-i6794348533.html Co Wy na to? A tak swoją drogą to Integra 700 Jaka ma w końcu moc? Piszą 52KM, 55 KM, gdzieś wyczytałem, że 48KM. Jak to w końcu jest z jej silnikiem?
Gość Robert JAPAN Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 7 godzin temu, benski napisał: A ja takie coś znalazłem: http://allegro.pl/honda-nc700-integra-2012-abs-i6794348533.html Co Wy na to? A tak swoją drogą to Integra 700 Jaka ma w końcu moc? Piszą 52KM, 55 KM, gdzieś wyczytałem, że 48KM. Jak to w końcu jest z jej silnikiem? http://www.honda.pl/motorcycles/get-a-brochure/_jcr_content/par1/textcolumnwithimagem_2/textColumn/richtextdownload_697/file.res/2013_Katalog motocykli Honda.pdf 52 koniki dla plastika wersja nie obudowana czyli nc700s lub x 48 kuców
benski Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 8 godzin temu, Robert JAPAN napisał: http://www.honda.pl/motorcycles/get-a-brochure/_jcr_content/par1/textcolumnwithimagem_2/textColumn/richtextdownload_697/file.res/2013_Katalog motocykli Honda.pdf 52 koniki dla plastika wersja nie obudowana czyli nc700s lub x 48 kuców O to właśnie mi chodziło! Dzięki. Teraz już jestem mądry. Czyli to: https://www.olx.pl/oferta/honda-nc-750-integra-CID5-IDkCSEk.html#14e83ce25c już wiem, że musialo być malowane.
Conan Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Witam. Czy ktos z okolic Żywca dałaby radę sprawdzić tą oferte ? Burgman 400
Fryzjer_ Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 https://www.olx.pl/oferta/yamaha-t-max-500-cc-od-wlasciciela-mocny-skuter-tez-dla-wysokich-CID5-IDl3keq.html#a793f66fb4;promoted zna ktoś może tę sztukę albo był ją oglądać ?
MISIEK Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 28 minut temu, Fryzjer_ napisał: https://www.olx.pl/oferta/yamaha-t-max-500-cc-od-wlasciciela-mocny-skuter-tez-dla-wysokich-CID5-IDl3keq.html#a793f66fb4;promoted zna ktoś może tę sztukę albo był ją oglądać ? Wiekowy sprzęt, z południa Europy, więc trzeba założyć że jego prawdziwy przebieg może wynosić nawet coś koło 100 tys.km. Hmm... czy nie lepiej poszukać młodszego rocznika.?
Fryzjer_ Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 chętnie ale budżet niestety ogranicza a tutaj ten zakres robót zrobionych jest dość pokaźny
benski Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 7 godzin temu, Fryzjer_ napisał: chętnie ale budżet niestety ogranicza a tutaj ten zakres robót zrobionych jest dość pokaźny No właśnie. Od czegoś trzeba zacząć. A że sprzęt wiekowy? Trudno. Ma się swój budżet i w nim trzeba się obracać. Wiadomo jednak, że w moto, które ma kilka dobrych lat nie należy oczekiwać, że lakier będzie jak z fabryki a przebieg 3000km. Takie cuda się zdarzają ale nie często. Najważniejsza jest frajda z jazdy a drobiazgi można poprawić. Warto podjechać, popatrzeć. Warto pojechać i pooglądać inne, niekoniecznie Yamahy, tylko po to aby porównać stan techniczny i wizualny. Będzie skala porównawcza: co jest, czego się spodziewać. Bo trudno kupić prawdziwą perełkę.
Conan Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Podczas poszukiwań burka 400 i hondy sw natknąłem się na skuter z stajni kymco, powiedzcie czy warto się pchać w tą marke ? Znalazłem też taką oferte Kymco 500 czy ktoś nie mieszka w okolicy ?. Cena dość atrakcyjna, trochę poscierane plastiki ale to akurat najmniejszy problem, zawsze bedzie co robić w garażu. Czy te xciting są godne polecenia ?
benski Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Czy ktoś oglądał tę Integrę: https://www.olx.pl/oferta/honda-nc-honda-integra-nc-700-d-abs-kufer-CID5-IDlLYcC.html Robię przymiarki do przesiadki z Satelisa 500 właśnie na Integrę. Bużet ograniczony więc nie zależy mi by była wypasiona w dodatki. Z czasem sam ją doposażę w to co będę chciał.
tex00 Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 Może napisze trochę poza tematem, ale... sporo osób pisze tutaj o przekręconych licznikach w sprzedawanych pojazdach (szczególnie tych z Włoch), może i są takie przypadki nie twierdzę że nie, ale ostatnio znalazłem włoską stronę z ogłoszeniami (nie tylko z motocyklami i skuterami) gdzie bez problemu można znaleźć 10- letni skuter klasy 400 z przebiegiem około 15.000km, więc może nie wszystko co ma niższy przebieg jest kręcone? Możecie sprawdzić samemu - http://www.subito.it/ ( można włączyć wtyczkę google translatora w chrome lub firefox jak ktoś włoskiego nie zna) Przykład: T-Max 500 z 2006 roku z przebiegiem niecałych 13.000km: ogłoszenie
Lucjan73 Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgoda, policz tylko cenę tego T mxa z ogłoszenia + koszt transportu i zysk handlarza. Sprawdź po ile wystawiane są "okazje" z tego lub podobnego rocznika. Wyjdzie na to że handlarzowi nie opłaci się sprowadzić sprzętu w dobrym stanie z małym przebiegiem bo na nim po prostu nie zarobi....
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Administrator Opublikowano 5 Maja 2017 Wiele razy w tym wątku zamieszczałem przykładowe oferty z IT ze skuterami w idealnym stanie, które z opisu i zdjęć budzą zaufanie... tyle, że są to oferty, które nie mają nic wspólnego z tym co trafia do PL. 46 minut temu, tex00 napisał: Przykład: T-Max 500 z 2006 roku z przebiegiem niecałych 13.000km: ogłoszenie Bardzo dobry przykład podałeś... 3500 eur to ok. 15.000 pln, bez kosztów transportu, noclegów i innych kosztów związanych z przywiezieniem do PL. Na naszych portalach takie egzemplarze są wystawiane w cenach 8- 12 tpln... To jakie mają przebiegi i w jakim stanie były kupowane za granicą jest sprawą drugorzędną, bo w większości są bez dokumentacji więc nie wiadomo ile mają faktycznie nawinięte. Liczy się więc rok i cena... a pozostałe aspekty schodzą na plan drugi. Inny przykład: SW 400, 2008, 16 tkm, cena 2800 eur Przyjmijmy ~2500 eur + minimalny koszt transportu handlarza, zwykle przy transporcie hurtowym jest to ~1000 pln + ~1000 pln zysku + podatek = cena do negocjacji w granicach 15.000 pln... W PL w tej cenie "oczekuje się" SW-T z 2014 roku z przebiegiem 5 tkm
Rekomendowane odpowiedzi