CZARO Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Wyjazd czterodniowy na Ukrainę a dokładnie Lwów i tereny starego Wołynia ..... nie ma co dużo pisać, wyjazd mega udany ,fajni ludzie ,dobre ceny,dobre jedzenie i piwo wjazd na Ukrainę z ,,góry'' przez Dorohusk i przejazd do Lwowa, zwiedzanie Lwowa i wyjazd na ,,stary''Wołyń poszukać śladów Polskości ,ale nie chciałem jechać pod świeżo postawione pomniki, więc wedle wiedzy miejsc gdzie były polskie osady postanowiłem pojeździć i połazić w celu odnalezienia Polskich śladów.... reszta na kilku fotkach. Powrót już rutynowy czyli szybki z Lwowa na Hrebenne i prosto do domu na Podlasie do Choroszczy po wjechaniu na Ukrainę przerwa na mały posiłek i wypicie energetyka następny przystanek w miejscowości Żółkiew ,para młoda od razu prosi o możliwość porobienia fotek przy motocyklu po dotarciu do Lwowa ogarnięciu się wyjście na miasto... stara brama do Lwowa cmentarz na Łyczakowie wraz z cmentarzem Orląt Lwowskich tutaj grób Konstantego Juliana Ordona ,,redutę'' o nim znacie . Marja Konopnicka... Gabryela Zapolska panorama Lwowa z wieży ratusza Zadwórze ,,nazwane polskimi Termopilami i na koniec dnia znalazłem gdzieś na terenach Wołynia pozostałość po polskiej wsi liczącej ponad sto domów, tyle zostało..... co nie zmienia faktów że Ukraina jest bardzo ładnym krajem a Lwowskie knajpy mają super klimat i jeszcze Lwów taxi POZDRO
Rkf Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Super wycieczka. Pozdrawiam z Białegostoku.
Klubowicze Piootr Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Klubowicze Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Mini wyprawa krótka, ale treściwa. Też mam w dalekich planach taki wyjazd. Ja połączę Ukrainę z Rumunią z powrotem przez Węgry i Słowację. Powinien być zdrowy patriotyczno-krajoznawczy trip. Z Twoich foto wspomnień szczególnie ujęło mnie zdjęcie Polskiej wioski, a na jej miejscu jednoosobowa Mogiła. Smutne.
CZARO Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Piootr Rumunię i kraje które wymieniłeś polecam na skuterze jak najbardziej, choć Słowacja za ciekawych dróg nie ma ,natomiast ja z całego serca odradzam jazdę na skuterze po Ukraińskich drogach.....mały prześwit,małe koła mały skok zawieszenia nic dobrego nie wróżą tam.. ja na zwykłym motocyklu raczej już też tam się nie będę wybierał chyba że tylko Lwów lub Kijów reszta dróg bocznych jest w stanie tragicznym dochodzącym czasami bo braku drogi na odległości kilku metrów do kilku kilometrów...czasami tępo jazdy spadało do 3-10km/h na drodze krajowej.
Sympatycy Grzech Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Sympatycy Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Świetnie Czaro! Krótko i na temat. Zachęciłeś mnie tymi zdjęciami ze Lwowa, ale jak do tej pory jakoś nie było okazji się tam wybrać, a to tak niedaleko. Trzeba to zmienić...
Kamil Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 CZARO - super wyprawa. Świetnie, że udało Ci się na taki wypad pojechać. Po zdjęciach widać, że nie tylko "przeleciałeś" przez teren ale i chwilę pospacerowałeś. Nic nie daje takiej możliwości zwiedzania jak chwilowe posiedzenie w danym miejscu. Będziesz miał pamiątkę i to nie tylko na zdjęciach.
CZARO Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Grzech ty masz dużo bliżej niż ja, przejeżdżałem w drodze powrotnej nie daleko ciebie
Rekomendowane odpowiedzi