Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czwartkowe spotkania w Chudowie cd.

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Domek nr14l
I wszystko jasne.... :)

Wysłane z mojego UMI_SUPER przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam pytanie czemu w ankiecie nie ma dopisanej KasiP za Kobiórem skoro Marek napisał ja i Kasia. Może to nic nie zmieni ale jeśli głosujemy to proszę liczyć wszystkie głosy.

• Klubowicze
Opublikowano

Moni bo wcześniej nie zapisywałam jak się ktoś nie odezwał sam i nie wpisałam też Beaty Zigi :) a dziś z rozpędu wpisałam Wiesię mimo, że sama się nie wypowiedziała mea culpa :) ale ok już się poprawiam, maszyna zliczajaca głosy jest tylko człowiekiem ;) ale dobrze, ze czuwacie :)

Szałas: Artur, Ewa, Kenobi, Ziga, Beata, Joasia, Conan ( ? ), Jaki40, GadekW, Kasia, Migu, Andrzej MS, Patryk, zenek, Wiesia

Kobiór: Paweł, Marek, Kasia, Ania77,  Moni82, Marcin78, subaru, robert1973

• Sympatycy
Opublikowano
Godzinę temu, subaru gtb320 napisał:

Domek nr 14!piwko

A do mie mosz tam tyż plac??? prziyniesa 1/2L % bo niy strzimia

A wracając do tematu dlaczego nie można skorzystać z propozycji lokali podanych kilka postów wcześniej??? może być równie przyjemnie wesoło i śmiesznie.....

• Klubowicze
Opublikowano
Teraz, robert1973 napisał:

A wracając do tematu dlaczego nie można skorzystać z propozycji lokali podanych kilka postów wcześniej??? może być równie przyjemnie wesoło i śmiesznie.....

Nikt nie mówi, że nie można, trzeba pojechać i zobaczyć

zadałam Ani pytanie czy była w lokalu proponowanym przez nią , ale nie odpowiedziała

zapytałam czy w następny czwartek są chętni żeby tam pojechać ale nikt się nie odezwał

lokal proponowany przez Conana i Monie działają tylko do 22

Opublikowano
2 godziny temu, robert1973 napisał:

Witam. Mimo że nie mam luksusu wolnego czasu popołudniem na Nasze spotkania nie jest mi obojętne gdzie się to odbywa dla mnie Szałas jest spalony krótko

a) wypie.... Nas z lokalu

Jeszcze raz tak dla przypomnienia. Byłem akurat wtedy I nikt nas nie wypie.... z lokalu. 

Dziewczyny z obsługi poinformowały nas tylko, że szefowa nie zgadza się na blokowanie drzwi, gdyż musieli już wzywać serwis. A to MY jako Grupa się obraziliśmy i spontanicznie powiedzieliśmy że zmieniany lokal. Nikt wtedy nie wpadł na pomysł żeby zapytać o salę dodatkową...lub inne rozwiazanie. 

• Sympatycy
Opublikowano
9 minut temu, Joasia70 napisał:

lokal proponowany przez Conana i Monie działają tylko do 22

A czy to jest jakieś poważne kryterium??? bo pozostaje zasadnicze pytanie ile osób jest na spotkaniu dłużej??

Wojtku było jak było to był tylko "zapalnik" czytaj między wierszami..... zakupiono 3xcola, 4xfrytki, 2 ciastka 1 barszcz 3 stoliki zajęte przez 3h .... to była kwestia czasu i tak podziwiam właścicieli za cierpliwość dla odmiany w Country mieliśmy większy "przepał" :D ale to może dlatego że było świeże menu a i na początku jedzenie było smaczniejsze

i nie przepychajmy się tutaj o jakieś pierdoły bo szkoda czasu i oczu marnować na siedzenie przed kompem , dalszą część dyskusji chętnie będę kontynuować na ognisku. Pozdrawiam

• Klubowicze
Opublikowano
5 minut temu, robert1973 napisał:

bo pozostaje zasadnicze pytanie ile osób jest na spotkaniu dłużej?? 

Często te osoby co zagłosowały za szałasem. I parę innych.

Bo nawet jak ktoś nie przyjeżdża regularnie tylko się wyrwie raz na dwa miechy to chce się nagadać jak już przyjechał.

• Klubowicze
Opublikowano
1 minutę temu, robert1973 napisał:

A czy to jest jakieś poważne kryterium??? bo pozostaje zasadnicze pytanie ile osób jest na spotkaniu dłużej??

wg mnie poważne

całkiem sporo siedzi do 22.30- 23.00j: Artur, Ewa, Marek, Kasia, Patryk, AndrzejMS, ziga, Beata, Migu, kenobi, Marcin 78, chyba subaru, chyba GadekW, chyba Karton no i moja skromna osoba

• Sympatycy
Opublikowano
2 godziny temu, GadekW napisał:

Jeszcze raz tak dla przypomnienia. Byłem akurat wtedy I nikt nas nie wypie.... z lokalu. 

Dziewczyny z obsługi poinformowały nas tylko, że szefowa nie zgadza się na blokowanie drzwi, gdyż musieli już wzywać serwis. A to MY jako Grupa się obraziliśmy i spontanicznie powiedzieliśmy że zmieniany lokal. Nikt wtedy nie wpadł na pomysł żeby zapytać o salę dodatkową...lub inne rozwiazanie. 

Po tej sytuacji zadzwonilismy do Pani wlasciciel (ktorej nie bylo w feralnym dniu) i zadaliśmy pytanie,czy mamy szukac innego miejsca na czwartkowe spotkania?

Odpowiedź była jednoznaczna.

Opublikowano

U mnie widzę znak zapytania :) mój głos żółtodzioba chyba nie ma znaczenia bo ze względu na prace (w tygodniu tylko nocki i rzadko kiedy mam czwartek wolny a z chudowa blisko więc mimo nocki wpadłem ) rzadko kiedy będę obecny ze wzgledu na dojazd.

• Sympatycy
Opublikowano

W kwestii lokalu byłam ... ale już jakiś czas, czas, czas temu .... fajnie było 

Tylko jakie to ma znaczenie ...czy byłam czy nie ? To co podoba się Mi , niekoniecznie musi innym ... można podjechać sprawdzić ale ..... 

Opublikowano

W prawdzie nie byłem zbyt częstym gościem na spotkaniach choć do kobióra miałem najbliżej ale lokal mi się nie podobał,może lepiej będzie w szałasie wiec głosuję na szałas - jeśli wolno

Opublikowano

Valdek _Tychy nie wiem czy Twój głos się liczy, ale skoro glosujesz na Szałas to pewnie tak. 

• Klubowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, Ania 77 napisał:

W kwestii lokalu byłam ... ale już jakiś czas, czas, czas temu .... fajnie było 

Tylko jakie to ma znaczenie ...czy byłam czy nie ? To co podoba się Mi , niekoniecznie musi innym ... można podjechać sprawdzić ale ..... 

49 minut temu, Moni82 napisał:

Valdek _Tychy nie wiem czy Twój głos się liczy, ale skoro glosujesz na Szałas to pewnie tak. 

kurde ludzie dajcie na luz, jednemu nie zależy, innemu nie ma znaczenia, a inny jeszcze  że jego głos się nie liczy

Ania zaproponowałaś lokal więc zapytałam jakie jest Twoje zdanie na  jego temat , nie można normalnie odpowiedzieć ? opisać jak wygląda, jakie są warunki ? podjechać będzie trzeba, żeby ocenić czy nam odpowiada, proponowałam następny czwartek ale jakoś nikt nie zaakceptował , "można podjechać sparwdzic ale" ... ale co ? sugerujesz coś ? 

Monia po co te komentarze ? czy gdziekolwiek napisałam, że liczą się głosy tylko na Szałas ? a może wg Ciebie liczą się tylko na Kobiór ? przecież po to jest ta dyskusja, żeby dojść do jakiegoś konsensusu ale chyba tylko mnie na tym zależy 

chce Wam się tak ? dokopać , wyzłośliwić się , obrazić się, wypomnieć coś komuś ? i piszę do WSZYSTKICH nie tylko do Ani i Moni, których posty przywołałam 

1 godzinę temu, Conan napisał:

U mnie widzę znak zapytania :) mój głos żółtodzioba chyba nie ma znaczenia bo ze względu na prace (w tygodniu tylko nocki i rzadko kiedy mam czwartek wolny a z chudowa blisko więc mimo nocki wpadłem ) rzadko kiedy będę obecny ze wzgledu na dojazd.

52 minuty temu, Valdek_Tychy napisał:

W prawdzie nie byłem zbyt częstym gościem na spotkaniach choć do kobióra miałem najbliżej ale lokal mi się nie podobał,może lepiej będzie w szałasie wiec głosuję na szałas - jeśli wolno

Conan Valdek, tak Wasze głosy/propozycje też są ważne

przypominam, że rozmawiamy o spotkaniach grupy śląskiej - wszystkich, nie tylko klubowiczów czy jakiejś innej wyimaginowanej grupy trzymającej władzę 

Szałas: Artur, Ewa, Kenobi, Ziga, Beata, Joasia, Conan ( ? ), Jaki40, GadekW, Kasia, Migu, Andrzej MS, Patryk, zenek, Wiesia, Valdek_Tychy

Kobiór: Paweł, Marek, Kasia, Ania77,  Moni82, Marcin78, subaru, robert1973

Opublikowano

Asia ja nie napisałam w moim komentarzu nic o Twojej osobie więc nie wiem czemu bierzesz to do siebie. Moja wypowiedź wynika z komentarza Artura. 

6 godzin temu, arturo-bb napisał:

Krzysiu bez złośliwości ale nie uważasz że właśnie to WIĘKSZOŚĆ i to ta która PRZYJEŻDŻA powinna jednak mieć możliwość większą do decydowania.Bo tak to wychodzi na to że pomimo tego że NIE PRZYJEŻDŻASZ  ( i nie ważne czy nie chcesz czy nie możesz ale Cię nie ma ) to decydujesz gdzie INNI mają się spotykać CO TYDZIEŃ.

W sumie mogliście napisać, że na  poprzednim Chudowie będą podejmowane decyzje co do lokalu to pewnie więcej osób postarało by się przyjechać i wypowiedzieć swoje zdanie. A tak kolejny raz kilka osób zadecydowało za większość, a teraz dziwne, że ktoś ma inne zdanie? 
Dlaczego jest tak, że jak ktoś ma inne zdanie, to albo ma się usunąć z tematu lub z konwersacji? Dlaczego jest tak, że jak ktoś jeździ sporadycznie to ma nie decydować? Dla mnie to jest chore. Czy nie ma być tak, że jest to klub hobbistyczny i głos każdej osoby jest dla nas ważny? Dlaczego kilka osób się wycofało z życia grupy? Może nad tym też warto się zastanowić. Na koniec dodam, że lepiej omówić temat na żywo, co pozwoli oczyścić atmosferę i dojść do kompromisu.

• Sympatycy
Opublikowano
41 minut temu, Joasia70 napisał:

Ania zaproponowałaś lokal więc zapytałam jakie jest Twoje zdanie na  jego temat , nie można normalnie odpowiedzieć ? opisać jak wygląda, jakie są warunki ? podjechać będzie trzeba, żeby ocenić czy nam odpowiada, proponowałam następny czwartek ale jakoś nikt nie zaakceptował , "można podjechać sparwdzic ale" ... ale co ? sugerujesz coś ? 

ale nie widzę żadnego zainteresowania .. zdjęcia są każdy sam może ocenić wejść w menu sprawdzić ceny

sama napisałaś że jak na razie wygrywa szałas , to co mam więcej pisać ?

"To jak z głosowania widać na razie wygrywa Szałas

Ale w przyszły czwartek może są chętni żeby wypróbować miejscówkę zaproponowaną przez Anię" 

i tyle w tym temacie co miałam do napisania, napisałam bez złośliwości  :) 

• Klubowicze
Opublikowano

Monia nie biorę nic do siebie, moja wypowiedź była ogólna

Twoja wypowiedź natomiast dotyczyła głosowania i sugerowała, że nie ma potrzeby się wypowiadać, bo i tak czyjś głos się nie liczy 

Gwoli wyjaśnienia, z pytaniem o miejsce spotkań zimowych wystąpiłam ja, uważałam i uważam, że spotkania czwartkowe są jak najbardziej miejscem do tego by takie pytania zadawać

Będący na spotkaniu wypowiedzieli się za zmianą lokalizacji a osób nie było 3 ale kilkanaście

Nic wcześniej nie napisałam, że taki temat chcę poruszyć bo pomysł przyszedł mi do głowy jak jechałam na spotkanie i stwierdziłam, że szybko robi się ciemno i zimno

Nie raz były podejmowane jakieś decyzje podczas spotkań czwartkowych, na których mnie nie było i nie robiłam z tego powodu afery 

Monika, kto gdzie mówi, że masz się usunąć z konwersacji ??? Przecież cały czas piszę, że KAŻDY głos jest ważny, nie czytasz tego czy nie chcesz widzieć ???? 

1 minutę temu, Ania 77 napisał:

"To jak z głosowania widać na razie wygrywa Szałas

Ale w przyszły czwartek może są chętni żeby wypróbować miejscówkę zaproponowaną przez Anię" 

a nie napisałam prawdy, że Szałas jak na razie wygrywa ? więc o co chodzi ? 

stwierdziłam tylko fakt, że tak jest w głosowaniu 

• Klubowicze
Opublikowano

Halo nie bijmy tzw piany spotkajmy się w ten czwartek w Szałasie i porozmawiamy bo moim zdaniem robi się pomału ....

.A nie oto chodzi w końcu jutro już czwartek i ustalimy co potem 

• Sympatycy
Opublikowano
12 minut temu, Joasia70 napisał:

stwierdziłam tylko fakt, że tak jest w głosowaniu 

Ok , ja nie neguję że to nie jest fakt,

O to chodzi że  to ty wywołujesz mnie do odpowiedzi jeśli nie widzę zainteresowania 

to po co bić pianę i opowiadać o lokalu 

i piszesz czy nie mogę odpowiedzieć normalnie . 

• Sympatycy
Opublikowano
19 minut temu, ziga napisał:

Halo nie bijmy tzw piany spotkajmy się w ..... porozmawiamy bo moim zdaniem robi się pomału ....

Też tak myślę ,tylko aby przedyskutować to w Niedziele przy ognisku pogoda będzie lepsza i humory pewnie też.

Choć coś tak po kościach czuję że to wszystko było nie uniknione i wisiało w powietrzu od dłuższego czasu.

Do zobaczyska z większością na ognisku.

• Klubowicze
Opublikowano

no i...:mad2:... czwartek wolne było...za kolegę (l4 zgłosił) jutro muszę...:mad2:. Proszę nie :hang: mnie.

• Klubowicze
Opublikowano

Kenobi to znowu się nie spotykamy a myślałem że porozmawiamy o twoich doświadczenia opisach notatkach w sprawie burka :(

• Klubowicze
Opublikowano

Ziguś, spoko loko twoja rozczochrana...;) jak to mówią, jak nie dziś, to jutro...   Damy rade, do Chin nie wyjade ;)...

• Klubowicze
Opublikowano

Na spotkaniu czwartkowym padło spontanicznie pytanie gdy zaczęło się robić chłodno ....... " czy przenosimy się pod dach (czyli do ciepłych pomieszczeń) i gdzie będziemy się spotykać w okresie jesienno-zimowym?"

Temat został podchwycony i padły propozycje ..... "może już od przyszłego tygodnia?", "może w innym miejscu?", "a co z Szałasem?", "może trzeba podjechać i zapytać", "może Wojtek?, bo ma blisko" i te informacje o czym była mowa na spotkaniu czwartkowym zostały tu podane "na tacy", bo Wojtek podjechał, zapytał.

Ja uważam, że można wypróbować jak będzie. Trzeba też zrozumieć właścicieli lokali. :tabletalk:

Muszę jeszcze dodać, że rozmowa odbywała się przy dobrych, urodzinowych ciachach :D Artura o dużej zawartości %, które jednak tylko rozgrzewały w chłodny wieczór.

Dla zobrazowania odległości jakie mamy do pokonania do punktów naszych spotkań czwartkowych obrazuje poniższa mapka na której zaznaczyłem Chudów, Kobiór i Szałas oraz punkt centralny na żółto. Niech każdy porówna swoją odległość i przysłucha się wypowiedzi osób, które mają zawsze daleko i tym, którzy często przyjeżdżają.

Jeżeli czyjaś miejscowość nie jest objęta okręgiem to możemy powiększyć go. Wcześniej sądziłem, że dosyć daleko mam wszędzie........ po nakreśleniu okręgu już na temat mojej odległości do ....... nie dyskutuję choć Szałas mam najdalej.  

616603261_Mapa1.thumb.jpg.7743c4ce19e52292790f99b066bdf0a7.jpg