Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czwartkowe spotkania w Chudowie cd.

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Ja do szałasu mam dalej ale jedzenie lepsze, decydujcie. 

Proponuje głosowanie.

• Klubowicze
Opublikowano

Ja mam dalej ale głosuję za.

Pomimo tego że nas tak potraktowali. Jak będzie lepsza propozycja to czemu nie ale teraz innej alternatywy nie ma więc dam im  szansę. 

• Klubowicze
Opublikowano
22 minuty temu, arturo-bb napisał:

ale teraz innej alternatywy nie ma więc dam im  szansę

Czegoś nie rozumiem, czy z Kobióra nas wyrzucili, że alternatywy nie mamy?

• Klubowicze
Opublikowano

Marek czy ty szukasz dziury w całym? Bo cały czas jesteś na nie.:ph34r:

Napisałem że nie mam bo postanowiliśmy zmienić miejsce. Osobiście i tak wolałem Szałas choć mam dalej. Poza tym zmiana menu nam się przyda !V

• Klubowicze
Opublikowano
Godzinę temu, Migu napisał:

Ja do szałasu mam dalej ale jedzenie lepsze, decydujcie. 

Proponuje głosowanie.

Migu maszyna zliczająca głosy działa więc się zdecyduj na coś ;) 

Szałas: Artur, Ewa, Kenobi, Ziga, Joasia, Conan ( ? )

Kobiór: Paweł, Marek, 

20 minut temu, MarP napisał:

Czegoś nie rozumiem, czy z Kobióra nas wyrzucili, że alternatywy nie mamy?

alternatywa jak na razie jest taka Kobiór - Szałas

ale jeśli ktoś zna inną miejscówkę spełniającą nasze wymagania chętnie ją poznam 

Opublikowano

Szałas

• Sympatycy
Opublikowano

Stare ludowe przysłowie mówi że:

'  nie wchodzi się dwa razy do tej samej wody ' 

Jak dla mnie szefowa Szałasu, do której osobiście dzwoniłam 2 lata temu wyraziła się jasno, że mamy szukać innego lokalu bo ona nie zgadza się na blokowanie drzwi i przestawianie stołów  . .

To chyba raczej ruch spadł że nagle taka zmiana ..

• Klubowicze
Opublikowano
14 minut temu, Ania 77 napisał:

dzwoniłam 2 lata temu.

To chyba raczej ruch spadł że nagle taka zmiana ..

....to było 2 lata temu...mogło się zmienić...dajmy szansę....

......ruch to tam jest teraz spory. Często tam przejeżdżam i tłoczno na parkingu i środku....

....co będzie, to będzie...;)

...a jakby co, to nie ja....:wink3:

• Sympatycy
Opublikowano

Ja mam zasady i czuję się obrażona na Szałas .... 

• Klubowicze
Opublikowano
3 godziny temu, arturo-bb napisał:

Marek czy ty szukasz dzióry w całym? Bo cały czas jestna nie.:ph34r:

Żadnej dziury nie szukam tylko dziwie się, że miejscówkę z której nas nikt nie wygania zmieniamy na taką gdzie bez wahania nas wyrzucili.
Przypuszczam, że nastąpiło to w czasie gdy mieli nadmiar klientów i myślę, że jak znowu im się poprawi i będą mieli "lepszą" klientelę to bez mrugnięcia okiem znowu nas "wyproszą".

Oczywiście decyzję większości zaakceptujemy (ja i Kasia)

Nie mam zamiaru robić problemu z miejsca zimowych spotkań - dla mnie temat zakończony.

• Klubowicze
Opublikowano

Aniu z tego co pamiętam jedzenie w Kobiórze nie pasowało Ciebie lub Krysowi ale to nie ma znaczenia ,mnie osobiście też nie zbyt ostre jak dla mnie w Szałasie jest większy wybór jak dla mnie myślę że trzeba dać szanse przynajmniej przez pierwszy miesiąc gdyż głupio teraz by było ponieważ Gadek był pytał  i rozmawiał a jak będzie źle to możemy zmienić chodźby na Kobiór jak coś innego nie znajdziemy jeżeli kogoś uraźłem TO przepraszam

Opublikowano

Nie rozumiem sensu tego głosowania, przecież "ktoś" już zadecydował na czwartkowym spotkaniu gdzie będziemy się spotykać w okresie zimowym. 

Dnia 1.10.2018 o 15:19, Joasia70 napisał:

Zgodnie z ustaleniami podczas ostatniego spotu chudowskiego informuję.... 

Szkoda że znowu się informuje, a nie wszyscy podejmujemy decyzje :(, i oczywiście rozumiem zasadę "nieobecni nie decydują" ;)

4 godziny temu, arturo-bb napisał:

.... bo postanowiliśmy zmienić miejsce. 

Hmm, my (tzn.kto?) my to nie wszyscy i od tego trzeba zacząć :angry:

W niedzielę jest OZS więc można było poczekać z decyzją i popytać się o zdanie innych :gathering:

• Sympatycy
Opublikowano

W 100% popieram Marcina.

• Klubowicze
Opublikowano
39 minut temu, Marcin 78 napisał:

Nie rozumiem sensu tego głosowania, przecież "ktoś" już zadecydował na czwartkowym spotkaniu gdzie będziemy się spotykać w okresie zimowym. 

Szkoda że znowu się informuje, a nie wszyscy podejmujemy decyzje :(, i oczywiście rozumiem zasadę "nieobecni nie decydują" ;)

W niedzielę jest OZS więc można było poczekać z decyzją i popytać się o zdanie innych :gathering:

Marcin ale przecież nigdy nie jest tak, żeby wszyscy byli na jakimś spotkaniu

sens jest taki, że każdy zainteresowany ma teraz szansę się wypowiedzieć i jeśli większość stwierdzi, że chce gdzieś się spotykać to tak będzie więc wyraź swoje zdanie 

na OZS też wszystkich nie będzie to co ? nie będzie ważne co tam ustalimy ? 

Szałas: Artur, Ewa, Kenobi, Ziga, Joasia, Conan ( ? ), Jaki40

Kobiór: Paweł, Marek, Ania77,  Moni82 ( ? )

Marcin? subaru?

Opublikowano

Witam. Chciałam również wypowiedzieć się w kwestii Szałasu, pomimo, że ostatnio nie bywam na spotkaniach, ale to nie znaczy , że nie jestem zainteresowana przyjazdem. Po prostu nie każdy ma taką możliwość, ale jak członek Grupy Śląskiej każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie na ten temat.  Skoro nas wywalili to trzeba mieć jakieś zasady i honor i nie pchać się gdzie nas nie chcą. Uważam, że zachowali się po chamsku i jak dla mnie niezrozumiały jest fakt spotykania się tam. 
Niech każdy poszuka innej miejscówki, a szczegóły można dogadać na ognisku tak, jak powiedział Marcin. 

proponuje:
 http://malinowy-dwor.pl/bistro/   czynne do 22 

• Klubowicze
Opublikowano
5 minut temu, Moni82 napisał:

proponuje:
 http://malinowy-dwor.pl/bistro/   czynne do 22 

Monika ale do 22 to za krótko, potrzebny lokal, który co najmniej do 23 działa, bo tak często siedzimy 

Opublikowano

Na ognisku na pewno będzie więcej osób niż na czwartkowym spotkaniu ;)

3 minuty temu, Joasia70 napisał:

.... więc wyraź swoje zdanie 

Szczerze to tu nie chodzi o moje zdanie, bo ja pojadę obojętnie gdzie (choć niechętnie do szałasu) żeby się spotkać z Grupą Śląską, tylko o to że znowu się informuje z nie podejmuje decyzji wspólnie :cursing:

• Klubowicze
Opublikowano
47 minut temu, Marcin 78 napisał:

Oczywiście że nie wszyscy. Ale padło pytanie czy zmieniamy Chudów na miejsce pod dachem. Była zgoda ( a było ponad 10 os) Padło drugie pytanie czy zostajemy w Kobiórze czy inne. Było że może zmienimy.

Padło trecie pytanie czy nie spróbować znowu w Szałasie bo lokalizacyjnie WIĘKSZOŚCI pasuje a i Menu bardziej przystępne a i zmiany są mile widziane. Była zgoda.

Więc w czym problem ?

Że nie WSZYSCY podjęli decyzję ?

Ale według zasad demokracji (demos - lud , kratos - władza + władza ludu (większości ) ) WIĘKSZOŚĆ obecnych tak zadecydowała.

A teraz jak by co to można się wypowiadać. I proponować inne miejsca.

Przypomnę tylko że miło by było gdyby jednak była to lokalizacja jak najbardziej "pośrodku " grupy a nie tak żeby jedni mieli 15 a inni 80 km.

I osobiście uważam że otwarte do 22 to kpina. Zdarzało się nieraz siedzieć dłużej ( z Marcinem raz to i do 1 ) a do 23 to już bardzo często.

Nie po to jadę 2 godziny żeby spotkać się na chwilę. Albo przyjeżdżam i gadam na maxa a jak mam mało czasu to nie przyjeżdżam wcale.

• Klubowicze
Opublikowano
2 minuty temu, Marcin 78 napisał:

Na ognisku na pewno będzie więcej osób niż na czwartkowym spotkaniu ;)

Szczerze to tu nie chodzi o moje zdanie, bo ja pojadę obojętnie gdzie (choć niechętnie do szałasu) żeby się spotkać z Grupą Śląską, tylko o to że znowu się informuje z nie podejmuje decyzji wspólnie :cursing:

Marcin decyzja była podjęta wspólnie podczas zwyczajowego spotkania czwartkowego w Chudowie 

i właśnie chodzi o Twoje zdanie jak i każdego kto ma ochotę się wypowiedzieć

Opublikowano

To o ognisko też można było się zapytać na spotkaniu, a nie robić sondy i głosowania ;)

Dla chcącego nic trudnego, ale jak widać tak było wygodniej :(

• Klubowicze
Opublikowano

Szałas: Artur, Ewa, Kenobi, Ziga, Joasia, Conan ( ? ), Jaki40

Kobiór: Paweł, Marek, Ania77,  Moni82, Marcin78

Opublikowano

Artur zawsze ktoś będzie miał daleko, a ktoś blisko. Niestety takie życie i nie da się wszystkim dogodzić, ale skoro mam się opowiedzieć to wybieram Kobiór. 

23 minuty temu, arturo-bb napisał:

I osobiście uważam że otwarte do 22 to kpina

Przynajmniej coś zaproponowałam. 

• Sympatycy
Opublikowano

Kobiór ,choć faktycznie jedzenie nie powala.

• Klubowicze
Opublikowano

Szałas: Artur, Ewa, Kenobi, Ziga, Joasia, Conan ( ? ), Jaki40

Kobiór: Paweł, Marek, Ania77,  Moni82, Marcin78, subaru

Opublikowano

W Szalasie nic nie pocieniało. To ja pojechałem do Szalasu grzecznie zapytać i wyjasnić przyczyny takiej decyzji. Jak pamiętam to nie zostaliśmy wyrzuceni tylko poproszeni o nie blokowanie drzwi do których wzywali serwis bo zaniemogły... niekoniecznie od blokowania. Ale jak usłyszeliśmy taka informacje, to unieśliśmy się honorem i wyszliśmy. Były też kilka opini gości że nie mogą zjeść w spokoju. 

Z szefową próbowaliśmy znaleźć rozwiązanie i zostało ustalone że przy ilości osób kiedy potrzeba zestawić stoły mozemy poprosić o udostępnienie sali żeby nie przeszkadzać klientom. Warunek jest taki, że mamy zostawić po sobie porządek. 

My z Kasią jesteśmy za Szalasem bo mamy blisko, ale tez zdecydowanie lepsze menu.