Marcin 78 Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Dzięki za spotkanie, choć było z mojej strony tylko przez chwilę to i tak było warto przyjechać 😊 9 godzin temu, arturo-bb napisał: Szkoda że nikt nie pisze że się wybiera. A jak już nawet pisze to na godzinę przed spotkaniem. Artur czy na pewno?🤔 6 godzin temu, subaru gtb320 napisał: P.s Fajnie że zaczeły się jakieś wycieczki wekendowe . Ale szkoda że temat wycieczek pisany dzień wcześniej.🤔.Czasem ciężko ogarnąć się z dnia na dzień Seba faktycznie ciężko się ogarnąć, a co dopiero planować z wyprzedzeniem,pogoda również daje w kość przez co ciężko określić wcześniej kiedy będzie jakaś wycieczka Dla ścisłości o moich planach wyjazdów weekendowych mówiłem na spotkaniach (wiem nie każdy na nie przyjeżdża) , w tą niedzielę ma być kierunek Wodospad Wilczki, ale na teraz nie jesten pewien czy dam radę (Dawid w szpitalu ), określić będę mógł się dopiero w sobotę rano. Wiem że niektórzy czekają na ten wyjazd i postaram się go ogarnąć😊 7 godzin temu, subaru gtb320 napisał: Problem od lat .😡 i tak chyba już zostanie Temat poruszany kilka krotnie ale nie stety przez nie których jak grochem o ściane 🤬 Mnie to już osobiście męczy.... To może masz jakąś propozycję jak rozwiązać ten problem? 🤔. Nie jesteśmy małymi dziećmi (choć wydaje mi się że one szybciej zrozumiały by że fajnie jest informować) i nie trzeba po raz kolejny tłumaczyć że nie pisanie o przyjeździe na spotkanie jest brakiem szacunku dla pozostałych. 7 godzin temu, subaru gtb320 napisał: Kiedyś było jakoś inaczej wycieczka to był wypad na kilkanaście Moto a teraz !!! A teraz.....to jest ciężko coś zorganizować, spotkać się czy nawet zadzwonić 😞.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 31 Lipca 2020 Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2020 Mareczku właśnie że były. Ziga zapytał coś ok 15-16 potem reszta. Może to nie problem dla wszystkich ale akurat mnie komplikuje . Ustalam z Ewą np. obiad , czy zakupy czy inne prace dookoła domu. I jak pojawia się informacja z 1czy 2 godzinnym wyprzedzeniem to dla mnie za późno na zmianę planów. Tak samo zresztą jak z wycieczkami. Tu popieram słowa Subaru. Rozumiem że czasem spontan. Ale to nie dla mnie. Zresztą widać to też po frekwencji. Informacje w Piątek że w Niedzielę jest wypad uważam za mocno spóźnione. Szczególnie jak wyjazd na 12-14 godz. Ps. Nie bądźmy takimi aptekarzami z tym liczeniem godzin. 1 czy 2 w prawo czy lewo. Wiadomo o co chodzi. Dla tych co mają blisko 1 godzina to zapas że i obiad zje i zakupy zrobi i przyjedzie jako pierwszy. Dla innego czasu braknie żeby z pracy do domu dojechać a co dopiero reszta. O obowiązkach innych nie wspomnę.
Klubowicze MarP Opublikowano 31 Lipca 2020 Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2020 18 minut temu, arturo-bb napisał: Ziga zapytał coś ok 15-16 ... Będę się czepiał 😉 - Ziga nie mógł tak pytać ponieważ ja odpowiadałem jeszcze w pracy więc pytał przed 15 i to "zdrowo" bo po odpowiedzi załatwiłem jeszcze kilka spraw - nie będę już ciągnąć tego tematu 🙂 bo i po co 🙂 Niestety nie każdy może planować dużo wcześniej (nawet wyjazdy na spotkania czwartkowe) - każdy ma np. inną specyfikę pracy. Wiadomo nie każdemu pasuje informacja w ostatniej chwili. Jak mądre przysłowie pszczół mówi 😉 "jeszcze się taki nie urodził coby wszystkim dogodził" i dlatego każdy wybiera co mu pasuje (albo co może), wszystkiego nie da się mieć 😑.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 31 Lipca 2020 Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2020 23 minuty temu, Marcin 78 napisał: 8 godzin temu, subaru gtb320 napisał: P.s Fajnie że zaczeły się jakieś wycieczki wekendowe . Ale szkoda że temat wycieczek pisany dzień wcześniej.🤔.Czasem ciężko ogarnąć się z dnia na dzień Seba faktycznie ciężko się ogarnąć, a co dopiero planować z wyprzedzeniem,pogoda również daje w kość przez co ciężko określić wcześniej kiedy będzie jakaś wycieczka Dla ścisłości o moich planach wyjazdów weekendowych mówiłem na spotkaniach (wiem nie każdy na nie przyjeżdża) , w tą niedzielę ma być kierunek Wodospad Wilczki, ale na teraz nie jesten pewien czy dam radę (Dawid w szpitalu ), określić będę mógł się dopiero w sobotę rano. Wiem że niektórzy czekają na ten wyjazd i postaram się go ogarnąć O planach wycieczki dowiedziałem się od Ciebie. Ale uważam że powinno się taką informację podawać na forum wcześniej i to dużo wcześniej. Ludzie planują weekendy z wyprzedzeniem. A tu nagle bach . Spada z nieba info o fajnym wyjeździe. I kłopot bo żal nie skorzystać a pozmieniać planów już się nie da. Kiedyś pisałem nawet z tygodniowym wyprzedzeniem. Zresztą popatrz jak teraz zrobił to PawełJW. Plan w Środę rano.Jest czas aby przeczytać i nawet aby inne regiony się dołączyły. Zresztą w razie problemów łatwiej odwołać czy przełożyć na inny termin niż zaplanować z dnia na dzień.
Marcin 78 Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 5 minut temu, arturo-bb napisał: Tak samo zresztą jak z wycieczkami. Tu popieram słowa Subaru. Rozumiem że czasem spontan. Ale to nie dla mnie. Zresztą widać to też po frekwencji. Informacje w Piątek że w Niedzielę jest wypad uważam za mocno spóźnione. Szczególnie jak wyjazd na 12-14 godz. Artur a gdzie jest ten wyjazd na 12-14 godz 🤔. Jeśli informacja o wspólnym kulaniu w niedzielę z dwu dniowym wyprzedzeniem to za mało(nawet pogodę ciężko przewidzieć przy tych burzach) , to sorki ale takich wyjazdów nie planuje się miesiąc wcześniej 😉
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 31 Lipca 2020 Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2020 Wodospad to ok 500 km w dwie strony tak mówiłeś. Bocznymi drogami to 8-10 godz. Jakiś obiad ,kawa,tankowania. Do tego dla mnie dojazd i powrót z miejsca startu to minimum 2 godz. Myślę że nawet ponad 12 godzin się uzbiera. I tak jak pisałem łatwiej odwołać niż zaplanować. 9 minut temu, Marcin 78 napisał: takich wyjazdów nie planuje się miesiąc wcześniej 😉 Oj planuje planuje
Marcin 78 Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 14 minut temu, arturo-bb napisał: O planach wycieczki dowiedziałem się od Ciebie. Ale uważam że powinno się taką informację podawać na forum wcześniej i to dużo wcześniej. Ludzie planują weekendy z wyprzedzeniem. A tu nagle bach . Spada z nieba info o fajnym wyjeździe. I kłopot bo żal nie skorzystać a pozmieniać planów już się nie da. Kiedyś pisałem nawet z tygodniowym wyprzedzeniem. Sory królu postaram się poprawić 🤭, w takim razie wycieczkę na wodospad Wilczki przenoszę na inny termin, by poinformować o nim wcześniej
Klubowicze frodka2 Opublikowano 31 Lipca 2020 Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2020 Dzieki za wspólne mile spotkanie. Do zaś 🙂 A. i J. 1
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 31 Lipca 2020 Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2020 Marcin nie myśl że ja tak to piszę martwiąc się tylko o siebie. To nie tak. Rozmawialiśmy o tym aby przez spotkania i wycieczki zaktywizować grupę Nowych i tych na 125cm .A przecież oni też mają żony ,dzieci, rodziców i jakieś obowiązki. Jeżdżą z reguły sami faceci więc muszą poustawiać wszystko aby nie było kwasu. Jak się żony przyzwyczają to wtedy luz będą mogli w sobotę miedzy zupą a drugim daniem zakomunikować : jutro mnie nie ma na cały dzień. Zorganizuj sobie czas sama 🤣 Naprawdę jestem zdania że lepiej zaproponować wycieczkę z dużym wyprzedzeniem (podać jakiś zarys planu ,czas trwania , ilość km i przykładowe atrakcje ) i w razie niepogody czy innych okoliczności odwołać lub przełożyć termin niż ogłaszać to na ostatnią chwilę. Bo wtedy murowany brak frekwencji ( oprócz kilku wariatów co są zawsze ) A przecież nie o to chodzi. Co innego spontaniczny wypad . To rozumiem. Ktoś pisze : Jutro jadę TU i jak komuś pasuje to zapraszam . To działa tylko są to z reguły wypady jedno lub dwu osobowe.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Marcin 78 Opublikowano 31 Lipca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 31 Lipca 2020 Godzinę temu, arturo-bb napisał: Marcin nie myśl że ja tak to piszę martwiąc się tylko o siebie. To nie tak. Rozmawialiśmy o tym aby przez spotkania i wycieczki zaktywizować grupę Nowych i tych na 125cm .A przecież oni też mają żony ,dzieci, rodziców i jakieś obowiązki. Wiem, bo to był jedyny termin który Ci pasował 😉 O grupę 125-ek bądź spokojny oni są tak nakręceni na jazdę że spontan nie jest problemem, gorzej bo czytają co piszemy na forum i w tym momencie im się nie dziwię że jakoś nie przyjeżdżają na spotkania Może na sam koniec tej ....... dodam swoje zdanie. Myślę że lepiej coś zorganizować coś spontanicznie (czyt. 2 dni wcześniej), zrobić jakiś wyjazd nawet dla paru osób (wiadomo nie każdemu pasuje) niż siedzieć i czekać na innych. Jest nas tylu że powinno nam weekendów braknąć w sezonie na wyjazdy, a jak na razie temat "weekendowe wyjazdy" można usunąć, bo cicho jak zawsze. Odpowiem od razu na kolejną Twoja odpowiedź 🤭 Wiem, wycieczki organizują tylko te same osoby, które się trochę wypaliły, mają mniej czasu lub inne problemy, wałkowane do bulu i bez skutku,wiec powtórzę jeszcze raz: Lepiej zrobić spontana, niż nie robić nic i czekać na cud Tyle w temacie 😉 3
mario3101 Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Komu piwo,popkorn ?Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka 1
Klubowicze kenobi Opublikowano 31 Lipca 2020 Klubowicze Opublikowano 31 Lipca 2020 4 godziny temu, MarP napisał: Jak nikt nie pisze? Czy będę, czy nie będę, na 99% piszę. 19 godzin temu, kenobi napisał: Nieobecny ciałem, obecny duchem. Pozdrowionka z Pustkowa. Z racji zawodu i sytuacji zawsze staram się być. Nie istnieje dla mnie takie coś - bo "dzisiaj mi się nie chce".
Sympatycy PawełJW Opublikowano 31 Lipca 2020 Sympatycy Opublikowano 31 Lipca 2020 Te memy na forum to aż w oczy szczypią
Użytkownicy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Nazir Opublikowano 31 Lipca 2020 Użytkownicy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 31 Lipca 2020 2 godziny temu, PawełJW napisał: Te memy na forum to aż w oczy szczypią To fakt - nic tu nie wnoszą. Nie łagodzą sporu i nic nie rozwiązują. Ja z mojej strony z szacunku dla uczestników spotów napiszę to o czym już wspominałem: na "ten dziwny czas" odpadam z czwartkowych spotów🥴. I nie będę zaśmiecał forum co tydzień takim wpisem. Jeśli się wybiorę wtedy dopiero to zgłoszę. Co do wycieczek to na jazdy się piszę ( w miarę możliwości) i również uważam, że dobrze poinformować wszystkich chętnych wcześniej - jest szansa, że chętni ogarną wtedy temat planując sobie czas. Jest i druga strona - czasem praca, czasem rodzina komplikuje plany i wtedy pozostawia organizatora w niezręcznej sytuacji. Ostatnia wycieczka Marcina była w ostatniej chwili - to fakt! Ale sytuacja rodzinna u niego ( zły stan zdrowia syna ) nie pozwalała na konkretne planowanie. Jak stan się pogorszył to późnym wieczorem w sobotę dzwonił do mnie z prośbą o poprowadzenie tej wycieczki. Tak czy siak - pomimo małego odzewu z forum - chciał się wywiązać i nie zawieźć tych co mogli przyjechać. I się wywiązał!! - nawet po tym jak się syn lepiej poczuł zdecydował, że jednak sam ją poprowadzi. Już od tamtej niedzieli nosił się z konkretnym planem wypadu na wodospad. Ale widocznie miał powody zwlekania - teraz to widać ( Dawid wylądował w szpitalu). Fajnie jak są Ci co im się chce - a wiadomo kto organizuje wycieczki! Sami wiedzą, że tracą szansę na większą grupę późno pisząc. Ale dajmy sobie i innym szansę na fajną wycieczkę choćby w ostatniej chwili. A nóż/widelec będzie mam pasować termin w przeciwnym razie możemy - co by mnie nie zdziwiło - zniechęcić ich do podzielenia się tym na forum. 3
Klubowicze AREQ Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Klubowicze Opublikowano 1 Sierpnia 2020 to co w końcu startujemu jutro !!! czy odwołane bo mnie nosi
Marcin 78 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 24 minuty temu, AREQ napisał: to co w końcu startujemu jutro !!! czy odwołane bo mnie nosi Wodospad Wilczki odwołany
MR.F Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 1. Wilczki : Przykro, fajnie się bzykało za Tobą Marcin, nabrałem ochoty na jeszcze🙂 ale rozumiem w pełni Twoją sytuację, życzę zdrowia dla syna, będzie dobrze -bo będę trzymał kciuki, i na pewno nie tylko ja -informuj proszę o zmianach. 2. Masz jakąś propozycję na swojego zastępcę w sytuacjach awaryjnych? Nie musisz brać wszystkiego na swoją głowę -masz teraz inne problemy, każdy je miewa. 3. Wycieczki/ucieczki. Fajna, zgrana z Was ekipa na drodze i sympatyczne przyjęcie w grupie, nabrałem ochoty pobzykać Wam więcej za uszami (o ile Wasze nerwy to zdzierżą) 🙂. Na forum też widzę że jak w dobrej rodzinie 🙂 Troszkę kwasków ale też dobrych pomysłów na poprawę organizacji grupy (Arturo). Forum w obecnej formie jest imponujące, potężne ale... kufffa...mało czytelne, trzeba 2 godz. czytać żeby się czegoś dowiedzieć (to już zdążę usnąć albo zabzykać w Małą Fatrę 🙂 -przy okazji mój pomysł na kolejną ucieczkę). Sporo ludzi, z różnych miejscowości więc może jakiś przejrzysty, krótki plan/kalendarz propozycji wycieczek grupy? Myślę o: data / autor trasy / kierownik-prowadzący / zamykający / cel / km / czas-godz. / miejsce i godz. zbiórki / miejsce i godz. drugiej zbiórki (dołączający) / popas (knajpa-własny prowiant) / waluta-koszty/ Coś jeszcze? bez długich komentarzy całej grupy. CZYTELNA, SZYBKA, KOMUNIKACJA! toż to kufffa motocykliści piszą🤪 Oczywiście pogoda (prognozy 48-godzinne) czy inne ważne okoliczności mogą być powodem odwołania wyjazdu przez kierownika? Jeśli Wam się taki "krótki plan" podoba to przygotuję jakąś propozycję. A może ktoś już ma jakiś czytelny, przejrzysty w formie tabelki, kalendarza, małego pliku? jakis cÓś? 4. Spotkania w Chudowie. Wirus trzyma wszystkich trochę na dystans. W czwartek chciałem ale praca, wszyscy mamy obawy, większe, mniejsze ale mamy bo jest jak jest... jakby coraz gorzej. Wczoraj byłem na kolacji w knajpie -masakra.😂 Wycieczki/ucieczki od codzienności chyba jednak są bardziej bezpieczne. Przeglądam forum i trudno szybko ogarnąć jakie macie plany w tym roku: zauważyłem tylko zlot w Czechach (wpadnę na chwilę popatrzeć bo mam blisko a okolice polecam). Pewno nie zauważyłem innych pomysłów, planów, w tym grup z innych województw gdzie można się przypiąć czy spotkać na trasie? złapałem ochotę na więcej 🙂 więc troszkę Wam pobzykam też na forum 🙂 jestem nowy więc moje skromne zdanie traktujcie jak uwagi laika. Mariusz ufffff... ale się namądrzyłem, już bym był 200 km dalej 🤪
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Klubowicze Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Fajnie że ci się chce. Masz pomysł to pisz napewno będą chętni na wyjazd. Generalnie były zawsze plany długofalowae na wycieczki ale w tym roku trochę się pokiełbasiło. Czekamy na pomysły.
Użytkownicy Nazir Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Użytkownicy Opublikowano 1 Sierpnia 2020 9 godzin temu, MR.F napisał: Jeśli Wam się taki "krótki plan" podoba to przygotuję jakąś propozycję. A może ktoś już ma jakiś czytelny, przejrzysty w formie tabelki, kalendarza, małego pliku? jakis cÓś? 🤔Mnie to zaintresowało! Daj szczegóły/pomysł☝️ Tabelka z ixami dla motocyklistów👌 PS Marcin78!! Poczekamy na wodospad - teraz się trzymajcie👊.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Klubowicze Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Marcin 78 Wodospad był, jest i będzie. Poczekamy . Bez Ciebie się nie liczy. Teraz trzymamy kciuki.
Klubowicze Migu Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Klubowicze Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Jutro jadę jak nie będzie padać (zapowiadają burze ).
Marcin 78 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Mnie niestety nie będzie na spotkaniu Dnia 1.08.2020 o 22:48, Nazir napisał: Marcin78!! Poczekamy na wodospad - teraz się trzymajcie👊. Dnia 2.08.2020 o 00:36, arturo-bb napisał: Marcin 78 Wodospad był, jest i będzie. Poczekamy . Bez Ciebie się nie liczy. Teraz trzymamy kciuki. Dzięki za miłe słowo i zrozumienie, niestety życie pisze różne scenariusze i nie zawsze te pozytywne 😞 Dnia 1.08.2020 o 13:05, MR.F napisał: 1. fajnie się bzykało za Tobą Marcin, nabrałem ochoty na jeszcze....... 2. Masz jakąś propozycję na swojego zastępcę w sytuacjach awaryjnych? Nie musisz brać wszystkiego na swoją głowę.... 1) Mariusz dzięki 👍, śledź forum lub informuj o swoich wyjazdach, a na pewno jeszcze nie raz pojeździmy w grupie 😊 2) tu nie potrzeba zastępców 😉, każdy może zorganizować wycieczkę, spontan czy spotkanie w Grupie Śląskiej, masz pomysł, plan na wyjazd to pisz śmiało 😊
Klubowicze kenobi Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Klubowicze Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Na urlopie. Pozdrowienia z nad Bałtyku.
Użytkownicy Nazir Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Użytkownicy Opublikowano 5 Sierpnia 2020 31 minut temu, Marcin 78 napisał: 2) tu nie potrzeba zastępców 😉, każdy może zorganizować wycieczkę, spontan czy spotkanie w Grupie Śląskiej, masz pomysł, plan na wyjazd to pisz śmiało 😊 Tu niektórych Panie nie zastąpisz!☝️ no nie da rady!! 😉 Albo oryginał - czyt. organizator albo... co innego (np.: inny kierunek pod opieką innego kierownika/kierowniczki) PS Mamy nadzieję z Tobą Marcin na nowy - pozytywny scenariusz👊 Jeśli jest coś w naszej mocy to pisz, dzwoń☝️
Rekomendowane odpowiedzi