Kekuti Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Czytam i zazdroszczę wyprawy. Przy okazji trochę wspominam, bo w ubiegłych sezonach też tak sam pojeździłem. Życzę szerokości i czekam na następne odcinki relacji! LwG!
GrzechoCnik Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Super przelot sobie zrobiłeś. Spontan niesie ze sobą niespodzianki. Ze Szczyrku do Wisły też niezłe serpentynki są. Ale polecam również Koniaków i koronki (stringi męskie z 3-ma woreczkami w tym jeden dłuższy ) Na zachodzie Kotliny Kłodzkiej będziesz miał tzw "Drogę 100 Zakrętów", też polecam, choć nie wiem jakiej tam teraz jakości jest asfalt.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 8 Czerwca 2016 Klubowicze Opublikowano 8 Czerwca 2016 Asfalt ok sprawdzone 2 tygodnie temu.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Klubowicze Opublikowano 8 Czerwca 2016 Arturo, w niedzielę była nawałnica i do tej pory winkle brudne... U mnie dziś zwariowany dzień... Totalna zmiana planów, częściowo przez pazernych górali. Gdzie nie zapytałem, to za osobę 15_17 zlotych plus namiot i 5 zyla za motor. Prywatnie to kwatery na jedną noc nie chcieli dać, więc poleciałem ponad 500 km bezpośrednio do Karpacza, nie generując już pośrednich kosztów. Ledwo rozstawilem namiot, a tu rozpętała się burza i lunelo, jak diabli. Pierony walą tak, że Pampers by się przydał. Ogólnie dzisiejsza trasa mnie zmęczyła, bo zachęcony pięknymi widokami bocznych dróg Bieszczad, Tatr i Beskidu, postanowiłem polecieć tak dalej... Ale tam drogi już nie takie fajne, a tereny prawie płaskie. Dopiero jakieś 120 km od Karpacza coś się zaczęło dziać. Ale po kolei... z podsamiuskich Tater poleciałem w pilne widoki że Szczyrku... Przyjechałem przez Zywiec i dalej pociagnalem przez malownicze zakątki Potem zjadłem pyszny, domowy obiad w klimatycznym zajeździe (zjazd że Szczyrku) Takich winkielki po drodze byly dziesiątki... Specjalnej w piękna pogodę do Wisły i oczywiście odwiedziłem skocznię imienia Małysza. Czym bliżej Karpacza, tym ciemniej się robiło, więc zdjęć z wyjazdu brak... Jutro zależne od pogody... Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
czemil Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Pięknie Sławek. Jeździj tylko bezpiecznie.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 10 Czerwca 2016 Użytkownicy+ Opublikowano 10 Czerwca 2016 Slawoy - wszystko pięknie, tylko strasznie skaczesz po tematach Nie możesz się trzymać z relacją z wyjazdu jednego wątku
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Klubowicze Opublikowano 11 Czerwca 2016 Endriu, po prostu tablet mnie dobija i gdzieś zapamiętał poprzednio oglądany temat i tam wrzucil moja wypowiedź. Ja już niemal w domu, bo wyruszyłem o świcie i mam niecałe 500 km do domu. Szkoda było opuszczać Karpacz, zostawiając go za zakretem Za jakiś dwie godziny powinienem dojechać, to ogarne się i moze zmontuje film... Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Bobas Opublikowano 11 Czerwca 2016 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Ta grupa Burgmaniaków, którą mijałeś w Bieszczadach to grupa kujawsko- pomorska + pomorska. Byliśmy tam cały tydzień. Szkoda, że nie było możliwości się spotkać. Na mnie Bieszczady jako góry nie zrobiły zbyt dużego wrażenia. Winkle wąskie, często zapiaszczone lub dziurawe. Góry to w zasadzie pagórki porównując je , np.do Tatr. Ale mimo wszystko fajnie było zobaczyć te tereny.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 11 Czerwca 2016 Klubowicze Opublikowano 11 Czerwca 2016 Na mnie Bieszczady jako góry nie zrobiły zbyt dużego wrażenia. Góry to w zasadzie pagórki porównując je , np.do Tatr. He He He A Tatry to pagórki porównując je do Alp I dróg nie ma prawie wcale. Byliśmy tam cały tydzień. Winkle wąskie, często zapiaszczone lub dziurawe. A kręciliście się też po bocznych drogach ? Tych białych na Google Maps co żeby je znaleźć to trzeba powiększyć mapę prawie na Maxa ? Tam jest fajnie A drogi dziurawe i zapiaszczone bo to często odludzie a nie komercyjna przełęcz jak np Großglockner Ja akurat uwielbiam Bieszczady i nawet w Lipcu jedziemy tam na weekend.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Klubowicze Opublikowano 11 Czerwca 2016 Bobas, winkle zapiaszczone, bo w niedzielę była sakramencka nawałnica i strumienie ulicą płynęły... Ale w porównaniu z odcinkiem Zakopane - Karpacz, boczne drogi to niemal poezja stanu jezdnego... Ogólnie prawie mi się udało osiągnąć zamierzone cele i choć końcówka była raczej w deszczowej aurze, to co widziałem, na długo zapadnie w głowie... Teraz wiem, że następny wypad w góry to w Bieszczady, a jak bliżej, to w Karpacz i okolice. Polecam w Bieszczadach Przystań Motocyklistów prowadzoną przez Marka, bo nie dość że tanio, jak na górskie warunki, to atmosfera niepowtarzalna. Na filmie będzie widać więcej dokładnie. Przenoszę tutaj dla nadania całości temat, który przypadkowo się umieścił w innym wątku... "U mnie w Karpaczu była w nocy taka burza, że pół nocy w namiocie nie przestałem. Jedno uderzenie pierona było tak sakramenckie, że cały namiot poczol fale uderzeniowa. Przestało padać nad ranem, więc nabrałem ochoty na zwiedzanie Świątyni Wang. Zjechałem na górę, nawet znalazłem parking i... znów zaczęło lać. Wanga nie zobaczyłem, może jutro, choć najchętniej już bym poleciał dalej, ale namiot Mokry jak cholera (dobrze że nie przecieka). Koło mnie rozbili się kolaże i okazało się, że oni na rowerach zrobili ta sama trasę od Beskidów po Karpacz. Nie ma jak faceci w fakturach. Ale przynajmniej jest z nim pogadać, jak pada, bo Motocyklistów jak na lekarstwo. No to na podsumowanie film z wyprawy... Łącznie zrobione 3058 km w osiem dni (dziewiąty powrotny), bo wyprawa raczej nie nastawiona na zwiedzanie, a na, jak to mówi ArtCho, "By gonić króliczka..."
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 12 Czerwca 2016 Użytkownicy+ Opublikowano 12 Czerwca 2016 Na mnie Bieszczady jako góry nie zrobiły zbyt dużego wrażenia. Winkle wąskie, często zapiaszczone lub dziurawe. No masz, powiedział co wiedział wielu też tak mówi o Bieszczadach turystów pieszych, a potem trzeba ich z góry znosić.
Rekomendowane odpowiedzi