dziadzia Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 MariuszBurgi gościa chyba powaliło he he !
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Administrator Opublikowano 29 Stycznia 2016 Stracić ładunek w ułamku sekundy
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 29 Stycznia 2016 Klubowicze Opublikowano 29 Stycznia 2016 O rany... Aż ciśnienie mi się podniosło... Kierowca pewnie nie zastosował się do znaków świetlnych, które migają na dłuższą chwilę przed opuszczeniem szlabanów... Ciekawe czy zdarzenie to przeżył maszynista, bo taka rama ciągnika siodłowego plus naczepa zapełniona towarem pewnie nieźle zdemolowały przód pociągu...
dziadzia Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 O rany... Aż ciśnienie mi się podniosło... Kierowca pewnie nie zastosował się do znaków świetlnych, które migają na dłuższą chwilę przed opuszczeniem szlabanów... Ciekawe czy zdarzenie to przeżył maszynista, bo taka rama ciągnika siodłowego plus naczepa zapełniona towarem pewnie nieźle zdemolowały przód pociągu... Dokładnie aż włos na głowie się jeży !
Jaropero Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 A nie jest to czasem nasz rodak, o którym ostatnio pisali?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Administrator Opublikowano 29 Stycznia 2016 A nie jest to czasem nasz rodak, o którym ostatnio pisali? Niestety tak i splendoru nam to nie dodaje. Ciągnik prowadził Polak i jechał z PL na H z ładunkiem płyt aluminiowych. Kierowca wybrał powolną i czasochłonną trasę po drogach lokalnych, aby zaoszczędzić pieniądze (opłaty za autostrady). Na przejazd wjechał pomimo wyraźnej sygnalizacji i zakazu wjazdu. Pendolino jadący z prędkością 160 km/h zdążył zwolnić jedynie do 142 km/h. W efekcie dwóch pasażerów siedzących na przodzie pociągu zginęło. 12 osób zostało poważnie rannych. Maszynista stracił nogę i doznał poważnych obrażeń, w tym kręgosłupa. 50 letni kierowca TIRa wyszedł z tego bez szwanku. Został zatrzymany tymczasowo i grozi mu 5 lat ZK za zagrożenie i spowodowanie katastrofy w ruchu lądowym.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 29 Stycznia 2016 Użytkownicy+ Opublikowano 29 Stycznia 2016 A ja zauważyłem coś innego. Ile upływa czasu od zamknięcia szlabanów do wjazdu pociągu ? Może z 15 s - chyba za krótko ?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Administrator Opublikowano 29 Stycznia 2016 Może z 15 s - chyba za krótko ? Zgadza się ale słabe to usprawiedliwienie dla doświadczonego kierowcy jadącego zestawem o masie ~40t i długości 18 m. Tym bardziej, że czerwone światło i sygnał dźwiękowy zakazujące wjazdu na przejazd informują 30 sekund przed zamknięciem szlabanów. Kierowca bohater... Mając do wyboru uszkodzenie szlabanu (skonstruowany tak, że nawet motocyklista jest w stanie go "przełamać") lub utratę ładunku wybrał to drugie... Ps. Silnik ciągnika został znaleziony 200 m od uderzenia
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 29 Stycznia 2016 Użytkownicy+ Opublikowano 29 Stycznia 2016 Chyba faktycznie - brak usprawiedliwienia. Nie znał piosenki Rewińskiego ? Mój stary "Star" przez mój mnie wiezie kraj, ............. Raz dróżnik pijany spuścił szlabany - zapory, tory, a w środku ja... Ledwo zdążyłem, lampy pobiłem, szlaban się złamał, a była mgła...
Lucjan73 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 A ja się trochę dziwie że kierowca po prostu nie przełamał szlabanów i nie zjechał z torowiska. Chyba byłoby to lepsze rozwiązanie.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Administrator Opublikowano 29 Stycznia 2016 Jedno z kluczowych zeznań podczas rozprawy: („Nevšímal jsem si červené barvy. Soustředil jsem se na závory. Když jsou zvednuté, podle mne to znamená, že můžu jet,“ řekl. „V tom případě, pane obžalovaný, neznáte dopravní předpisy,“ reagoval na to soudce Jaromír Pšenica.) "Nie zwracałem uwagi na kolor czerwony. Skupiłem się na szlabanach. Kiedy są podniesione, to według mnie oznacza, że mogę jechać." "W takim przypadku, panie oskarżony, nie zna pan przepisów ruchu drogowego", zareagował sędzia Jaromír Pšenica. Więcej -> http://www.novinky.cz/krimi/393022-na-verejnost-se-dostalo-video-z-tragicke-srazky-pendolina-s-kamionem.html
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 29 Stycznia 2016 Klubowicze Opublikowano 29 Stycznia 2016 Już lepiej nic by nie mówił... Może uznane by to było mu za akt skruchy...
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 29 Stycznia 2016 Klubowicze Opublikowano 29 Stycznia 2016 Porażające tłumaczenie. A najgorsze że tacy ludzie mają często " pełne " uprawnienia. I co gdyby jechał autokarem z turystami albo dziećmi ? Jak dla mnie kara powinna być surowa , baaaaardzo surowa ! Aby innych " otrzeźwić "
dziadzia Opublikowano 19 Lutego 2016 Opublikowano 19 Lutego 2016 A widzieliście tą pare ancymonów hi hi
Sympatycy pawel883 Opublikowano 19 Lutego 2016 Sympatycy Opublikowano 19 Lutego 2016 Było kilka razy lata temu.
dziadzia Opublikowano 19 Lutego 2016 Opublikowano 19 Lutego 2016 A to przepraszam bardzo nie widziałem
Wójek Biedak Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Pamir highway chodzi mi po głowie... (nie skuterem oczywiście) Szukam, czytam, oglądam... i.... może kogoś zainspiruje przed wakacjami ;-)
marekb9t Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Było skuterów nie ruszać Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka
franekbp Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 a tu taki łooo: http://www.interia.tv/wideo-wygodnicki-tata,vId,2019336
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 25 Lutego 2016 Klubowicze Opublikowano 25 Lutego 2016 Upokorzenie: Poziom "Bóg"...
Rekomendowane odpowiedzi