Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Nocne Wilki"🙂. Teraz się nie dziwię dlaczego celnik na granicy ukraińsko-polskiej zadawał mi takie dziwne pytania.

• Użytkownicy
Opublikowano

Obecna sytuacja nie sprzyja podróżom, ale docelowo przy wyjeździe skuterem na wschód można/trzeba się liczyć ze zdejmowaniem plastików. Chyba, że trzepią tylko miejscowych na lokalnych blachach.

Opublikowano

Na zimowe wieczory, o ile macie baaardzo dużo wolnego czasu a chcecie obejrzeć parę kontynentów i sporo egzotycznych miejsc na motocyklu razem z sympatyczną blondynką o twardej d.... polecam podróże z Noraly Itchy Boots - YouTube.

Rudi, what are you doing, what are you doing?

• Użytkownicy+
Opublikowano
W dniu 13.12.2020 o 10:29, Vince napisał:

Obecna sytuacja nie sprzyja podróżom, ale docelowo przy wyjeździe skuterem na wschód można/trzeba się liczyć ze zdejmowaniem plastików. Chyba, że trzepią tylko miejscowych na lokalnych blachach.

Tak to chyba nie działa. Ten film jest fragmentem "Nic do oclenia" z Discovery.  Pogranicznicy mają na wyposażeniu wielki "rentgen" oraz pieski 🙂  dopiero jak wstępna taka kontrola wzbudzi ich podejrzenia zapraszają na szczegółową.

Tak że nie ma tak źle. Gorzej jak ktoś w przedniej czaszy ma pochowane jakieś klamoty. Jak np. jadąc na Rumunię miałem tam schowany pasek napędowy 🙂 ciekawe jak by wyglądał na zdjęciu rentgenowskim ?  

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

• 3 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Ot taki filmik

Nawet Skuterowy

Opublikowano

Hardcorowa wycieczka👍.

• Użytkownicy+
Opublikowano

no ekstremalna.  To że pojechał skuterem 50 ccm - OK - wolny wybór. Ale dlaczego znalazł się na autostradzie takim sprzętem ?  🤔  w sobotę wieczorem może znajdę te 40 minut i oglądnę dokładnie całość, teraz tylko tak wybiórczo, ale to jedno mnie zastanawia .  Niemniej szacunek pełny tylko faktycznie - cena duża 😞 

Opublikowano

O ciekawy materiał na nockę dziś 🙂

• Klubowicze
Opublikowano

Takie Hobby.

Im więcej km nawijasz tym większe prawdopodobieństwo że coś się przytrafi.

• Użytkownicy+
Opublikowano

Artur - zgadza się. Tylko czasami mam wrażenie że niektórzy trochę bardziej samemu narażają się na te kłopoty. skuter 50 ccm + autostrada = kłopoty  nie ma siły. W niektórych krajach na autostradę nie wolno wjeżdżać 125 ccm.     Z innej beczki.    Co to za sprzęt ? 

• Klubowicze
Opublikowano
12 minut temu, EndriuBis napisał:

Z innej beczki.    Co to za sprzęt ? 

No jak to  ? Nie wiesz  ?

To PAPPAK  😂

Opublikowano
14 minut temu, EndriuBis napisał:

skuter 50 ccm + autostrada = kłopoty 

Andrzej jak zobaczysz cały filmik to te kłopoty na autostradzie to zwykły przypadek. Ale wjazd do Afganistanu gdzie mogą obciąć Ci łeb za same pochodzenie to pchanie się w prawdziwe kłopoty. Ten skuter dobry by był do tematu najlepszy skuter do turystyki🤣🤣🤣 A i gość swoimi zdobyczami i fotami mógłby ośmieszyć nie jedna lepsza maszynkę pokazując ,że 50-tką też można👍. Mimo wszystko szacun dla tego kierownika.

7 minut temu, arturo-bb napisał:

To PAPPAK  😂

To z tej piosenki co w Bieszczadach śpiewał Czadzo Para para param pam czy jakoś tak 🤣

• Użytkownicy
Opublikowano

Dzięki Arturo,

Warto było zobaczyć👍

• Użytkownicy+
Opublikowano
9 godzin temu, Paul napisał:

trzeba się pilnować latając w grupie .

eeee...  to chyba jest jakiś klub "latających kufrów"  🤔  a nie "latających w grupie" 🤣

Opublikowano

Dobre latające kufry🤣

• Klubowicze
Opublikowano

Może już było ...... a może nie

nie tylko skuterowe 🙂

• 3 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Filmik trochę długi ale prace też długo trwały 👍

• 1 miesiąc temu...
  • Klubowicze
Opublikowano

W najbliższym czasie zamieszczę tu filmik/zdjęcia z prezentacją powstającego właśnie nowego projektu "Mój skuter, moja wizja" realizowanego w sąsiadującym garażu przez znajomego. Filmik lub zdjęcia będą prezentacją zakończonego projektu - wierzę w szybki koniec patrząc na postępy prac. Jest to jego kolejny skuter który przygotowuje według swojej wizji - między innymi kolorystycznej.

Co kilka dni widzę postępy w pracach mechanicznych i malarskich. I własnie tymi malarskimi mnie zaskoczył. 

Na początek i jako zapowiedź, poniżej pierwsze zdjęcie jakie zrobiłem (z dzisiaj). Szkoda że nie robiłem od samego początku.

Żeby nie zdradzać co to będzie, to na początek kask, który dostał barwy projektu. W tle jeden z elementów karoserii.

20210510_225412.thumb.jpg.55e212b038773b5d73036687d9333bca.jpg       

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Zgodnie z powyższą zapowiedzią prezentacja projektu, który przejechał już kilka kilometrów ale ja dopiero dzisiaj miałem możliwość przespacerować się wokół niego.

Prace miały dużą rozpiętość. Obejmowały one prace mechaniczne, elektryczne, naprawy lub poprawy plastików i malowania wszystkich plastików zarówno kokpitu, wnętrza i zewnętrznych.

A oto efekt.

• Użytkownicy
Opublikowano

Kawał dobrej roboty💪 wyjątkowy egzemplarz! Szacun za dzieło👍

Opublikowano

Efekt pracy jest ,wygląd super. Proszę przekazać słowa uznania.