Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Niestandardowe miejsca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

A może by rozpocz?ć temat, w którym każdy z nas mógłby się pochwalić najminiej standardowym miejscem, do którego udalo się dotrzeć na swoim bolidzie?

Opublikowano

Miejsce, które wywarło na mnie przygnębiaj?ce wrażenie to stacja kolejowa Radegast z czasów II Wojny |wiatowej mieszcz?ca się w Łodzi.

Stacja ta wygl?da tak jakby tylko na chwilę ustał normalny ruch podczas wywozu tysięcy ludzi do obozów zagłady. Zobaczyć można budynki dworcowe, peron i same wagony.

Na szczę?cie jest to tylko wierna rekonstrukcja tego przerażaj?cego miejsca - miejsca które tu kiedy? naprawdę istniało.

Miejsce polecam każdemu chc?cemu na chwilę zadumać się nad okrucieństwem

wojny.

Opublikowano

No to teraz każdy wpis bedzie nietaktem !czary

Opublikowano

Wiem nie bede oryginalny ale stawiam na Sw.Krzyz.

pozdr

majon

Opublikowano

Chyba z takich najbardziej niestandardowych miejsc do jakich dotarłem swoim skutem ... jeszcze za czasów mojej chińskiej 50 !guns to

- ?rodek zamarzniętego jeziora (?wieżo po zimie ... kiedy tylko ?nieg roztopił sie na drogach) !czary (wiem że to mało inteligentne ale adrenalinka i ogólne wyzwanie)

- urwisko nad w?wozem w Jaworznie ... łatwo tam dotrzeć a widoczki i ogólny spokój i nastrój tego miejsca jest ?wietny

• Sympatycy
Opublikowano

Najpiękniejsze miejsce do jakiego dojechałem to PRADZIAD w czechach mie?cinka pod górk? przecudeńko.wspaniała zabudowa ,ogrody, spokuj a obiad smakuje super .Wiosn? trzeba będzie tam zawitać na bank. !czary

pawel883

Opublikowano

Witam,

Może przy okazji tych niestandardowych miejsc zrobić mał? listę a następnie poddać je głosowaniu w kestii zorganizowania zlotu w przyszłym roku?

Co Wy na to?

Opublikowano

Z niestandardowych miejsc, które odwiedziłem, najlepiej wspominam:

-Skarżysko Kamienna (zalew i Muzeum Orła Białego),

-Iłża (Jezioro i o?rodek, ruiny zamku, baszta),

Pozdrawiam

CiNeK

Opublikowano

Za czasów 50 'ki to tramwaj lini 33 w stronę żoliborza !czary

• Sympatycy
Opublikowano
No to teraz każdy wpis bedzie nietaktem !czary

Hehe, Jagroski lubie Cię po prostu. !guns

Miejscówka - > kopa Cwila Ursynów -> Zip 50.... !tut))

Opublikowano

A ja bardzo, bardzo miło wspominam wypad do Wójtowic ( Zlot MOTO-TURYSTY) jest to 65km za Kłodzkiem ... Niedaleko Wójtowic gdzie mieli?my o?rodek był bardzo fajny wodospad i ogólnie ?wietne miejsce na spędzanie czasu. Bardzo cicho tylko słychać było szum wody. Ogólnie miejsc zrobiło na mnie ogromne wrażenie i aż Wam musze pokazac zdjęcia ... !guns PóĽniej wybrali?my się do kopalni złota gdzie także było super co moga przedstawić Wam moje zdjęcia !tut

Oto zdjęcie z kim spędzałem tam własnie czas (zamazałem niektóre twrze gdyż nie wiem czy te osoby by sobie tego życzyły)

f48c2413967108f8m.jpg

Oto widok z mostu w dół (na żywo wygl?da dużo ładniej) my?lę że to było ok. 15 - 20 metrów ...

051691eb09331666m.jpg

Widok wodospadu :

efef9b526a272f0dm.jpg

Tamtejsza knajpka ( wszystko bardzo drogie !czary)

16030093ee9a1b1am.jpg

Z drugiej strony mostka bardzo ł?dny strumyczek :

8b92693eaff54beam.jpg

Sztabki złota !scooter

7221a11786f0c747m.jpg

Tutaj kawałek czego? nie wiem co to było, ale widok powalaj?cy :

af2a900f1ef9d9d0m.jpg

Jedyny w Polsce wodospad podziemny (piękna sprawa)

d19f3d2a4b9fa08dm.jpg

I to co? nie mam pojęcia do dnia dziesiejszego po co to zrobili, ale bardzo fajnie się prezentuje w tym lesie :

3a821323a94074bcm.jpg

9d725d7efd5c725fm.jpg

0397d229cf1b5300m.jpg

Bardzo miłe wspomnienia z tego wypadu POLECAM WSZYSTKIM !

Opublikowano

Allianz Polska !guns !czary , Warszawa.

Opublikowano

Budynek ZUS w Gdansku ul.Chmielna.

Zreszta we wszyskich miastach sa piekne. !czary

Opublikowano
Tutaj kawałek czego? nie wiem co to było, ale widok powalaj?cy :

af2a900f1ef9d9d0m.jpg

I to co? nie mam pojęcia do dnia dziesiejszego po co to zrobili, ale bardzo fajnie się prezentuje w tym lesie :

3a821323a94074bcm.jpg

9d725d7efd5c725fm.jpg

0397d229cf1b5300m.jpg

siwy!

to "powalajace" cos to kamieniolom obok kopalni zlota w Zlotym Stoku.

a to "nie wiadomo co" to park lesny

www.skalisko.eu

okolica warta odwiedzenia !czary

Opublikowano

Witam,

Natomiast ja, udaj?c się do Bolimowa „wst?piłem po drodze w okolice podkrakowskie, gdzie zawitałem do Doliny Kobylańskiej. Można znaleĽć tam fajny szlak pieszy w?ród wielu pięknych – w tym wielu wykorzystywanych do wspinania. Jednakże tym czy? szczególnym, co zapamiętałem jest pewne wymuszone rozwi?zanie komunikacyjne. Przy jednym z końców tej Doliny droga do szeregu usytuowanych tam domów wiedzie przez rzeczkę-strumień. Jednak nie zwyczajnie: w poprzek strumienia, ale wzdłuż.

http://www.ga.com.pl/kobylan.htm

Opublikowano
A ja bardzo, bardzo miło wspominam wypad do Wójtowic ( Zlot MOTO-TURYSTY) jest to 65km za Kłodzkiem ... Niedaleko Wójtowic gdzie mieli?my o?rodek był bardzo fajny wodospad i ogólnie ?wietne miejsce na spędzanie czasu. Bardzo cicho tylko słychać było szum wody. Ogólnie miejsc zrobiło na mnie ogromne wrażenie i aż Wam musze pokazac zdjęcia ...  PóĽniej wybrali?my się do kopalni złota gdzie także było super co moga przedstawić Wam moje zdjęcia

O ile się nie myle to jest to wodospad "Wilczki" (największy wodospad w polsce) a kopalnia złota jest w Złotym stoku ....

Naprawdę fajny i piękny zak?tek polski ... polecam wszystkim to naprawdę fajne miejsce na urlop !guns

Byłem tam już chyba 2-3 razy ale jeszcze nigdy na moto ... może w przyszły sezon !tut

No może Siwex masz racje !scooter Dawno mnie tam nie było !czary

Opublikowano

Dzięki bogumiłek ( nie wiedziałem !czary ) Ale naprawdę ?wietne miejsce ...

Mylisz się PCX kopalnia złota w której byłem to Złoty Stok ...

Opublikowano
Za czasów 50 'ki to tramwaj lini 33 w stronę żoliborza !tut

Rz?dzisz.... !happybth

Opublikowano

za czasów mojego turystycznego Elyseo - to nr.1 zbocza Płutowskie - sk?d widać po 40km, doliny wisły w 2 strony. Jest to miejsce przełomu Wisły gdzie rzeka płynie w dół polski czyli na południe. !happybth

nr2. Bory Tucholskie okolice Bydgoszczy - skrzyżowanie rzek- jedna płynie dołem a 2-ga wiaduktem nad ni? !tut -kanał bydgoski

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kiedy?, dawno temu, w Teleexpresie powiedzieli o jedynym w Polsce, punkcie o 'okr?głych' współrzędnych :

N50*00'00"

E20*00'00"

Punkt ten znajduje się na peryferiach Krakowa, bardzo blisko Wieliczki, w odległo?ci około 120 m od autostrady, z prawej strony (jad?c do Wieliczki), około 1 km przed końcem autostrady. Znajduje się w lasku, ale da się namierzyć gps-em bo drzewa s? przerzedzone. Kto? położył tam kilka kamieni.

Opublikowano

Witam,

Przyl?dek Matapan (Grecja), 2003 r., Honda Helix 250 !TAZ

• Administrator
Opublikowano

Albania YP250 ;)

Opublikowano

Stary Młyn !OK

• Sympatycy
Opublikowano

Z polskich miejsc zwiedzanych skuterem do dzi? zostały wspaniałe wspomnienia z "Rajdu Bieszczadzkiego-Bieszczadzki Twardziel". Miejsc urokliwych cała masa, przejazdy przez strumienie i drogi nie remontowane od 25lat, wspaniałe widoki, prawdziwa, dzika przyroda.

-miejscem szczególnym dla skuterów i ich wła?cicieli był koniec Polski południowo-wschodniej -"ogonek", gdzie droga kończy się całkowicie, a przed tob? już tylko połoniny i granica, gdzie dalej jechać już się nie da i można tylko zawrócić.

-podobne miejsca to półwysep Helski, oraz Mierzeja Wi?lana, gdzie również skuterem dojechałem do końca drogi.... i Polski.

-a w dniu rozpoczęcia igrzysk byłem w miejscowo?ci Ateny ....nad jeziorem Blizno Polska północno-wschodnia (koło Suwałk)

Przez trzydzie?ci parę lat jeżdżenia jedno?ladami po Polsce nazbierało się tych miejsc urokliwych pozostaj?cych na zawsze we wspomnieniach, ale pisać o tym?.... ....lepiej przy ognisku i pifku "dziadek" :D Qw@ki [Kwaki] młodszej gawiedzi opowiadać będzie przez długie wieczory coby do turystyki bocznymi drogami mocniej zachęcić!

Jedyny zagraniczny wyjazd bezbiegowym jedno?ladem to ekspedycja Grecja-Italia'2005 i tu miejsc wartych polecenia setka, albo i dwie- wymienię jedno: San Marino! -wymienię drugie:Meteory! -wymienię trzecie:Ateny-prom-Rzym! -wymienię czwarte: nieeeee, to trzeba zobaczyć własnymi oczami!

Zabierzcie mnie na ognisko i :D to chętnie powspominam swoje przygody z podróży jedno?ladami, o urwanych łańcuchach, o kartkach na paliwo, o spaniu na plaży, o jeĽdzie po szynach na mo?cie kolejowym, o wielu innych ciekawych przygodach i miejscach....

P.S. I nie ma tu mowy o żadnej reklamie salonu i serwisu z Lublina.... :D