Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Pozdrowienia z południa europy (mandat) przesyła ... Policja!

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

A może ktoś napisze po jakim czasie te mandaty trafiają do Polski?

• Sympatycy
Opublikowano

Marek moje dwa z Francji przyszły po trzech tygodniach.

• Klubowicze
Opublikowano

A mnie tak zastanawia - ile mandatów - My (Polskie służby ) wystawiamy i wysyłamy do UE lub innych krajów i jaka jest ściągalność tych mandatów ?

A propos mandatów :

W 2004 r. dostałem mandat w Litwie 1000 LT za przekroczenie prędkości . Mandat wystawili (ku memu zdziwieniu ) kredytowy .Żeby nie mieć nieprzyjemności przelałem na wskazane konto równowartość 1000LT , potem okazało się że bank od tej równowartości pobrał sobie prowizję w wys. 140 LT , a więc do mandatu zabrakło 140 LT. Czy jest jakiś okres przedawnienia ? czy może lepiej w tamte tereny nie zaglądać jeszcze przez jakiś czas ?

• Klubowicze
Opublikowano

Ja dostałem mandat w Bułgarii za przekroczenie prędkości o - 30-40 km w wysokości 50 lewa. Kredytowy oczywiście. Należność należało przelać do Banku Narodowego Bułgarii. Kwota niewielka ale nie zdajecie sobie sprawy ile problemów jest z przelewem z polskich banków w walucie tak niepopularnej. Przez to prowizja banku oczywiście bardzo znaczna. :(

Opublikowano
  W dniu 14.10.2015 o 08:02, MAKI napisał(a):

(...)a więc do mandatu zabrakło 140 LT. (...)

Maki nie przejmuj się, teraz po zamianie Litów na Euro zrobiło się z tego 140 Euro plus "soczyste" procenty oraz inne opłaty "manipulacyjne" ;) ...

A co do Twojego pytania... Kiedyś, jeżdżąc pojazdem zarejestrowanym w DE, nie zwracałem uwagi na "śmietniki"... Teraz, od pewnego czasu, już mocno zwracam i jeszcze mandatu z PL nie dostałem i "błysku" też raczej żadnego nie było...