Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Jazda w upale o czym trzeba pamiętać

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Robert JAPAN
Opublikowano

ale łapy widzę że i tak będą spalone od słońca, lepiej już jechać nago przynajmniej będzie równo opalone ciało, Ja z swojej czarnej kurteczki wyrzucam przypinkę i jest super

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bad Method

5

• T0MEK

3

• marek_m

3

• MariuszBurgi

2

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam,a może ktoś wie jak koledzy z krajów południowych radzą sobie z upałami ?Może Ktoś widział i się podzieli spostrzeżeniami.

Jestem teraz na wakacjach w Barcelonie i nie spotyka się NIKOGO na skuterze w strojach moto. Czasem wśród motocyklistów zdarzają się ubrani w ciuchy moto. Skuter służy do przemieszczania się zamiast metra, autobusu i nikt nie ubiera się i rozbiera co chwilę. Tak nie dałoby się żyć i byłoby to bez sensu.

Dla równowagi byłem niedawno w Budapeszcie i szok….gorąco a tam WIĘKSZOŚĆ na skuterach w kurtkach moto pozapinanych pod szyję.

Opublikowano

SlawoyAMD lepsze to niż nic, ale pamiętaj, że tego typu zbroje projektowane są do offroadu, tam, gdzie mamy do czynienia z względnie miękkim podłożem, jako warstwa pod spód bluzy. "Oprotektorowanie", jakkolwiek zacne, połączone jest cieniutką siatką, kompletnie nie przystosowaną do szlifowania po asfalcie... chyba nie muszę kontynuować.

Opublikowano

Mój sposób na upały to była rozpieta do połowy kurtka skorzana, wystarczyło jechac i już było przyjemnie, do tego lekko uchylona szybka w integralu. Na światłach ukrop ale to krótko, potem jazda i już fajnie. Z rana do roboty chłodniej to się człowiek tak nie pocil

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka