Klubowicze Piootr Opublikowano 4 Lipca 2015 Klubowicze Opublikowano 4 Lipca 2015 Jadąc na wakacje na Kretę zarezerwowałem sobie na kilka dni TMaxa. Przyszedł umówiony dzień i godzina w recepcji hotelu pojawił się jegomość z dokumentami związanymi z wypożyczeniem jednośladu. Żeby nie było tak kolorowo oczywiscie obiecanego TMaxa nie było ( ponoć poprzedniego dnia uległ uszkodzeniu sic! ), a w zamian podstawiono mi nowiutką - przebiegiem 50 km - Piaggio Beverly 300i. Na początku byłem niezadowolony ponieważ chciałem zakosztować tego " owocu ". Na razie ten plan muszę odłożyć na bliżej nieokreśloną przyszłość. Po podpisaniu papierów i zatankowaniu wyruszyłem z przedmieść miasta Rethymno w stronę Heraklionu. Oczywiście, jak na każdym użytkowanym przez Burgmaniaka sprzęcie zagościła Klubowa naklejka. Po około 30 km skręciłem w stronę środka wyspy kierując się w góry Droga bardzo ładna i baaaardzo kręta. Trzeba było uważać na wszędobylski piasek i drobne kamyczki pozostawione przez "drogowców" po zakończonym niedawno remoncie. Często sie zatrzymywałem delektując się pięknymi okolicznościami przyrody Dotarłem do górskiej wioski Margerites słynącej z rękodzieła branży garncarskiej To bardzo urokliwe miejsce. Zobaczcie zresztą sami Powrót do miejsca "zakwaterowania" przez jedno z małych miejscowości w środku wyspy. Zobaczcie ten pickup ze świeżo zerwanymi z drzew pomarańczami Wiele domów udekorowanych flagami narodowymi. Po powrocie na kwaterę nie obyło się bez przejażdżki z młodszym pokoleniem Burgmaniaczek ;-) Pierwszy dzień zakończony. Piaggio Beverly bedzie jeszcze ze mną w połowie przyszłego tygodnia. Znów zrobię relację z wycieczki oraz pokuszę się o krótkie podsumowanie i wrażenia z jazdy tą ładną i lekką maszyną. Pozdrawiam
Sympatycy KriSSo Opublikowano 4 Lipca 2015 Sympatycy Opublikowano 4 Lipca 2015 Bomba . Ja z kolei w połowie sierpnia RODOS i też spróbuję (zacznę od T-MAXa jeśli będzie) przejechać się kawałek jakimś skutem - Beverly też chętnie pożyczę..
Sobier Opublikowano 4 Lipca 2015 Opublikowano 4 Lipca 2015 Widzę że kolega ostro szlifuje winkielki .
Klubowicze Piootr Opublikowano 4 Lipca 2015 Autor Klubowicze Opublikowano 4 Lipca 2015 Widzę że kolega ostro szlifuje winkielki . Powiem ci, że miałbyś tu, na Krecie niezłe używanie. Winkle chyba nie gorsze niż w Alpach. Jakkolwiek ja już trenuję. Lekkim sprzętem, ale zawsze.
Sobier Opublikowano 4 Lipca 2015 Opublikowano 4 Lipca 2015 Widzę na załączonych obrazkach, że jest gdzie zedrzeć gumy i troszkę się przy tym pogimnastykować . Nie wiem jak jest w Alpach , ale może będzie mi dane kiedyś przejechać się tamtejszymi serpentynami .
Bad Method Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Tak jak napisał Piootr, Kreta to bardzo ładna wyspa, drogi też urokliwe i kręte, ale ilość piachu, żwiru, a w rejonach skalistych nierzadko kamieni o imponującej wielkości leżących na środku drogi, w moim odczuciu zmuszają do znacznie ostrożniejszej jazdy niż na przykład na górskich drogach prowansji, czy alp francuskich, które są idealnie wyprofilowane, gładkie i duuuuużo czystsze Tak, czy siak, miłego urlopu
Klubowicze Piootr Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Klubowicze Opublikowano 10 Lipca 2015 Miał być jeszcze jeden dzień z Włoszka, ale niestety odjechała gdzieś w bliżej nieznanym mi kierunku ( z wypożyczalni ). Okraszę więc ten króciótki temat jeszcze kilkoma fotkami z pierwszego i jedynego dnia w jej siodle. https://vimeo.com/133214816
Rekomendowane odpowiedzi