Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Burgman 650 dla wzrostu 195cm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy jest może osoba lub osoby na forum które posiadają Suzuki Burgman 650 przy wzroście około 195cm i mogą powiedzeć coś więcej na temat pozycji za kierownicą czy nogi nie obijają się o schowki? może posiada ktoś boczne zdjęcie na burgmanie przy takim wzroście lub zbliżonym?

Opublikowano

Poszukaj zdjęć Ogryzka , On ma wzrost zbliżony do 190 cm . Z tego co kojarzę to był na kilku ostatnich Burgmaniach Burgmanem 650 .

Opublikowano

A jaki on ma nick na forum bo w wyszukiwarce nie ma ogryzka:)?

Opublikowano

Cześć,

Mam 194cm i nie mieszczą mi się nogi w tym Burgmanie. Da się jechać, ale kolana mam bardzo blisko kokpitu.

Opublikowano

Tako wpisz w użytkowników nik Termi_N ma podany nr tele i jest z Gniezna ugadaj się z kolegą i przymierz się do burka wtedy będziesz wiedział najlepiej czy Ci pasuje

• Klubowicze
Opublikowano

Słyszałem od wielu osób, że również Yamaha T-max ma mnóstwo miejsca na nogi i nawet osoby wysokie mają na nim w miarę komfortową pozycję...

Sam mam 178 i na T-maxie nie narzekam :)

Przymierz się do Burgmana oraz T-maxa (jeśli masz taką możliwość) i sam zdecyduj..

Opublikowano

Tu nie chodzi o sam wzrost ale bardziej o proporce długości nóg do tułowia. W klubie jest kolega Bobas który w każdym skuterze (poza Spidermax`em) przerabiał kanapę. Miał też min. B 650 i po modyfikacji siedziska polegającej na likwidacji podparcia pleców było o.k. Polecam zatem przymiarkę bo to dość indywidualna sprawa. Poszukam jeszcze wątku Bobasa o przeróbkach to go tu wrzucę.

EDIT:

znalazłem http://www.forum.bur...o-zimowym-snie/

DSC_0008.JPG

Opublikowano

Tak, przeróbka kanapy to najskuteczniejszy i zarazem najtańszy sposób na poprawienie wygody. Osobiście przerabiałem kanapy w Integrze, Aprilii i T-Max'ie.

Za 400 - 500 PLN masz zupełnie nowy skuter :)

Opublikowano

Ja mam 195 cm wzrostu, latam Burgmanem 650 i jest ok, nigdzie kolanami nie dotykam, nóg nie wyprostuje ale siedzę w miarę wygodnie, jestem z Poznania, jak chcesz to podleć przymierzysz sie ;)

Opublikowano

Dzięki panowie skontaktuje się z Termi_N. Różni się wielkością burgman 2012r od np. 2003?

Opublikowano

Każdy wysoki facet musi indywidualnie przymierzyć się do Burgmana.

Wszystko zależy od długości Twoich nóg i proporcji piszczela do kości udowej.

Tak jak wspomniał Lucjan jedynym skuterem bez przeróbek dla dryblasów jest Malaguti Spidermax.

Na nim siedzisz jak król .

Lucek, dzięki, że przypomniałeś mi jak wyglądał mój stary kompan podróży.

Do dziś śmiga w Kołobrzegu, a nowy właściciel jest bardzo zadowolony.

Modele Burgmanów, o których piszesz mają te same gabaryty.

Dopiero nowy model dał niestety mniej miejsca swoim kierowcom w porównaniu do swojego poprzednika.

Opublikowano

Ja mam 197 i mam burgiego 650.

Troche brakuje miejsca na kolana...jest na styk, przy ostrym hamowaniu opieram się nimi o deske czy tam schowki.

Poza tym jest spoko.

Opublikowano

A myślałem że ja mam tylko tyle wzrostu :msn-wink: a czy w burgmanie po odkręceniu tego małego oparcia jest tak samo wygodnie? robi się więcej miejsca?

Jeszcze jedno pytanie chciałbym czasem zawieźć córeczkę 3,5 roku między nogami do przedszkola który będzie się bardziej nadawał?

Opublikowano

Po demontażu oparcia w Burgmanie jest nieco więcej miejsca.

Spidermaxem smigam ze swoimi pociechami stojacymi w przekroku.

Mieszcza sie.

W ogloszeniach jest moj filmik .

Zobacz jak to wyglada.

• Klubowicze
Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie chciałbym czasem zawieźć córeczkę 3,5 roku między nogami do przedszkola który będzie się bardziej nadawał?

Ogryzek tak wozi Wyszka na B650 ( wywalił oparcie i ma miejsce z przodu dla małego )

Opublikowano

Dzięki panowie skontaktuje się z Termi_N. Różni się wielkością burgman 2012r od np. 2003?

Możemy się spotkać - telefon masz do mnie w profilu.

Między 2012 a 2003 nic znaczącego w kwestii siodła się nie zmieniło - tylko same materiały się zmieniały w rocznikach i wersjach.

Ja osobiście już swoje siodło przerobiłem - kształt i materiały - zresztą sam zobaczysz.

Opublikowano

Według mnie zapomnij o b650.... Nawet z salonu nie wyjechałem na testy po przymiarce na sucho...

A na pewno o t-maxie...

I nie miejsce na nogi ma znaczenie ale pozycja kanapy vs. Kierownica...

t-max przy 190 cm to juz dramat dla kręgosłupa pomimo tego ze nogi masz daleko z przodu...kierownica jest za nisko...

Jedyny wygodny skuter dla wysokiej osoby to bmw 650gt....

Reszta jest robiona na statystyczne 175 cm...

Powodzenia...

Chawison

Opublikowano

...

Jedyny wygodny skuter dla wysokiej osoby to bmw 650gt....

...

Chawison

...i Kymco Downtown 300i.

Opublikowano

i DT125 też bo taka sama buda ;) Tylko pod warunkiem że nie próbuje sie prostować nóg na tych podestach (mi sie udało zatrąbić kolanem przy takiej próbie)

Opublikowano

Tak jak napisał Bobas wszystko zależy od długości nóg i przy tym samym wzroście jeden wybierze Burgiego a drugi BMW. Ja przy swoich195 cm najlepiej czuje się na Burgmanie 650, wczesniej miałem T-maxa i Hondę Helix to w przypadku skuterów natomiast jeśli chodzi o standardowe motocykle to nr. 1 była Honda Africa Twin.

Opublikowano

Nazbierało się tych skuterów fajnie teraz można wybierać, BMW bardzo fajny ale cena nie dla mnie. W weekend dzięki uprzejmości Termi_N przymierze się do Burgmana 650.