Seiandin Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Witajcie, Wspólnie z małżonką myślimy o wyprawie skuterem do Chamonix w sierpniu i stąd pojawiło się kilka pytań odnośnie noclegu. Czy macie już jakieś doświadczenie z noclegami w okolicy Berlina, Lipska, Brna i samego Chamonixa? Interesują nas możliwie najtańsze opcje. Myśleliśmy też o ubezpieczeniu na czas podróży w razie jakiejś awarii i czy ktoś wie czy są jakieś problemy z tolerancją takiego ubezpieczenia w Niemczech, Szwajcari i Francji?
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Klubowicze Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Co do noclegów to polecam Booking.com. Sprawdzone i można dobrać ofertę zgodnie z możliwościami finansowymi. Zawsze jestem ubezpieczony na wyjeździe za granicą. ( zdrowotne + assistance ) Ale odpukać nie było potrzeby korzystania. ( ci co korzystali twierdzą że nie ma problemu ) Dodatkowo karta z NFZ
czaro69 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Chamonix jest oblegane przez turystów praktycznie cały rok, zatem trzeba zrobić wcześniej rezerwacje. Jest dużo noclegów,poszukaj tu http://www.chamonix....tion,19,en.html Koło Lipska polecam hotel Ibis (dawniej Etap) w Halle http://www.ibis.com/...en/index.shtml# Ubezpieczenie jest raczej sprawą niezbędną w razie W. ps. Francuzi w sierpniu mają sezon urlopowy
pawelneos Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Co do noclegu to jak koledzy wyżej a jeśli chodzi o ubezpieczenie to nie proponuję wyjazdu bez ubezpieczenia assistance ponieważ jakakolwiek awaria na autostradzie zaraz będzie zaóważona przez tamtejsze służby i wzywana pomoc drogowa która może być kosztowna Ubespieczenie uchroni od takich niepotrzebnych kosztów .Ja już osobiście miałem przyjemność skożystać z takiej usługi i to działa
Seiandin Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ibis faktycznie w miarę tanio wychodzi, dzięki. Będę jeszcze szukać tańszych opcji i w takim razie wykupię assistance - mam nadzieję, że obejdzie się bez dodatkowych przygód.
czaro69 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Masz Ibisa 18km od Chamonix, przy centrum handlowym
Gość Alex Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 Witam w lipcu 2014 zrobiliśmy T maxem trasę Konin - Monachium-Garmisch Partenkirchen- Stelvio - Como ( udział w zlocie T-maxa) - objazd jezior Como,Lugano Maggiore - Lavartezzo- przełęcz Św Bernarda- Chamonix- kanion rzeki Verdon - Cavalaire sur Mer - St Tropez-Nicea- Monako- Genua - Venecja - Sirmione ( Garda)- Riva - Predazzo - Cortina D"Ampezzo- Grossglockner-Wrocław- Konin. 5600 km , 16 dni i mnóstwo wrażeń. z noclegami we Francji i Włoszech bywa problematycznie.Ceny duże a standard zadziwiająco niski , brak śniadań i WIFI , .Największe wrażenie zrobiły na nas jeziora i przełęcze alpejskie ( chociaż byliśmy już tam wcześnie samochodem) i taką trasę z objazdem Gardy,Como,Lugano,Maggiore możemy polecić.Nieduży ruch , piękne widoki , urokliwe miasteczka. Francuzi średnio przyjaźni , a jeszcze mniej kiedy zaczniesz zwracać się do nich w języku angielskim
Seiandin Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Opublikowano 9 Maja 2015 Dzięki za wszelkie rady. Osobiście nigdy w tych stronach nie byłem...
Rekomendowane odpowiedzi