JuStA Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Witam wszystkich. Szukała tematu Karty Ratowniczej na forum i nie znalazłam więc postanowiłam się podzielić z Wami tymi informacjami. Pozornie zwykła kartka papieru wożona w samochodzie pozwala często skrócić czas akcji ratowniczej o 30 procent, o 6 – 9, często decydujących, minut. Pozornie zwykła kartka papieru może uratować Ci życie. Co ważne Karta ta nic nie kosztuje a może pomóc służbom w akcji ratunkowej. Mam nadzieję, że nie będzie nigdy potrzebna, ale warto ją mieć. Link do strony z informacjami i punktami odbioru: http://kartyratownicze.pl/
Klubowicze arturas Opublikowano 13 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 13 Marca 2015 Bardzo przydatna informacja!!! Dzięki że pomyślałaś o nas. Uważam, że Karta powinna być w aucie i to w określonym miejscu.
Barteq Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Mam taką kartę już od roku, w obydwu swoich samochodach (oby nigdy nie była mi potrzebna). W punkcie odbioru otrzymujemy tylko i wyłącznie samą nalepkę do naklejenia na szybę, kartkę A4 z info dla strażaków należy wydrukować sobie osobiście (najlepiej w kolorze) oraz wozić ją schowaną za osłoną przeciwsłoneczną kierowcy. ...a tu do ściągnięcia info o aucie do wydruku: http://kartyratownicze.pl/wzory-kart-ratownicznych/ P.S. chyba, że coś się zmieniło przez ten czas od kiedy otrzymałem swoje nalepki...
Sobier Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Napewno jest to bardzo przydatna rzecz. Moim zdaniem z automatu samochody powinny być wyposażane w takie karty.
Sysgone Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Dzięki Bartkowi miałem taką kartkę w Yarisce, teraz muszę się dorobić do nowego samochodu.
Rekomendowane odpowiedzi