magnumhigins Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 mmmmh nowe metropolis wkrotce ... The new new metropolis just arrived ..... czekam na rejestracja !!! jeszcze jest opakowanie
kropkacompl Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Widziałem kilka zdjęć tego skuterka i prezentuje się imponująco jak każdy Peugeot.
czaro69 Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Ładny sprzęt, ale jest taki wątek w serdecznościach, gdzie można się pochwalić nowymi maszynami
cwmarta Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Ta twarz się uśmiecha ale nie dokońca.. taka szydercza nieco.. uśmiech szyderczego szerszenia .. tak mi się skojarzyło..
magnumhigins Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Opublikowano 9 Marca 2015 Fajna maszyna ... ma trochę płaską twarz ale w białym kolorze ... wygląda poważnie ... na bialy, jest extra. prawda ! In white is extra it's true !!! Teraz bedzie ten titane do jazda probna
Trenex Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 Ładny sprzęt, ale jest taki wątek w serdecznościach, gdzie można się pochwalić nowymi maszynami Kolega musiałby się chwalić codziennie , to dealer francuskiej marki . Mi osobiście nie podoba się ten "uśmiech"
dr.big Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 Na razie przyglądamy się bacznie i już ten temat kilkakrotnie omawialiśmy . Jak za dużo będzie "łamańca" jęz. polskiego oraz regulaminu forum, to wtedy na pewno ktoś z nas "wkroczy do akcji" ...
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 10 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 10 Marca 2015 Jeżeli to faktycznie obcokrajowiec ( a na razie brak powodów aby sądzić inaczej ) to kwestia " łamańca językowego " moim zdaniem go nie dotyczy. ( tak też było w kwestii klawiatury za granicami Polski - i braku Polskich znaków ) Sam wiem jak to jest pisać w języku który zna się ledwo ledwo. A translator Google nie tłumaczy idealnie. Tak samo z regulaminem ( nie jestem w stanie dokładnie poznać zasad na forach Niemieckich ,Włoskich ,Hiszpańskich itp. ale tam biorąc pod uwagę że jestem Obcy drobne błędy i przewinienia są Mi odpuszczane. ) Więc myślę że i my możemy mieć większy dystans to Obcych ( ale tylko obcych bo Nasi nie powinni mieć taryfy ulgowej)
Klubowicze kenobi Opublikowano 10 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 10 Marca 2015 Na mój gust -bez obrazy- przód przypomina mi ciągnik rolniczy...
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 10 Marca 2015 Użytkownicy+ Opublikowano 10 Marca 2015 Jeżeli to faktycznie obcokrajowiec ( a na razie brak powodów aby sądzić inaczej ) to kwestia " łamańca językowego " moim zdaniem go nie dotyczy. Administracja chyba bardziej od łamanej polszczyzny zwraca uwagę na "reklamowanie" się dealera A swoją drogą rozumuję z tego wpisu że to będzie skuter testowy ?
Termi_N Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 Sądzę że nie ma co eksperymentować czy i jaki numer przechodzi tylko jasno zarządzający muszą wskazać i wyznaczyć miejsce na forum gdzie: podmioty czy oferenci usług prezentują nam swoje oferty i "przekonują" do swoich argumentów. Niech to będzie jasne i klarowne czy można prowadzić takie akcje i jak należy to robić. W innej sytuacji zawsze będą tylko dewagacje czy jeszcze rozmawiamy o "czymś" czy to już reklamowanie i nagabywanie.
Akar_Zaephyr Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 Osobny dział dla firm mógłby załatwić sprawę Żeby zostać przy temacie: Peugeotscooter - to będzie testówka czy twój własny pojazd?
magnumhigins Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Opublikowano 12 Marca 2015 Na razie przyglądamy się bacznie i już ten temat kilkakrotnie omawialiśmy . Jak za dużo będzie "łamańca" jęz. polskiego oraz regulaminu forum, to wtedy na pewno ktoś z nas "wkroczy do akcji" ... I'm french, don't speak polish very well Na mój gust -bez obrazy- przód przypomina mi ciągnik rolniczy... .....czekawy wizja Osobny dział dla firm mógłby załatwić sprawę Żeby zostać przy temacie: Peugeotscooter - to będzie testówka czy twój własny pojazd? Bedzie moj na caly sezon i oczywiście bedzie do jazda probna tez.(inne temat) --> It's true that i'm running the Peugeot scooter import in poland but first of all i 'm long time biker (Hornet 600,ZRX 1100 lawson, 2* Yamaha R1, 600 GSXR for race track, Aprilia RSV 1000, Metropolis 400), Regarding Promotion and advertisement, i'm using different channel. (even thinking about your forum)
stator Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Mnie osobiście, podoba się ten skuter. Trzy koła, stacyjka, czy blokada zawieszenia. Fajna sprawa, no i coś innego, do czego zdążyliśmy si,e przyzwyczaić. A swoją drogą, nie powinniśmy karcić obcokrajowca. Nawet jeśli usiłuje coś zareklamować. W końcu my także reklamujemy różne rzeczy i producentów w swoich postach, choćby w tematach kasków, kamerek, czy opisując swoje maszyny, używamy nazw producentów. Przymróżmy oko, zwracając użytkownikowi uwagę, żeby nie robił reklamy w tak oczywisty sposób, jeśli to komuś przeszkadza.
magnumhigins Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Opublikowano 16 Marca 2015 Czy jest inne 3 kolo w forum ? jak MP3, tricity ?
marek_m Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 Według forumowej wyszukiwarki: 4 x MP3 125 6 x MP3 250 14 x MP3 400/500
magnumhigins Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Opublikowano 16 Marca 2015 jestem czekawy co forumistow mysle w tematie 3 kolo (nie mowi specjalne o peugeot) i'm very interesting about feed back on three wheel (not talking only about peugeot). mialem tez quadro 350s i byly "tak sobie" .....
Maly Książe Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 Bardzo mi się podobają skutery 3 kołowe. chciałbym aby miały większe koła ( średnica kół) np nie 12" a 14-15 chciałbym aby miały większe silniki- minimum 400-500 oraz moce przekraczające 40KM ciekawy byłby pojazd o pojemności 600-800 cm3 i mocy 60-80KM kiedyś jak będę starszy i grzeczny to może kupię sobie taki:)
Geni Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 Pooglądałem, przymierzyłem się i prawdę mówiąć o ile podoba mi się proste rozwiązanie Yamahy użyte w Tricity i taki pojazd mógłbym rozważać, jako użytkowe jeździdło, to nie widzę wielkich plusów z dalszej komplikacji tego rozwiązania przez Piaggio i firmy powiązane.
magnumhigins Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Opublikowano 19 Marca 2015 kiedyś jak będę starszy i grzeczny to może kupię sobie taki:) To jest dobre na 3 kolo, można jeździć bardzo szybko , nawet gdy slajdy teraz moj aprilia rsv zostan w garazu Pooglądałem, przymierzyłem się i prawdę mówiąć o ile podoba mi się proste rozwiązanie Yamahy użyte w Tricity i taki pojazd mógłbym rozważać, jako użytkowe jeździdło, to nie widzę wielkich plusów z dalszej komplikacji tego rozwiązania przez Piaggio i firmy powiązane. Tak, Tricity jest wiele lepiej (dla mnie) niz piaggio. Ktore sproboje ? tylko Tricity i MP3 ? bardzo podobne system ale jest ciężki na piaggio. Yes, the tricity is better than piaggion, Which one did you try ? only tricity and MP3 ? the system is very similar on both but it's so heavy on piaggio.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 28 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 28 Marca 2015 Moje 3 grosze o tej nowości. Dzisiaj korzystając z Dni Otwartych miałem okazje przejechać się tym Peugeotem. Jako że z singlami nie mam do czynienia to na duży + zaliczam brak wibracji silnika ( a przynajmniej prawie nie odczuwalne ) Sam silnik bardzo szybko wkręca się na obroty ( tak jakoś " miękko " ) jedynie co mnie trochę irytowało ( ale naprawdę trochę - bo pewnie zaraz bym się przestawił ) to lekkie opóźnienie w przekazywaniu napędu ( ja mu gaz , obroty na 6 tys. a on tak przez sek. jakby z poślizgiem a potem już z pełną mocą ) Generalnie fajnie się prowadzi , nieźle hamuje ( chociaż SW-T ma bardziej jadowite hamulce ) jechałem po całej gamie nawierzchni : torowiska tramwajowe , dziurawy - połatany asfalt , 4 pasmowe obwodnice z asfaltem jak stół i kostka z przed 60 lat I na każdej nawierzchni prowadził się pewnie i bardzo wygodnie. Tak samo seria szybkich , naprzemiennych zakrętów ( a trzeba przyznać że prowadzący pomimo tego że jechał na 125cm to szedł pełnym ogniem - szacun ) pewnie i stabilnie. ( a w wielu miejscach było mokro po deszczu ) Na prostej rozpędziłem go tylko do 140km/h ( musiałem poczekać na prowadzącego bo było kilka rozjazdów i nie wiedziałem jaką trasę wybrać ) poszedłby dalej a i tak rozpędzał się zadowalająco. Jedyne minusy ( ale one dotyczą i MP3 i Metropolisa ) : Za niskie podparcie pleców ( tu Burgman 650 czy Honda Silver Wing jest po prostu mistrzem - jak dla mnie ) Brak możliwości wyciągnięcia nóg ( tylko poz. krzesełkowa - no chyba że dołożyłbym spacerówki jak w chopperach ) Poza tym bardzo fajny Gdyby jeszcze można było tym jeździć na kat. B to było by fajnie ( a co ciekawe jest to wersja z hamulcem nożnym i na kat. B można jeździć tym w Europie) Na koniec co do wyglądu. Fakt jest nieco kontrowersyjny ale na żywo wygląda duuużo lepiej niż na zdjęciach. Opinia końcowa Naprawdę fajna maszynka ( tylko cena wysoka 39 tyś )
Sympatycy robert1973 Opublikowano 29 Marca 2015 Sympatycy Opublikowano 29 Marca 2015 Potwierdzę co napisał Arturo: sprzęcik ciekawy, wygląd przyciągający wzrok (kierowców puszek i nie tylko) wygodny( dla 4-ch liter) mało miejsca na nogi, dla osobnika pow 180cm wzrostu pozycja niewygodna ( coś a'la ścigacz czyli opierasz tułów na ramionach) hamulce ok!! przyspieszenie beee!!! maszyna posiada coś takiego jak "promień skrętu" ograniczony mechanicznie za to przejazd przez szyny/koleiny to bajka....sumarycznie warto wydać 30k za sprzęcik ale niestety producent wycenia inaczej.....może kiedyś przejrzy na oczy tak czy inaczej: widziałem, jechałem, doświadczyłem
magnumhigins Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Opublikowano 30 Marca 2015 ( a trzeba przyznać że prowadzący pomimo tego że jechał na 125cm to szedł pełnym ogniem - szacun ) Na koniec co do wyglądu. Fakt jest nieco kontrowersyjny ale na żywo wygląda duuużo lepiej niż na zdjęciach. Opinia końcowa Naprawdę fajna maszynka ( tylko cena wysoka 39 tyś ) pełnym ogniem: nieeeeee Tak jest na prawdziwe jest lepiej Dzeki za "zwrotne"/ "zdanie" !!!
Rekomendowane odpowiedzi