kropkacompl Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 Witam W tym temacie będziemy umieszczać linki do legalnych i darmowych cyfrowych pełnych wersji gier i programów. Jak to działa ? - W sieci pojawia się specjalna oferta np. programu "Xyz" za, który normalnie powinniśmy zapłacić 1 - Przez jakiś określony czas np. 24h lub 5 dni możemy pobrać go zupełnie za darmo. - W większości przypadków aby pobrać produkt trzeba podać swój adres e-mail, lub posiadać swoje konto w danym miejscu. 2 - Po pobraniu możemy użytkować go za darmo.3 1- Specjalne oferty pojawiają się na różnych stronach: sklepów internetowych, stronach producentów, platformach growych ( Origin, Steam, GOG itp.) 2- Origin , Steam, GOG - tutaj potrzebujemy założyć darmowe konto. 3- Jedynym ograniczeniem ( które nie zawsze występuje ) jest to iż program jest przeznaczony do użytku prywatnego a nie komercyjnego ( czyli nie możemy używać go w pracy i zarabiać pieniążków za jego pomocą.) Gry na Origin, Steam i GOG (po założeniu konta i zalogowaniu się ) są przypisywane na zawsze do naszego konta i znajdują się w zakładce "biblioteka" lub "moje gry" - czyli nie musimy ich pobierać od razu na swój komputer - pobieramy je tylko wtedy kiedy chcemy w nie zagrać - co pozwala nam "zebrać" ładną kolekcję gier bez przymusu trzymania ich na swoim komputerze. Dla przykładu oto moja kolekcja od góry kolejno: Steam, Origin, GOG http://www.fotosik.p...746387/1?show=3 Dziś mam grę akcji - Syndicate™ (1993) - na Origin ( aby pobrać grę należy najechać myszką na obrazek i pokaże się przycisk pobierania. ) P.s. Proszę o wypowiedzenie się czy temat zostaje czy do kosza.
Klubowicze Piootr Opublikowano 4 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 4 Marca 2015 Rozumiem, że każdy ma jakieś inne hobby poza maksiskuterami. Wydaje mi się jednak, że to forum jest poświęcone wyłącznie tematom maksiskuterowymi. Osobiście nie jestem zainteresowany "zaśmiecaniem" naszego forum innymi treściami. Internet jest bardzo bogaty w informacje i nie sądzę aby tu ktokolwiek chciał czerpać wiedzę na tematy opisane przez kolegę @kropkacompl. Jestem zdecydowanie - na NIE pomimo umieszczenia tematu w dziale OT…czyli rozmowy nieskuterowe
Akar_Zaephyr Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 Do 15 marca abonenci Xbox Live dostają grę Rayman: Legends za free. Od 15 do 31 zmiana i kolejny tytuł Rozumiem, że każdy ma jakieś inne hobby poza maksiskuterami. Wydaje mi się jednak, że to forum jest poświęcone wyłącznie tematom maksiskuterowymi. Osobiście nie jestem zainteresowany "zaśmiecaniem" naszego forum innymi treściami. Internet jest bardzo bogaty w informacje i nie sądzę aby tu ktokolwiek chciał czerpać wiedzę na tematy opisane przez kolegę @kropkacompl. Jestem zdecydowanie - na NIE pomimo umieszczenia tematu w dziale OT…czyli rozmowy nieskuterowe Oho, znowu się zaczęło - klubowicze będą teraz ustalać co można, a czego nie można, pisać w dziale off-topic. Ja wysiadam, dziękuję za taki klimat.
Sympatycy KriSSo Opublikowano 4 Marca 2015 Sympatycy Opublikowano 4 Marca 2015 Popieram zdanie Piootra. Istnieje wiele treści w sieci poświęconych grom i aplikacjom, więc szczątkowe informacje, które miałyby się w tym miejscu pojawić, miałyby wątpliwe implikacje praktyczne A poważnie, osobiście nie mam z tym problemu, może sobie temat być, jeśli kogoś zainteresuje, to ok.
kropkacompl Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Opublikowano 4 Marca 2015 To tylko moja luźna propozycja. Nic na siłę! Dodam ,że nie tylko gry ,ale i programy trafiają się w takich okazjach. Osobiście mam kilka programów takich jak Photoshopa 7.0 czy Ashampoo Burning Studio. Administracja niech zdecyduje i usunie wątek jeżeli ma to wprowadzać "niezdrową" atmosferę.
Barteq Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 Ten temat jest dostępny w: "Offtopic...czyli rozmowy na tematy nieskuterowe" (a ten jest zdecydowanie nieskuterowy), tak więc chętnie obejrzę darmowe programy i gry, które Kolega kropkacompl podsyła (ew. sam się dołączę jeśli dostanę info od znajomych lub z netu gdzie coś można legalnie ściągnąć). Sam korzystam z Origin'u i poza 2 grami które kupiłem mam całkiem sporą kolekcję tych darmowych.
Klubowicze Piootr Opublikowano 4 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 4 Marca 2015 Oho, znowu się zaczęło - klubowicze będą teraz ustalać co można, a czego nie można, pisać w dziale off-topic. Ja wysiadam, dziękuję za taki klimat. Kolego co się tak szybko poddajesz i denerwujesz. Było pytanie i każdy może wyrazić swoją opinię. Jest póki co demokracja wiec naród zdecyduje co będzie dalej z tym tematem. Ja jestem na "nie" co nie znaczy że wszyscy - peace
Robi3m Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 Ja myślałem że w tym dziale można założyć temat o "dupie Maryny" i jeśli się okaże czerstwy to po prostu zaginie w odmętach internetu. A tu jakaś demokracja-referendum-wybory-głosowania-prominenci-itp... p.s. Temat dobry bo lubię sprawdzić za darmo jakiś program zanim wydam złotówki na zakup.
Gość Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 Moja opinia: Na dzień dzisiejszy mi wisi, czy ten temat będzie, czy go nie będzie. Jutro może mi zależeć... Świat się zmienia i ja wraz z nim. Na Burgmanii jest już sporo tematów nieomawiających naszego hobby. Może powstać następny, a nawet dziesięć. Zawsze można je ominąć i nie wprowadzać do obserwowanych. Zawsze dla kogoś, coś będzie śmieciem, a dla drugiego interesujące. Internet jest już pełen informacji o wszystkim. O skuterach też, ale nie mogę doszukać się powodu, by zamknąć Burgmanię.
Klubowicze Jack Opublikowano 4 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 4 Marca 2015 Ku przestrodze przed pobieraniem "piratów" - mam znajomą, która pobierała filmy z Chomika czy Torenta. Teraz ma sprawę karną w sądzie. Może uniknąć wyroku jeśli pójdzie na ugodę z poszkodowanym (właścicielem/dystrybutorem filmów) za opłatą 5 tysi PLN
Klubowicze Piootr Opublikowano 4 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 4 Marca 2015 Ku przestrodze przed pobieraniem "piratów" - mam znajomą, która pobierała filmy z Chomika czy Torenta. Teraz ma sprawę karną w sądzie. Może uniknąć wyroku jeśli pójdzie na ugodę z poszkodowanym (właścicielem/dystrybutorem filmów) za opłatą 5 tysi PLN Jacku, z tego co mi wiadomo karane jest udostępnianie, a nie pobieranie. Chyba, że czego nie doczytałem.
Gość Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 To nie temat o piraceniu licencjonowanych opracowań. To temat: W tym temacie będziemy umieszczać linki do legalnych i darmowych cyfrowych pełnych wersji gier i programów. A poza tematem, Piotr, masz rację. Problem polega na tym, że jak ktoś ściąga z torrenta, to jednocześnie udostępnia dalej, chcący czy niechcący. Te ugody to też fajny temat. Takie wyciąganie kasy od przestraszonych obywateli, którzy nawet nie wiedzą, jaką część materiału udostępnili podczas zasysania. Ciekawy jestem, czy wyłudzający pieniądze ma taką wiedzę?
kropkacompl Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Opublikowano 12 Marca 2015 Avencast: Rise of the Mage za darmo wchodzimy na tą stronę wpisujemy swój adres e-mail i później logujemy się na Facebooka.
Klubowicze Jack Opublikowano 12 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 12 Marca 2015 Jacku, z tego co mi wiadomo karane jest udostępnianie, a nie pobieranie. Nie wiem, nie znam się, i mam nadzieję, że nie będę musiał się poznać, mimo, że z profesji prawnikiem jestem. Temat mnie nie interesuje, bo jedynym moim komputerowym/internetowym uzależnieniem jest Burgmania. Poza tym wolę żyć "w realu", życiem prawdziwym. W skrócie: WOLĘ ŻYĆ! Poprzedniego posta puściłem tylko, żeby ostrzec. ...za darmo wchodzimy... NIe płacimy pieniędzmi, ale nie za darmo wchodzimy. Płacimy swoim czasem. Czas to pieniądz. "Darmowy" dostęp do gier, filmów itp. to biznes dla producentów i dystrybutorów tych programów. Jak by dalej myśl pociągnąć, to życiem płacimy. To se pogadałem, pomarudziłem. A grajta se chłopaki ile chceta. A ja wolę gdzieś jechać
kropkacompl Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Opublikowano 13 Marca 2015 NIe płacimy pieniędzmi, ale nie za darmo wchodzimy. Płacimy swoim czasem. Czas to pieniądz. "Darmowy" dostęp do gier, filmów itp. to biznes dla producentów i dystrybutorów tych programów. Jak by dalej myśl pociągnąć, to życiem płacimy. To se pogadałem, pomarudziłem. A grajta se chłopaki ile chceta. A ja wolę gdzieś jechać Zgadza się, dodatkowo jak by nie było udostępniamy swój adres mail, więc tu też można się przyczepić. Co do grania to moje "stare zboczenie". Kiedyś zawodowo zajmowałem się grami. Tymi na sprzęt jaki i fabularnymi typu Warhammer Fantasy Roleplay,Cyberpunk oraz karciankami Magic: The Gathering i ogólnie światem fantasy. Obecnie tak jak Ciebie, ciągnie mnie do jazdy i ogólnie spędzania czasu bardziej aktywnie, ale nie zawsze pogoda mi na to ostatnimi dniami pozwala. Pozdrawiam i ładniej pogody do śmigania życzę.
Sobier Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Jacku, z tego co mi wiadomo karane jest udostępnianie, a nie pobieranie. Chyba, że czego nie doczytałem. Wszystko się zgadza Piootr, tylko należy pamietać że pobierając jednocześnie udostępniasz. Ku przestrodze przed pobieraniem "piratów" - mam znajomą, która pobierała filmy z Chomika czy Torenta. Teraz ma sprawę karną w sądzie. Może uniknąć wyroku jeśli pójdzie na ugodę z poszkodowanym (właścicielem/dystrybutorem filmów) za opłatą 5 tysi PLN Też słyszałem o takich przypadkach.
kropkacompl Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Opublikowano 16 Marca 2015 Dzisiaj od godziny 17-tej na GOG-u będzie można upolować/pobrać za darmo remake Rise of the Triad.
Rekomendowane odpowiedzi