Ściemniacz Opublikowano 13 Lutego 2015 Opublikowano 13 Lutego 2015 Popieram porażka to fakt że nic ciekawego nie było a jedynie dziewczyny dopisały.
Herman Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 SZKODA - stolica, odpowiednia hala wystawowa, termin (tuż przed nowym sezonem motocyklowym), duże, wyraźnie rosnące zainteresowanie obecnych i przyszłych motocyklistów, a tu KLAPA. Wystawa - czy targi jak kto woli - cieniutka. Niewielu wystawców, ograniczona oferta, brak takich marek jak Kawasaki czy Honda. O wielu innych już nie wspominam. Przestrzeń nieco wypełniły tandetne t-shirty - widoczny brak szerokiej oferty profesjonalnej odzieży i akcesoriów. Odniosłem wrażenie, że organizatorzy nie mają pomysłu. Uciekają potencjalni wystawcy, nie widząc sensu ponoszenia kosztów na imprezę, która w takim zakresie mogłaby odbyć się w jakiejś remizie. Nie pomogą atrakcyjne długonogie hostessy, bo choć nie można im nic dodać czy ująć, to nie one są sensem takiego przedsięwzięcia. Zawiedzeni zostali nie tylko "starzy" motocyklowi wyjadacze, ale także najmłodsi, rozpoczynający swoją przygodę z dwoma kółkami, dla których organizatorzy praktycznie nic nie przygotowali. Szkoda, że warszawska impreza - na którą wielu czeka cały rok - od strony organizacyjnej traci na atrakcyjności. Do zobaczenia w Niemczech lub we Włoszech - szkoda, że nie u nas!
kitenation Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 Cały problem w cenach jakie sobie życzy oranizator od wystawców...
tomekmajesty Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 z tym siadaniem na sprzęty na wystawach to się będę upierał przy swoim... od kilku miesięcy biję się z myślami, Speed Triple, Truxton czy Monster 796 ale MUSZE sobie na nich posiedzieć kilkanaście minut najpierw, później pojeździć z dwie godziny dopiero podejmę decyzję na Speed Triple pojeździłem kilka godzin na Truxtonie na razie tylko posiedziałem Monster na razie NIC chyba angol wygra przy bierności dealera Ducati trudno inaczej decyzje o zakupie podejmować a w moim mieście nie ma Ducati a wystawa była okazją żeby właśnie popróbować ergonomii wiem, że na 25 siadających pewnie jeden ma plany zakupowe, ale jak chce się sprzedawać...
rasstaman Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Tomek Majesty oczywiście anglik, ale Scrambler---> najfajniejszy &^)
dr.big Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 (...)wiem, że na 25 siadających pewnie jeden ma plany zakupowe (...) Byłoby wspaniale ... Problem w tym, że to raczej jeden na tysiąc siadających jest zainteresowany zakupem ... Jeśli wogóle.
Lucjan73 Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Pamiętacie na zlocie w Żywcu pokazowy model BMW C 600 ? Był zmęczony jak kilkuletnie moto, uszkodzona klapka od wlewu paliwa. Z drugiej strony firmy muszą liczyć się z tym że wejście na rynek z nowym produktem kosztuje. W mojej w branży robimy degustacje, rozdajemy próbki a w motoryzacji organizowane są jazdy testowe i prezentacje. I jeszcze jedno, takie testówki można zawsze sporo taniej kupić.
dr.big Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Podejrzewam, że po chwili rozmowy z zainteresowanym i wiarygodnym klientem nie ma w takim przypadku problemów- przynajmniej ja nigdy nie miałem. Dodatkowo w tym czasie zawsze obok stał jakiś pracownik służąc informacją na temat produktu. Chodzi o to, żeby ograniczyć siadanie jedynie "dla sportu", bez prawdziwego zainteresowania zakupem i ja się temu wcale nie dziwię...
tomekmajesty Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 racja, ale z drugiej strony jak od samego siadania się sprzęt zużywa, to co będzie jak zacznie się go normalnie eksploatować i siadać kilka razy dziennie a tak poważnie to na wystawie było różne podejście do potencjalnego klienta np. goście od Moto Guzzi naprawdę profesjonalnie i z sercem do swojej marki podchodzą ogólnie impreza nie taka zła, ale w tym roku gorsza od poprzednich nie wszystkie marki, nie mówiąc już o modelach były brakuje mi też możliwości kupna jakiś akcesoriów czy gadżetów nie tylko InterMotors jest na świecie a poza tym mieli w tym roku słabą ofertę ogólnie ocena moja +3
kitenation Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Jak ci siada w ciągu godziny 60 osób każdy naciska na hamulec, kręci manetką wierci się tyłkiem po siodle i macha zaślepką od wlewu to musi się zużywać, bo w normalnej eksploatacji nikt tego nie robi:D
Rekomendowane odpowiedzi