Jurek_mwo Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Hmmm, siedzę i myślę i tak sobie wymyśliłem Ruszam po Wielkanocy. Kierunek Mrągowo-Gdynia, stąd promem do Karlskrona-Karlshamn-Laholm-Halmstad-Goteborg. Dalej cały czas na północ do granicy z Norwegią czyli do Svinesund. Tutaj gdzies się zatrzymam i będę nocował albo w Szwecji albo już po stronie Norweskiej . Potem następnego dnia kierunek Moss-Horten (to około 30min promem), dalej południem Norwegii: Larvik-Arendal-Grimstad-Kristiansand w kierunku Stavanger gdzie mój postój przedłuży się do końca czerwca. Po tym czasie planuję powrót. Trasa będze wyglądała następująco: Stavanger-Kristiansand, stąd znów promem do Hirtshals, dalej na Alborg-Randers, drogą E45 na wyspy. Mam zamiar nocować w Odense i co nieco zwiedzić. Następnego dnia ruszam w kierunku Kopenhagi, dalej znanym mostem do Szwecji do Malmo a stamtąd w kierunku Ystad i promem do Polski do Świnoujścia. Dalsza trasa do Szczecin i kierunek na Bydgoszcz-Grudziądz-Olsztyn i Mrągowo
Klubowicze krzytro Opublikowano 29 Stycznia 2015 Klubowicze Opublikowano 29 Stycznia 2015 Jak dobrze doczytałem to jedziesz po prostu do pracy ?
marek_m Opublikowano 30 Stycznia 2015 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Unikałbym jechania 2 razy tą samą trasą. Polecam fjordy
pawelneos Opublikowano 30 Stycznia 2015 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Po Wielkanocy !!!! To trochę wcześnie .Bo możliwe że w maju StenaLine ponownie wyjdzie z specjalną ofertą dla motocyklistów i będzie mona nabyć Tani przejazd
Jurek_mwo Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2015 Tak,pracuję tutaj,więc pomyślałem,że ot,tak czy siak lęcę tutaj,to czemu nie przyjechać moto? te 2 miesiące to czas,gdzie będę do urlopu,potem wracam,brałem też opcję przez Finlandię żeby wracać,ale myślę że na pierwsze rozgrzanie tyłka:) może być trasa.Mam też inny jeszcze plan, wyjazd na Sardynię,ale to już okaże się w praniu,jak długi będzie ten mój urlop.
wooferai Opublikowano 30 Stycznia 2015 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Połączenie przyjemnego z pożytecznym. :-)
Jurek_mwo Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2015 No pomyślałem,i wykorzystam okazję
Rekomendowane odpowiedzi