Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Poszukuje chętnych na wycieczke w okresie weekendu majowego do Pragii.Sam użytkuje Peugeota Satelisa o poj.125,nietety nie znam w moim pobliżu (wielkopolska) innych motocyklistów.Może znajdą się chętni na taki 3-4 dniowy wypad do stolicy Czech.

Opublikowano

Bardzo ciekawy pomysł , ale nie mam skutera125 :confused: jeśli to nie warunek tej wyprawy to chętnie rozważę udział w tej wyprawie :thumbs_up:

Bardzo ciekawy pomysł , ale nie mam skutera125 :confused: jeśli to nie warunek tej wyprawy to chętnie rozważę udział w tej wycieczce :thumbs_up:

Opublikowano

Byłem kilka razy, polecam zakwaterownie w akademikach i obwiedzenie muzeum motoryzacji, które jest na co najmniej 3h, jest tam pierwszy seryjnie produkowany motocykl, który był maxi skuterem :)

Opublikowano

W takiej samej odległości jak do stolicy Wielkopolski masz dużą grupę łódzką i wrocławską. Wrzuć więcej szczegółów: przewidywaną prędkość podróżną, planowane miejsca noclegu i przewidywane koszty podróży.

Opublikowano

Oczywiście żę posiadanie 125 nie jest warunkiem wzięcia udziału-jeśli komuś nie bedzie przeszkadzać predkosć max(115km/h) skuterów 125 to zapraszam :-).Miejsca noclegów w Pradze są bardzo duże i do ustalenia.Można również znaleźć coś w okolicy Pragi by było taniej.Koszty to co do baku i na 3 dni w Pradze-obiad w stolicy Czech to około 200-300koron wraz z piwem.

Opublikowano

Też jestem wstępnie zainteresowany.:)

Opublikowano

Tanie miejscówki w Pradze szukam zazwyczaj na booking.com lub trivago.pl.

Finansowo podobnie jak u nas. Problematyczne jest parkowanie. Zostawienie na kilka dni motoru (skutera) w mieście (centrum) prawie niemożliwe.

Można poszukać sypialni gdzieś na obrzeżach lub z własnymi parkingami.

Alkoholizm i tak się kończy około 1-2 w nocy. Później tylko kluby lub pokój hotelowy.

Trasa z Kalisza najlepsza przez Hradec-Kralove lub przez Jicin.

Do Pragi jeżdżę od 10 lat. W tym roku ponownie. Nie znam terminu i nie wiem czy nie 4oo.

Opublikowano

Też myślę ,że trasa przez Hradec Kralove będzie optymalna(ja bym tak planował Kalisz-Wrocław-Kudowa-Hradec-Praga).Parkowanie motocykla planowane przy wyborze noclegu,a sam wybór noclegu dopiero mozliwy po konkretnym określeniu się osób chętnych :).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

i can help you for hotel in praga, i have very good friend there.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I jak tam majówka, bo temat coś umarł?