Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Weekend w Bieszczadach 15-17,05,2015r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:)

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Skała

40

• Monty

32

• padre

29

• radi

20

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Rozumiem że Jerry_R lecimy razem?

Ja już powoli kupuję wyposażenie na dalekie podróżowanie więc niech się wali i pali ale lecimy !!! :)

Opublikowano

Planujecie jechać zwartą grupą, czy każdy swoim tempem i np. jakieś wspólne postoje w określonych miejscach o określonym czasie?

Opublikowano

Zapewne ruszymy razem. Rozmawiałem z Padre abyśmy jechali spokojnie. Jeśli okaże się że jest "nerwowo" osobiście zacznę jechać własnym tempem. Nigdzie mi się nie spieszy :)

Punkty zborne na wszelki wypadek ustalimy w chwili wyjazdu

Opublikowano

To jest Burgmania. Tu zawsze jeździmy bezpiecznie i zgodnie z zasadami jazdy w grupie ;)

Powaga. Miałem już przyjemność jeździć z innymi grupami i daleko im do kultury jazdy na naszych wypadach. Mogą się wiele od nas nauczyć :clapping:

Opublikowano

Nie jechałem jeszcze nigdzie z Burgmanią, ale sądząc po członkach grupy trudno spodziewać się czegoś innego od tego co napisałeś :)

Tak btw obrażacie się jak ktoś jedzie na moto a nie skuterze? ;)

Opublikowano

Jest już spore grono osób które zmieniło maxiskuter na moto :)

Opublikowano

Ja się wstępnie zapisuję plus Vorenus na V-Stromie, który już wcześniej sam się zaanonsował. Muszę tylko wrócić w niedzielę w miarę wcześnie. Mam nadzieję, że pogoda dopisze :)

Opublikowano

No to trochę nas się nazbierało :) Fajnie będzie Was zobaczyć "na żywo" :)

Rozumiem że skład wycieczki to:

1. Skała

2. Padre

3. Radi

4. Jerry_R

5. Sąsiad Jerrego_R

6. Monty

7. Vorenus

8. Darek

Kogoś pominąłem? Rozumiem, że wszyscy zatrzymujemy się w tym samym miejscu (Pensjonat Karczma Karnasów)?

Opublikowano

Dopisz jeszcze Darka:) To mój znajomy:) Niestety Darek w innym miejscu ma miejscówkę :(

Z Tapatalk-iP6

Opublikowano

No to ekipa piękna :clapping:

Pamiętajcie tylko aby na stronie hotelu zrobić rezerwację :)

Opublikowano

Rezerwacja zrobiona w piątek. Był to ostatni wolny pokój w tym hotelu, więc w razie czego trzeba czegoś w pobliżu szukać.

Opublikowano

Jak my rezerwowaliśmy to też była informacja że nie ma już miejsc.

Później się pojawiły :) Trzeba sprawdzać lub szukać w okolicy.

Padre podaj może info z hotelem w którym jest Darek

Opublikowano

A więc tak, Darek ma pokój dwuosobowy więc jedno miejsce wolne jest dla chętnego. Co do namiarów na jego kwaterę to ma jakiegoś trola w nazwie:) Gdy da znać wyedytuję post i namiar w nim będzie;)

A więc tak jak napisałem wcześniej, pensjonat nazywa się Troll. Jest oddalony od Karczmy Karnasów o 300m:)

Z Tapatalk-iP6

Opublikowano

Cisna to nie Nowy Jork, jakoś się odnajdziemy :) Znakomitym puntem zbiorczym może być Bar Siekierezada.

Opublikowano

Panowie , wyjazd już niedługo . Mamy jakiś plany wyjazdu ? Gdzie miejsce startu, godzina itp. ?

Opublikowano

Grupa będzie około 9-osobowa. Zastanawiałem się nad tym aby podzielić się na mniejsze ekipy i w niedużych odległościach lecieć na miejsce.

Ktoś na siku, ktoś na fajkę i cała wycieczka musiałaby się zatrzymywać a tak bez stresu :)

Ustalimy miejsca zborne jak np. McDonalds w Radomiu. Dalej jakiś obiad i do przodu.

Mamy 420km trasy więc spokojnie trzeba ją przelecieć. Ja osobiście nie chcę gnać i mniejsze grupki mają sens.

Przy całej grupie ostatnie osoby nie będą miały łatwo i jazda będzie stresująca. Wiem to z autopsji.

Oczywiście są to tylko moje propozycje.

Miejsce spotkania na start to McDonalds w Jankach (trasa na Kraków) około godziny 8.00. (propozycja)

Wg mapy mamy około 6,5h jazdy. Godzina chyba ok.

radi mieszkamy blisko siebie więc możemy się spotkać z mapą w ręku i ustalić miejsca zborne na trasie.

Co do miejsc na zwiedzanie to zdaję się na innych ponieważ w Bieszczadach jeszcze nie byłem i jest to nieodkryty przeze mnie teren :)

Na wszelki wypadek do mnie numer tel. 501 173 772

Pozdrawiam

Poniżej mapa dojazdu

https://www.google.pl/maps/dir/Janki/Cisna/@50.6501636,19.0438168,7z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x4719314f873ec64d:0x9872e54c3a1acc1b!2m2!1d20.8999714!2d52.1374331!1m5!1m1!1s0x473bfc2177046573:0xfdb050ee20ced469!2m2!1d22.3285103!2d49.2112335

Opublikowano

Mniejsze grupy to zdecydowanie dobry pomysł - łatwiej będzie się zgrać jeśli chodzi o tempo, przerwy itp. Start ok. 8.00 jest sensowny, bo 6,5 godziny jest możliwe, ale przy dobrej pogodzie. Na mokrym asfalcie tempo pewnie nieco spadnie plus trzeba liczyć odpoczynek i tankowanie. Proponuję ustalić punkt startu w McDonalds i kto się tam zjawi pojedzie razem z grupą. Radom to chyba jednak nieco zbyt wcześnie na obiad, bo dojedziemy tam w ok. 1-1,5 godziny :)

Opublikowano

Hejka!

A więc w MD o 8:00 a w nim mała dysputa na temat postojów i kawka. Pierwszy będzie na 100% przy zjeździe do Grójca gdzie dołączy do nas Darek. Oczywiście Radom to za wcześnie na obiad lecz każdy ma swe potrzeby, a po macowej kawce jest to pisane;) Dodam jeszcze iż ze względu na me "wodogłowie" będę czynił częstsze 2-3 minutowe postoje:( O co chodzi powiem Wam osobiście:) Jeśli chodzi o zwiedzanie to przygotuję kilka propozycji do rozpatrzenia;) Tak więc do zobaczenia w piątek o 8:00! O! Zapomniałem... U Darka w pokoju jedna miejscówka nadal wolna;)

Opublikowano

Z tym obiadem to oczywiście miałem na myśli że zjemy dalej po Radomiu :)

Opublikowano

Ja Cię zrozumiałem:)

Z Tapatalk-iP6

Opublikowano

No to wszystko co najważniejsze ustalone, a reszta spontanicznie. Oby pogoda dopisała :)

Opublikowano

Panowie, jeżeli start o 8 to o której się zbieramy? Pewnie trzeba będzie przegadać kilka tematów (postoje, trasa, podział na grupki etc.).

Zastanówmy się może już teraz gdzie można zjeść obiad. Macie jakieś sprawdzone miejsca, gdzie nie będziemy pierwszymi gośćmi od 3 tygodni? :) Myślę, że trzeba celować w jakieś większe miasto.