Sympatycy krys70 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Sympatycy Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zainspirowany tematem automatycznych skrzyni biegow z ciekawoscia zapytam jakie oprogramowanie preferujecie na urzadzenia mobilne ? Ja korzystam z Androida i jestem zadowolony
Sympatycy KriSSo Opublikowano 4 Stycznia 2015 Sympatycy Opublikowano 4 Stycznia 2015 Rozumiem, że osoby korzystające z innych systemów, niż Android i Windows mobile nie zostali uwzględnieni. Celowo? Czy przez przypadek?
Miazga82 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Jeśli użytkownik lubi instalować i modyfikować oprogramowanie na telefonie to tylko android. Jeśli natomiast oczekujemy stabilnego i niezawodnego systemu bez możliwości większych ingerencji to Windows. Ja należę do tej pierwszej grupy, lecz w służbowym telefonie mam Windowsa i jako soft jedynie do dzwonienia/smsowania/www jest bardzo dobry.
grze Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Wcześniej miałem Android i jak przesiadłem się na Windows mobile w Lumi1020 to troszkę czułem niesmak ale po kilku aktualizacjach powiem wam że jest super i nie zamienię na inny... a już na pewno nie na iOS
dr.big Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Nie mam takich "problemów" , bo używam:
Klubowicze krzytro Opublikowano 4 Stycznia 2015 Klubowicze Opublikowano 4 Stycznia 2015 Windows mobile
Lucjan73 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Telefon to dla mnie narzędzie pracy, średnio przez 8 - 10 godzin dziennie jest w użyciu. Obecnie mam telefon z Androidem i jeszcze mnie nie zawiódł, co mnie najbardziej wkurza to bateria. Nie ma możliwości żeby cały dzień wytrzymał bez doładowania.
RONIN Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ja dość często zmieniam telefony z racji swojej pracy, muszę znać wszystkie żeby odpowiadać na pytania klientów. Od dwóch lat są to głównie Nokie, oprócz tego mam tablet Galaxy Note na Andku a żona jest fanką iPhone'a. Mnie najbardziej odpowiada Windows, jest stabilny i dobrze współpracuje z Office'm, Nokia daje bezpłatne mapy które działają off line. iPhone robi najlepsze zdjęcia i najszybciej działa na nim Internet. Android ma najwięcej aplikacji, gier itp. niestety jego stabilność pozostawia wiele do życzenia, ostatnio np. nie czyta mi tabelek w Excelu ? I najważniejsze nowe Nokie wytrzymują 2dni bez ładowania przy dość intensywnym użytkowaniu ?.
Sympatycy Grzech Opublikowano 4 Stycznia 2015 Sympatycy Opublikowano 4 Stycznia 2015 Taka ciekawostka: telefonami z Androidem można sterować zestawami BT do kasków Nolana. http://www.n-com.it/site/index.php?option=com_content&view=article&id=366&Itemid=251〈=en&brandid=1 I pewnie telefon z Androidem trzeba będzie zakupić.
Klubowicze Jack Opublikowano 4 Stycznia 2015 Klubowicze Opublikowano 4 Stycznia 2015 Tak dla ścisłości: w Lumi1020 jest Windows Phone a nie Winows Mobile. To zupełnie co innego. Windows Mobile ma tą zaletę, że chodzi na nim AutoMapa. Sprawdza się w podróży - wykorzystuję jedno urządzenie jako telefon i nawigację (HTC HD2). Wada: nie można umieszczać zdjęć na forum bezpośrednio z telefonu. Ale na co dzień do zwykłego dzwonienia wolę starą Nolkię N8 z Symbianem
Klubowicze Piootr Opublikowano 4 Stycznia 2015 Klubowicze Opublikowano 4 Stycznia 2015 Tylko iOS Apple. Nie zamienię już na nic. Te nowe modele iPhone (np. 6 i 6 plus) mają naprawdę dobrą baterię co było bolączką poprzedników. Ten system spełnia wszystkie moje "zachciewajki" względem smartfona. Szkoda tylko, że takie to drogie, ale to już osobny temat.
Sympatycy robert1973 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Sympatycy Opublikowano 5 Stycznia 2015 Od paru dobrych lat jestem wierny Symbianowi i jeśli miałbym "przejść" na inny system to raczej byłby to Windows Phone ( Windows Mobile obsługuje bardziej leciwe urządzenia mobilne i "siedzi" w paru nawigacjach) co do stricte telefonów bardzo sobie chwalę "producenckie OS" czyli firmware wsadzane do zwykłych klawiszowych telefonów..... konkretnie chodzi o Nokie
Klubowicze kenobi Opublikowano 5 Stycznia 2015 Klubowicze Opublikowano 5 Stycznia 2015 Tylko Android i oczywiście root (i robisz co chcesz..) ...tylko szkoda że kawy nie zaparzy...
RONIN Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Kenobi rozumiem, że znasz się trochę na rotowaniu, czy to prawda że po zmianie oprogramowania nie chcą na telefonie chodzić niektóre programy ze sklepu Play? Czy ktoś się orientuje jak dużo programów nie działa na zrotowanym systemie?
JER2Y Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Dzisiaj to i średnio rozgarnięta małpa da radę zrootować telefon z Androidem. Instalujesz na kompie program "Kingo root" i po jego odpaleniu masz przycisk "Root", podłączasz urządzenie z Andkiem, wciskasz przycisk i to by było na tyle. Nie chcesz roota - podłączasz urządzenie, w miejsce przycisku root pokazuje się przycisk unroot (czy tak jakoś) wciskasz i nie masz roota. Proste. Ja mam tel. zrootowany i nie zauważyłem żeby coś nie działało, ale też nie jestem maniakiem instalowania ogromnej ilości softu.
Marcin S. Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 W dniu 4.01.2015 o 13:40, Lucjan73 napisał(a): Obecnie mam telefon z Androidem i jeszcze mnie nie zawiódł, co mnie najbardziej wkurza to bateria. Nie ma możliwości żeby cały dzień wytrzymał bez doładowania. U mnie przy wyborze nowego telefonu jednym z kryteriów była duża bateria. Pojemność 4000mAh (chińczyk na Androidzie pod marką Krueger und Matz Drive 2) wystarcza na zdecydowanie dłużej niż 1 dzień, nawet przy ostrym użytkowaniu Ładuję co drugi - trzeci dzień. A propos rootowania: to jest raczej w drugą stronę, działa wszystko, a niektóre programy dopiero wtedy zaczynają... Pzdr. M.
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 5 Stycznia 2015 Sympatycy Opublikowano 5 Stycznia 2015 Od kiedy przeszedłem na Windows Mobile, Android przestał dla mnie istnieć... Bardzo pomocna jest jego bezpośrednia kompatybilność z 8-ką (bez konieczności uruchamiania jakichkolwiek aplikacji), co przy częstej wymianie danych jest przydatne i ułatwiające życie...
open69 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Na chwilę obecną u mnie Mac OX w Iphone...póki co sprawdza sie świetnie. Bateria, zdarza się , że 1 dzień wytrzyma ( ale tylko w sobote... :-)
Klubowicze kenobi Opublikowano 7 Stycznia 2015 Klubowicze Opublikowano 7 Stycznia 2015 Po roocie to działają wszystkie programy,a nawet lepiej (oczywiście należy uważać na niektóre funkcje programów,które usuwają niepotrzebne aplikacje,nawet systemowe których nie da się normalnie usunąć,a z nich nie korzystamy-ale od czego jest backup recovery-to już inna bajka), sklep play też normalnie działa i można go nawet "ulepszyć" lucky patcherem (fajnie likwiduje reklamy i inne "sprawy") ,albo się przenieść do blackmarta-wiekszy wybór niż sklep play ("tańszy"). Mam media droida-polskiego-chińskiego 2simowca 5,2cal i działa jak ta lala od roku. Ale wybór należy do nas ,każdy chwali to co ma.
Rekomendowane odpowiedzi