jot23 Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 aby mieć go u celu podróży?Miałbym ochotę pojeżdzić skuterem po Paryżu i okolicach ale dojazd wydaje mi się trudny bo boję się jeżdzić-/po autostradach-/szybciej niż 90-100 km/h.
Borau Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Nie byłoby taniej wynająć coś na miejscu ?
Klubowicze Campto Opublikowano 20 Listopada 2014 Klubowicze Opublikowano 20 Listopada 2014 Przenieś temat do właściwego działu.
RONIN Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Ciężka sprawa ze względu na koszta, mnie interesuje południowa Francja ewentualnie Hiszpania dojazd, wracałbym już na kołach zwiedzając. Jedyne co znalazłem to pociąg z Berlina. http://www.bahn.com/i/view/POL/pl/prices/europe/autozug.shtml
jot23 Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Opublikowano 20 Listopada 2014 Nie umiem przenieśc,przepraszam,Lucjan ratuj.
Gość maxell Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Bujać się z przewożeniem tylko po to, żeby sobie po Paryżu pokulać...trochę bez sensu. Wynajmij coś na miejscu. Koszty transportu na pewno małe nie będą. A jak już musisz na swoim to wsiadaj i jedź.
Lucjan73 Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Nie umiem przenieśc,przepraszam,Lucjan ratuj. Przenieść może tylko Admin, co niniejszym czynię.
marek_m Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Autozug (DB) w sezonie jeździ na południe, ale do Paryża nie bardzo. Wynajmij na miejscu, jedź swoim, ewentualnie zabierz ze sobą
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 20 Listopada 2014 Klubowicze Opublikowano 20 Listopada 2014 Miałbym ochotę pojeżdzić skuterem po Paryżu......... boję się jeżdzić szybciej niż 90-100 km/h. Bez obrazy ale wydaje mi się że łatwiej jeździ się po autostradzie 130-140 km/h ( tyle zresztą burek poleci bez problemu ) niż w zatłoczonym Paryżu czy Rzymie.
dr.big Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Pasy ruchu? Paaanie, jakie pasy ... http://www.youtube.com/watch?v=_BP_2t85soM Autozug z Berlina jedzie tylko do Monachium... Stamtąd można dopiero dalej...
Gość maxell Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Autozug (DB) w sezonie jeździ na południe, ale do Paryża nie bardzo. Wynajmij na miejscu, jedź swoim, ewentualnie zabierz ze sobą Ooo, bagażniczek na mojego Dinka )
Gość Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Panowie, do rzeczy. Temat mnie też interesuje. Ale konkretnie. Tu się nikt nie pyta, czy to opłacalne, ewentualnie czy są jakieś inne rozwiązania. Chodzi o przewiezienia skutera po szynach, i w drodze do np. Hiszpanii pochlanie sobie z kolegami. Powrót na moto. Może tak być? Ronin, Marek, dzięki za linka. To w sumie ciekawa propozycja.
RONIN Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Ja mam plan do Hiszpanii wysłać skuter może dwa bo w większych grupach ciężko się dogadać i stamtąd zaliczyć Portugalię i Maroko. Przy dwóch maszynach może to już wyjść taniej i szybciej niż podróż skuterem. Ale to plan dopiero na 2016r.
Lucjan73 Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Wydaje mi się że w tamtą stronę (Francja) jeździ sporo pustych lawet po skutery. Mam na myśli handlarzy, może warto pomyśleć o takim rozwiązaniu ?
dr.big Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Normalnymi pociągami liniowymi nie ma szans. Czy to BWE (Warszawa- Berlin), czy ICE, IC czy nawet Regio. Pozostają tylko specjalne i rzadkie połączenia ze specjalnymi pociągami. Pakowanie odbywa się dużo wcześniej i na dworcach do tego przystosowanych. W Berlinie nie jest to np. Główny, tylko Wannsee na obrzeżu miasta.
Maciej_f Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 A może wysłać przy pomocy kuriera? lub wybrać się osobiście z kimś wspólną podróż. W tedy komfort psychiczny będzie na znacznie wyższym poziomie.
marek_m Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Panowie, do rzeczy. Temat mnie też interesuje. Ale konkretnie. Tu się nikt nie pyta, czy to opłacalne, ewentualnie czy są jakieś inne rozwiązania. Chodzi o przewiezienia skutera po szynach, i w drodze do np. Hiszpanii pochlanie sobie z kolegami. Powrót na moto. Może tak być? Ronin, Marek, dzięki za linka. To w sumie ciekawa propozycja. Wśród motocyklistów są osoby, które wożą motocykle w różne strony świata, w tym na południe Hiszpanii (dla udających się do Maroka). Nie są to wielkie firmy, ale chłopaki mają lawety i doświadczenie. Gdybyś był zainteresowany, poszukam namiarów. A może wysłać przy pomocy kuriera?... Pogadaj z CAT Polska
Kamil_Wwa Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 znajomy który GSem przejeździł kawał świata przeważnie transportuje swój sprzęt na miejsce docelowe różnymi firmami spedycyjnymi które nie mają np pełnego załadunku paletowego. Wychodzi tanio i w miarę szybko
Gość maxell Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Panowie, do rzeczy. Temat mnie też interesuje. Ale konkretnie. Tu się nikt nie pyta, czy to opłacalne, ewentualnie czy są jakieś inne rozwiązania. Jeśli nie jest to kwestia kasy a tylko takie 'widzi mi się' - to proponuję w skrzyni wysłać go samolotem. Mój brat tak wysyłał moto do Hiszpanii. Kosztów nie znam, ale wrócił, moto bez uszczerbu, ogólnie zadowolony. Jeśli nie samolot to każdy przewoźnik za odpowiednią opłatą na pewno się podejmie wyzwania. Można nawet lawetą go zawieźć albo dać komuś, żeby go odprowadził. Za pieniądze można wszystko.
Rekomendowane odpowiedzi