CBR1000RR Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 Witam, czy ktoś z Was poszedł Burgmanem 650 na kolano?, Ostatnio odstawiłem moją CBR na zimowanie i dzisiaj zachciało mi się jeździć jak psu je***. Więc zabrałem skutera na przegonienie, jak się okazało, nie nadaje się to za bardzo do "przyjemnego spędzania czasu" ale przyznam że przy +6 stopniach C, na zimnych oponach, rozbujałem tego go i udało się przybrać stopki i przeszlifować slidery
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Listopada 2014 Administrator Opublikowano 16 Listopada 2014 Witam, czy ktoś z Was poszedł Brukiem 650 na kolano? Na bruku to najszybciej można wyłapać glebę A tak poważnie, wszystkim można "pójść na kolano", nawet GL1800... tylko, że to sprzęty zupełnie nie do tego. AN650 przyszlifować centralkę nie jest wielkim problemem... ale o tej porze roku i przy tych temperaturach? Powodzenia
CBR1000RR Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Opublikowano 16 Listopada 2014 Zobacz film z dzisiejszego wyjazdu, jak ktoś umie, to zrobi to na każdym i nie będzie ściemniał że opony nie nagrzane
Lucjan73 Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 Rozumiem że chciałbyś się dowiedzieć czy ktoś oprócz Ciebie również tak potrafi ? Czy chcesz sobie "nabić" ilość oglądnięć Twojego filmiku ? Bo tytuł posta jest trochę mylący.
dr.big Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 "Na kolano" to ja schodzę tylko w kościele ...
CBR1000RR Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Opublikowano 16 Listopada 2014 W ramach wyjaśnienia, w sezonie mam do zabawy bladego. Teraz go odstawiłem, bo szkoda go w zimne dni palić i na ubranko (kombi) jest też za zimno. Ale dzisiaj nie mogłem już wytrzymać i postanowiłem zobaczyć co można wycisnąć ze "króla". Okazało się że nie jest to żadna rewelacja, ale zdziwiło mnie że można tym zejść na kolano i przeszlifować stopki. To tyle, jeśli ktoś nie chce oglądać, to nie musi, ja miałem dobrą zabawę i to się dla mnie liczy. A filmik specjalnie puściłem na youtube, i dałem tu do niego linka, bo znając życie wiele ludzi by potraktowało to żartem i posypały się kpiące komentarze z niedowierzaniem. Jedynie co dzisiaj zauważyłem, to bardzo wiotki układ kierowniczy, w porównaniu z supersportem, co przeszkadza w winklach. A ojcowi dyrektorowi przyznam rację, że burkiem to można się dobrze wytorbić, bo te stopki są bardzo nisko. Ludzie, nie mam na celu Was tu obrażać, bo jak by nie patrzeć, to mamy te same sprzęty. Widzę że kilka osób nie kupiło tego do zabawy i przyjemności.
Marek 377 Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 Filmik fajny ale nie czytasz co piszesz i nie rozumiesz co czytasz. Napisałeś BRUKIEM 650, znaczy kostka brukowa i dostałeś odpowiedz że na kostce najłatwiej wyglebić. Poczytaj i popraw. Miłego wieczoru.
Klubowicze pgizi Opublikowano 16 Listopada 2014 Klubowicze Opublikowano 16 Listopada 2014 Czy Burgmanem 650 można zejść na kolano? No pewnie, że można... tylko po co? To tak jakby Twoim "bladym" jeździć na żużlu, też się da. Niedawno widziałem filmik na którym kierownik jakiejś "szlifierki" schodził na... kask. Nie rób tego na Królu - nie da się! I jeszcze jedno; stwierdzam kategorycznie, podobnie jak większość użytkowników tego forum, że skuter na 100% nadaje się do "przyjemnego spędzania czasu"!
grze Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 Da się zejść na kolano nawet x-maxem 125 ... pytanie ale po co?... po to żeby w winku utrzymać maszynę w mniejszym przechyle i co za tym idzie szybciej wijść z odkręconą manetką z winkla a tak n serio skuter nie do takich zabaw i jak ktoś szuka większych wrażeń to niech sobie kupi jakiegoś sportowego litra
CBR1000RR Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Opublikowano 16 Listopada 2014 ....Na początku kupiłem go, bo chwiałem dla żony-przejechała się dosłownie kilka razy i poszedł do odstawki. Wsiadałem na niego tylko, w deszczowe dni, no i latem wyjechałem może ze trzy albo cztery razy z żoną (żeby się przejechać). Przyznam że do przejażdżek we dwójkę jest to bardzo trafny skuter, wygodny i w deszczowe dni wychodzi się praktycznie "na sucho" (zmieniłem tam szybę jak widać na wysoką Givi). Ale do tego, co ja nazywam przyjemnością, to się zupełnie nie nadaje, dla mnie musi być moc Obecnie zastanawiam się nad sprzedaniem, bo praktycznie to nie ma kto nim jeździć, a z roku na rok się traci na wartości.
RONIN Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 Dla żony to trzeba było vespę kupić a nie króla. Burek to typowo turystyczny skuter, już prędzej t- max mógłby się do takiej jazdy nadawać, ale jestem pewien, że twoja cbrka najlepiej się do tego nadaje więc po co kombinować z burkiem?
CBR1000RR Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Opublikowano 16 Listopada 2014 O tej vespie, to nawet już nie chcę słyszeć, bo żona odkąd spróbowała na tym burgim, właśnie ją chce. Ja nie będę zmieniał, tylko jak sprzedam to koniec ze skuterami. Celowo kupiłem tego Burgmana, bo już wcześniej zainteresowałem się tymi skuterami więc chciałem "być dobrym" i kupić coś naj...., dlatego Brugman w pełnej opcji z ogrzewaniem siedzenia, abs...., myślałem że będzie to dobrze funkcjonować. Ja pojadę bladym, a żona na burgim, będzie mogła w miarę nadążyć..... Odkąd go kupiłem, mogę powiedzieć że max do 140-150km/h jest jeszcze jazda, później to diabli go wiedzą czy faktycznie tej gleby nie wyłapie. A przy tym jego spalanie też jest spore jak na skuter - w mieście (wiadomo tylko Power), to tak do 8L/100km, poza miastem jest trochę lepiej bo w granicach 5,5L/100km
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 16 Listopada 2014 Klubowicze Opublikowano 16 Listopada 2014 Mi by się nie chciało tak tyłkiem po siedzeniu jeździć... To takie dżender jest Wolę wygodnie nogi wyciągnąć i rozkoszować się widokami...
CBR1000RR Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Opublikowano 16 Listopada 2014 Dla mnie większa zabawa jest, gdy tylne koło ucieka i przycierają się stopki. A kolano jest najważniejsze i iskry od spodu....
Klubowicze Piootr Opublikowano 16 Listopada 2014 Klubowicze Opublikowano 16 Listopada 2014 Obecnie zastanawiam się nad sprzedaniem, bo praktycznie to nie ma kto nim jeździć, a z roku na rok się traci na wartości. Czemu właściwie ma służyć ten topic ? Krytyce skuterów ? - na forum miłośników skuterów, chwaleniu się "szlifierką" czy może w końcu utworzenie go miało na celu "nabijanie" postów przez właściciela, bo chce wystawić swojego B650 w forumowym dziale "Sprzedam" Uprzejma prośba do Adminów o przyjrzenie się tematowi. Dziękuję
Klubowicze krzytro Opublikowano 16 Listopada 2014 Klubowicze Opublikowano 16 Listopada 2014 Ja to ewidentnie widzę że kolega sobie posty nabija co by tego Burka na sprzedaż wystawić,i to pewnie na naszym Forum.B-650 nie nadaje się do takiej jazdy jak zaprezentował nam kolega i już.Osobiście nie widzę powodu żeby ten wątek rozwijać.
ADMINISTRACJA Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 Administracja czuwa i bacznie obserwuje wpisy tego użytkownika. Dziękujemy za czujność i prosimy jak zawsze o raportowanie wątpliwych sytuacji.
Rekomendowane odpowiedzi