Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Nowości Kymco na sezon 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

deleted

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• kitenation

8

• marek_m

6

• lazyfox

6

• Lucjan73

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Administrator
Opublikowano

I trochę odchudzić MyRoad'a?

Nie sądzę aby Kymco w skuter, który we Włoszech nie znajduje się w rankingu Top100 Scooter chciało nadal "inwestować".

Opublikowano

A `propos MyRoada to w kraju jest sporo ofert na rocznik 2012 po 25 tyś. Ciekawe co będzie dalej bo skutery stoją w salonach a za chwile minie kolejny rok. Ciekawe za jaką cenę znaleziby się chętni ?

Opublikowano

deleted

Opublikowano

Z tym MyRoadem to po prostu nie do końca dopracowany / udany produkt. Jeśli nic z tym nie zrobią, sprzedaż nie wzrośnie. Jak zrobią (lżejszy, wygodniejszy, lepsza szyba, hamulec ręczny nadający się do użycia, cena poniżej 30.000 PLN), to może i sprzedaz by ruszyła. Na razie poprawili ... tylko cenę. Dobre i to. Po zobaczeniu aktualnej ceny w salonie, aż sam się kilka minut zastanawiałem, czy nie zmienić "towara" na większy :-)

Opublikowano

" Na razie poprawili ... tylko cenę"

Raczej tylko zaktualizowali...... dopasowując do rocznika.

Opublikowano

deleted

Opublikowano

A ja jestem ciekaw, czy Kymco w najbliższej przyszłości wystawi coś dwucylindrowego. Niekoniecznie o "wielkiej" pojemności, bo wystarczy coś 400- 500 ccm. Tylko koszty takiego skuta są niestety zdecydowanie wyższe od jednocylindrówki.

Opublikowano

A może po prostu Kymco ma zakaz konkurencji w segmencie dużych maxi z powodu podpisanych kontraktów na dostawę silników dla BMW? Jeśli tak to wkrótce MyRoad przestanie istnieć.

A może poprostu idą w tym kierunku w którym mają sukcesy. Skutery klasy powiedzmy "średniej" i na dużych kołach sprzedają się świetnie to nad tym pracują. Pisząc sprzedają się świetnie mam na myśli choiażby rynek w Italii. A i u nas jak na nasze warunki sprzedają sporo. Chcieli mieć skuter klasy "premium" to mają a że nie wyszło to spodziewam się raczej że odrobią lekcje i za jakiś czas coś innego wypuszczą na rynek. Warunkiem będzie zapotrzebowanie na takie sprzęty bo jak widać na największych rynkach maxiskutery nie "ciągną" sprzedaży a głównie obrót generują miejskie skutery używane jako "woły robocze".

Opublikowano

Jak myślicie, jakich cen Downtowna i Agility Maxi można się spodziewać ?

Opublikowano

downtown5.jpg

agilitymaxi3.jpg

Opublikowano

Czyli skuter downtown utył, wzrosła pojemność a moc pozostała bez zmian... design dyskusyjny. Chyba spasuję:)

Opublikowano

Muszę przyznać że po przeczytaniu newsa mocno zacząłem myśleć o Kymco :)

DownTown 350i wygląda wyśmienicie, świeżo, a zegary kształtem obudowy przywodzą na myśl X-Maxa 400. Szkoda że podnóżki dalej wyglądają jak w starym DT i zamiast możliwości wyciągnięcia nóg, będzie je można zadrzeć do góry. No i znów siedzisko tak wysoko że nie wiem czy będzie mi odpowiadać ale bez przymiarek na żywo ciężko powiedzieć.

Plus za Agility Maxi który kolorystycznie wygląda jak nowa Forza 125 - taki mały transformers. Mnie się bardzo podoba :)

Widać że Kymco bardzo szybko prze do przodu i idzie tą samą drogą co niegdyś Kia. Jeśli konkurencja zignoruje ich poczynania, mogą szybko obudzić się z ręką w nocniku.

Opublikowano

No właśnie nie do końca. Podnóżki są niżej niż były do tej pory i mam wrażenie że również bardziej pochylone. Napewno będzie można bardziej wyciągnąc nogi niż w DT obecnym

Opublikowano

No właśnie, ze zdjęć nie można jasno zobaczyć. Zapytam dilera przy okazji przeglądu, kiedy pojawi się na salonie jakiś :)

PS: Teraz pozostaje czekać na oficjalną cenę :)

Opublikowano

Mimo wszystko, ten świeży model nie przekonuje mnie, czekam na cos w przedziale 400-500, z dużym bagażnikiem, przekrokiem, pod turystykę. Myślę, ze rynek na takie pojazdy jest, nie tylko u nas. Jakby za odważnym wzornictwem szły właściwości użytkowe i jezdne to sukces Kymco ma murowany. Tym bardziej ze dali się już poznać. Wpadka z 700tką może być dobrą nauczką i sugestią z rynku, że kolejne produkty muszą być duzo lepiej opracowane.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ładnie wykonany :-)) Podoba mi się i widać że nie oszczędzali

• 4 tygodnie później...
  • Użytkownicy+
Opublikowano

Znalazłem ogłosznie: Myroad z 2015 r i coś mi w tym zdjęciu nie pasowało, chwilę mi zajęło aby się domyślić o co chodzi.

c641bfd413a59a46med.jpg

Widzice tu coś dziwnego :) .

Link do oferty: http://otomoto.pl/ky...i-M4070893.html

Opublikowano

Widzę logo Kymco na odrwót - lustrzane odbicie, stąd i napęd po "prawej" stronie :) Jeśli to nie to to więcej nie widzę :P

Opublikowano

No a w ogłoszeniu, że wyprzedaż rocznika 2012 a nie 2015....

Opublikowano

Wersja angielska do stawiania na stopkę z prawej strony :frusty::Jumpy:

• Użytkownicy+
Opublikowano

Widzę logo Kymco na odrwót - lustrzane odbicie, stąd i napęd po "prawej" stronie :) Jeśli to nie to to więcej nie widzę :P

Dokładnie :) Ja wprawdzie nie zauważyłem napisu, ale brak tłumika. Przez chwile się zastanawiałem czy to nie elektryk :)

No a w ogłoszeniu, że wyprzedaż rocznika 2012 a nie 2015....

No nie do końca.

Rok produkcji 2015 - cena 30 900 zł. Cena wyprzedażowa rocznika 2012 = 29 900 zł.

Opublikowano

Faktycznie masz rację. Pospieszyłem się. :-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę jedną wadę w stosunku do poprzedniej wersji. Kymco niepotrzebnie poszło śladem innych producentów i na włączonych światłach mijania pali się tylko jeden reflektor.