Maciej_f Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 Zadzwonili do mnie ostatnio z jednego z większych a może największy bank internetowy z propozycją dodatkowego ubezpieczenia NNW oferta jak oferta. Na obecną chwilę nie posiadam takiego a myślę że by się przydało skoro jeździ się tu i tam jak nie 2oo to 4oo a o wypadek w sumie nie trudno a później co dalej z tym? Rehabilitacja wiadomo koszty ale jak trzeba to trzeba. Sprawdziłem tą ofertę i obejmuje ona wypłatę za pobyt do 90 dni w szpitalu i wypadki komunikacyjne nawet te z udziałem na 2oo i to ważne co w polisach życiowych przy kredytach mieszkaniowych jest wykluczenie sportów extremalnych oraz jazdy na motocyklu. Wysokość składki jest różna od wariantu. III najwyższy wariant kosztuje niecałe 27,99 zł. I obejmuje pobyt w szpitalu / za dzień do 90 dni i wypłatę za śmierć nawet do 200000 zł.. Natomiast brakuje tu wypłaty w razie uszczerbku na zdrowiu itp. Czy możecie polecić jakąś firmę ubezpieczeniową która by w razie nieszczęścia obejmowała naszą pasję i była bardziej rozszerzona wypłata za pobyt w szpitalu i wypłata za śmierć. Np. aby pokryć rehabilitację czy leczenie w razie wypadku komunikacyjnego.
tomekmajesty Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 Jejku co Ty tak planujesz... Ubezpieczenia NNW są tzw tabelkowe, wszędzie podobne i szkoda na nie pieniędzy Poważne ubezpieczenia robi się indywidualnie Zasada jest taka, że im więcej wpłacisz, więcej dostaniesz, ale... Pomniejszone o koszty (prowizje agentów ich menadżerów dyrektorów itd) Lepiej wychodzi jak sobie sam zagrasz na rynku kapitałowym albo po prostu zacznij odkładać na lokatach Nikt Ci niemodliczy prowizji i wyjdzie lepiej Jedynym przypadkiem kiedy się opłaca polisa to - śmierć Ale co Ci wtedy po pieniądzach
Maciej_f Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Opublikowano 7 Listopada 2014 Dzięki wielkie za odpowiedź. Rozchodzi się o to aby najbliżsi nie ucierpieli w razie nieszczęścia. Inwestowanie na rynku ... fajna sprawa ale puki co za dużo na głowie. Wcześniej bawiłem się trochę i faktycznie można coś niecoś uciułać, lecz w chwili obecnej ciężko będzie bo i kapitał wytopił się i czasu brak. Jeśli chodzi o ubezpieczeni indywidualne to faktycznie dużą cześć to prowizje dla os. trzecich. Chodziło mi o to aby zweryfikować z polisami innych osób.
Ricardus Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Ja mam wykupione to z Mbanku. Dla bezpieczeństwa rodziny. Jeśli chodzi o uszczerbek na zdrowiu, to mam dodatkowo grupowe z pracy. Nie chciałbym zostawić żony z kredytem na dom, gdybym odpukać stracił życie w wypadku. Mam też w Mbanku asistansa (niestety na dwa koła jest niedostępny) Korzystałem i byłem zadowolony. Nawet z domu laweta może zabrać pojazd. Dodatkowo ubezpieczenie nie jest przypisane do pojazdu tylko do nr Pesel. Jeszcze jedno w pakiecie z asistansem płacę za ubezpieczenie wypadkowe jeśli dobrze pamiętam coś około 17 pln
Maciej_f Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Opublikowano 10 Listopada 2014 Właśnie do mnie też dzwonił mBank i zacząłem się dlatego zastanawiać czy może jakiś ubezpieczyciel oferuje coś ciekawego. Trzeba myśleć o rodzinie aby w razie co nie zostali z masą problemów na głowie.
Pan rypak Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zadzwonili do mnie ostatnio z jednego z większych a może największy bank internetowy z propozycją dodatkowego ubezpieczenia NNW oferta jak oferta. Na obecną chwilę nie posiadam takiego a myślę że by się przydało skoro jeździ się tu i tam jak nie 2oo to 4oo a o wypadek w sumie nie trudno a później co dalej z tym? Rehabilitacja wiadomo koszty ale jak trzeba to trzeba. Sprawdziłem tą ofertę i obejmuje ona wypłatę za pobyt do 90 dni w szpitalu i wypadki komunikacyjne nawet te z udziałem na 2oo i to ważne co w polisach życiowych przy kredytach mieszkaniowych jest wykluczenie sportów extremalnych oraz jazdy na motocyklu. Wysokość składki jest różna od wariantu. III najwyższy wariant kosztuje niecałe 27,99 zł. I obejmuje pobyt w szpitalu / za dzień do 90 dni i wypłatę za śmierć nawet do 200000 zł.. Natomiast brakuje tu wypłaty w razie uszczerbku na zdrowiu itp. Czy możecie polecić jakąś firmę ubezpieczeniową która by w razie nieszczęścia obejmowała naszą pasję i była bardziej rozszerzona wypłata za pobyt w szpitalu i wypłata za śmierć. Np. aby pokryć rehabilitację czy leczenie w razie wypadku komunikacyjnego. Drogi Macieju. Musisz sprecyzować swoje potrzeby,czyli, od czego chcesz się ubezpieczyć i w jakim okresie. Ubezpieczenia to bardzo specyficzny rynek i zawsze płacisz za ryzyko! np, utraty zdrowia,życia,leczenie szpitalne, itd.,które może,ale nie musi wystąpić-czyli śpij spokojnie,a my(TU)zajmiemy się wszystkim. TU mają to sprecyzowane w OWU,które trzeba czytać i w razie wątpliwości dopytać u Agenta,Radcy Prawnego lub Adwokata. Takie mamy czasy,że niczego nie możesz być pewny przy zawarciu umowy z TU. Chęć zysku zaślepia Agentom(nie wszystkim), udzielenia szczegółowych informacji o ubezpieczeniu-co jest wykluczone z odpowiedzialności itp. Zawsze mają tzw,uliczkę podpisał Pan umowę,czyli zapoznał się Pan z umową i potwierdził podpisem na polisie lub wniosku-tu odwrotu nie ma! Reasumując: 1,sprecyzuj, od czego chcesz się ubezpieczyć 2,wybór ubezpieczyciela i OWU 3,składka-PAMIĘTAJ,taniej nie znaczy lepiej!-Nigdy nie sugeruj się składką. Jejku co Ty tak planujesz... Ubezpieczenia NNW są tzw tabelkowe, wszędzie podobne i szkoda na nie pieniędzy Poważne ubezpieczenia robi się indywidualnie Zasada jest taka, że im więcej wpłacisz, więcej dostaniesz, ale... Pomniejszone o koszty (prowizje agentów ich menadżerów dyrektorów itd) Lepiej wychodzi jak sobie sam zagrasz na rynku kapitałowym albo po prostu zacznij odkładać na lokatach Nikt Ci niemodliczy prowizji i wyjdzie lepiej Jedynym przypadkiem kiedy się opłaca polisa to - śmierć Ale co Ci wtedy po pieniądzach Info dlaTomka. Poważne ubezpieczenia robi się indywidualnie-potwierdzam i zachęcam do takiego podejścia. Zasada jest taka, że im więcej wpłacisz, więcej dostaniesz, ale... Pomniejszone o koszty (prowizje agentów ich menadżerów dyrektorów itd)-tu wchodzisz w wewnętrzne rozliczenia TU i nie ma znaczenia, jaką kto ma prowizję!!!-klient otrzymuje odszkodowanie zgodnie z OWU. Każde TU rozlicza się na podobnych zasadach z Agentami,czyli prowizja od polisy/kwota zainkasowana od zawartej polisy. Nie ma,więc wpływu wypłacona prowizja względem wypłaconego odszkodowania!!! Lepiej wychodzi jak sobie sam zagrasz na rynku kapitałowym albo po prostu zacznij odkładać na lokatach Nikt Ci niemodliczy prowizji i wyjdzie lepiej Jedynym przypadkiem, kiedy się opłaca polisa to - śmierć Ale co Ci wtedy po pieniądzach Ciekawe, co byś powiedział koledze, który zagrał jak ty na rynku kapitałowym i nagle miał wypadek na 2oo lub 4oo?-Pamiętaj,że ubezpieczenie nie działa tylko w jedną stronę(na korzyść TU),służy nam Wszystkim,bo świadomie się od tego ubezpieczamy! Wybierajmy rozsądnie, bez emocji i nie patrząc na składkę.
Maciej_f Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Opublikowano 18 Listopada 2014 Idąc za radą Rypaka, pozostaje jak zwykle wnikliwa analiza
Rekomendowane odpowiedzi