Borsuk Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Witam Moja "zacna" po raz drugi zajechała na stację paliw. I po raz drugi miałem "problem" z zatankowaniem. Jestem przyzwyczajnony do tankowania samochodowego: "wkładam fajkę w dziurę" i leci. W Hondzie, cały czas trzymam "spust" i leje pomalutku. Inaczej benzyna się wylewa! Macie jakiś sposób na tankowanie Hondy? Czy mój ""sposób" to normalne tankowanie?
stator Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Podejrzewam, że to nie tylko w Tqojej maszynie tak jest. W Satelisie, mam tak samo. Po prostu lej powoli.
wize60 Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Zależy od ułożenia pistoletu trzeba znależć taka pozycję żeby waha dobrze spływała i nie ma problemu.
Borsuk Opublikowano 12 Października 2014 Autor Opublikowano 12 Października 2014 W dniu 12.10.2014 o 18:24, Elvis napisał(a): ciach Masz chyba na myśli fakt że pistolet Ci nie odbija spustu w momencie gdy już jest pełno ... ciach Nawet nie to. Nie mogę nacisnąć spustu do końca bo wylewająca się z pistoletu benzyna nienadąża "wlewać się" do zbiornika
GrzechoCnik Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Jeśli masz kryzę zwężającą w gardzieli wlewu to trzeba "wsunąć głębiej" poza tą kryzę. Wtedy jak uzupełni zbiornik to odskoczy no i wtedy trzeba wysunąć pistolet i powolutku dopełnić, celując aby strumień trafiał dokładnie w otwór. Przynajmniej u mnie tak jest w YaMajce.
j.junior Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 SW ma taki poprzeczny ogranicznik do którego należy tankować wachę tak napisali w instrukcji, staram się nie opierać pistoletu o niego i lać pomału. Wiem bo już kanapę pochlapałem
Bob Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Tak to normalne tankowanie.Pare tankowan i dojdziesz do wprawy,wolno się tankuje ale szybko ubywa , ten typ tak ma
Klubowicze Piootr Opublikowano 12 Października 2014 Klubowicze Opublikowano 12 Października 2014 Nie naciskaj spustu pistoletu z wahą na maxa. Naciśnij na "pół gwizdka", a wylot skieruj bardziej w dół. Wtedy nic ci się nie wychlapie.
Sympatycy irasko Opublikowano 12 Października 2014 Sympatycy Opublikowano 12 Października 2014 W dniu 12.10.2014 o 21:21, Piootr napisał(a): Nie naciskaj spustu pistoletu z wahą na maxa. Naciśnij na "pół gwizdka", a wylot skieruj bardziej w dół. Wtedy nic ci się nie wychlapie. Dobrze Piotrze mówisz. Przy pierwszym tankowaniu miałem podobny problem, pochlapałem sobie cały przekrok.
franekbp Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 W Xciting 500 to samo, a myślałem, że tylko on ma tak beznadziejnie wlew zrobiony. Teraz tankuje ostrożnie małym strumieniem i jest git już się nic nie wylewa.
Trenex Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Przy najbliższym tankowaniu przetestuje Wasz sposób, ostatnio miałem mokry cały przekrok
kitenation Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 To po prostu zależy od modelu. Ja w poprzednim skoocie tez tak miałem, że cały bak trzeba było lać z naciśniętym spustem do połowy (naszczęście miał tylko 6 l.). Obecnie w moim DT ładuję pistolet jak do auta, blokuję i się zalewa do odskoczenia... potem wyciągam fajkę do połowy i jescze wtedy literek można nalać do odskoczenia i tankowanie z głowy:)
Sympatycy szorstki Opublikowano 13 Października 2014 Sympatycy Opublikowano 13 Października 2014 Taka uroda tych naszych Zacnych, że we wlewie mają popreczną belkę ograniczającą wsunięcie dystrybutora. Za cholerę nie wiem po co to jest, ale już się przyzwyczaiłem i nie chlapię siedzenia tankując. Ktoś tu chyba pisał, że trzeba znaleźć odpowiedni kąt i wtedy jest O.K. pzdr
Borsuk Opublikowano 13 Października 2014 Autor Opublikowano 13 Października 2014 Ten typ tak ma czyli trzeba się przyzwyczaić. Dzisiaj trzasnąłem 200km i czuję... niedosyt
Klubowicze karton Opublikowano 13 Października 2014 Klubowicze Opublikowano 13 Października 2014 od 4 lat tankuje zacną i wlewaj paliwo z góry wlewu igrodzia nie pszeszkadza
wicher69 Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Żesz kurde, nie wyszła żadna dyrektywa unijna na ten temat??? Jak tankować skuta żeby się nie pochlapać. Zaraz chyba założę nowy temat pt. Co zrobić żeby więcej jeździć na skuterze, w tym sezonie zrobiłem tylko 1,5 tys km. PS. Sprzęt sprawny, kasę na paliwo mam. POMÓŻCIE!!! PS2. u mnie w Satelisie też trzeba trochę uważać no ale od czego ma się oczy, renki i głowe?
FANDORIN Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Jak tankowac? Po korek.:-)
Trenex Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Oczywiście każdy kombinuje jak tankować, ale dobrze poczytać jak radzą sobie z tym problemem inni.
Klubowicze Jack Opublikowano 13 Października 2014 Klubowicze Opublikowano 13 Października 2014 Dystrybutory zapodają paliwo z różną prędkością. Czasem będzie się lało bez przeszkód ze spustem wciśniętym do końca. Przeważnie jednak trzeba trochę wolniej, szczególnie pod koniec. I tyle. Ten typ tak ma.
ŻABA Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Witam, Jak tankować? Do pełna:) Da się tak ustawić pistolet, żeby prawie nie odbijało Ale i tak nie zatankujesz tak do pełna, odbije wcześniej. Jak pisali poprzednicy - lać na pół spustu.
PJS Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 Ja mam wrażenie, że wewnątrz zbiornika są jakieś grodzie albo specjalna gąbka mająca na celu zminimalizowanie efektu przesuwania się środka ciężkości. U mnie otwór wlewowy (ten mniejszy) ma średnicę wlewu w pistolecie. Normalnie widać powierzchnie paliwa a zatankować się na szybko nie da ... Dlatego tankuję w drodze do pracy nigdy odwrotnie Pozdrawiam ...
Rekomendowane odpowiedzi