Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Który serwis Suzuki dla burka 400 polecacie w Warszawie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

Posiadam Burgmana 400 rocznik 2010. Chciałem dzis udać się na zasłuzony przegląd gwarancyjny po 6 tys. do Jaskłowskiego ale okazuje się ze serwis zamkniety jest do odwołania.

W takim razie zwracam sie do was o opinie gdzie warto udać sie do Serwisu w Wawie aby nie dostać zawału serca podczas prac serwisantów i przy kasie.

czekam na Wasze propozycje.

i drugie pytanie ile maxymalnie mozna przekroczyć kilometraż -obecnie mam 5950 .

Przenoszę do regionalnych.

Administracja

Opublikowano

Witaj.

W moim przypadku Ja wszystkie skutery jakie miałem serwisowałem i nadal to robię w BRUM-SERWIS

na ul Modlińskiej.O cenę jak i o wszystko co Cię interesuje możesz dowiedzieć się na miejscu

przed zleceniem serwisu. Jak do tej pory jestem z ich pracy zadowolony polecam.

Pozdrawiam.

• Sympatycy
Opublikowano

Jak gwarancyjny przeglad, to zrobiłbym go na Twoim miejscu w salonie Suzuki. Po 6 tysiacach, to praktycznie olej i filtr. Małe prawdopodobieństwo żeby było coś wiecej. Ja w salonie Suzuki Piaseczno za taką usługę na wiosnę zapłaciłem 190 zł.

• Klubowicze
Opublikowano

Jak gwarancyjny przeglad, to zrobiłbym go na Twoim miejscu w salonie Suzuki. …. salonie Suzuki Piaseczno za taką usługę na wiosnę zapłaciłem 190 zł.

Irku, naprawdę poleciłbyś ten serwis nowemu koledze zważywszy na fakt co było z moim/twoim AN400 ?

• Sympatycy
Opublikowano

Irku, naprawdę poleciłbyś ten serwis nowemu koledze zważywszy na fakt co było z moim/twoim AN400 ?

Piotrze, koledze chodzi o przegląd gwarancyjny po 6 tysiącach. Praktycznie nie mają go na czym oszukać, a żeby zachować ciągłość serwisową osobiście zrobiłbym ten przegląd w Suzuki.

Podałem Suzuki Piaseczno, bo oprócz tego, że mieli wymienić łożysko główki ramy nie wymienili, a fakturę na prawie 900 zł wystawili, to pozostałe rzeczy zrobili dobrze.

Oczywiście po wyłapaniu faktu, naprawili swój błąd wymieniając w ramach gwarancji to łożysko. Jest to jakaś nauczka, aby nie wierzyć bezgranicznie nawet autoryzowanym warsztatom i być czujnym.

No, ale gdzieś przecież trzeba je serwisować.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

i drugie pytanie ile maxymalnie mozna przekroczyć kilometraż -obecnie mam 5950 .

dan75 - nie wiem na ile to jeszcze aktualne, ale wczoraj byłem w Moto-hangar na Grochowskiej - tez pytałem o przegląd po 6K.

Mówili że przebieg może być +-500km, ale to tylko na gębę było.

Jeśli chodzi o koszt, to w motohangarze powiedzieli 300+materiały czyli pewnie wyjdzie około 450zł - trochę dużo jak na mały przegląd :/

Opublikowano

Uważałbym na przekraczanie limitów. Mi w samochodzie kiedyś cofnęli za coś takiego gwarancję. Na szczęście nigdy nic z autem się nie działo, ale jak to mówią niesmak pozostał :)

• Sympatycy
Opublikowano

Ta? Ile przekroczyłeś?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ta? Ile przekroczyłeś?

Niedużo, przegląd powinien być po 20.000 a ja miałem jakieś 22.000. W każdym razie nie więcej.