Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 27 Marca 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 27 Marca 2019 Dnia 3.01.2019 o 20:26, EndriuBis napisał: ? e.. no fajny golas. A mówiłem Ci że tak będzie. Rozbiera się szybko, a ze składaniem zawsze wolniej idzie. Ale spoko, jeszcze trochę czasu masz, a jak nie to zawsze możesz po mnie przejąć pałeczkę i na pierwszą wiosenną wycieczkę pojechać takim troszkę rozebranym ? jak to mi tu ktoś napisał "byle tylko światła były" ? Szymon, jak tylko tak dla przypomnienia ?
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 29 Marca 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 29 Marca 2019 Z innego tematu, aby "wycieczek" nie zaśmiecać. Godzinę temu, EndriuBis napisał: ... Pojedziemy szukać krokusów bardziej na południe ? Proszę o jakieś wyjaśnienia, bo może zmienimy plan.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 29 Marca 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 29 Marca 2019 Nie ma się co nami sugerować, bo to będzie bardzo spontaniczne, a na końcu może się okazać że nic z tego nie wyjdzie ? jak się odłączymy to tylko po to aby wracać na około przez Ustrzyki Dolne. Ale wszystko zależy od: temperatury i chęci ?
Szymqw Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Szymon, jak tylko tak dla przypomnienia Andrzej miałeś rację :). Ale generalnie na weekendzie pełna mobilizacja i motorek poskrecany. Co prawda to tylko zeby przeszedl badanie techniczne jutro (bo za dwa dni sie konczy) a potem wezme sie chyba za te lagi na weekendzie jak przyjda czesci. Nawet troche rzeczy sobie porobilem aaa...i oczywiscie teraz jestem na krotkiej polatance po pracy a byla to dobra okazja zeby przetestowac siedzenie...brrrr...spadam bo zimny wiatr...potem co wiecej napisze Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Klubowicze Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Kanapa śliczna... ?
Bogusz Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Kanapa super wyglada , a jak sie na niej siedzi Szymek ? Dobrze ?Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Wygląd niczego sobie, ale najważniejsze - jak się na niej jeździ? Poprawa jest?
Szymqw Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Generalnie po tych dzisiejszych prawie 40km to moge powiedziec, ze jak dla mnie to nie ma zdecydowanie takiej tendencji do ssuwania sie ku kierownicy. Po prostu kanapa jest troche inaczej wyprofilowana. Jesli chodzi o wiecej miejsca zeby wyciagnac nogi to tutaj oczywiscie nie ma znaczacych zmain, ale to dlatego ze jak objasnial mi tapicer, nie mogl zbytnio "przesunac" siedziska kierowcy do tylu bo trzeba byloby niszczyc i modyfilowac plastik siedzenia (od spodu) a on jest specjalnie wyprofilowany pod kask....Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka Ooo...i jeszcze zapomnialbym...triskawka na torcie (Tomasz Hajto tak mawiał, autentycznie, jak z M.Borkiem mecze na polsacie komentowali :) https://photos.app.goo.gl/FzAG5etQ4BEvjsGa9 :DWysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Jak by nie patrzeć, działa. ?
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 2 Kwietnia 2019 No kurde Szymon - jest postęp, tylne stopki ważna rzecz ? to teraz musisz spróbować jeszcze raz namówić swoją kobietkę do wspólnej jazdy ? Co do zjeżdżania z siedzenia to dużo zależy od użytego materiału. Np. przyuważyłem że u Sapera w 650-ce obicie siedzenie jest tak jak by "chropowate". Ja u siebie też zjeżdżam, a raczej zjeżdżałem. Mam teraz nowe spodnie ze specjalną skórzaną łatą na du..e i jak zasiądę to przyklejam się jak na kleju ? 14 godzin temu, Szymqw napisał: .......... a potem wezmę się chyba za te lagi na weekendzie jak przyjdą części.............. No i co postanowiłeś ? Oddajesz do mechanika, zwołujesz "konsylium" czy sam próbujesz ?
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 2 Kwietnia 2019 8 minut temu, EndriuBis napisał: ... u Sapera w 650-ce obicie siedzenie jest tak jak by "chropowate". ... Śliskie nie jest, to fakt, ale jak "srak naptaka" to nie idzie tego zetrzeć i trzeba jechać na myjkę aby dokonać ablucji. ?
Szymqw Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 2 godziny temu, EndriuBis napisał: No kurde Szymon - jest postęp, tylne stopki ważna rzecz ? Dokładnie, stopki podstawa ? 2 godziny temu, EndriuBis napisał: No i co postanowiłeś ? Oddajesz do mechanika, zwołujesz "konsylium" czy sam próbujesz ? Spróbuję się zabrać za to sam... Zamówiłem uszczelniacze + te uszczelki przeciwpyłowe (cieknie olej, to chyba uszczelniacz nie trzyma - ale co tam tak naprawdę się dzieje to i tak się okaże po rozebraniu). Spróbuję się za to zabrać, na weekendzie (piątek/sobota) jak pogoda będzie. Awaryjny plan, jak mnie przystawi, to was poproszę o jakieś porady na forum ? a jak to nie pomoże, to mechanik.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Jak lagi nie są skorodowane, a w Twoim sprzęcie to chyba jeszcze nie czas to w 99 % przypadków puściły uszczelniacze. Nie wiem co tam zamówiłeś, bo jest tego na rynku trochę, różni producenci, konstrukcja czy materiał z którego zrobiony jest uszczelniacz ale na pewno lepiej unikać tych najtańszych. No i potrzebny Ci jeszcze specjalny olej do amortyzatorów ? i co najmniej dwie butelki piwa ? po jednej na każdą lagę.
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Pamiętaj aby przed odkręceniem lag od półki, poluzować śruby spustowe oleju.
Szymqw Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Korozji nie widać. Zamówiłem oryginalne uszczelniacze i oryginalne uszczelki przeciwypyłowe. Olej też kupię. Piwo mam ?. Racja, po piwie na każdą lagę. ?Zatem to już mam ogarnięte. Grzegorz, dzięki za przypomnienie. Rzeczywiście też ściągnąłem sobie instrukcję serwisową i też podają żeby poluzować śruby spustowe wpierw...
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Później wszystko się obraca i krew człowieka zalewa przy rozkręcaniu, przerobiłem to na własnej skórze.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Dnia 2019-04-02 o 13:25, Szymqw napisał: ?Zatem to już mam ogarnięte Szymon, sprzęt prawie ogarnięty, a zastanowiłeś się nad wyjazdem na Burgmanie ? Bo trzymamy Ci miejsce w domku.
Szymqw Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 12 godzin temu, EndriuBis napisał: Szymon, sprzęt prawie ogarnięty, a zastanowiłeś się nad wyjazdem na Burgmanie ? Bo trzymamy Ci miejsce w domku. Andrzej, dziękuję że pomyślałeś o mnie. Ja i tak co prawda preferuje spanko w namiociku :). Tak, na Burgmanie planuje pojechać...kurcze, muszę się w końcu zapisać na zlot...
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 5 Kwietnia 2019 OK, Szymon - jak pod namiot to nie musisz w zasadzie rezerwować miejsca, ale zapisać się pasuje bo ilość miejsc jest ograniczona. Poczytaj dokładnie regulamin kiedy zamykają listę.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 9 Kwietnia 2019 pozdrowienia z krainy śniegu ?nart i fioletowej krowy ? 1
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Fioletowy? Fioletowy? Nos masz zwykły, nie fioletowy! Tylko nóg nie połam, bo kto to widział, narty, ani hamulców, ani kierownicy, jak żyć?
gumis Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Endriu a gdzie ka ka kask?Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Jak to gdzie jest ka ka kask ? Pod siedzeniem ?
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Jest i ka ka kask
dywelj Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Panie wyglądasz Pan jak samotny zdobywca, no może nie bieguna ale ... zdobywca⛷️
Rekomendowane odpowiedzi