Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Puk puk jest tu kto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wytrzymałem dziś
Ciepło, mały wiatr, dużo syfu na drodze. 9179d43d5e058c473fe6eb8e0ecdf241.jpg6b61012986ee8e4401723c09bf0083e9.jpg

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

• Użytkownicy+
Opublikowano

:scooter:ja też przewietrzyłem sprzęt. Tradycyjna trasa do Dynowa

WP_20190216_14_13_23_Pro.jpg

Opublikowano

Ja też 50 km nakręciłem. b11ed1450b1ff42cc69101de64119bbb.jpg41322b4a908976cb5077aab9fd049d23.jpg

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Może rano o 11 jakiś szybki spot w Rzeszowie?

• Użytkownicy+
Opublikowano

Paweł, dla mnie za wcześnie.  Jak wyjadę to dopiero około 13.  Ale nie wiem czy na pewno. Dzisiaj pojeździłem, ale na jutro przełożyłem kilka innych tematów.

• 2 tygodnie później...
  • Użytkownicy+
Opublikowano
18 godzin temu, emjarek napisał:

Podczas rozmowy przy stole została wspomniana jakaś aplikacja nawigacyjna na smartfona. Czy ktoś sobie przypomina co to było?

No i widzisz Panie Jarek,  6 osób było na spotkaniu, a już masz 4 aplikacje ?

Here to była moja.  Dostałem w pakiecie z Lumią, u mnie działa na Windowsie, ale wiem że działa też na androidzie. Jak jest z licencją - nie mam pojęcia.

Zalety: działa i można wgrać mapy do pamięci i np. za granicą wyłączyć transmisję danych.

Wady: znajduje tylko punkty adresowe,  nie wgrasz trasy z Gogle Maps (przynajmniej ja nie umiem ? ), nie znajdziesz punktu po współrzędnych, czasem potrafi się zaciąć - ale to akurat może być wina mojego telefonu.

• Użytkownicy+
Opublikowano

W Magic Earth pobierasz mapy Polski, albo interesującego Cię kraju i później nie musisz mieć połączenia z siecią, pracuje offline i da się ustawić punkty pośrednie, można wybrać trasę szybką, albo krótką, pośredniej nie ma.

Opublikowano
4 godziny temu, EndriuBis napisał:

No i widzisz Panie Jarek,  6 osób było na spotkaniu, a już masz 4 aplikacje ?

Dziękuję wszystkim. Pytam, bo cosik się wyprawia z moimi AutoMapami. Nie chcą znajdować satelity, mulą. A było dobrze. Dzisiaj testowałem Maps Me. Miło. Polubiłem od razu, fajne jest wyszukiwanie atrakcji itp punktów. 

• Użytkownicy+
Opublikowano

Każdy chyba chwali to co ma i używa ?  ja np. jeżdżę na Here z lenistwa.  Był na pokładzie - należało tylko zaktualizować mapy i nauczyć się obsługiwać, a przed wyjazdem za granicę PL wgrać potrzebne mapy i nauczyć się wyłączać transmisję danych, bo nawet jak ma wgrane mapy to czasem coś szuka.  Np. trochę mnie kiedyś zabolało  jak zapomniałem o tym, a w Bieszczadach mnie zalogowało do jakiej sieci UA  ?  

A zapomniałem. Here ma np. taką fajną funkcję jak "Znajdź Samochód".  Jak dojedziesz do jakiegoś celu na NAVI , zaparkujesz samochód (skuter też ? ) to jak wracasz i nie możesz go znaleźć możesz włączyć ?   Korzystałem czasem jak jeździłem na grzybki ?

• Użytkownicy+
Opublikowano

Jarek, jak sam widzisz wybór należy do Ciebie, wystarczy sprawdzić co najbardziej pasuje do Twoich preferencji.

Opublikowano

Google maps pracują również w offline. Można sobie wczesniej pobrać obszar i wyłączyć dane komórkowe żeby właśnie np. nie chwyciło Ukrainy. Polecam w ustawieniach telefonu ustawić limit opłaty za dane komórkowe w roamingu minimum to 10 zl . Domyślnie jest coś ok 280 zł. Po kraju używam mapy do nawigacji w yanosiku dwa w jednym która opiera się na mapach Google

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zastanawiałem się dziś, czy coś nie pojeździć, ale jak wróciłem rano ze spaceru z psem to porywy wiatru skutecznie mnie z tego pomysłu wyleczyły.
Może uda nam się wszystkim spotkać na moto 21.03 w Dębicy?

Opublikowano

Hej. Taki oto prezencik mi dzisiaj żona sprawiła. Lepszego nie mogłem sobie wymarzyc. 90d68c75811655525acedbb65e6a87be.jpg

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Gratuluje .
Niech wyrosnie na dobrego kierownika 2oo . Pzdr :)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Gratulacje!

• Użytkownicy+
Opublikowano

Niech rośnie zdrowo. Super Maluch.

Opublikowano

Gratulacje

Opublikowano

Gratulacje!!

• Sympatycy
Opublikowano

Wow. Gratulacje ?

• Użytkownicy+
Opublikowano

No kolego, gratulacje. ?  i oby tak słodko spał zawsze całą noc ?  

Opublikowano

Gratulacje!

• Sympatycy
Opublikowano

Gratulacje. Wspaniała nowina i prezent od Żony. Niech się Dziecię w zdrowiu chowa . Serdeczne życzenia dla Małżonki.

• Użytkownicy+
Opublikowano

Odwiedziłem dzisiaj Bogusza, bo mi obrazek na łeb spadł.
Pogadaliśmy, pośmialiśmy a obrazek dostał ramkę i porządne zawiesie, teraz już nie spadnie. 07186aa5439b3c8c98743a73661bd322.jpg

Opublikowano

...i oby niebo nie zwaliło Ci się na głowę ?

Opublikowano

Witam . Widze Grzesiek , ze dzielo Twoje juz wisi . Moze teraz nie spadnie , ale trzeba to ... Milego i dzieki , ze wpadles do mnie . Milo mi bylo . Pozdrawiam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk