Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 4 Lutego 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 4 Lutego 2019 Ja też się nie odważyłem, a chęci były ? chyba już za stary się zrobiłem, bo młodzież jeździła i mnie wyciągali, ale jakoś tak nie chciało mi się szukać kurtki spakowanej gdzieś na zimę.
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 4 Lutego 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 4 Lutego 2019 Andrzej, bo stare kości wolą ciepełko. Rowerem było ok, ale dzisiaj już bym nie pojechał rowerem, a o skuterze to mowy nie ma. Za zimno jak dla mnie. Coś mi się wydaje, że "miętki" jestem.
gumis Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Tak patrzę na pogodę i może się skuszę w niedzielę bo ma być ok 10 stopni na +, ale z drugiej strony jak widzę ile piachu jest na drogach...Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 4 Lutego 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 4 Lutego 2019 Godzinę temu, Saper napisał: Andrzej, bo stare kości wolą ciepełko. Stare kości wolą ciepełko ale i lubią spokój. Nie powtórzę Wam (bo nie wypada) co Baśka powiedziała o stanie mojego umysłu jak jej zakomunikowałem że planuję w niedzielę pojeździć na ? a w tym chowaniu kurtki motocyklowej na zimę też swój udział miała. ? 55 minut temu, gumis napisał: Tak patrzę na pogodę i może się skuszę w niedzielę bo ma być ok 10 stopni na +, ale z drugiej strony jak widzę ile piachu jest na drogach... Paweł, chyba Ci się nie uda. Na zachodzie PL już pada śnieg i znając życie zbliża się w naszym kierunku. Niby u nas zapowiadają tylko deszcz, ale ja im nie wierzę.
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 4 Lutego 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 4 Lutego 2019 Panowie, z innej beczki, czy wiecie, że na przeciwko Kauflandu w Rzeszowie jest Centrum Motocyklowe.
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 4 Lutego 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 4 Lutego 2019 Nie wstępowałem do środka, miałem co innego do załatwienia, tylko przejeżdżałem. Nawet nie miałem pojęcia, że jest.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 6 Lutego 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 6 Lutego 2019 19 godzin temu, emjarek napisał: Tak, miałem na myśli tą trasę ? W tym roku dookoła Polski. Miała być Rumunia ale z rożnych względów za rok .......... ......żeby posłuchać ostatniego dziadka, który mówi w mburu -mburu ........... Akurat na Słowację jeździmy dość często. Wprawdzie głównie na jednodniowe wypady po północnej stronie i przeważnie zwiedzamy obiekty militarne, ale w tamtym roku zaliczyliśmy jeden zamek i na ten rok jest plan aby tych zamków zaliczyć więcej, a jest ich tam sporo. Wyprawa dookoła PL - fajna sprawa - trzymam kciuki, a na koniec pytanie. Co to jest "mburu-mburu" ??
Szymqw Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 Hej Panowie.Wy juz o jezdzie rozprawiacie a tymczasem polowa zimy kalendarzowej niespelna. Chcociaz fakt, w niedziele bylo u mnie ok.14stopni. Mnie tam za zimno i tak na jakiekolwiek przejazdzki na 2ooWysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka
Bogusz Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 Zima , zimą ale ja juz kąpielówki wyprasowałem i przygotowałem do sezonu . :) Ps . Szymek . Jeszcze tylko luty i fru na rumaki . Ma byc krótka zima . Pozdr i miłeg Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
emjarek Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 10 godzin temu, EndriuBis napisał: Wyprawa dookoła PL - fajna sprawa - trzymam kciuki, a na koniec pytanie. Co to jest "mburu-mburu" ?? symboliczna nazwa dowolnie wybranego ginącego dialektu lub języka. Słowackie wschodnie znam ?
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 6 Lutego 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 6 Lutego 2019 3 godziny temu, Szymqw napisał: Wy juz o jezdzie rozprawiacie a tymczasem polowa zimy kalendarzowej niespelna. ... Szymon, a jak tam Twoje nowo obszyte siedzenie ?? Jakieś fotki ?
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 6 Lutego 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 6 Lutego 2019 Ja już dzisiaj prawie pojechałem, na czymś takim. I bynajmniej nie jest to 50-tka.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 6 Lutego 2019 Administrator Opublikowano 6 Lutego 2019 Grzesiu, mi to wygląda na, za przeproszeniem - motocykl ? A tak poważnie, jakaś kopia Monkey 125?
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 6 Lutego 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 6 Lutego 2019 Bo to bardzo modne się zrobiło, a teraz mogę bez konfliktu z samym sobą. Też mi to tak wyglądało jak małpka i silnik toto ma 125 cc.
Szymqw Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 Szymon, a jak tam Twoje nowo obszyte siedzenie ?? Jakieś fotki ? Dzisiaj zrobie fotki jak wroce z roboty...Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 7 Lutego 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 7 Lutego 2019 12 godzin temu, Saper napisał: Też mi to tak wyglądało jak małpka i silnik toto ma 125 cc. To jakiś Romet ? Czy inny Zipp ? Rozumiem że to była przymiarka przy okazji pytania o SYM-a ? Swoją drogą zastanawiałem się kiedyś jak oni tam wywożą te wszystkie motocykle i skutery na to I piętro ? 3 godziny temu, Szymqw napisał: Dzisiaj zrobię fotki jak wrócę z roboty... Spoko, jak nie dziś to w sobotę. Nic pilnego tylko strasznie jestem ciekawy jak Ci to wyszło i czy polecisz tego wykonawcę. Na wiosnę i tak będziemy oceniać w realu. A dokładałeś jakieś gąbki czy żele ?
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 7 Lutego 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 7 Lutego 2019 14 minut temu, EndriuBis napisał: To jakiś Romet ? Czy inny Zipp ? Rozumiem że to była przymiarka przy okazji pytania o SYM-a ? (...) Jaka marka? jak to jaka, oczywiście, że skośna, ale nazwą nie zaprzątałem sobie głowy. Poza tym chciałem się "przymierzyć" do Sym-a Maxsyma 600, ale nie było mi dane. Przy okazji odbyłem ciekawe rozmowy, z Panią na miejscu i z Kierownikiem, ale przez telefon.
Szymqw Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 Spoko, jak nie dziś to w sobotę. Nic pilnego tylko strasznie jestem ciekawy jak Ci to wyszło i czy polecisz tego wykonawcę. Na wiosnę i tak będziemy oceniać w realu. A dokładałeś jakieś gąbki czy żele ? Sam musze sie przekonac co to z tego wyszlo :) w kontekscie funkcjonalnosci. Bo wizualnie to dla mnie ma mniejsze znaczenie. Najwazniejsze zeby wplynelo to pozytywnie na komfort jazdy a o tym to dopiero na wiosne sie przekonam przy jakiejs dluzszej przelotce. Bez żelu. Siedzenie jest delikatnie podniesione do gory...Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka
Szymqw Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 Nie wiem czy bedzie widac, bo robione komorka zdjecie i przy sztucznym swietle ale kanapa wyglada tak (moze za dnia w sobote pstrykne lepsze fotki). Generalnie jednak dopiero sprawdze ppdaczas jazdy jak sie sprawuje kanapa. Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 7 Lutego 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 7 Lutego 2019 Wygląda ładnie, ciekawe jak się sprawdzi w eksploatacji.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 8 Lutego 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 8 Lutego 2019 11 godzin temu, Szymqw napisał: Nie wiem czy bedzie widac, bo robione komorka zdjecie i przy sztucznym swietle ale kanapa wyglada tak (moze za dnia w sobote pstrykne lepsze fotki). Generalnie jednak dopiero sprawdze ppdaczas jazdy jak sie sprawuje kanapa. Faktycznie - na zdjęciu wygląda spoko. Zobaczymy jak to się Ci będzie sprawować jeżeli chodzi o wygodę i czy będzie trwałe. Czyli rozumiem że zamiar był taki abyś mógł usiąść bardziej z tyłu aby lepiej wyprostować nogi i dodatkowo nie zjeżdżać z siedzenia do przodu ?
Bogusz Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 Siedzenie wyglada bardzo dobrze zrobione . Teraz Szymek tylko test prawdy . Mnie sie bardzo podoba . Do wiosny . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Siedzenie wyglada bardzo dobrze zrobione . Teraz Szymek tylko test prawdy . Mnie sie bardzo podoba . Do wiosny . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Szymqw Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 Faktycznie - na zdjęciu wygląda spoko. Zobaczymy jak to się Ci będzie sprawować jeżeli chodzi o wygodę i czy będzie trwałe. Czyli rozumiem że zamiar był taki abyś mógł usiąść bardziej z tyłu aby lepiej wyprostować nogi i dodatkowo nie zjeżdżać z siedzenia do przodu ? Tak. To bylo jedno z zalozen. I w zasadzie juz wiem, ze niewiele tapicer "przesunal" te czesc siedziska kierowcy do tylu (kosztem siedzenia pasazera) bo jak tlumaczyl (co brzmi logicznie) od spodu jest wyprofilowane plastikowe wyzlobienie na kask i za wiele nie mogl przesunac, bez ingerencji w ten wyzlobiony plastik. Drugim zalozeniem bylo byla modyfikacja profilu siedziska tak zeby efekt zssuwania sie z siedzenia ku kierownicy zminimalizowac badz ograniczyc. Tu widze ze profil siedziska troche sie zmienil i rzeczywiscie moze byc poprawa.Ale to czyste teoretyzowanie, bo wiadomo, dopiero w praniu wyjdzie jak sie na tym siedziec bedzie...Juz niedlugo przetestujemy na jakimd wypadzie ;)Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 8 Lutego 2019 Klubowicze Opublikowano 8 Lutego 2019 Wow, Szymek zaszalałeś... Ale kanapa wygląda naprawdę zacnie... Koniecznie daj fotkę, jak ją wrzucisz na Kymkacza, bo jestem pewny, że będzie mega wyglądać ? Na Burgmanii będziesz, bo chciałbym osobiście zobaczyć? ?
Rekomendowane odpowiedzi