Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sobie właśnie pomyślałem, że skoro i tak zajmuję się między innymi fotografią, to dlaczego nie miałbym pomóc mniej zdolnym w tym zakresie, albo po prostu komuś kto nie ma czasu ani ochoty zajmować się obróbką zdjęć i tą całą zabawą.

Tak więc jeśli chcesz np sprzedać swój pojazd, nie ważne, skuter, motocykl, samochód, traktor...zegarek...daj znać, umówimy się na sesję :)

Przykładowe zjęcia np tutaj

Pokazuję swój pojazd bo może inni sobie nie życzą :)

Zapomniałem o najważniejszym - oczywiście tylko mazowieckie :)

Opublikowano

Świetny pomysł. Wielu ludzi robi takie zdjęcia, że wcale się nie dziwię, że nie mogą sprzedać swojego pojazdu. Szkoda, że nie jestem z mazowieckiego.

Opublikowano

Fajny chłop z Ciebie, maxell. Bóg Cię opuścił? Straciłeś pracę i rodzinę, czy chcesz stracić?

Przecież będziesz teraz codziennie podjeżdżał w Mazowieckiem fotografować zegarki, koty, psy, dzieci, teściów i skutery.

Żartuje, choć tak może być :-)

Opublikowano

Zajmuję się głównie fotografią produktową, więc fotki zwierzaków i teściów nie wchodzą w grę, no chyba, że na ślubie, imprezie rodzinnej, firmowej....bo takie też obsługuję :)

Co do obszaru działania...głównie skupiam się na Warszawie i najbliższej okolicy, ale nie wykluczam dalszych wypadów jeśli będzie warto :)

Bóg opuścił mnie już dawno temu. Ale wolę być opuszczony przez Boga niż przez talent.

Opublikowano

Jako administrator muszę zapytać. Chodzi tu o "ofertę" nieodpłatną?

Edit: Super :)

Opublikowano

Napisałem, że pomogę, :)

Oczywiście, jeśli ktoś będzie czuł wewnętrzną potrzebę zapłaty to przecież mu tego nie zabronię :)

Pojedyncze sesje (jednego przedmiotu dla jednej osoby) są za free.

Opublikowano

Za zgodą i wiedzą kolegi Jerrego wrzucam kilka fotek Forzy jakby się komuś powyższe linki nie otwierały czy coś :)

IMG_0336_zpse1cda4e7.jpg

IMG_0340_zps8db2421c.jpg

IMG_0332_zpsed7a24cf.jpg

IMG_0341_zps756c1f3d.jpg

IMG_0352_zpsafc593cf.jpg

IMG_0342_zpsd1893374.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

A czy pewien montaż byś zrobił?

Mam pewien pomysł, ale nie umiem go wykonać.

Opublikowano

A czy pewien montaż byś zrobił?

Mam pewien pomysł, ale nie umiem go wykonać.

Myślę, że tak, ale nie obiecuję bo nie wiem o co chodzi :)

Napisz na PV i opisz w czym rzecz

Opublikowano

Pisz otwarcie może połączymy siły i coś zmontujemy.

• Klubowicze
Opublikowano

O.k., to jadę otwartym tekstem.

Zaznaczam, że jest to kaprys, zachcianka a możne i trochę przejaw narcyzmu...

Mój skuterek trąci odrobinę klimatem vintage który i ja lubię:

DSC_0119.jpg

Koncepcja jest taka, żeby zrobić zdjęcie z jego, okrutnej urody, kierownikiem w garniturku, i stylowym orzeszku (lub bez), i wkomponować w tło jak z filmu Rzymskie Wakacje; może Koloseum, może Hiszpańskie Schody. Myślałem też o klimacie Mods'ów, czyli Londyn lub Brighton z lat 50-60.

Całość czarno/biała, sepia lub taki stary kolor jak na ORWO'skim materiale, lekko podstarzona (dropy, uszkodzenia, itp).

"Sesja" chyba musiałaby się odbyć gdzieś niedaleko mojej chaty ze względu na garderobę - mieszkam na Wesołej, tuż za Marysinem Wawerskim.

Sobie wymyśliłem, prawda?

Jak to widzisz (widzicie)?

Opublikowano

Paweł, jak zamierzasz robić takie wycieczki, to lepiej ustaw skuta przed jednokolorowym tłem, ścianą. Łatwiej go będzie wybrać. Profesjonaliści używają niebieskiego tła do separacji szczegółów. Z tego pewnie też się da, ale roboty 10 razy więcej dla Operatora Graficznego

Opublikowano

Kolor tła ma drugorzędne znaczenie, mogę Ci go wyciąć z każdego. Na jakimś gładkim na pewno będzie łatwiej, ale nie robi mi to różnicy. Pojazd jest ciemny więc pasowałoby jakieś jasne. No i te nalepki trochę psują też robotę :). Problemem może być szyba, a raczej to co za nią będzie. Trzeba będzie "dymić". Chyba, że udałoby się kierowcą idealnie zakryć szybę z drugiej strony - mam nadzieję, że wiesz o co chodzi.

Sesję oczywiście mogę Ci cyknąć, ale reszta to jest zamówienie ekstra, taniej Ci wyjdzie pojechać pod Koloseum :).

Ale generalnie widzę to tak - robimy fotki, potem podsyłasz mi zdjęcia tła, na którym chciałbyś się/go widzieć (rozmiar nie ma znaczenia, ale im większe tym lepiej - jak coś to sobie powiększę), potem siadam, "dziubię" i przedstawiam Ci cenę do zatwierdzenia lub nie :)

Podpowiem tylko, że tak czy tak, wprawne oko będzie widziało, że wcale tam nie byłeś :)

A jakbyś się np zdecydował na samą sesję to mam fajne miejsca :)

1.JPG_1616e45310.jpg