Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Aprilia SRV 850 Nareszcie zarejestrowane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witamy wszystkich serdecznie ! :)

Chcielibyśmy zaprosić wszystkich zainteresowanych na JAZDY TESTOWE naszym maxi skuterem!

Nasz czarny SRV jest w pełni dotarty i czeka na najbardziej wymagających biker'ów aby posmakowali jak działa V dwójka w naszej Włoskiej perełce. :)

Na jazdy można umówić się poprzez kontakt telefoniczny lub mailowy:

•Biuro@moto-italia.pl

•Tel. 505 159 319

Pozdrawiamy serdecznie !

Opublikowano

Fajnie napewno skorzystam :) .

Opublikowano

Oo, ja też chętnie odwiedzę i się umówię na jazdę testową:)

Opublikowano

Wreszcie. Chciałbym zobaczyć jaka będzie różnica z GP800?

Opublikowano

Witam a gdzie te jazdy się odbywają.

czy na śląsku lub Kraków tez może skorzystać zjazd. pozdrawiam.

• Klubowicze
Opublikowano

Wreszcie. Chciałbym zobaczyć jaka będzie różnica z GP800?

Nie wiem jaka różnica, ale SVR-ka naprawdę zap….la. Mi osobiście nie podoba się taka charakterystyka. Spróbowałem kilka tygodni temu.

Opublikowano

Szkoda, że takie atrakcje są dostępne tylko w stolicy :( Też bym sobie polatał, ale nie ma takiej możliwości. Zazdroszczę Kolegom.

Opublikowano

fajnie, że macie takie demo, zakupu takiego nie planuje więc nie będę wykorzystywał okazji na przejażdżkę ;), ale duży plus za samą inicjatywę dla zainteresowanych tym sprzętem

aha prośba do kolegów nie naciągać sprzedawców moto na jazdy testowe tylko po to żeby sobie śmignąć, jak wiecie, że i tak nie będzie kupować

musimy o nich dbać, bo następnym razem nie będzie demo bikeów :)

Opublikowano

Prawda, aczkolwiek ja już jakiś czas temu sobie powiedziałem, że jak będę zmieniał za rok-dwa skuta to właśnie albo na GP800 (aprilia to w sumie to samo) albo na Integrę :) Więc chętnie bym sprawdził jak jeździ aprilia już teraz bo kto wie, może potem nie będzie okazji:)

• Klubowicze
Opublikowano

... aha prośba do kolegów nie naciągać sprzedawców moto na jazdy testowe tylko po to żeby sobie śmignąć, jak wiecie, że i tak nie będzie kupować

musimy o nich dbać, bo następnym razem nie będzie demo bikeów :)

A ja nie mam zamiaru takiego kupować, ale wypróbować jak najbardziej.

Tak sobie myślę, że dla sprzedawcy im więcej ludzi spróbuje tym lepiej.

Kierowca nawet jak nie był zdecydowany, to po jeździe próbnej może uznać że jednak taki sprzęt jest właśnie dla niego.

Każdy może być potencjalnym klientem.

Może MotoItalia wypowie się na ten temat?

Opublikowano

(...)Każdy może być potencjalnym klientem. (...)

Hmmm, odważne stwierdzenie ... Ile kosztuje nowa SRV :) ?

• Klubowicze
Opublikowano

... Ile kosztuje nowa SRV :) ?

Niewątpliwie dużo, ale jak kogoś nie stać (np. mnie) to nie oznacza to, że nie mogę wypróbować, potem zacząć marzyć, zbierać, dążyć do celu i w końcu kupić.

Oczywiście może to zająć kilka lat, wtedy będą używki, na które będę mógł sobie pozwolić. Ruch w używkach i wzrost popularności modelu zwiększa też sprzedaż nowych, więc dla dealera moje testowanie takiego moto też jest korzystne (tak myślę).

Opublikowano

Bigu kosztuje podobnie do t-maxa a trochę ich na forum mamy. Ja uważam, że maszyny testowe są jak najbardziej potrzebne. Cztery lata temu kupiłem Majesty 125 i był to szczyt moich marzeń, zaraz potem usiadłem na t-maxie to nie myślałem nawet, że kiedykolwiek będę jeździł na czymś tak mocnym. Minęły tylko 3 lata, usiadłem na GP 800 i wiedziałem, że to jest to, zakochałem się po pierwszych kilometrach. Właśnie takie jazdy testowe rozbudzają marzenia, a marzenia są po to, żeby je spełniać.

Opublikowano

Nowa SRV - w granicach 46 tys. :)

Nikt nie odwiedził strony Moto-Italii że się pytacie? Bo cena jest :D

EDIT: źle zapamiętałem, w granicach 44 tys. zł :)

EDIT2: a jednak dobrze zapamiętałem, 46 tys. za wersję z ABS :)

• Klubowicze
Opublikowano

...Nikt nie odwiedził strony Moto-Italii że się pytacie? ...

Myślę, że pytanie Biga było retoryczne :)

Opublikowano

Panowie motocykl testowy jest jak sama nazwa wskazuje do testów. Zapraszają nas na naszym forum, czyli celują w grupę zapaleńców którzy są potencjalnymi kupującymi. Przyjdzie 100 osób to może choć jedna kupi, nikt nie przyjdzie szansa na sprzedaż równa zeru. Poza tym jest to bardzo dobra promocja dla dilera, może coś innego przy okazji wpadnie w oko odwiedzającym tak przy okazji. Wiadomo że nie chodzi o wizytę stada napalonych gimbusów ale poważnych maximaniaków.

Opublikowano

Oczywiście, że retoryczne :) ...

PS. Mam nadzieję, że jazdy próbne będą owocne dla obu stron i wypinam się z tematu, a chęć zakupu nie wspomoże rynku "skuterów zwożonych na lawecie" z "ciepłych krajów" oraz później ich serwisowania i zaopatrzenia w części ;) ...

Ok, nie drążę dalej tego tematu, bo jest on stary "jak świat" i nudny jak "flaki z olejem" ;) ...

PS. Lucek brawo, zwłaszcza to ostatnie zdanie mi się spodobało :D ...

Opublikowano

Ups, w takim razie przepraszam za faux-pas.

Co do samej Aprilki - maszyna niezwykle interesująca. V-twin na CVT z łańcuchem w maxi-oprawie - już samo w sobie brzmi jak herezja. Lubię takie herezje :D

5,7s do 100 - oj, grubo... Pozwolę sobie zacytować australijski test:

The world’s largest and most-expensive scooter is indeed an acquired taste and one not without its compromises. Will any of that matter to a select few of enthusiastic owners? Hardly. They’ll instead be blissfully caught up with the SRV’s performance, taking scalps at the lights and proudly reveling in the fact that they own the world’s most-powerful scooter. Happy trails.

• Sympatycy
Opublikowano

Zobaczymy jak ta Włoszka śmiga :) Na jutro się z nią umówiłem ;)

pzdr

Opublikowano

Szerokiej drogi i nie zapomnij opisać wrażeń, będę czekał niecierpliwie i pewnie nie ja jedyny :D

Opublikowano

U Bogusławskiego sztuka 2013 kosztuje 36,700

Opublikowano

Myślę, że jeden test jest ważniejszy niż opinie setki nawet doświadczonych ekspertów. Godzina jazdy wymarzonym sprzętem może pomóc w decyzji lub skutecznie zniechęcić. Jest to ewidentne ryzyko... które w przypadku Aprilii chętnie bym podjął... gdyby testowka pojawiła sie we Wrocławiu :) Życzę udanych testów i mimo wszystko chętnie poczytam opinie naszych zacnych burgmaniakowych testerów :)

• Sympatycy
Opublikowano

Nowa "GiePeta" (przepraszam). Zajefajnie jeździ. Z tymi systemami, bezpiecznie oddaje moc automatycznej skrzynki :) Dla tych co nie jeździli czymś mocniejszym będą to niezapomniane przeżycia :)

Szyby nie ma, więc jakby "naked". Jak dla mnie, mistrzowski "funbike" z bezstopniową przekładnią. Chyba za miękkie zawieszenie, ale mogę się mylić ;) Dwie paki dość szybko, ale moim zdaniem to koniec, bo zaczyna się szarpanie jak przy odcince. Sztywno w zkrętach (poezja, po moich doświdczeniach z wiotkimi ramami X9 i SW) i zajefajna elastyczność w dużym zakresie prędkości (V2). Gang V2 przepiękny. Spod świadeł, miny innych, "mocniejszych" użytkowników dróg bezcenne ;) Ewcia powiedziała, że w czarnym malowaniu jest po prostu piękna :)

Nie jest to sprzęt do turystyki i taki raczej nie miał być, jest to maszyna do dawania radości. Dawno takiego banana nie miałem na mordzie jak wróciełem jednośladem z autostrady do miasta :)

Jest szyba Givi jako akcesorium (za grosze przy cenie SRV ;)), ale moim zdaniem to profanacja ;) Szkoda, że Piaggio "posłuchało księgowych" (GiePeta ;))

pzdr

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy,

Czy jest ktoś na forum kto nabył ten skuter?

Interesują mnie wrażenia z jazdy (nie przejażdżki :) ), spalanie, jak spisuje się w mieście. Specjalnie pojechałem dziś do Moto-Italii żeby obejrzeć ten sprzęt, ale o godz. 14 pocałowałem klamkę...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nikt? Nic?