Rafał Janyszek Opublikowano 11 Czerwca 2017 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Z przeróbką przerywacza może być problem bo wygląda na to, że jest wbudowany w sterownik. Ja nie kombinuję z dodatkowymi kierunkami - nie wygląda to dobrze moim zdaniem. Tak naprawdę klosze kierunkowskazów Spidermaxa nie są czerwone tylko ciemno pomarańczowe - dlatego zielona żarówka nic nie daje. Ja zamontowałem żarówki LED o barwie światła biały zimy. Żarówki muszą być mocne minimum 5 wat i mieć charakterystykę dookólną tzn nie mogą świecić tylko na wprost. Dodatkowo wybrałem żarówki pod szynę can bus, która ma taki układ elektroniczny imitujący normalną żarówkę. Szkoda tylko, że ciężko znaleźć takie ledy z homologacją ale efekt jest super. Polecam.Wysłane z mojego LIFETAB_S1034X przy użyciu Tapatalka Niestety taka modyfikacja jaką zrobiłem z żarówka LED jest niedopuszczalna. Policja się doczepiła podczas kontroli. Groził mandat i chcieli zabrać dowód rejestracyjny. Jakoś się wybroniłem tłumacząc, że oryginalnych kierunków prawie nie widać i że zrobiłem tak dla bezpieczeństwa. Skończyło się na pouczeniu ale muszę to poprawić.Wysłane z mojego LIFETAB_S1034X przy użyciu Tapatalka
KapitanGrat Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Dnia 6.10.2015 o 23:36, ArtCho napisał: Sprawdziłem obroty silnika vs. prędkości (pierwsza kolumna to 6 oryginalnych rolek po 21g, druga: Dr. Pulley 8x19g): 40 km/h - 3,5 - 3,1 60 km/h - 4,4 - 4,0 80 km/h - 5,2 - 4,3 100 km/h - 5,7 - 5,3 120 km/h - ?,? - 5,8 Kotleta odgrzałem dla potomności bo mam dane z rolek Malossi 15grx8 60km/h 4200 100km/h 5200
KapitanGrat Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Znów odgrzałem kotleta dla potomności bo przetestowałem obroty. Fabryczne rolki minus podkładka dystansowa - wyciągnięta z zestawu. Bardzo emerycki zestaw w sam raz na autostradę ale na miasto trochę lipa. 60km/h 3700 obr 100km/h 4700 obr
NooSzymoN Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Wrzucę też tutaj, bo na wątku elektrycznym cisza. Sprawa jest taka. Wymieniłem regulator napięcia na nowy oryginalny, akumulator nowy, a prądu brak. Tzn. trochę jest, po podłączeniu aku od razu włączają się awaryjne i sam wyświetlacz komputera (bez kontrolek i podświetlenia zegarów) i to nie zależnie od położenie kluczyka w stacyjce. Czasem włącza się pompa paliwa i drga wskazówka prędkościomierza. Podświetlenia deski nie ma i nic innego nie działa.Zero świateł, klaksonu i rozrusznika. Dla porównania podłączyłem jeszcze raz stary regler (wcześniej wszystko świeciło, tylko przeładowywał mi akumulator) i efekt jest taki sam jak na tym nowym. Maszyna stała od jesieni, akumulator na zimę był wyjęty. Kurczę to miała być minuta-pięć roboty i cieszyłem się, że w końcu zacznę sezon, a tu powtórka z zeszłego roku. Na elektryce się nie znam i kompletnie nie wiem co wysiadło tym razem. Będę wdzięczny za wskazówki co robić.
Sympatycy KriSSo Opublikowano 22 Czerwca 2018 Sympatycy Opublikowano 22 Czerwca 2018 Alternator sprawdziłeś?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rafał Janyszek Opublikowano 3 Lipca 2018 Opublikowano 3 Lipca 2018 Znajomy miał tak, gdy masa zaśniedziałe.Wysłane z mojego LIFETAB_S1034X przy użyciu Tapatalka
NooSzymoN Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Trochę z poślizgiem, ale może komuś się przyda. Sprawa okazała się banalna. Otóż prze te kilka miesięcy bez aku, coś tam się porozładowywało w tych różnych bateriach podtrzymujących pamięć komputera i co tam jeszcze jest. Po podłączeniu nowego aku i reglera powoli wszystko budziło się do życia i po ok. kwadransie wszystko działało jak należy. Sprzęt śmiga :-)
smarciu Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Fajnie trzeba dbać o Malaguta, bo to powoli się robi Biały Kruk, a zacny jest i warto, szerokości.
Rafał Janyszek Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 Obroty silnika a prędkość na wariatorze j.costa pro, wałki 23 gramy: Zastrzegła przy 2,3 60 km/h - 4,1 100km/h - 5,4
KOT66 Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 dla potomnych kolki na ktorych ja jezdzilem z wario J.Costa w Malaguti Spidermax GT 500....
KapitanGrat Opublikowano 4 Maja 2019 Opublikowano 4 Maja 2019 Dnia 27.08.2017 o 18:58, KapitanGrat napisał: Kotleta odgrzałem dla potomności bo mam dane z rolek Malossi 15grx8 60km/h 4200 100km/h 5200 Jako że sobie eksperymentuje z rolkami. Tym razem zestaw 4 rolki standard i 4 rolki malossi 15gr. Na podkladce 2.5 zamiast 2.0 pomiedzy talerzami. 60km/h 4200 100km/h 5400
blaz Opublikowano 17 Maja 2019 Opublikowano 17 Maja 2019 a jaki vmax? u mnie odcina przy 8tys obr i jest wtedy 150kmh
blaz Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 odkreciłem pokrywe, rolki niebieskie waga na wadze kuchennej 22g, sprzegło wario wyglada nie wymieniane od nowości,pasek ma szer 25mm, chyba taki powinien być jako nowy?, ewidentnie pasek sie obija o kartery widac wytarcia, troche zuzute łozysko rolki, onojest zalane? da się wymienic?
Rafał Janyszek Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 Nowy pasek ma prawie 28mm. Łożysko rolki antywibracyjnej da się wymienić. Rolki fabryczne powinny ważyć 21,4g, ale to może błąd wagi. Wyglądają na podtarte. Okładziny sprzęgła całkiem przyzwoite. Można by sprawdzić sprężynę centralna. Jej wysokość minimalna 120mm. Jak wygląda gładkość talerza wariatora i przeciwtalerz?
blaz Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 wariator i talerz są na oko dobre, rolki też są okrągłe. zamówiłem pasek mało używany żeby nie wymieniać części wszystkich w poszukiwaniu rozwiązania, sprzedawca zapewnił ze pasek jak nowy, szerokości zamierzona 27.7. założę i zobaczymy. jeszcze trochę zużyte jest łożysko na sprzęgle kulkowe,ale jest tam widzę seger więc wymiana chyba prosta. A łożysko w rolce jak zmienić? trzeba ją jakość naciąć?
Rafał Janyszek Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 Stan tego łożyska rolki nie ma dużego znaczenia. Jeżeli chcesz wymienić dlatego, że jest głośne, a nie ma jeszcze dużego luzu, to można je delikatnie otworzyć i dać niewielka ilość smaru. Aby wymienić, to trzeba podgrzać plastik opalarka i najlepiej wycisnąć prasą.
blaz Opublikowano 24 Maja 2019 Opublikowano 24 Maja 2019 a to nie ruszam na razie, bo luzu nie ma, bie szumi ale już oporu jak nowe nie stawia. Jaki vmax przy odcince powinien być?
blaz Opublikowano 25 Maja 2019 Opublikowano 25 Maja 2019 założyłem używany pasek, 26.5 wg mojej suwmiarki, przestal walic po obudowie, ale delikatnie jeszcze drży przy początkowej predkosci, jakies 20-35. chyba że 1cyl tluczek tak ma mieć. Prędkość dziś złapałem 160 i jeszcze nie było odcinki to może by poszedl 165
Rekomendowane odpowiedzi