Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Burgman bobber

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Jakiś czas temu był do sprzedania w Niemczech taki "bobber" na bazie Helixa, robota profi.

Wspominałem o tym tutaj...

Ten, pokazany w niniejszym wątku wygląda... słabo i reprezentuję raczej "rzeźbę garażową".

Opublikowano

Jedno jest pewne. W serwisowaniu jest bardzo przyjazny.

• 1 rok później...
  • Administrator
Opublikowano

Bardzo niewiele brakowało aby w PL powstał, możliwe, że pierwszy w EU RatSilver vel SilverRuckus :Jumpy:

Coś w ten deseń...

SNC10516.jpg

Były już nawet pierwsze przymiarki i testy :msn-wink:

https://vimeo.com/145662742

• Klubowicze
Opublikowano

Faktycznie był taki zamysł i próby trakcji zostały przeprowadzone :rolleyes1: , ale niestety siedzisko :blush: było zbyt niewygodne :down: i na razie projekt upadł. :msn-wink::wink32:

• Administrator
Opublikowano

ale niestety siedzisko :blush: było zbyt niewygodne :down:

Studio projektowe już nad tym pracuje :msn-wink:

12003129_907708939267098_4669407064926707831_n.jpg?oh=2434414315801de3d8fd563ab72eeed1&oe=56F10670

Opublikowano

Kilka koncepcji ... kilka modeli ... kilka fotek ...

A wszystko można zobaczyć TUTAJ

Opublikowano

Bardzo mi się podoba:) Trochę bym pozmieniał ale i tak jest cacy:)

Elvis, fajne cacka:)

Opublikowano

Tutaj fajny tmax , ja obecnie przerabiam swoją majesty coś w stylu tracker / cafe .

• 4 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Bardzo fajnie zrobiony. Z jaką dbałością o szczegóły. Ekstra!

Opublikowano

Widać, że porządnie zrobiony, z naciskiem na detale i warty zamieszczenia zdjęć... Mi się podoba.

Opublikowano

Planuje coś podobnego z moją majesty , szkoda było mi ja sprzedać . Dobrze mi służyła 17 lat, zdecydowałem że przebuduję ją podobnie odsłaniając częściowo ramę, która będzie pomalowana na ciemny turkus ( citroen kaktusa ma w takim malowaniu ) . Samą ramę skrócę oraz wzmocnie nad tunelem , zostanie jedno siedzenie które już jest zrobione , z plastikowych elementów zostawię przednią czaszę . Bardzo dużo będzie się działo w silniku , na budowę daję sobie przyszły rok . Skuter zostanie rozebrany na części pierwsze , wstępnie szacuje przeznaczyć do 6 tyś + moja praca w większości częściowo zlecę maksymalnie zakładam do 10 tyś . Szukam baku , beczki podobnej jak na zdjęciu lub prostokątnej . Szukałem po sklepach z akcesoriami do agregatów i kosiarek coś powiedzmy znalazłem ale może macie jakieś ciekawe pomysły . Bak ma być za siedzeniem lyb pod siedzeniem jeszcze nie wiem do końca. Ważne aby był metalowy , zastanawiałem się też nad umieszczeniem 2 szt pod podłogą od hondy ruckus . Zawieszenie planuję od xmax 250 ponieważ będzie mi idealnie pasować pod koło 12 .

• Administrator
Opublikowano

Faktycznie, dbałość o szczegóły wysoka :)

Ja widzę tylko jeden problem - dopuszczenie do ruchu. W takim setupie nie ma szans żeby to wyjechało na drogi.

10003129_10203090345713632_3466834747625843182_n.jpg

W tym roku wycofałem się z pomysłu "Silver Bobber" ale nie ukrywam, że chodzi mi mocno po głowie zbudowanie takiego totalnie niepraktycznego, surowego golasa z zapędami bycia maxi skuterem :)

• Klubowicze
Opublikowano

... Szukam baku , beczki podobnej jak na zdjęciu lub prostokątnej . Szukałem po sklepach z akcesoriami do agregatów i kosiarek coś powiedzmy znalazłem ale może macie jakieś ciekawe pomysły . Bak ma być za siedzeniem lyb pod siedzeniem jeszcze nie wiem do końca. Ważne aby był metalowy ...

Może kanister? 10 l. Miałbyś gotowy zamykany wlew paliwa.

Opublikowano

Na początku dziękuję za zainteresowanie tematem , kanister bardzo fajnie wygląda ja potrzebuję najlepiej 15 l max 20 l . Robię tym małym sprzętem naprawdę duże trasy i wygodnie by było tankować co 600 km :) . Niestety tak sobie myślę że taki kanister będzie za ciężki, tak jak już wspominałem zdecydowałem się na totalną przebudowę majesty . Będę obniżał wagę ale bez przesady . Ebay trochę za drogi ,dla porównania za 1800zł mam aluminium z homologacją spawany w takim kształcie jak sobie wymyślę ( zamawiałem taki ) 230-320l kilka sztuk do auta .

Znalazłem coś takiego http://www.agregaty-...alowy.html nie planuję wydać nie więcej na bak niż 300zł . Ten do agregatu myślałem aby zaspawać otwory a wlew umieścić na jednym z górnych rogów . Bak paliwa będzie jedną z ostatnich prac , w pierwszej kolejności całkowity remont silnika i napędu z elementami tuningu i zwiększeniem pojemności na 180cm3. Drugi etap zawieszenie hamulce ( tutaj również spore zmiany nastąpią). Ostatni , lakierownie wielu elementów również silnik i detale jak tapicerowanie kilku plastików , bak i inne cuda .

@ Pgizi chyba parkowaliśmy obok siebie na skrze "Ride to be"

• Klubowicze
Opublikowano

Świat jest mały :) Kojarzę, że oglądałem tam jakąś Majkę. Miała coś nietypowego... nakleja, znaczek... lub "cuś w podobie".

• 2 lata później...
  • Administrator
Opublikowano

"Bobber" Honda SH... miał ktoś fantazje !w00t ... i to w PL!

28575992_10204445407412559_3792465543828988371_n.jpg

28660598_10204445407692566_2217628284331415268_n.jpg

28685356_10204445407892571_4598331736135633266_n.jpg

Opublikowano

Co musiał brać i ile autor-koszmar!guns

• 3 miesiące temu...
  • Administrator
Opublikowano

Taki bobber na bazie SW do pozyskania  -> KLIK

3cd79663cb84e4fbd150e869f357ddc1.jpg

Opublikowano

Krótko i zwięźle, jak dla mnie to panoptikum totalne !w00t ... Ale może komuś się podoba :blink: ?

To nie "bobber", tylko porażka !w00t . Lub wyobrażenie o umiejętnościach tunerskich i "sen o bobberze"...

PS. Syf poklecony w garażu. Posiadanie spawarki i podstawowego wyposażenia w narzędzia (młotek i przecinak ;) ) nie zobowiązuje jeszcze nikogo do "tuningu"  :P ...

Opublikowano

Krótko u mnie w garażu na takie coś miejsca nigdy nie będzie.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• Administrator
Opublikowano
5 godzin temu, dr.big napisał:

To nie "bobber", tylko porażka !w00t . Lub wyobrażenie o umiejętnościach tunerskich i "sen o bobberze"...

Tu lepszy sen... Ee tam, koszmar senny :lol: --> KLIK

I to coś ma nawet TÜV :eek:

Screenshot_2018-06-29-18-36-45-140_com.ebay.kleinanzeigen.png

Screenshot_2018-06-29-18-36-33-435_com.ebay.kleinanzeigen.png

Opublikowano

Syf totalny, jak dla mnie wygląd, mówiąc bardzo delikatnie, "pokancerowany" :) . Niestety, TUV to zbiór przepisów obowiązujących pojazd i niestety wygląd oraz schludność do niego nie należą o ile spełniają przepisy. Ba, może nawet ten skuterek podobał się diagnoście !w00t ...

Jak to mówią: jeden lubi ogórki (tu dosłownie), a drugi ogrodnika córki :) ...