Administrator MariuszBurgi Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Administrator Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Jakiś czas temu był do sprzedania w Niemczech taki "bobber" na bazie Helixa, robota profi. Wspominałem o tym tutaj... Ten, pokazany w niniejszym wątku wygląda... słabo i reprezentuję raczej "rzeźbę garażową".
Zeglarz28 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Jedno jest pewne. W serwisowaniu jest bardzo przyjazny.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 13 Listopada 2015 Administrator Opublikowano 13 Listopada 2015 Bardzo niewiele brakowało aby w PL powstał, możliwe, że pierwszy w EU RatSilver vel SilverRuckus Coś w ten deseń... Były już nawet pierwsze przymiarki i testy https://vimeo.com/145662742
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 13 Listopada 2015 Klubowicze Opublikowano 13 Listopada 2015 Faktycznie był taki zamysł i próby trakcji zostały przeprowadzone , ale niestety siedzisko było zbyt niewygodne i na razie projekt upadł.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 15 Listopada 2015 Administrator Opublikowano 15 Listopada 2015 ale niestety siedzisko było zbyt niewygodne Studio projektowe już nad tym pracuje
Elvis Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Kilka koncepcji ... kilka modeli ... kilka fotek ... A wszystko można zobaczyć TUTAJ
padre Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Bardzo mi się podoba:) Trochę bym pozmieniał ale i tak jest cacy:) Elvis, fajne cacka:)
tomek1980 Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 Tutaj fajny tmax , ja obecnie przerabiam swoją majesty coś w stylu tracker / cafe .
tomek1980 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 kolejny fajny tmax http://krazed.net/2014/04/13/aloisi-2-roues-tmax-naked-hypermodified/
Klubowicze pgizi Opublikowano 17 Grudnia 2015 Klubowicze Opublikowano 17 Grudnia 2015 Bardzo fajnie zrobiony. Z jaką dbałością o szczegóły. Ekstra!
dr.big Opublikowano 17 Grudnia 2015 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Widać, że porządnie zrobiony, z naciskiem na detale i warty zamieszczenia zdjęć... Mi się podoba.
tomek1980 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Planuje coś podobnego z moją majesty , szkoda było mi ja sprzedać . Dobrze mi służyła 17 lat, zdecydowałem że przebuduję ją podobnie odsłaniając częściowo ramę, która będzie pomalowana na ciemny turkus ( citroen kaktusa ma w takim malowaniu ) . Samą ramę skrócę oraz wzmocnie nad tunelem , zostanie jedno siedzenie które już jest zrobione , z plastikowych elementów zostawię przednią czaszę . Bardzo dużo będzie się działo w silniku , na budowę daję sobie przyszły rok . Skuter zostanie rozebrany na części pierwsze , wstępnie szacuje przeznaczyć do 6 tyś + moja praca w większości częściowo zlecę maksymalnie zakładam do 10 tyś . Szukam baku , beczki podobnej jak na zdjęciu lub prostokątnej . Szukałem po sklepach z akcesoriami do agregatów i kosiarek coś powiedzmy znalazłem ale może macie jakieś ciekawe pomysły . Bak ma być za siedzeniem lyb pod siedzeniem jeszcze nie wiem do końca. Ważne aby był metalowy , zastanawiałem się też nad umieszczeniem 2 szt pod podłogą od hondy ruckus . Zawieszenie planuję od xmax 250 ponieważ będzie mi idealnie pasować pod koło 12 .
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 18 Grudnia 2015 Administrator Opublikowano 18 Grudnia 2015 Faktycznie, dbałość o szczegóły wysoka Ja widzę tylko jeden problem - dopuszczenie do ruchu. W takim setupie nie ma szans żeby to wyjechało na drogi. W tym roku wycofałem się z pomysłu "Silver Bobber" ale nie ukrywam, że chodzi mi mocno po głowie zbudowanie takiego totalnie niepraktycznego, surowego golasa z zapędami bycia maxi skuterem
Klubowicze pgizi Opublikowano 18 Grudnia 2015 Klubowicze Opublikowano 18 Grudnia 2015 ... Szukam baku , beczki podobnej jak na zdjęciu lub prostokątnej . Szukałem po sklepach z akcesoriami do agregatów i kosiarek coś powiedzmy znalazłem ale może macie jakieś ciekawe pomysły . Bak ma być za siedzeniem lyb pod siedzeniem jeszcze nie wiem do końca. Ważne aby był metalowy ... Może kanister? 10 l. Miałbyś gotowy zamykany wlew paliwa.
dr.big Opublikowano 19 Grudnia 2015 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Np. -> http://www.ebay.com/bhp/rat-rod-gas-tank
tomek1980 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Na początku dziękuję za zainteresowanie tematem , kanister bardzo fajnie wygląda ja potrzebuję najlepiej 15 l max 20 l . Robię tym małym sprzętem naprawdę duże trasy i wygodnie by było tankować co 600 km . Niestety tak sobie myślę że taki kanister będzie za ciężki, tak jak już wspominałem zdecydowałem się na totalną przebudowę majesty . Będę obniżał wagę ale bez przesady . Ebay trochę za drogi ,dla porównania za 1800zł mam aluminium z homologacją spawany w takim kształcie jak sobie wymyślę ( zamawiałem taki ) 230-320l kilka sztuk do auta . Znalazłem coś takiego http://www.agregaty-...alowy.html nie planuję wydać nie więcej na bak niż 300zł . Ten do agregatu myślałem aby zaspawać otwory a wlew umieścić na jednym z górnych rogów . Bak paliwa będzie jedną z ostatnich prac , w pierwszej kolejności całkowity remont silnika i napędu z elementami tuningu i zwiększeniem pojemności na 180cm3. Drugi etap zawieszenie hamulce ( tutaj również spore zmiany nastąpią). Ostatni , lakierownie wielu elementów również silnik i detale jak tapicerowanie kilku plastików , bak i inne cuda . @ Pgizi chyba parkowaliśmy obok siebie na skrze "Ride to be"
Klubowicze pgizi Opublikowano 20 Grudnia 2015 Klubowicze Opublikowano 20 Grudnia 2015 Świat jest mały Kojarzę, że oglądałem tam jakąś Majkę. Miała coś nietypowego... nakleja, znaczek... lub "cuś w podobie".
tomek1980 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 takiego cudaka to jeszcze nie widziałem http://www.motocorse.com/news/tecnica/35623_Scarazero_lo_Scarabeo_piu_custom_del_mondo.php
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 7 Marca 2018 Administrator Opublikowano 7 Marca 2018 "Bobber" Honda SH... miał ktoś fantazje ... i to w PL!
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 29 Czerwca 2018 Administrator Opublikowano 29 Czerwca 2018 Taki bobber na bazie SW do pozyskania -> KLIK
dr.big Opublikowano 29 Czerwca 2018 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Krótko i zwięźle, jak dla mnie to panoptikum totalne ... Ale może komuś się podoba ? To nie "bobber", tylko porażka . Lub wyobrażenie o umiejętnościach tunerskich i "sen o bobberze"... PS. Syf poklecony w garażu. Posiadanie spawarki i podstawowego wyposażenia w narzędzia (młotek i przecinak ) nie zobowiązuje jeszcze nikogo do "tuningu" ...
Yarorot Opublikowano 29 Czerwca 2018 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Krótko u mnie w garażu na takie coś miejsca nigdy nie będzie.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 29 Czerwca 2018 Administrator Opublikowano 29 Czerwca 2018 5 godzin temu, dr.big napisał: To nie "bobber", tylko porażka . Lub wyobrażenie o umiejętnościach tunerskich i "sen o bobberze"... Tu lepszy sen... Ee tam, koszmar senny --> KLIK I to coś ma nawet TÜV
dr.big Opublikowano 29 Czerwca 2018 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Syf totalny, jak dla mnie wygląd, mówiąc bardzo delikatnie, "pokancerowany" . Niestety, TUV to zbiór przepisów obowiązujących pojazd i niestety wygląd oraz schludność do niego nie należą o ile spełniają przepisy. Ba, może nawet ten skuterek podobał się diagnoście ... Jak to mówią: jeden lubi ogórki (tu dosłownie), a drugi ogrodnika córki ...
Rekomendowane odpowiedzi