Ecrm Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Koledzy pomóżcie ustalić czy w An 400 2010 istnieje coś takiego jak lampka/kontrolka rezerwy paliwa? Nie mogę nigdzie tego znaleźć ani wyczytać. Wskazówka paliwa jest już prawie na końcu czerwonego pola a do zbiornika pod sam koreczek wchodzi 11-11,5l Wyczytałem, że AN400 z 2010 roku posiada zbiornik 13l. Wskażnik elektroniczny zużycia paliwa wskazuje 4 l a przejechane jest 265km. Przy zużyciu 4 litrów powinienem więc przejechać ponad 300 km.Balem się zaryzykować i wyjeździć całe paliwo aby nie stanąć. Dajcie znać prosze Pozdrawiam Sławek
ciesu Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Według mnie nie ma lampki/kontroli - zapewne, tak jak w modelu K3 - K6, w Twoim Burku jest tylko wskaźnik. W moim sprzęcie wskaźnik także z wyprzedzeniem pokazuje głęboką rezerwę, po czym przy tankowaniu okazuje się, że w baku było jeszcze z 1,5 litra paliwa :-)
wize60 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Jaki problem butelka z wahą pod siedzenie i jedziesz aż ci stanie.......
Burger123 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Niestety producent zaoszczędził na lampce i jest tylko wskaźnik czerwonego pola, może w nowym modelu się pojawi. Przy mieszanej jeździe trasa - miasto dla bezpieczeństwa jeżdżę do 280 km.
kmodzele Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Podpisuję się pod słowami Wize60. W schowku pod kierą wożę półlitrową plastikową butelkę po chemii z 0,4 l paliwa. W razie wykończenia wachy, mam jeszcze 8-12 km zapasu. Fajne buteleczki / kanisterki można wyjęczeć w zakładach fotograficznych. Tam się używa różnej chemii.
Ecrm Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Panowie dzieki za info. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi