Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Potrzeba Burgmana 650 i jest problem z decyzją.

Oglądałem tego:

http://allegro.pl/burgman-650-executive-alarm-cb-okazja-i1823454712.html

Jest tak jak napisane. Rocznikowo 2005, ale modelowo K4, czyli klepie na wolnych obrotach, jeździ dobrze. W związku z rocznikiem to taki pół executive, bo jest ABS, brakuje ruchomej szyby. Po delikatnym szlifie na lewo, można tak zostawić. Jeden kluczyk (drugi mało fachowo dorobiony), brak książki serwisowej i innych papierów. Za to bardzo zadbany, prawie nowe opony, dużo klocków i bardzo sympatyczny właściciel (jeżeli nas czyta, to pozdrawiam serdecznie).

Drugi to taki:

http://otomoto.pl/suzuki-burgman-650-executive-abs-M2814595.html

Poobiajny nieco, łyse papcie, klocki do wymiany, lekko cieknie płyn chłodniczy z okolic pompy, chodzi cicho, jeszcze nie wiem jak jeździ.

Ktoś coś wie na temat tych sztuk? W którą stronę iść? Zadbany, ale z klepiącym wielowypustem, czy nowszy, poprawiony (cichy) i do dopieszczenia?

Poradźcie coś nowemu.

Barted

Opublikowano

moim zdaniem to ten 1. ale w sumie za tą kasę to można poszukać i innych. Nr 2, jak na taki przebieg to ma już dobrze zjechaną oponkę przód i wydaje mi się że malowany czacha przód, podszybie i leżał na lewym boku delikatnie (po wydechu widać). Podany przebieg na focie to dystans "A" a nie cały przebieg, może ma więcej to wtedy by się zgadzało z oponką, tak koło 30kkm (ja tyle miałem nawet 33kkm i oponka dochodziła wskaźnikiem do wymiany). Choć opony to różnie się tną..

Ciężki wybór, żeby znów z nr 1 nie trzeba było zaraz lecieć do Hajnówki...

Ja bym jeszcze poszukał K5 z pełną elektryką.

(o motosky są różne opinie)

Opublikowano

Witam. Najlepiej to jechać i zobaczyć go na żywo,z kimś kto się zna,szczerze już od dłuższego czasu widzę tego buraska jak ktoś go sprzedaje. !YES

Opublikowano
już od dłuższego czasu widzę tego buraska jak ktoś go sprzedaje

To prawda, też go obserwuję już ze dwa miesiące. Niestety, dla mnie za daleko, czasu nie ma popatrzeć.

Opublikowano

Panowie a zapala wam sie swiatelko ostrzegawcze 5800 za 2006 rok, przecie 2005 chodzi po 8000-9000. Filantropow raczej nie ma.

Gość GrandDink 250
Opublikowano

Właśnie że światełko się zapala i dlatego pytam czy może ktoś go oglądał z bliska i coś o nim wie.

Opublikowano

Tak szukaj okazji od handlarza, a potem temat, że Burgman się zatarł.

Wartość rynkowa takiego Burgmana to 10tyś za normalny egzemplarz zarejestrowany w kraju.

Nie wiem czy w ogóle zauważyliście ale ten Burgman z linka ma licznik z modelu Type S i wyraźne

ślady uderzeń po lusterkach na plastiku przy zegarach.

Opublikowano

Zgadzam się, widać ze miał jakąś przygodę ( stłuczkę glebę ) ogólnie ten akurat maxi mi nie podchodzi,i jest z nim coś nie tak,tak bynajmniej wygląda na zdjęciach.

Opublikowano

Na pewno miał jakiś szlif na lewym boku - ślady podmalunku matowym czarnym sprajem na czaszy i uchwycie pasażera, metalowa końcówka kierownicy też nie odpadłaby przy przewrotce na parkingu.

Po zdjęciu paru plastików prawdziwy stan wyjdzie na jaw.

Opublikowano

Móje X9 pochodziło od Armed, sprzedawcę polecam. Można uzyskać gwarancję rozruchową, jak dam radę, to jutro podjadę. Ta Aprilka też mi się podoba, a kto pierwszy ten... kupuje.

E, żartuję. Kupić nie kupię, bo szukam czegoś po 2005r., ale popatrzę. Pozdro.

Opublikowano

no to tyle... a teraz powiem na co zwrócić uwagę (sam bym podjechał ale z czasem krucho ostatnio :(

po pierwsze sprawdzić olej w silniku czy nie mam zapachu paliwa (jeśli jest taki objaw to do wymiany termostat +/- 200 pln) taka przypadłość tych silników, po drugie dobrze jest zobaczyć jaka to jest wersja silnikowa (6 czy 8 rolkowa, od tego zależy żywotność paska - w 6 rolkowej producent zaleca wymianę co 6k a w 8 rolkowej co 12k przebiegu - ja mam tą chyba 6 rokową).

Typ silnika znajduję się pod spodem na wysokości lewego amorka. a typy są opisane w serwisówce - do znalezienia na necie spokojnie - wystarczy wpisać "Sam naprawiam, Aprilia Atlantic 500".

No i jeszcze w tym modelu lubi sobie rdzewieć tłumik przy mocowaniu do nadwozia :P

OK, to chyba tyle, jeśli się w czymś mylę to proszę o PM (nie będziemy zaśmiecać tego wątku wywodami na ten temat) a ja zrobię edycję tego posta :wine:

Pozdrawiam

Marynarz

Opublikowano

Ta Apka stoła na sprzedaż długo przed tym jak ja kupiłem swoją w marcu. Jak by miała 19tyś. km to powinna wyglądać jak nowa. Powtarzam po innych slogan: jak nie ma udokumentowanego przebiegu to na 100% cofany licznik. Moja miała 27tyś jak ją kupowałem i wyglądała jak nowa. Zwróć uwagę na: amorek skrętu, pracę silnika, czy nic nie stuka, czy ładowanie OK, czy opony nie są stare i ogólnie stan. Ale za 4900zl to bym się cudów nie spodziewał.

Opublikowano

Oglądałem, podniszczona nieco jest. Faktycznie, nie bardzo pasuje ten przebieg do stanu wizualnego. Ja bym go nie brał, doprowadzenie do stanu niewstydliwego to parę ładnych setek. Nie mogłem tam długo być, więc już nie prosiłem o odpał.

Gość GrandDink 250
Opublikowano

Dziękuję za pomoc i informacje. Poszukam czegoś innego.

Opublikowano

witam

jesli interesuje Cie atlantic 500 02r kolor blekitny w stanie salonowym zapraszam do kontaktu pozdrawiam

Gość GrandDink 250
Opublikowano

Witam zaś ;) Kurde pilna sprawa jest, nawet bardzo... Ma ktoś blisko do Radzymina? Tak żeby jutro podskoczyć... Najlepiej ktoś kto co nieco wie o Atlanticu dokładnie o tym http://otomoto.pl/aprilia-atlantic-bdb-stan-okazja-M2866839.html. Jechać ponad 300km i nie wiedzieć na co się trafi nie bardzo mi się teraz uśmiecha... Zwrócę za paliwo jak będzie potrzeba. W niedziele mam obejrzeć biegowca a tak jak bym wiedział coś więcej o tej Aprili leciałbym z rana do Radzymina. Proszę o w miarę szybką odpowiedź. Dziękuję. Pozdrawiam.

Opublikowano

Po pierwsze, strona niedostępna :(

no chyba że chodzi o tą sztukę

po drugie, sam tam kupiłem swoją Apkę (chyba dobrze pamiętam :rolleyes: ).

po 3 to dopiero w środę lub w czwartek mógłbym podjechać (bo wtedy mam wolne).

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Wczoraj, przy okazji, oglądałem tego T-maxa. Nie jestem fachowcem ale opisze po krótce co zobaczyłem i usłyszałem - może komuś się to przyda. Skuter został sprowadzony z Anglii (w tym roku) i jeździł po Krakowie. Od 3 miesięcy stoi w salonie i szuka kupca. Delikatnie leżał prawą strona - widać po tłumiku. Musiał być malowany, przynajmniej prawa płoza - gdyż czarny plastik/podnóżek, w miejscu łączenia się z niebieska płozą, jest przetarty - nie widać tego na zdjęciu. Niestety akumulator był rozładowany i nie udało się go odpalić.

No i to tyle. Jeśli wiecie coś wiecej to proszę o komentarze.

W podobnej cenie jest do kupienia Czarny T-max. Widze, że jest dwa latka starszy, przebieg ciut wiekszy. Niestety nie widziałem, nie znam, wiec również komentarze mile widziane.

Pozdrawiam,

P

Opublikowano

Przypominam że na forum skuterowym omawiamy oferty skuterów a nie samochodów i innych pojazdów. Zbędne posty zostały usunięte. Za każdy kolejny będą szczodrze rozdawane ostrzeżenia bez ostrzeżenia. !vampire

Opublikowano

Ten czarny T-max na pewno nie jest z tego roku (2003) bo wersja z takimi licznikami i na wtrysku szła od 2004 roku.

pozdrawiam

Opublikowano

Cześć

Mam na oku czarną Yamahę Majesty 400 która stoi w GŁĘBOCZYCA gm. DOBRE koło Warszawy.

http://moto.allegro.pl/jamaha-majesty-400-i1913687000.html

Sprzedawca zapewnia że z moto wszystko ok tylko jest trochę poobcierany i pęknięta owiewka w jednym miejscu.

Zdjęcia są niewyraźne ale moze ktoś dostrzega na nich coś niepokojącego?

Albo już ktoś oglądał ten skuter?

Miejscowość jest bardzo daleko ode mnie i nie chce ryzykować że zastanę trupa bo nie wiem czy można zaufać sprzedawcy który napisał w ogłoszeniu JAMAHA :)

• Sympatycy
Opublikowano

Cześć

Mam na oku czarną Yamahę Majesty 400 która stoi w GŁĘBOCZYCA gm. DOBRE koło Warszawy.

http://moto.allegro.pl/jamaha-majesty-400-i1913687000.html

Sprzedawca zapewnia że z moto wszystko ok tylko jest trochę poobcierany i pęknięta owiewka w jednym miejscu.

Ze zdjęć wynika tylko tyle, że leżała na prawej stronie (obtarta osłona tłumika, podnóżek i wspomniane uszkodzenie czachy) Poproś o dokładne zdjęcia lewej strony bo z tych nic nie wynika.

Mam taką sztukę do sprzedania tylko z przebiegiem 71 tkm, dodatkowo kufer, grzane manetki, owiewki na nogi etc. Jak coś to wal na PM :lol:

Opublikowano

Ten czarny T-max na pewno nie jest z tego roku (2003) bo wersja z takimi licznikami i na wtrysku szła od 2004 roku.

pozdrawiam

Sluszna uwaga. Dzieki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...