Lucjan73 Opublikowano 4 Września 2011 Opublikowano 4 Września 2011 A co myślicie o tej GP 800? http://otomoto.pl/gilera-gpr-gilera-gp-800-salon-okazja-M2796931.html Kolor, którego szukam...Tylko ABSu brak. Witam, jak coś potrzebujesz sprawdzić lub potrzebna jest jakaś pomoc "logistyczna" to daj znać, jestem w tych okolicach 3 x dziennie !YES
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 4 Września 2011 Sympatycy Opublikowano 4 Września 2011 Oglądam ją od dłuższego czasu.Chyba najładniejsza sztuka jaką widziałem na allegro do tej pory.Sporo dodatków i cena też moim zdaniem atrakcyjna.Szkoda ,że tak daleko bo chętnie bym ją pomacał na żywo.Może ktoś z Wrocławia podjedzie i ją dokładnie obluka. Doczytałem że została oklejona więc nie jest to orginalny lakier.Nie ma też znaczka GILLERA na przodzie nad lampą.Ciekawe jak te oklejenie wygląda z bliska. Smoku,ABS-u nigdy nie miały. Edit; Lucjan, jak możesz to podjedz-sam jestem ciekawy.
dr.big Opublikowano 5 Września 2011 Autor Opublikowano 5 Września 2011 Hmmm, sprowadzona niby z Niemiec... problem w tym, że tych roczników nie bylo tu na rynku w kolorze białym. W 2008 roku na rynek niemiecki sprzedawano jedynie czerwone i czarne... W tych rocznikach nie był też lakierowany plastik wokoło stacyjki i zegarów oraz reszta na czarno, był tylko ten srebrny, a reszta nielakierowana. PS. Lucjanie, jeśli będziesz ją oglądał, to z własnego doświadczenia dodam, konecznie sprawdź stan gładzi lag... Bo każdy użytkownik modelu z roku 2008 miał z tym problemy... Edit: juz doczytałem ogłoszenie, oklejony białą folią ochronną, czyli sprawa koloru załatwiona ...
Lucjan73 Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 Hmmm, sprowadzona niby z Niemiec... problem w tym, że tych roczników nie bylo tu na rynku w kolorze białym. W 2008 roku na rynek niemiecki sprzedawano jedynie czerwone i czarne... W tych rocznikach nie był też lakierowany plastik wokoło stacyjki i zegarów oraz boczki na czarno, był tylko ten srebrny, a reszta nielakierowana. PS. Lucjanie, jeśli będziesz ją oglądał, to z własnego doświadczenia dodam, konecznie sprawdź stan gładzi lag... Bo każdy użytkownik modelu z roku 2008 miał z tym problemy... Bigu, napisane jest że oklejony folią, można przypuszczać że pod białą naklejką jest jakiś inny lakier !YES Kwestia tylko jak to jest wykonane, jak zwykle w takich przypadkach liczą się detale... Gdzie w GP jest naklejka z nr lakieru ? Jak coś to zapisze i się sprawdzi
Marynarz Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 Doczytałem że została oklejona więc nie jest to orginalny lakier... Hmmm, sprowadzona niby z Niemiec... problem w tym, że tych roczników nie bylo tu na rynku w kolorze białym. W 2008 roku na rynek niemiecki sprzedawano jedynie czerwone i czarne... W tych rocznikach nie był też lakierowany plastik wokoło stacyjki i zegarów oraz boczki na czarno, był tylko ten srebrny, a reszta nielakierowana... Oj Robercik chyba jeszcze kawy nie piłeś i się nie obudziłeś bo widzę że nie doczytałeś... a ja nadal zwracam się z pytaniem o tą sztukę Majki 400 (parę postów wyżej).
dr.big Opublikowano 5 Września 2011 Autor Opublikowano 5 Września 2011 Tak, tak, już doczytałem po wypiciu połowy kubka kawy ... PS. Może dzisiaj dam radę ją obejrzeć. PS2. Smoku, jak się jeździ GP800, to ABS niepotrzebny , to jest wymysł dla "mięczaków" :P ... Naprawdę ładna ta GP, aż żałuję, że mam wydech do TMAXa ...
Lucjan73 Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 Bigu ale ta GP ma już akcesoryjny wydech
dr.big Opublikowano 5 Września 2011 Autor Opublikowano 5 Września 2011 Wiem, nie mogę teraz kupić GP, bo mam wydech do TMAXa... Tak wiec skazany jestem na to sparowanie (jak to w życiu bywa) ... A w temacie: Jeśli nie były wymieniane lagi, to przy ok. 10- 15 tkm trzeba się liczyć z ich wymianą. Wszystkie GP800 z roku 2008 miały wadę tego elementu.
Lucjan73 Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 Nie mogę teraz kupić GP, bo mam wydech do TMAXa... Tak wiec skazany jestem na to sparowanie (jak to w życiu bywa) ... A w temacie: Jeśli nie były wymieniane lagi, to przy ok. 10- 15 tkm trzeba się liczyć z ich wymianą. Wszystkie GP800 z roku 2008 miały wadę tego elementu. Bigu popraw mnie jak sie myle, jeżeli moto jest z DE to powinno taką wymiane mieć odnotowaną w książce serwisowej ?
dr.big Opublikowano 5 Września 2011 Autor Opublikowano 5 Września 2011 Nie, jednak ciekawe jest, ile jeździ po kraju i po której stronie granicy zostały zrobione te (dość kosztowne) przeróbki... PS. Ofoliowanie po polskiej, co z resztą?
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 5 Września 2011 Sympatycy Opublikowano 5 Września 2011 Gdzie w GP jest naklejka z nr lakieru ? Jak coś to zapisze i się sprawdzi Pod siedzieniem jest naklejka. Ja mam kod lakieru 79/A. Nie wiem jakie oznaczenie ma kolor czerwony-może Drek dopisze.
antoniaczek Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 Pod folią jest czarny. A TU jest link do firmy, która ją oklejała i tym faktem się chwali.
Lucjan73 Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 Witam byłem oglądać. Niestety w sobote sprzęt został sprzedany !scooter
dr.big Opublikowano 5 Września 2011 Autor Opublikowano 5 Września 2011 Witam byłem ogladać(...) THX, czyli nie muszę zjeżdżać z autostrady .
Lucjan73 Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 THX, czyli nie muszę zjeżdżać z autostrady . Bigu koniecznie zjedź ale prosto do mnie, mam duuuuży słoik kawy rozpuszczalnej
dr.big Opublikowano 5 Września 2011 Autor Opublikowano 5 Września 2011 Bigu koniecznie zjedź ale prosto do mnie, mam duuuuży słoik kawy rozpuszczalnej Hahaha, nie off topujmy bo nas administracja pogoni . PS. Bardzo chętnie bym przyjechał, ale muszę być na czas trochę dalej i nie przeczę, że te dodatkowe oględziny zmusiłyby mnie do złamania paru przepisów dotyczączych prędkości ... A tak wszystko się wyjaśniło...
daszek Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 A co myślicie o tej GP 800? http://otomoto.pl/gilera-gpr-gilera-gp-800-salon-okazja-M2796931.html Kolor, którego szukam...Tylko ABSu brak. Sprawdźcie opony. Ktoś kto tyle inwestuje w skuter, robi to na pewno nie po to by się lansować statycznie, więc warto zwrócić uwagę czy na te "5 tyś" km starczył jeden komplet
Drek Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 Coś nie tak z tą GP. Co prawda sprzedana więc już mało istotne ale na jednym ze zdjęć centralka z lewej strony jest starta w miejscu gdzie naciska się nogą (jakby szlifierką ktoś przeleciał). Na innym widać malowanie w tym miejscu. Ale to tylko moje dywagacje. I dziwne ktoś włożył 10 k w sprzęt i go wystawił na sprzedaż.
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 5 Września 2011 Sympatycy Opublikowano 5 Września 2011 Lucjan, dzięki za pomoc. Też mi coś śmierdziało, za ładna i za bardzo wypasiona, ale do Wrocławia mam za daleko, żeby jeździć. Z drugiej strony - szkoda Ile można jeździć T-maxem. PS. Co do ABSu to myślałem, że jest w standardzie w nowszych modelach, a w starych nie było.
Drek Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 Lucjan, dzięki za pomoc. Też mi coś śmierdziało, za ładna i za bardzo wypasiona, ale do Wrocławia mam za daleko, żeby jeździć. Z drugiej strony - szkoda Ile można jeździć T-maxem. PS. Co do ABSu to myślałem, że jest w standardzie w nowszych modelach, a w starych nie było. Smoku GP ma dobre dozowanie hamulców. Raz tylko miałem poślizg kiedy jadąc przez Wrześnię trafiłem na nowe, nieoznaczone, nieoświetlone (wracałem jak było już ciemno) rondo. I heble na maksa a był piaseczek. I GP pomimo uślizgu jechał zgodnie z kierunkiem. Tak więc spoko. A tak poza tym to w tym dniu zrobiłem mój rekord, mianowicie 1148 km w ciągu jednego dnia po polskich drogach ( wliczając hajłeje ). I zawieszenie tego sprzęta jest super,zero problemów. Sorry za OT.
dr.big Opublikowano 7 Września 2011 Autor Opublikowano 7 Września 2011 (...)czy oglądał ktoś może tego Tmaxa? http://allegro.pl/yamaha-t-max-500-tmax-t-max-burgman-i1755071024.html Pamiętacie, jak pytałem o tego Tmaxa? Dzisiaj, przy okazji byłem go oglądać, powiem jedno krótko , z całej wycieczki najbardziej opłacało się wypić pyszną kawę w trakcie pogaduszek u Kubo !OKK ... PS. Ze wzgledu na piękną pogodę widzianych duuużo skuterów na trasie (prawie)Częstochowa- Kraków- (prawie)Częstochowa- Katowice- Berlin . Pozdrawiam wszystkich !V . Edit: Czy oglądał ktoś może tego Tmaxa? http://allegro.pl/yamaha-t-max-xp500-t-max-tmax-i1807459796.html
GrzechoCnik Opublikowano 7 Września 2011 Opublikowano 7 Września 2011 Co się zastanawiasz! Bierz go w ciemno. Przecież nówka sztuka, nie śmigana! Wszystko ma pewnie w książce serwisowej. Jak 1700km przebiegu to bieżnik na oponach jest nawet nieruszony. Tylko niech ciut spuści z ceny i nie ma się co zastanawiać.
Mareczek Opublikowano 7 Września 2011 Opublikowano 7 Września 2011 Co się zastanawiasz! Bierz go w ciemno. Przecież nówka sztuka, nie śmigana! Wszystko ma pewnie w książce serwisowej. Jak 1700km przebiegu to bieżnik na oponach jest nawet nieruszony. Jak dla dr.biga to rada super
GrzechoCnik Opublikowano 7 Września 2011 Opublikowano 7 Września 2011 Wiem Mareczku, dlatego to wpisałem !OKK tak w ramach żartu
Artemis Opublikowano 18 Września 2011 Opublikowano 18 Września 2011 Hello Burgmania!!! !winkiss Po kilku miesiącach bez mojej wspaniałej róży tęskno mi do jazdy na 200... Po głowie chodzą mi nadal 16calówki może tym razem Piaggio? Czy może ktoś zna, widział, lub może doradzić odnośnie tego modelu z Allegro: http://moto.allegro.pl/piaggio-beverly-500-szyba-kufer-10000km-i1819111531.html Skuter stoi w miejscowości Nysa, bardzo daleko, więc odpada zwykła przejażdżka w celu obejrzenia sprzęta. Pomożecie? Moim zdaniem: przegięli z przebiegiem, nie oryginalne lusterka, słabe fotki (z daleka), emblematy są, Beverly jest zarejestrowane w Polsce to jest mały plusik A! O co mógłbym się dokładnie wypytać, by wywnioskować jaki jest "realny" przebieg maszyny? Tyle ode mnie, nie śpieszy mi się z zakupem, ale fajnie byłoby jeszcze w tym roku pośmigać sobie z Wami! !wchair
Rekomendowane odpowiedzi