Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ja z tą oponą nie mam problemów i myślę,że jest wystarczająca. Nie kupowałem po to bo ktoś mi wcisnął, a jeśli kolego wiesz o co chodzi z tą oponą pracując w branży to gratuluję. A jeśli nie to wprost tłumaczę opona michelin city grip jest przystosowana do nawierzchni miejskich czyli krótko mówiąc dziur. Wiec po to ją kupiłem ze względu na jakich drogach się poruszałem, a w Polsce drogi są nie zaciekawe. Pozdrawiam

ps. Nie wstawiłem ogłoszenia po to,żeby ktoś taki kolega wyżej się czpiał szczegółów. Jesteś zainteresowany to wal wprost.

• Sympatycy
Opublikowano

Kolego 'krzysurban'. Nie czepiam się, pisze tylko co zauważyłem ciekawego... Nie jestem zboczony, coby w każdym zdjeciu opony doszukiwac się indexów nośności... Jednak kiedy zobaczyłem CityGrip'a na jednym z Twoich zdjęć, wywołało to moje wielkie zdziwienie.

Jestem negatywnie nastawiony do poprawiania producenta i tekst o 'zakupie opony miejskiej' do Mnie osobiście nie przemawia...

Nie napisałem tego tekstu w 'allegro kupa', tylko poddałem Twój przypadek pod dyskusję, bo nie jesteś jedyny w PL, który w ten sposób postępuje, także nie unoś się...

Jeśli ciężko Ci będzie sprzedać skuter, to czasem nie zrzucaj winy na Kubo, który zmieszał Twój skuter z błotem, bo tego nie czynię...

OT zauważyłem coś ciekawego, nieczęsto spotykanego... I ciekawi mnie co myślą o tym inni...

Pozdrawiam tymczasem... !piwko

P.S. Pilot Sport jest tak samo przystosowany do dziur jak City Grip, czyli wogóle !w00t gdyż takie określenie nie istnieje !OKK

Opublikowano

Taki OT w temacie: Zakładam do swoich skuterów zawsze opony z homologacją i dopuszczeniem dla danego modelu. Dla własnego bezpieczeństwa, zgodności przy kontrolach z doku (gdzie wymiary i indeksy opon są wpisane), oraz dla samego faktu, że opony otrzymujące dopuszczenie dla danego modelu są na nim różnorako testowane. W D jest podstawowa zasada: jadąc na przegląd z innym typem ogumienia, nie dostaniesz go. I bardzo dobrze. A dobieranie "na oko" i do "warunków jazdy" określanych przez samego wlaściciela uważam za dobre ale ... na torze. Da drogach publicznych to dla mnie "rzeźba" podobna do dotaczania tarcz, doklejania okładzin do skończonych klocków i setki innych "wynalazków pomysłowych dobromirów" co to wiedzą niby lepiej nie licząc się z ustaleniami producenta.

• Klubowicze
Opublikowano

Generalnie się z tobą zgadzam.Jest tylko jedno ale.

Gdyby wszędzie robiono tak jak w D to produkowano by tylko modele opon dedykowane do konkretnych modeli moto.A co z innymi które też spełniają wszystkie warunki takie jak nośność,prędkość itp.Np Włosi są podzieleni jeżeli chodzi o zadowolenie z fabrycznych opon BRIDGESTONE HOOP jedni twierdzą że są ok inni wręcz przeciwnie że twarde,śliskie(sam też nie jestem w 100% zadowolony z tych opon) i zakładają MICHELINY czy PIRELLI o tych samych parametrach.Niby to jest poprawianie fabryki ale czy na pewno w złą stronę?

Opublikowano

Ale w czym sprawa :) ? Do każdego skutera masz zawsze kilka możliwości i np. AN650 ma od nowości opony Bridgestone TH01. Założyć możesz jednak 4 czy 5 modeli różnych marek. Podobnie jest z innymi skuterami...

No i w temacie, czy oglądał ktoś może tego Tmaxa?

http://allegro.pl/yamaha-t-max-500-tmax-t-max-burgman-i1755071024.html

• Administrator
Opublikowano

No i w temacie, czy oglądał ktoś może tego Tmaxa?

http://allegro.pl/yamaha-t-max-500-tmax-t-max-burgman-i1755071024.html

Nie oglądałem choć ze zdjęć wygląda w porzo...

Zastanawiające jest jednak to, że WGP wyszła w tym roku...

tmax-wgp50th_002_800.jpg

ale w 2007? :)

Edti> chyba tu mamy rozwiązanie za 140 euro :)KIT Anniversary

• 2 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Warto się zainteresować. Nie widać natomiast jak wygląda prawa strona, na lewej na 100% był szlifnięty ale plastiki wydają się być całe.Nie wiadomo jak wygląda sprawa serwisów wykonywanych przez poprzedniego właściciela. Włochy = wątpliwa sprawa serwisów na czas.

Opublikowano

Też mi ten model podchodzi ale z braku czasu nie ma jak go obejrzeć.

Opublikowano

no cóż trzeba będzie się uzbroić w cierpliwość z szukaniem tego modelu. !sciana

Opublikowano

Cóż ja myślę, że warto się zainteresować. Nie wygląda na styrany, kolor ma bardzo ładny jedynie ciekawe co z tą prawą stroną.

Co do przeglądów to nie spodziewaj się, że z Italii ściągniesz z historią serwisową. Jak wszystko działa, olej nie przypomina błota to kupuj, wymieniaj wszystko na świeże i śmigaj.

Opublikowano

Niekoniecznie, to nie jest skut do pokonywania transeuropejskich tras.

Opublikowano

Niekoniecznie, to nie jest skut do pokonywania transeuropejskich tras.

nie? o kurde to bede pierwszy :D;)

Opublikowano

nie łap mnie za słówka :D

Opublikowano

Ludzie Drodzy, ktoś zna ten punkt sprzedaży?

MOTOR 1 ONE

NOWY JAMIELNIK 33

21-450 STOCZEK ŁUKOWSKI

• Administrator
Opublikowano

A co chcesz wiedzieć?

Opublikowano

Ludzie Drodzy, ktoś zna ten punkt sprzedaży?

MOTOR 1 ONE

NOWY JAMIELNIK 33

21-450 STOCZEK ŁUKOWSKI

Gość handluje samochodami i motocyklami głównie z Włoch.

Opublikowano

A chciałbym wiedzieć, czy warto tam jechać, bo ma skuter, którym jestem zainteresowany. Tak więc, czy można tam walić jak w dym, czy też należy zachować daleko idącą ostrożność, czy generalnie opinia o tym punkcie jest przefatalna.

Np. Apria

wydaje się sensowna, ale przebieg niecałe 12k jest podejrzany. Pani, z którą gadałem przez tel. powiedziała uczciwie, że nie ponoszą odpowiedzialności za innych, co zrozumiałe, i mocno mnie przekonywała, że podkręcenie licznika, to żaden problem, co też jest zrozumiałe.

• Administrator
Opublikowano

A chciałbym wiedzieć, czy warto tam jechać

A wróżka prawdę Ci powie... :)

Flyman... sprzedawca, jak sprzedawca. Mają zarówno dobre egzemplarze jak i złomexy. Niestety z tego co wiem od innych- na 10 sztuk może 5 jest jako tako wartych polecenia. Jak kupuje się pakiet skuterów w IT to często jest tak, że aby uzyskać lepszą cenę pakietową trzeba zabrać także "fajansy"... mniejsze lub większe. Niestety te najlepsze używki na ogól sprzedają na pniu zanim zostaną wystawione do ogłoszeń w PL... ale "pocieszę Cię", że ceny takich sztuk są wyższe od tych, które widzisz na alledrogo/łotomoto... :P

Reasumując: nie sugerowałbym się danym sprzedawcą a bardziej egzemplarzem, który akurat posiada. Dokładnie zbadać na miejscu (zajrzeć tam gdzie słońce nie dochodzi ;-)), spytać o gwarancję (jeśli sprzedaje firma), sprawdzić papiery, ilość kluczyków i mamy 80% szansy na sukces !YES

Pani, z którą gadałem przez tel. powiedziała uczciwie, że nie ponoszą odpowiedzialności za innych, co zrozumiałe, i mocno mnie przekonywała, że podkręcenie licznika, to żaden problem, co też jest zrozumiałe.

No, i już mają plusa za szczerość ;-)

• Klubowicze
Opublikowano

Flyman... Przy przebiegu 12K tak styrana jest kanapa, że aż narożnik podpórki lędźwi jest przetarty??? Ogólnie wygląda na dość mocno wyeksploatowany... Jak nie daleko, to może jednak warto zobaczyć to na live.

Opublikowano

Do punktu zbytu mam od siebie ze 120 km, więc pomyślę. Generalnie jest tam co oglądać. Ten akurat model wygląda fatalnie. Wyżej wspomniana Pani rzekła, że większość jest zakurzonych i brudnych, bo stoją na zewnątrz i nie ma jak ich dopieszczać codziennie.

PS Tak jak nie wierzę w jutrzejszy awans Śląska, tak i nie wierzę w te 12k. A może mi się tylko brak wiary i wielki pesymizm wylewa?

Opublikowano

Flyman jakby Cie interesował Malaguti 400 to oglądałem i są naprawdę w bardzo ładnym stanie w Dęblinie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co o tym sądzicie... YAMAHA MAJESTY 400 ??

ps. Znajomy zmienia ze starej na coś nowszego (i nie chce XC) i ciekaw jest jakiejś opinii ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...