Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, a co powiecie na temat tego Tmaxa

W najbliższą sobotę mam zamiar wziąść go na serwis i zobaczyć co fachowcy powiedzą.

Któs może doradzić na co zwrócic uwagę? Z moim doświadczeniem i umiejętnościami mogę sprawdzić czy pali, prosto jedzie i czy nie stuka, puka.

Dziekuję za wszelkie sugestie i mam nadzieję, że ten szcześliwy dzień juz nie długo :)

Pozdrawiam,

Picia

Opublikowano

Ślady na tłumiku sugerują, że nie były to "drobne rysy" tylko raczej szlif.

Warto więc dużą uwagę przyłożyć do weryfikacji plastików z prawej strony (spasowanie, szczeliny, ślady klejenia itp.) no i oczywiście do geometrii podwozia.

Opublikowano

przemas >>>> Nigdy nie patrze co jest napisane w tabelce tylko stwierdzam czy jest mi wygodnie czy nie:)

Powiem tak w porownaniu z B400 czy Helixem to ,,drabina,, moim zdaniem ,oczywiscie subiektywnym.

Bardzo wysoko to jest na Kymkaczu 500 co mi osobiscie nie pasuje kompletnie, bo wole skuty z pozycja na leniucha np Helix,Maxam,Majesty 250.

robix

Opublikowano

Dzieki Przemas za Twoje sugestie. Na pewno zwróce na to uwage.

Jest jeszcze jeden Tmax w Sochaczewie NADUŚ

Rok młodszy od poprzedniego, przebieg podobny, cena równiez. Tyle, ze z GB wiec troszke wiekszy koszt rejestracji?

Może ktoś wie coś na jego temat?

Pozdrawiam,

Picia

Opublikowano

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie !

Witajcie,

Mam pytanie odnośnie:

Burg

Bartek (właściciel) wybierał się na zlot w Malborku.

Czy ktoś z kolegów widział ten skuter w Malborku ?

Pozdrawiam,

Kolaska

Opublikowano

W Malborku osobiście nie widziałem, ale było tam bardzo dużo skuterów !scooter

Co do aukcji, od razu rzuciły mi się w oczy dwie rzeczy, niewyraźne zdjęcia i....

"na 2zdjęciach widać 2 ślady użytkowania, które są widoczne tylko z bliska z , którymi go kupiłem"

Trudno to nazwać śladami użytkowania, mi to wygląda na jakiś szlif....

Opublikowano

Jestem zainteresowany tą pozycją http://allegro.pl/yamaha-tmax-t-max-t-max-xp-500-i1658290905.html stojącą w Przasnyszu. Może znacie ten egzemplaż lub mieliście kontakt z tą firmą? Gdyby ktoś z okolicy podjechałby na rekonesans to byłbym wdzieczny, dla mnie to wycieczka 600km w jedną stronę. Za wszelkie informacje z góry dziękuję.

Pozdrawiam J.D.

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 11.06.2011 o 08:16, Corleone napisał(a):

Pojawił się chyba pierwszy używany DT300i.

http://otomoto.pl/kymco-downtown-300i-maxi-skuter-30ps-abs-M2657952.html

zastanawia mnie tylko ten ABS, bo w Polsce w zeszłym roku nie był dostępny

do tej pory pojawiały się jedynie 125cm3

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie ten skuter jest sprowadzony GB więc co w tym dziwnego.

To nie polska salonówka.

Opublikowano

jeśli się nie mylę kupując taki skuter z usa nie masz gwarancji na europę

Opublikowano

O jest i srebrny morfi: http://allegro.pl/2007-yamaha-morphous-tmax-majesty-i1649843746.html

a ciągle do kompletu złota gemma (opisywana !pomidor ) jako gamma http://allegro.pl/suzuki-gamma-gamma-gamma-i1644501295.html

ktoś może zacząć oryginalną kolekcję.

A tak na poważnie - o tym morfim coś wiemy? Albo o sprzedawcy? Wystawił kilkanaście ofert a zero komentarzy.

Pozdrawiam,

EDIT 20.06 - podkreśliłem "tym" ale, żeby nie rozdmuciwać sztucznie tego masakrycznie długiego wątku, nie robię tego w nowym poście tylko tutaj

Opublikowano

Bigu wie najlepiej bo posiada Morfiego... :D

Opublikowano

Ten morfi juz dlugo buja po Allegro a cena zaczynala sie od 12 tysi.

Model dla mnie kapitalny z drobnymi niedorobkami stylistycznymi takimi jak np wydech.

Musze przyznac ze gdybym posiadal wolne srodki juz byl by moj :D

robix

Opublikowano

Gemma juz w zeszlym roku kosztowala ciutke za duzo, troche sie nia interesowalem, ale w koncu cena zrobila swoje. Jesli chodzi o Morphousa, to ze slabych zdjec mozna wywnioskowac tylko pojasnialy tlumik.

Niech lepiej nikt z Burgmanii go nie kupuje, bo Morphous Club ma pozostac elitarnym :P:P:D ...

Opublikowano

Siema

Jako ze w niedziele pozegnalem sie po krotkim (3 miesiace ) ale bardzo intensywnym zwiazku (6 tys ) z moja jamajka ktora teraz dosiada juz ktos inny ,szukam nowej zabawki :)

Kupowanie w sezonie skutera to nie jest dobra mysl bo ceny sa diametralnie inne niz w styczniu,lutym ,marcu ale szukam cos interesujacego bo jezdzic sie chce :)

Znalazlem taka jamajke http://otomoto.pl/yamaha-majesty-400-yp400-M2677368.html i takiego T-maxa http://otomoto.pl/yamaha-tmax-100-bezwypadek-polecam-M2662923.html

Zna ktos te sprzety ? Ewentualnie moze ktos pala mysla rozstania sie ze swoja maszyna i nie chce zeby wisiala na alledrogo z rok to niech da cyne ,szukam cos w przedziale do 7000 tys najlepiej yamaha majesty 400,t-max lub kymco xciting 500 ,burek odpada bo mi sie niewidzi :)

pozdr

• Sympatycy
Opublikowano

To jest yamaha użytkownika bartosz108

Ja również sprzedaję swoją YP400

Daj znać jak się zdecydujesz, może dogadamy się cenowo !OK

Opublikowano

Ta pierwsza to mój sprzęt.

Zakupiony w zimie tego roku od Krzytra.

Troszkę musiałem w nią zainwestować, ale się długo nią nie nacieszyłem bo na początku roku jeden idiota włączył wsteczny i rozwalił mi przedni błotnik !placz1 , niby nic wielkiego nawet się nie przewróciłem.

Sprawa skończyła się dla mnie pomyślnie bo oddałem do Liberty Motors gdzie oprócz błotnika został wymieniony cały przód na koszt nieprzytomnego kierowcy 400.

(Serdecznie pozdrawiam panów z serwisu z Łopuszańskiej)

W tak zwanym międzyczasie bo zajęło to 2 miesiące zakupiłem drugi skut Kymco People retro i teraz nim zasuwam do roboty.

Mniej pali i jest zwinniejszy w korkach.

Na dwa mnie nie stać więc jeden musi zostać sprzedany.

Majka pochodzi z polskiego salonu a nie od makaroniarzy więc przebieg jest oryginalny.

Jest malowana przez poprzedniego właściciela.

Co prawda 180 nie jeździ jak napisano o niej w teście ale jest całkiem żwawym sprzętem. !OKK

Ot cała historia.

Opublikowano

Dzieki Panowie o info o tych jamajkach,biore je pod uwage ale jeszcze poszerze sobie oferte ,wiadomo co nagle to ... ,niemniej w tym roku zakup chce miec z glowy.

pozdr

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 17.06.2011 o 10:39, stapoz napisał(a):

hehe. Trochę z innej beczki. Z cyklu "jak oszpecić Burka"

Faktycznie z innej beczki, trochę nie ten dział :)

Generalnie cena całkiem OK jak na ten przebieg, chromy można zdjąć i sprzedać albo oddać na złom !YES

• Sympatycy
Opublikowano

O gustach się ponoć nie dyskutuje... Zwłaszcza że to "orurowanie" mi osobiście bardzo się podoba :) Koniec Of-Topu...

Opublikowano
  W dniu 29.05.2011 o 20:24, Bobas napisał(a):

Ze zdjęć nie chcę ocenić sprzęta, ale wiem jedno : przy 2 m będziesz musiał wyrzucić oparcie kierowcy.

Inaczej będzie ciężko. Już to przerabiałem.

Najlepiej przy naszych gabarytach sprawdza się AN 650 również z wyciągniętym oparciem.

Jego zaletą jest wysoko umieszczona kierownica.

Wracając do tematu wzrostu liczącego 2m i doboru sprzętu, może ktoś z grona burgmanii dosiada xciting 500 z ww. wzrostem? W teście Mariuszaburgiego pojawia się zdanie: "Jego maksymalne odsunięcie do tyłu powoduje, że za sterami może bez najmniejszych problemów usiąść nawet 2 metrowy osobnik… Sprawdzone."

Opublikowano

pomyslek1979 Dzwoniłem do gościa prosząc go o więcej fotek,lecz odpowiedz była taka,wie Pan co? nie będę robił zdjęc. Chce Pan zobaczyć proszę przyjechać :( Z wyglądu jest całkiem całkiem,to co widać,na fotkach,ale myślę ze coś jest z nim jednak nie tak.Zwróć uwagę na lewe lusterko potem prawe,no i też na przelączniki z lewej strony są nowe,może się mylę ale warto mieć to na uwadze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...