Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich,

Mój Burek już trochę wysłużony a i mi też zaczęło brakować pałera. Wybór padł na Tmaxa - choć jest super drogi i za ta cenę można mieć fajne moto, to jednak zostaje przy maxi. Czy może ktoś zerknąć bardziej wprawnym okiem na poniższą ofertę? Wszelkie sugestie mile widziane.

Tmax

Z góry dziękuje i pozdrawiam,

Picia

Opublikowano

Na temat sprzedającego było już tutaj mnóstwo, wystarczy wpisać Zagórów... Lepiej szukać gdzie indziej :)

Opublikowano

Gdzie znaczek Honda z osłony napędu ??

Opublikowano

Ze zdjęć nie chcę ocenić sprzęta, ale wiem jedno : przy 2 m będziesz musiał wyrzucić oparcie kierowcy.

Inaczej będzie ciężko. Już to przerabiałem.

Najlepiej przy naszych gabarytach sprawdza się AN 650 również z wyciągniętym oparciem.

Jego zaletą jest wysoko umieszczona kierownica.

Opublikowano

Widocznie coś było już kombinowane. Niestety nie znam się na motocyklach i dlatego wrzuciłem wstępne pytanie na tym forum. W gruncie rzeczy kilka zdjęć i już pojawiają się zagadki. Dlatego obawiam się zakupu używanej maszyny, w szczególności od handlarzy, bez polecenia.

Opublikowano

mam do sprzedania atlantica wiśniowego z 02r stan idealny, skuter przywieziony dla siebie i już zarejestrowany w polsce, gotowa do sezonu, jednak trafila się młodsza

a i chcialem sie spytac czemu admin usuwa moje ogloszenie

• Sympatycy
Opublikowano

Jeżeli tak się dzieje to jest możliwość, że nie spełniasz jakiegoś warunku ogłoszenia, np. brak zdjęcia.

Opublikowano

mam do sprzedania atlantica wiśniowego z 02r stan idealny, skuter przywieziony dla siebie i już zarejestrowany w polsce, gotowa do sezonu, jednak trafila się młodsza

oOo... to jednak jest na sprzedaż :rolleyes:

pm poleciał...

Opublikowano

Aleosochodzi??

Osłona napędu jest w porządku, mam identyczną. Przebieg może być prawdziwy, przy takiej samej ilości "wiosen" mam podobny. Pewne elementy wyglądają lepiej niż w moim. Tak mi się wydaje, bo zdjęcia są słabej jakości. Trzeba zobaczyć na "żywo".

• Sympatycy
Opublikowano

oOo... to jednak jest na sprzedaż :lol:

pm poleciał...

Granatowej nie ma (kupił mój młodszy brat) została wiśniowa, ot cały szkopuł :lol:

chlepnięcie z dżaski

Opublikowano

W swojej i pozostałych jakie oglądałem na osłonie napędu zawsze był znaczek Honda.

Przyjrzyj się jeszcze raz swojej i tej na fotkach.

• Sympatycy
Opublikowano

Granatowej nie ma (kupił mój młodszy brat) została wiśniowa, ot cały szkopuł :lol:

chlepnięcie z dżaski

No niestety Marynarzu, przeleciała Ci spora okazja. Wczoraj dosiadałem, toto śmiga aż miło a i wygląd jak po 2 sezonach !scooter

Ten skuter to dobry przykład, że okazje się trafiają. !piwko

Opublikowano

Witam,

Jestem dopiero materiałem na maxi maniaka a to z tego powodu, że nie udało mi się jak dotąd zakupić "sprzęta". Próbuję kupić Burgmana 400 K3 (za ok 7-8 kzł, ale albo jakiś jest za daleko (od Krakowa), albo za drogi, albo niepewny, albo ktoś go właśnie kupił.

Natknąłem się na ofertę z Warszawy, z pozoru wygląda dobrze; mam pytanie czy znacie ten egzemplarz lub właściciela i możecie np zarekomendować ten zakup ?

Sprzęt

Pozdrawiam,

Paweł

Kolaska

Jurek_mwo, dzięki za propozycję ale jak widzę masz K2 a wolałbym silnik już na wtrysku więc minimum K3.

Kolejne pytanie jest identyczne z poprzednim tylko obiekt jest inny. Czy wiecie coś może na temat historii tego moto:

Sprzęt

Pozdrawiam,

Kolaska

Witaj,

Właściciel tego pierwszego jest jakiś dziwny, podał niepełny numer telefonu, nie odpowiada na maile... więc nie widziałem.

Tego drugiego oglądałem osobiście, był to jeden z tych ładniejszych, jedyna rzecz na jaką zwróciłem uwagę to minimalnie podciekająca prawa laga. Sprzęt zadbany, nie utyrany, brak dodatków (kufer, stelaż) zachęca do negocjacji ceny. Właściciel starszy pan, trochę mało kontaktowy ale w końcu kupujesz skuter a nie skuterzystę ;-) .

Niedaleko, w zasadzie po drugiej stronie Modlińskiej (chyba pod 293) masz importerów skuterowych (numer chyba 293), mieli ładnego x-maxa ale jak dojechałem to już się sprzedał.

Opublikowano

ciekawa cena, niski przebieg, dobry rocznik... Majka

• Sympatycy
Opublikowano

ciekawa cena, niski przebieg, dobry rocznik... Majka

Tylko historia nie jest znana, jeżeli ma taki przebieg jak deklaruje sprzedający to pytanie czy przeszła "duży" przegląd: pasek, rolki, filtry.

Na kołach Dunlopy, możliwe że pierwsza fabryczna para - bez kontroli organoleptycznej nie ma co się podniecać ceną.

Rocznik najgorszy z możliwych - pierwszy rok produkcji = jedna tarcza.

Opublikowano
Posiada delikatne obtarcia.

LOL, co za dyplomatyczne określenie zwykłego szlifa.

No i jak wspomniano, wersja z jedną tarczą.

Opublikowano

Wygląda sensownie. Szyba turystyczna, chyba takiej nie ma w oryginale.

Niech zmierzą ciśnienie w cylindrze (sprawdź wcześniej ile powinno być).

Tak na oko wygląda nieźle. Niech zrobią tłumaczenie dokumentów w cenie, żeby nie było, że mają jakieś dziwne wpisy.

Opublikowano

Tak mi się jeszcze przypomniało, że w firmie MTM-moto widziałem kilka ciekawych sztuk, niestety z tego co teraz widzę w ich ofercie najfajniejsza Majeczka 400 już poszła, ale nie widziałem żadnych ewidentnych parchów. Minusem jest to, że sprzęty nie mają tłumaczenia ani przeglądu, więc do ceny +300 za kwity, no i trochę zamieszania z rejestracją ==> laweta albo ryzyk-fizyk.

Opublikowano

No niestety Marynarzu, przeleciała Ci spora okazja. Wczoraj dosiadałem, toto śmiga aż miło a i wygląd jak po 2 sezonach !scooter

Ten skuter to dobry przykład, że okazje się trafiają. !piwko

Czy nasz kolega znowu zaspał !sciana A dzwoniłem i namawiałem :D !sciana

Opublikowano

Czy ktoś może oglądał to 2-letnie cudo z nie oryginalnymi lusterkami? Mam trochę daleko, a chętnie bym sprawdził co to za 'okazja'

SW400

Opublikowano

a co sądzicie o tej ofercie: http://truck-pol.otomoto.pl/suzuki-burgman-200-M2630678.html ?

myślę czyby jutro nie podjechać do tego msmotor,na innych ogłoszeniach w cenie dają serwis + gwarancję, ciekawe czy do tego da się wykupić

Byłem, widziałem, nie polecam. Skuter z zewnątrz stan idealny. Odkręcam wlew oleju, wyjmuje bagnet, a tutaj olej siknął w ilości 100 ml. Sprzet był ciepły bo ktos nim jezdził, ale taka sytuacja jest niedopuszczalna. Olej w filtrze powietrza jest takze, ale w małej ilości. Płyn chłodzący kolor ma normalny. W sobotę skuter ma być wzięty na warsztat i "naprawiony" Spod silnika cały w oleju, trudno wykryć zródło wycieku.

Opublikowano

Ten Burek 200 K7 z ta szyba wyglada karykaturalnie oczywiscie jest akcesoryjna (w oryginale wystepowal z 2 rodzajami szyb -sportowa ktora posiadam oraz turystyczna wyzsza ktora jest fajniejsza bo nie wieje tak mocno).

Trzeba tez pamietac ze nie jest to duzy sprzet pokroju np Majesty 250 czy typowych 400 i siedzi sie na nim a nie w nim (ma wysoko umieszczona kanape aby uzyskac jak najwiecej miejsca na schowek) jesli nie jestesmy duzego wzrostu to na swiatlach podpieramy sie na palcach a nie calymi stopami.

Generalnie jest to swietny sprzet do miasta i nie tylko a ze nie ma ich duzo to zwraca na siebie uwage ludzi ktorzy pod marketem nie daja spokojnie spakowac zakupow zadajac setki pytan :angry:

robix

Opublikowano

Ma wysoko umieszczoną kanapę? :angry: 735 mm to jest wysoko?

Przymierz się do X-maxa (792 mm) to zmienisz zdanie. :angry:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...