Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wpile z Wloch ale nie picowane widac ze uzytkowane do lekkich poprawek kosmetycznych ale sprzedawca sprawdzony na rynku pare lat ja kupilem 2szt znajomi z 4sz i nikt nie narzekal. Najlepiej podzwonic slyszlem ze jezdza do poznania i nie sugeruj sie tym co maja na allegro bo jak pojechalem do nich to maxi mieli z30zt :lol:

Opublikowano

Wpile z Wloch ale nie picowane widac ze uzytkowane do lekkich poprawek kosmetycznych ale sprzedawca sprawdzony na rynku pare lat ja kupilem 2szt znajomi z 4sz i nikt nie narzekal. Najlepiej podzwonic slyszlem ze jezdza do poznania i nie sugeruj sie tym co maja na allegro bo jak pojechalem do nich to maxi mieli z30zt ;)

Kurcze muszę przyznać że to brzmi ciekawie co piszesz fajnie byłoby mieć w czym wybierać może jakiś mój kolega by mie tam zawiózł ale wiadomo jak to jest umiesz liczyć licz na siebie :lol: a jeszcze lepiej by ten ktoś się znał w temacie bo ja to zielony jestem mogę doradzać ale w sprawie elektroniki użytkowej telefony,tv,itd ale o mechanice wiem tyle że jak się coś dzieje to trzeba jechać do warsztatu :lol:

Opublikowano

Witam, co sądzicie o poniższych ofertach:

http://otomoto.pl/malaguti-inny-madison-125-50-piekny-zadbany-M2593447.html

ten motorek jest z Wawy i mogę go bez problemowo sprawdzić na serwisie

http://otomoto.pl/piaggio-xevo-x-evo-125-50-rodzynek-polecam-M2491306.html

natomiast tutaj trochę daleko... cena wydaje się OK, trochę wydech porysowany ale chyba nie szlif

ciekawe czy można by coś szarpnąć cenę

Opublikowano

Obydwa to walki dokumentami zarejestrowane na 50cm. W razie W kierownik bedzie mial duze klopoty, poza tym bedzie klopot z przedluzeniem badan tech.

No chyba ze specjalnie czegos takiego szukasz jesli tak to przemysl to jeszcze raz bo takie walki to robienie sobie samemu klopotow.

Opublikowano

Czy takie ogloszenia, gdzie walek z pojemnoscia jest opisany wprost

nie kwalifikuja sie z automatu pod prokuratora ?

Opublikowano

Czy takie ogloszenia, gdzie walek z pojemnoscia jest opisany wprost

nie kwalifikuja sie z automatu pod prokuratora ?

Kwalifikuje - pisz donos. !YES

A co przedłużenia badań, to motorowery przechodzą je raz - dożywotnio lub do zabrania dowodu rejestracyjnego przez policje.

No i trzeba dodać, że w wypadku wypadku ubezpieczyciel odkrywszy oszustwo pojemnościowe nie wypłaci odszkodaowania.

Opublikowano

A co przedłużenia badań, to motorowery przechodzą je raz - dożywotnio lub do zabrania dowodu rejestracyjnego przez policje.

Już od pewnego czasu nie... Ustawa

Opublikowano

Witam, co sądzicie o poniższych ofertach:

http://otomoto.pl/malaguti-inny-madison-125-50-piekny-zadbany-M2593447.html

ten motorek jest z Wawy i mogę go bez problemowo sprawdzić na serwisie

http://otomoto.pl/piaggio-xevo-x-evo-125-50-rodzynek-polecam-M2491306.html

natomiast tutaj trochę daleko... cena wydaje się OK, trochę wydech porysowany ale chyba nie szlif

ciekawe czy można by coś szarpnąć cenę

Jesli szukasz i masz zamiar zakupic wiekszy pojemnosciowo skuter zarejestrowany jako motorower, to pomyliles fora. Nie zamierzamy tu wspomagac takich poczynan, ani udzielac jakichkolwiek porad dotyczacych tak zarejestrowanych sprzetow.

Zakup tego typu jest sprzeczny z przepisami i dokonujac takiego zakupu wchodzisz w konflikt z obowiazujacym prawem. Mam nadzieje, ze pojazdy w ten sposob rejestrowane nie beda celem Twoich poszukiwan i dalszych pytan o porady na tym forum.

Opublikowano

Już od pewnego czasu nie... Ustawa

Słusznie, holibka, zmieniło się i podlega. Moja wina. :lol:

Opublikowano

Witam ja mam do sprzedania skuter suzuki epicuro rok 2001 kupiony w Polskim salonie(posiadam fakture) kolor niebieski z kufrem bezwypadkowy przejechane 13000tys.km jestem drugim włascicielem kupiłem od dziewczyny jak miał 2300km sprzedaje bo mam burgmana 650 k7 jest tylko małe ale....dopiero sprzedam po 16 czerwca jestem na statku a kontrakt kończy mi sie właśnie wtedy cena 3500zł. pozdrawiam moj nr. 504054 342 nie zawsze jest zasieg tel.pozdrawiam Stanisław

Opublikowano

Szybkie pytanko, co sądzicie o tej (tych, bo ma 2 sztuki) NADUŚ.

Wybieram się tam dziś po pracy :(

Może ktoś coś wie na temat tego sprzedawcy, wszelkie opinie mile widziane ;)

EDIT : byłem, oblookałem... generalnie nie polecam nikomu tej sztuki aczkolwiek sprzedający nie ukrywał jej wad :)

po 1. malowane plastiki (i chyba klejone) rdzewiejący tłumik, stuk z silnika przy dodawaniu gazu, przytarta stopka, widać że squadak po szlifie !

a i jeszcze te boczne elementy chromowane nie są chromowane lecz pomalowane na szaro !

• Sympatycy
Opublikowano

Jak na 2002 rok, prezentuje się całkiem nieźle. Tylko, że zdjęcia słabe

i trudno znaleźć jakieś szczegóły. Na pewno warto podjechać i popatrzeć

z bliska. Na pierwszy rzut oka, wszystkie emblematy, wszystkie chromy,

tłumik nie pordzewiały, kanapa wygląda nieźle, oponki chyba słabe.

EDIT: No to ewidentny przyklad, ze po zdjeciach niewiele

mozna powiedziec, a sprzedajacy, wstawiajacy goowniane

zdjecia z pewnoscia cos maskuje... !sciana

pzdr

Opublikowano

Nie wiem jak inne AA, ale u mnie lusterka są czarne i w innym kształcie. Te z Sulejówka wyglądają na Burgmanowe

Opublikowano

W moim sprzęcie lusterka są czarne ( oryginalne Aprilia ) Te chromy na panelach to muszą być chromy a nie szary lakier. Są z plastiku i po szlifie dość trudno to pochromować, nie ma gdzie. Więcej różnic nie znalazłem ale fotki nie dają możliwości zobaczyć więcej.

• Sympatycy
Opublikowano

Nie wiem jak inne AA, ale u mnie lusterka są czarne i w innym kształcie. Te z Sulejówka wyglądają na Burgmanowe

Zgadza się, oryginalne w AA były takie:

Lusterka AA

Te w ogłoszeniu to jakieś akcesoryjne, ale chyba nie z AN400.

pzdr

• Klubowicze
Opublikowano

Szybkie pytanko, co sądzicie o tej (tych, bo ma 2 sztuki) NADUŚ.

Wybieram się tam dziś po pracy ;)

Może ktoś coś wie na temat tego sprzedawcy, wszelkie opinie mile widziane :(

EDIT : byłem, oblookałem... generalnie nie polecam nikomu tej sztuki aczkolwiek sprzedający nie ukrywał jej wad :hug:

po 1. malowane plastiki (i chyba klejone) rdzewiejący tłumik, stuk z silnika przy dodawaniu gazu, przytarta stopka, widać że squadak po szlifie !

a i jeszcze te boczne elementy chromowane nie są chromowane lecz pomalowane na szaro !

Bo jak były ładne sztuki to ci się niechciało jechać2guns.gif

Opublikowano

Nie to że mi się nie chciało tylko już nie było po co jechać a to robi różnice :)

• Klubowicze
Opublikowano

Nie to że mi się nie chciało tylko już nie było po co jechać a to robi różnice :)

tę wiśniwą ma do sprzedania

Opublikowano

Witam,

Jestem dopiero materiałem na maxi maniaka a to z tego powodu, że nie udało mi się jak dotąd zakupić "sprzęta". Próbuję kupić Burgmana 400 K3 (za ok 7-8 kzł, ale albo jakiś jest za daleko (od Krakowa), albo za drogi, albo niepewny, albo ktoś go właśnie kupił.

Natknąłem się na ofertę z Warszawy, z pozoru wygląda dobrze; mam pytanie czy znacie ten egzemplarz lub właściciela i możecie np zarekomendować ten zakup ?

Sprzęt

Pozdrawiam,

Paweł

Kolaska

• Klubowicze
Opublikowano

Musi być na początek B400? Cholerka, gdybym miał bliżej do Krakowa, zainteresowałbym się tą ofertą LINK... Ładniutki :)

Bliżej mnie jest 400-setka, ale jak na moje fundusze (jako świeżego bezrobotnego), trochę za droga, inaczej już bym tam grzał - LINK. Może Marynarz się zainteresuje???

Opublikowano

SlawoyAMD, no ta 400-ka w Ustroniu ładna ale jak dla mnie z kolei za daleko.

Czy musi być 400-setka ? Oczywiście, że nie musi, "nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma" :) niemniej planuje (co prawda sporadycznie ale jednak) jakieś dalsze wypady i prędkość przelotowa 250-ki może być za mała.

Opublikowano

Może Marynarz się zainteresuje???

Marynarz się nie zainteresuje bo szuka Aprilii Atlantic 500 w starej budzie...

Opublikowano

Witam! Jeśli ktoś szuka 400-setki,to może jest zainteresowany moja? :) Sprzedaję bo chcem zakupić inny Maxi.. !YES

Opublikowano

Jurek_mwo, dzięki za propozycję ale jak widzę masz K2 a wolałbym silnik już na wtrysku więc minimum K3.

Kolejne pytanie jest identyczne z poprzednim tylko obiekt jest inny. Czy wiecie coś może na temat historii tego moto:

Sprzęt

Pozdrawiam,

Kolaska

Opublikowano

8600 to kupa kasy za ten rocznik. Musi być idealny. thumbup1.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...