Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość djmusik
Opublikowano

to ja chyba zmienie zdanie i jednak pojde w strone suzuki bandita :( skoro takie wszystkie po slifach :D

Opublikowano

Co o tym sądzicie ??

NADUŚ

No to skoro już wszystko wiesz, to tylko zwrócę twoją uwagę na to, że na ostatnim zdjęciu ktoś ewidentnie olewa ten !scooter !OKK

• Administrator
Opublikowano

Co o tym sądzicie ??

NADUŚ

Nic dobrego...

No to skoro już wszystko wiesz, to tylko zwrócę twoją uwagę na to, że na ostatnim zdjęciu ktoś ewidentnie olewa ten

GrzechoCnik... :P

Fotka :)

• Sympatycy
Opublikowano

Nie jestem wielkim specjalistą, ale mam dwie uwagi co do tego paździerza: 23 tkm to on miał parę tysięcy kilometrów temu. Chyba raczej tyle ma mil (patrząc na zegary). Druga uwaga: jeśli skuter wygląda źle już na zdjęciach, to na żywo kupą straszną być musi.

PS. Dzieciak ma rację, olać tego atlantika.

• Sympatycy
Opublikowano

to ja chyba zmienie zdanie i jednak pojde w strone suzuki bandita :P skoro takie wszystkie po slifach :)

No to idz, kup bandita za czworaka i sie ciesz, ze

"swiezy" sprzet, bez "history"... Swoja droga, widzial ktos

malego, sensownego bandziora za 4kPLN ? Bo chyba kolega nie celuje w duzego.

pzdr

Gość djmusik
Opublikowano

No to idz, kup bandita za czworaka i sie ciesz, ze

"swiezy" sprzet, bez "history"... Swoja droga, widzial ktos

malego, sensownego bandziora za 4kPLN ? Bo chyba kolega nie celuje w duzego.

pzdr

nic nie mowilem o 4kPLN.... bandity sa w troszke wiekszej cenie :( a swiezy sprzet to mozna trafic z salonu ..... mi nie chodzilo oto ze swiezy tylko oto ze jak mam kupic maxi skladanego z bog wie ile skuterow to wole juz bandita nawet po szlifie...

• Sympatycy
Opublikowano

nic nie mowilem o 4kPLN.... bandity sa w troszke wiekszej cenie :( a swiezy sprzet to mozna trafic z salonu ..... mi nie chodzilo oto ze swiezy tylko oto ze jak mam kupic maxi skladanego z bog wie ile skuterow to wole juz bandita nawet po szlifie...

Wszystkie 3 Twoje pytania o oferty, oscylowały w granicach 2 - 4,5 kPLN.

Stąd moja wypowiedź na temat bandita za 4 kPLN. Po prostu myślałem, że

takimi pieniędzmi na sprzęt dysponujesz.

Maxiskuter 400-500 ccm, da się kupić nieskładany, nieszlifowany w bardzo dobrym stanie.

Problem tylko jest taki, że nie w powyższych pieniądzach. Podobnie zresztą

jak i biegowy motocykl. Cudów i okazji nie ma, a wybór należy do Ciebie...

pzdr

• Klubowicze
Opublikowano

.....jak mam kupic maxi skladanego z bog wie ile skuterow to wole juz bandita nawet po szlifie...

I będziesz zadowolony. Myślisz, że bandit po szlifie lepszy od maxi po szlifie. Wątpię, ale wola twoja panie. !w00t

Opublikowano

No dobra, to i ja się dopiszę do poszukiwań (tak cały czas szukam czegoś ciekawego - ostatnio jednak padło na Trans atlatica 500 :) który to chyba bardziej będzie pasował do mojej "skromnej" osoby ;) ).

Co o tym sądzicie ??

NADUŚ

tak, wiem że brak znaczków oznacza szlif, dzwon (najechanie z tyłu) ale to zawsze chyba lepiej niż frontowo :D

Witam, Marynarz zobacz ogłoszenie które pojawiło się dziś na forum, cena trochę wyższa ale na "oko" stan skutera napewno lepszy !YES Zbieraj ekipe z Wawy i walcie do tego Radzymina to przecież pod nosem !YES

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie po raz pierwszy. Jestem nowym forumowiczem i kondydatem do maniak-maxi-skuterów, ale jest jeden szkopuł nie posiadam jeszcze swojego (maxa).Dlatego zwracam sie do was z gorącą prośba :czy ktoś może widział i sprawdzał tego rumaka lub podobnego do niego z tej stajni,jestem bardzo zainteresowany kupnem ,ale mam jakieś 500km tam i spowrotem. Wiem że mogę liczyć na waszą pomoc i radę.

http://allegro.pl/suzuki-burgman-650-executive-2007-rok-i1582502693.html

ps.pozdrawiam ruslan007 :)

Witam kupowałem tez Burka 650 K7 od tego goscia rok temu dokładnie w kwietniu musiałem tylko zmienic gumy powietrze schodziło około 0,2 atm. w ciagu tygodnia mam nowe juz zrobiłem tez przeglad w ASO w Gdyni wymiana płynów ustawienie zaworów itp. dałem za swoiego 20500 z kufrem giwi przejechałem tylko 500km ale jestem zadowolony jestem z nad morza skuter ogladał przed kupnem kolega mieszkajacy w Krakowie pozdrawiam

Opublikowano

Witam, Marynarz zobacz ogłoszenie które pojawiło się dziś na forum, cena trochę wyższa ale na "oko" stan skutera napewno lepszy !YES Zbieraj ekipe z Wawy i walcie do tego Radzymina to przecież pod nosem !YES

no wiem wiem... (subskrypcja - tylko dlaczego wyląYdowało to w koszu to po pierwsze primo, a po drugie primo - oglądalność 750 coś tam)

to może ktoś coś powie więcej albo i wie na ten temat O TUTAJ

Opublikowano

sorki :D juz pisze moj wzrost to 185 cm waga 100 kg ;) maxi ma byc i do miasta i na dluzsze przejazdzki. jak juz pisalem bedzie to moj pierwszy maxi :) jestem w trakcie ukonczenia kategori A, poprzednim mojim pojazdem byla nie markowa 50. ale w rekach mialem juz wieksze motocykle wiec z tym nie ma problemu :)

pozatym bardzo mi sie podoba x9 :) ale inne tez wchodza w role :)

to jak pomoze ktos ?

Ja mam 190 cm wzrostu i jedyne maxi na jakie się swobodnie mieszczę to AN 650 i SW 600 ze zdjętym oparciem.

Przymierzałem się do wszystkich innych modeli i nie ma najmniejszych szans.

Jeśli masz długie nogi to polecam tylko te modele.

Miałem Piaggio X9. Wyglądałem na nim jak na Bobiku, a zawracając musiałem nogi rozstawiać do szpagatu.

Na szczęście mam czarny pas w karate i dawałem jakoś radę :)

• Sympatycy
Opublikowano

to może ktoś coś powie więcej albo i wie na ten temat O TUTAJ

Szkoda, bo kilka godzin temu byliśmy tam - ja + 2. Oglądaliśmy inny sprzęt, a ta Apka stała w garażu i nie interesowaliśmy się nią. A szkoda, ale musztarda po obiedzie.

Marynarzu, wciągaj żagle na maszt i płyń do Radzymina. Mus looknąć.

PS. Stoi jeszcze jedna (bordowa).

Opublikowano

Czyli generalnie Handlarz... hm... a co po wiesz o tym sprzęcie który oglądaliście ??? zgodny z "opisem" ?

Opublikowano

Czyli generalnie Handlarz... hm... a co po wiesz o tym sprzęcie który oglądaliście ??? zgodny z "opisem" ?

Znam tego handlarza generalnie ma włocha który wyszukuje mu skutery,kiedyś jezdził Tirem jako kierowca PL-I i dorabiał sobie przywożąc jeden dwa skutery w miesiącu teraz się chyba z tego utrzymuje, powiem tak dobrze sprawdź skuter on ma albo pozlepiane z kilku albo dobry egzemplarz. Mój znajomy kupił od niego bardzo dobry skuter natomiast inny kolega rok później chciał zakupić x9 i okazało się że składana była z kilku. Jedno jest pewne łatwo go urobić co do ceny więc można sporo stargować.

pzdr

Opublikowano

@tomek1980 dzięki za info :blink:

• Klubowicze
Opublikowano

Wsobotę kupiliśmy od niego maykę 250 ,sprzęt 1 klasa.myślę że nie jest oszustem.A Aprika b.ładna.Swoją drogą mógłbyś odpowiedzieć na PW 2guns.gif

Opublikowano

Tez byłem u tego handlarza. Mozna z nim negocjować. Nie ma w zamiarze oszukiwać. Widziałem u niego burki k3 i k7 i oba była w b dobrym stanie, przejechałem się i kiedy po paru godzinach wróciłem i sie zdecydowałem skuter juz był sprzedany. Ogolnie po rozmowie z nim polecam.

Opublikowano

Marynarz, u nas w Zach-pomie Artcho ma do sprzedania Aprilię Atlantic ale już Sprint. Z tego co wiem, to dalej jest na sprzedaż :)

Opublikowano

Marynarz, u nas w Zach-pomie Artcho ma do sprzedania Aprilię Atlantic ale już Sprint. Z tego co wiem, to dalej jest na sprzedaż :)

Ale Sprint już jest nie fajna wizualne...

Opublikowano

Wsobotę kupiliśmy od niego maykę 250 ,sprzęt 1 klasa.myślę że nie jest oszustem.A Aprika b.ładna.Swoją drogą mógłbyś odpowiedzieć na PW 2guns.gif

Jak na handlarza ma skutery w dobrym stanie ale jak oglądaliśmy x9 i ktoś mi mówi że nie miała wypadku a pod plaskikami okazuje się że jest po wypadku no to znaczy że jest coś nie w porządku albo sprzedający nie zna dokładnie historii w co nie wieżę. Sprzedawcę zdecydowanie mogę polecić ale wiadomo każdy chce zarobić i sprzedać a kupujący chce jak najlepiej kupić więc trzeba dokładnie oglądać i targować się.

Opublikowano

Apka Sprint nie jest brzydka (rzecz gustu oczywiscie) ma natomiast 2 wady - jest mala (malo miejsca na nogi co zreszta jest problemem pierwszego Atlantica) oraz wrzynajacy sie w 4 litery ,,zadupek,,czyli oparcie.

Reasumujac ciekawy sprzet ale dla mniej roslych kierowcow.

robix

Opublikowano

Kris w twojej okolicy to w Pile jest sprzedawca ma z wloch paredziesat szt ,nie wszystkie sa na allegro.

Mialem od niego 2 szy YP250 i Aprilie Leonardo150i byly ok

Jest duzy wybor i przymierzyc i przejechac sie mozna

Opublikowano

Kris w twojej okolicy to w Pile jest sprzedawca ma z wloch paredziesat szt ,nie wszystkie sa na allegro.

Mialem od niego 2 szy YP250 i Aprilie Leonardo150i byly ok

Jest duzy wybor i przymierzyc i przejechac sie mozna

Dzięki serdeczne trafiłem i na jego aukcje ale niestety dużo złego słyszałem o maszynach z Włoch,Francji czy Hiszpanii choć nie chciałby generalizować :lol: nie mniej nie ukrywam że nie jestem mobilny :lol: dlatego rozglądam się za czymś w mojej okolicy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...