Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzeba zobaczyć na żywo na zdjeciu widać że lagi krzywe wystarczy coś prostego przyłożyć do zdjęcia widać że krzywe odcisk na chłodnicy od plastiku jak by dostał w oponę i czasze na pewno leżał na boku plastiki wszystkie do wymiany połamane zaczepy tył tylko się trzyma kupy .

Opublikowano

Witam

[..]

Zlazłem oto taką maszynkę --->http://allegro.pl/suzuki-burgman-an-650-bezwypadkowy-i1585559687.html

Co sądzicie, moze ktoś zna?

Kupiony w salonie, Pierwszy właściciel, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce

Kupiłem go jako nowy przejechałem nim zaledwie 2800 km

Cóż, jakoś dziwnie mi się to czyta, w polskim salonie na pewno go nie kupił. Serwisował w ASO... najlepiej zatelefonować i porozmawiać. 2800 to bardzo mało, jak na tyle lat. Ze zdjęć - wyjątkowo słabych - nic nie wynika.

Aż dziw, że nie sprzedaje przez forum.

Opublikowano
Aż dziw, że nie sprzedaje przez forum.

Ja się nie dziwię, są jeszcze ludzie posiadający maxi, którzy nie słyszeli o Burgmanii.

w polskim salonie na pewno go nie kupił.

Uzasadnij wniosek.

Generalnie, jak zwykle, trzeba tam pojechać, obejrzeć i maszynę i dokumenty. Być może, to wszystko prawda i oferta może być ciekawa.

Opublikowano

W polskim salonie go nie kupił, bo wyrażnie jest zaznaczone, że SPROWADZONY, no chyba, że z innego województwa :)

Opublikowano

Ja się nie dziwię, są jeszcze ludzie posiadający maxi, którzy nie słyszeli o Burgmanii.

Uzasadnij wniosek.

[...]

Eh, przeczytaj mój cytat, no i opis aukcji - przecież napisał, że "sprowadzony", a poza tym widziałeś burgmana w PL z odblaskami innego niż z USA lub GB?

Opublikowano

Przyjąłem, zrozumiałem. Nie jestem specjalistą od Burgmana, moje pytanie zadane było z czystej ciekawości.

PS. Czyżby sprzedający zmienił opis? Nie ma już info o salonie polskim. Teraz się trzeba zastanowić czy bezwypadkowy.

Po co było pisać nieprawdziwe informacje? Teraz cała transakcja robi się podejrzana.

Gość kamyk128
Opublikowano

Moze dziś jeszcze podjadę oblukac co i jak. Ja tam nie jestem znawcą ale nie wydaje wam się ze to jakiś składak to znaczy pomieszanie executive ze zwykłym i czy to jest K4 czy k5, za nic nie mogę się dopatrzeć. Czytałem testy i porównania na stronie forum ale i tak nie mogę ogarnąć ;) szkoda ze nikt na forum nie sprzedaje AN650 lub T-maxa :)

Opublikowano

Skladak- NIE. Wesje np. amerykanskie mialy pomieszane np. "biale" kierunki ze stara oslona wydechu (to widza najczesciej ogladajacy ;) )... Czyli elementy modelu K3 i K5...

PS. Ogolnie US wersje z tych lat sa bardziej "ubogie" od ich europejskich odpowiednikow. Brak ABS, el. skladanych lusterek, chromowanych oslon, inne pokrycie kanapy to niektore roznice w obu modelach.

Opublikowano

Uzasadnij wniosek.

Generalnie, jak zwykle, trzeba tam pojechać, obejrzeć i maszynę i dokumenty. Być może, to wszystko prawda i oferta może być ciekawa.

Uzasadnij wniosek.

witam ten gość który sprzedaje ten skuter moze niewie ale skutery z odblaskami z boków na przednim amorku i z tyłu są oferowane w stanach tam jest taki wymóg. pozdrawiam

Opublikowano

burgi bez abs , brak skladanych lusterek,tylko 1-kluczyk ,brak ksiazki serwisowej ;podobno stan idealny; stoi w wolominie moze ktos z okolic zobaczy :wedlug mnie cos jest nie tak? ale to tylko moje zdanie rodzynek ,albo kupa.

Opublikowano

Skoro pisze, że nie stwierdzono utraty kompresji, to pewnie ma karteczkę z badania ciśnienia. Na niej jest graficznie rysikiem oznaczone ciśnienie osiągnięte.

Przypatrz się dobrze rurze wydechowej bo jakaś skorodowana. Z ksenonami możesz mieć problem z przedłużeniem rejestracji, bo nie są one dozwolone w moto.

Opony jeszcze mają sensowny bieżnik ale niech ci pokaże wybite na nich rok i miesiąc produkcji (4 cyfry), czy nie są za stare.

Nie miałem nigdy Burgmana i więcej nie podpowiem.

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie po raz pierwszy. Jestem nowym forumowiczem i kondydatem do maniak-maxi-skuterów, ale jest jeden szkopuł nie posiadam jeszcze swojego (maxa).Dlatego zwracam sie do was z gorącą prośba :czy ktoś może widział i sprawdzał tego rumaka lub podobnego do niego z tej stajni,jestem bardzo zainteresowany kupnem ,ale mam jakieś 500km tam i spowrotem. Wiem że mogę liczyć na waszą pomoc i radę.

http://allegro.pl/suzuki-burgman-650-executive-2007-rok-i1582502693.html

ps.pozdrawiam ruslan007 whist

Gość djmusik
Opublikowano

witam na poczatku chcialbym sie z w/ami przywitac jako nowy uzytkownik :) otoz juz mowie na czym sprawa stoi jako nowy uzytkownik szukam mojego 1 maxi skutera. w moje oczy rzucily sie 2 maszyny podaje linki

kliknij by zobaczyc

lub

kliknij by zobaczyc

czekam na wasze opinie bo niewiem czy warto sie wybrac zobaczyc bo cena jakas taka niska ....

Opublikowano

witam na poczatku chcialbym sie z w/ami przywitac jako nowy uzytkownik :) otoz juz mowie na czym sprawa stoi jako nowy uzytkownik szukam mojego 1 maxi skutera. w moje oczy rzucily sie 2 maszyny podaje linki

kliknij by zobaczyc

lub

kliknij by zobaczyc

czekam na wasze opinie bo niewiem czy warto sie wybrac zobaczyc bo cena jakas taka niska ....

Witam na forum,

Na początek, to witamy się tu http://www.forum.burgmania.net/topic/6692-powitania-watek-powitalny/page__st__1440

Jeżeli chodzi o maxi, to nawet nic nie napisałeś czego po nim oczekujesz. Czy ma być do miasta na krótsze, czy dłuższe przejażdżki. Jak ma ktoś Ci pomóc jak nic na ten temat nie wie. Ważny jest również twój wzrost itp.

Co do wszelkiej maści motocykli i samochodów z Włoch, to ja bym był z daleka chyba, że z naprawdę pewnego źródła.

Pozdrawiam

Gość djmusik
Opublikowano

Witam na forum,

Na początek, to witamy się tu http://www.forum.burgmania.net/topic/6692-powitania-watek-powitalny/page__st__1440

Jeżeli chodzi o maxi, to nawet nic nie napisałeś czego po nim oczekujesz. Czy ma być do miasta na krótsze, czy dłuższe przejażdżki. Jak ma ktoś Ci pomóc jak nic na ten temat nie wie. Ważny jest również twój wzrost itp.

Co do wszelkiej maści motocykli i samochodów z Włoch, to ja bym był z daleka chyba, że z naprawdę pewnego źródła.

Pozdrawiam

sorki :) juz pisze moj wzrost to 185 cm waga 100 kg :( maxi ma byc i do miasta i na dluzsze przejazdzki. jak juz pisalem bedzie to moj pierwszy maxi :P jestem w trakcie ukonczenia kategori A, poprzednim mojim pojazdem byla nie markowa 50. ale w rekach mialem juz wieksze motocykle wiec z tym nie ma problemu :)

pozatym bardzo mi sie podoba x9 :) ale inne tez wchodza w role :)

to jak pomoze ktos ?

• Sympatycy
Opublikowano

pozatym bardzo mi sie podoba x9 ;) ale inne tez wchodza w role :)

to jak pomoze ktos ?

Co do tej X9-tki, to mogę powiedzieć, że to totalny składak.

W żadnym razie nie jest to model na '03 - Evolution jak pisze

sprzedawca.

Lagi, hamulce, silnik, część plastików pochodzi zgodnie z

datą produkcji z modelu SL. Druga część plastików, szyba,

konsole na kierownicy i zegary z modelu Evolution.

Tłumik jest z Evo, ale jego osłona jest z Nexusa...

Plastik przekroku z innej kolorystycznie wersji i jego

"spasowanie" z lewej strony to jakaś porażka.

Ogólnie, zdjęcia słabe, ale i tak widać niezły melanż...

TUTAJ masz wersję Evo

dla porównania, w całkiem

niezłym (chyba :)) stanie i z pewnością bardzo atrakcyjnej cenie. Pozostaje

kwestia stanu technicznego...

pzdr

Gość djmusik
Opublikowano

Co do tej X9-tki, to mogę powiedzieć, że to totalny składak.

W żadnym razie nie jest to model na '03 - Evolution jak pisze

sprzedawca.

Lagi, hamulce, silnik, część plastików pochodzi zgodnie z

datą produkcji z modelu SL. Druga część plastików, szyba,

konsole na kierownicy i zegary z modelu Evolution.

Tłumik jest z Evo, ale jego osłona jest z Nexusa...

Plastik przekroku z innej kolorystycznie wersji i jego

"spasowanie" z lewej strony to jakaś porażka.

Ogólnie, zdjęcia słabe, ale i tak widać niezły melanż...

TUTAJ masz wersję Evo

pzdr

thx ;) dobrze ze nie pojechalem oglodac jeszcze bym zakupil tego skladaka :)

no to szukam dalej :)

a to kymco ? kliknij by zobaczyc

Opublikowano

TUTAJ masz wersję Evo

Strasznie dużo ciężarków na kole - pogięta felga?

Pzdr.

M.

• Sympatycy
Opublikowano

Szczerze mówiąc nie wierzę w 2,5 kkm przelotu, w sprzęcie

z 2006 roku, z Włoch i do którego dodatkiem jest pokrowiec na nogi

(co świadczy o ciągłej eksploatacji). Stan tłumika też

mówi co nieco... Leżał na prawej stronie i jest to wersja 250 ccm,

więc przy tej masie sprzętu, to troszkę słaby motor...

pzdr

@Marcin, ciężko wyczuć z tą felgą, wygląda na nieco zużytą po

rancie. Generalnie wrzuciłem to bardziej jako przykład Evo,

a nie jako "interesującą ofertę"...

Opublikowano

a to kymco ? kliknij by zobaczyc

Co można na pewno powiedzieć, to że przebieg jest nieprawdziwy, bo opon nie da się tak zedrzeć przez 3tkm. Poza tym nikt nie sprzedaje tak tanio skutera z takim małym oryginalnym i udokumentowanym przebiegiem. A skoro nie ma dokumentów to przebieg jest co najmniej x10.

No i ze zdjęć wynika, że leżał na prawym, więc pytanie jak bardzo. Mogli po np czołówce zmienić całe zegary z innego.

Można jeszcze porównać, czy opony są oryginalne (producent i rok+tydzień) czy już też zmieniane. Bo jak zmieniane to na 200% licznik kombinowany.

Ciśnienie w cylindrze warto sprawdzić i porównać z serwisówką.

A dalej to już twoja decyzja, czy lubisz niespodzianki.

• Klubowicze
Opublikowano

szorski ma racje

jak to bezwypadkowy jest to ja jestem matką Teresą. widoczny jest szlif na plastkach i ten przebieg to nie set możliwe na tyle lat 8000-12000 km ale nie 2500. chyba tylko do kiosku po zapalki jeździł. nawet za te pieniądze to lipa.

Opublikowano

No dobra, to i ja się dopiszę do poszukiwań (tak cały czas szukam czegoś ciekawego - ostatnio jednak padło na Trans atlatica 500 :( który to chyba bardziej będzie pasował do mojej "skromnej" osoby :P ).

Co o tym sądzicie ??

NADUŚ

tak, wiem że brak znaczków oznacza szlif, dzwon (najechanie z tyłu) ale to zawsze chyba lepiej niż frontowo :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...